Şimdi Ara

Digiturk HD kamera

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar ,

    dün akşam FB-BJK maçını izlerken dikkatimi çekti . Kameraların üzerinde "HD" ibaresi vardı. Sanırım digiturk maç yayınlarını HD formatında yayınlamak için hazırlıklarına başlamış , bekli de bitirmiştir. 2007-2008 sezonu için öngörülen HD yayın hedefi umarım gerçekleştirilir.



  • haziran 2007 i bekleyelim görelim Uğurcuğum
  • 6 ay vakit kaldi..
    insallah hazirlaniyorlardir
  • o macta sinirden, kaskati oldugumdan,
    bu detaylari goremedim.
    ancak HD yayinlansa, iyi mi kotu mu, onu bilemiyorum.
    takimin hatalari daha acik gorunur mu acaba?
    futboldan sogur muyum acaba?
    sogursam daha mi iyi olur acaba?
  • sulokal seninle ben daha çok bekleriz Fener in düzgün top oynamasını...
    Galatasaray maçından sonra lig tv yi kapatıyorum.boş yere para bayılıyorum valla...
  • ahhh, ah,
    burasi yeri degil ama,

    ben zico'yu crt'ye benzetiyorum,
    goruntu iyi de, hantal.
    eski teknoloji, ünü almis gidiyor.
    ama ben FB'nin kapisindan iceri sokmam, o da ayri...

    konuyu da teknolojiye baglamis oldum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sulokal

    o macta sinirden, kaskati oldugumdan,
    bu detaylari goremedim.
    ancak HD yayinlansa, iyi mi kotu mu, onu bilemiyorum.
    takimin hatalari daha acik gorunur mu acaba?
    futboldan sogur muyum acaba?
    sogursam daha mi iyi olur acaba?


  • quote:

    Orjinalden alıntı: sulokal

    o macta sinirden, kaskati oldugumdan,
    bu detaylari goremedim.
    ancak HD yayinlansa, iyi mi kotu mu, onu bilemiyorum.
    takimin hatalari daha acik gorunur mu acaba?
    futboldan sogur muyum acaba?
    sogursam daha mi iyi olur acaba?

    Al benden de o kadar dostum.
  • benden daha da fazlasi,
    ama neyse...
    hep destek, tam destek...
  • HD tv tmm da dijitürk hd yayına geçicek şimdi bi de hd uydu almak lazım onada en az 500 ytl çekiyolar bitmicek galiba masraflar .
  • org; acele etme bu digitürk kendi hd receiverını verecek zaten.ama maliyet ne olur bilemem.
    içimden bir ses dg bu işin maliyetini biz kullanıcılara iteleyecek gibi geliyor
  • işte yazıyı buldum.(daha önce vermiştim,mükerrer)



    İlk defa 1995 yılında bundan 11 sene önce, Telepati dergisinin 1. sayısının 17 ve 18. sayfalarından size duyurduğumuz yeni TV teknolojisi, sonunda ülkemizde.
    1968 yılında Japon NHK televizyonunun devlet desteği akarak 1 milyon Dolar'lık bir bütçe ile başlattığı ARGE faaliyetleri, 1980'lerin ortalarına gelindiğinde ABD'de UHF bandının üst frekanslarında kullanımı gündeme gelmişti. Gezici radyo istasyonlarının kendi kullanımlarında olan bu bölümün HDTV için kullanılmasına karşı çıkması üzerine beklemeye alınmıştı. 1987 de 58 yayıncının bir araya gelerek oluşturduğu, Gelişmiş Televizyon Yayınları Danışma Kurulu çeşitli çözüm önerileri getirdi ve nihayet 1988'de EIA-Elektronik Sanayi Topluluğu ve ATTC-Geliştirilmiş Yayınlan Test Merkezi sistem standartlarını belirledi. 1990 sonunda, bir konsorsiyum kuruldu. Guruba MIT ve GI'dan büyük destek geldi. Japon NHK ile ortak çalışmalar başlatıldı. AT&T, National Broadcasting Co., Electronics North America Corp., Philips, The David Sarnoff Research, New York City, Princeton, NJ, Thomson Consumer Elec., Indianapolis Ind., Zenith'den oluşan gurup 1993'de “Büyük İttifak”ı oluşturdular. Bu ortaklığın tek amacı; daha iyi bir sayısal sistemin geliştirilerek (HDTV) standart kabul edilmesini sağlamaktı.

    HD yayın teknolojisini önümüzdeki yıl içinde izleyicileri ile buluşturacak olan DIGITURK, bu yayınları sunabilmek için gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamak üzere… Tüm iletişim ağını HD yayınlarına yönelik olarak yenileyen DIGITURK, özel Digikutular sayesinde üyelerine, HD yayın kalitesiyle beraber diledikleri programları kaydedebilme ayrıcalıklarını da sunacak. DIGITURK, HD teknolojisini ve bağlantılı diğer hizmetlerini 5-10 Eylül tarihlerinde Bilişim Fuarı'nda tanıtacak.

    7 yıldır, Türkiye'nin ilk ve tek sayısal platformu olarak faaliyet gösteren DIGITURK, TV izleme alışkanlıklarını değiştiren yenilikleri ile Türk TV izleyicisine ayrıcalıklar sunmaya devam ediyor. Dünyada giderek yaygınlaşmaya başlayan HD yayın teknolojisini 2007 itibariyle sunmaya başlayacak olan DIGITURK, HD yayınları gerçekleştirmeye olanak sağlayacak gerekli donanımla ilgili çalışmalarını yapıyor. HD uyumlu TV alıcılarla beraber kullanılarak HD yayınları izleme imkanı verecek özel DIGIKUTU'lar, yüksek çözünürlüklü (1080i veya 720p) yayın almanın yanısıra, çok farklı fonksiyonları da birlikte taşıyacaklar. İzleyicilerin en çok ilgisini çekecek özellik ise, PVR (Personal Video Recorder) olarak adlandırılan kişisel kayıt sistemi. Bu sistemle izleyiciler, diledikleri programları seçip sayısal ortamda kaydederek diledikleri zaman izleyebilecekler, kendi kişisel TV'lerini yaratabilecekler.

    DIGITURK, HD yayınları öncelikle bazı özel sinema, futbol, belgesel gibi kanallarında gerçekleştirecek ve zaman içinde HD kalitesini diğer kanallarına da taşıyacak.

    İlk kez Fuar'da sunulacak olan HD, PVR ve birçok diğer yenilikle DIGITURK, teknolojiyi en iyi kullanan medya şirketi olarak Türk TV alışkanlıklarında yepyeni bir dönem başlatıyor. Teknolojik gelişmelerin, medya teknolojileri alanında da kullanıcılara sürekli yenilikler sunduğu günümüzde, siyah – beyaz yayınlardan renkliye geçişten daha önemli bir gelişme sayılan ve medya teknolojilerinde gelinen son nokta nitelendirilen HD teknoloji, DIGITURK ile Türk izleyicisiyle buluşuyor. Bugün 143 TV, radyo ve etkileşimli kanalı ile, sayısal görüntü ve ses kalitesiyle toplam 1.350.000 üyesine hizmet vermekte olan DIGITURK tüm bu yenilikleri ile çok daha fazla kişiye ulaşarak teknolojide önderlik etmeye devam ediyor.

    HD nedir?

    Şu anda dünyada çok popüler hale gelmeye başlayan yüksek çözünürlüklü (High Definition) yayınları alabilmek için izleyicilerin HD uyumlu alıcılara ihtiyaçları var. Şu an ülkemizde bu tip HD STB'ler satılmıyor. Çünkü herhangi bir HD yayın yok. Ancak piyasada HD uyumlu LCD ve Plazma TV'ler satılmakta. Bu görüntüleme cihazları yüksek çözünürlüklü televizyonlar olduğu için, kullanıcılar mevcut yayınları seyrederken doğal olarak kusurlar görüyorlar ve rahatsız oluyorlar. Bu yeni ürün sayesinde bu televizyonlara yönelik hazırlanan HD içerikler alınabilecek. Böylece bu tip yüksek çözünürlüklü televizyona sahip olan izleyiciler, Bu kutularını yine yüksek çözünürlük uyumlu görüntü cihazlarına bağlayıp, mevcut yayınla karşılaştırılamayacak kadar net görüntü elde edebilecekler. Şu anda göremedikleri detayları, HD yayında görebilecekler. Digiturk önümüzdeki sezonda Türkiye Süper Ligi maçlarının bir kısmını HD yayınlamaya başlayacak. Zamanla bütün yayın HD'ye çevirilecek. Böylece futbol keyfi de katlanarak artacak.

    HD içeriği sadece futbolla kısıtlı olmayacak. Belgesel, film, spor HD kanalları da olacak. Bu içerikler yüksek çözünürlüklü (1080i veya 720p) yayınların yanı sıra, 5+1 Dolby sayısal ses verebilecek. Müşterilerimiz PVR'larında bulunacak sayısal ses çıkışından amfisine bağlayarak 5+1, 7+1 ‘surround' ses alabilecek. Aynı DVD'de olduğu gibi.

    Digiturk ve HDTV

    Bakın Digiturk yetkilileri yeni sistem için neler anlatıyorlar:

    “DIGITURK olarak çok etkin bir şekilde PVR ürünümüzü hazırlama yoğunluğu içerisindeyiz. Ürün, içinde barındırdığı teknolojiler; fonksiyonlar düşünülürse, bu özellikleri barındıran dünyada ilk ürünlerden biri olacak. TV izleme alışkanlığı devrimsel bir şekilde değişecek. 2007 yılının ilk yarısında DIGITURK PVR'ı hazır etmiş olacağız. Müşterilerimiz bu ürünü kullandıktan sonra bir daha eski TV izleme alışkanlığına dönemeyeceğine çok eminiz. Ürünün içerisindeki tüm fonksiyonları tek tek vermek yerine, hepsini aynı kutuda topladık, üyelerimizin taleplerini tüm bu ürünler için tek bir çözümde tek bir harcama noktasında birleştirdik.

    Gerek PVR kutusunun içindeki gerekse merkezimizdeki teknoloji sayesinde, üyelerimizin izleyeceği yayını kaçırma derdi olmayacak. Ayrıca, yayın akışına göre kendini ayarlamak zorunda da kalmayacak.

    Üyelerimiz izlemek istediği içeriği, sadece yayınladığı saatlerde seyretme bağlılığından kurtulacak, kendisinin istediği saatte izleyebilecektir. Artık bir program başladığında, TV'nizin başında beklemek gibi bir zorunluluk, akşam dışarı çıkma programınızı iptal etme gibi durum olmayacak. Kayıttan izlerken istemediğiniz sahneleri ileri sarmak imkanı olacak. Aslında bir anlamda şu anki pasif izleyici konumundan, aktif ve özgür izleyici konumuna geçiyorsunuz. İstediğiniz zaman istediğiniz içeriği seyretme özgürlüğüne kavuşuyorsunuz. Bunun TV izleme alışkanlığında bir devrim yaratacağını düşünüyoruz.

    Türkiye'de televizyon evlerin en büyük eğlence aracı. Çok televizyon izleyen bir ülkeyiz ve buna karşılık da çok fazla kanalımız bulunuyor. Bu kanallar birbirlerinle rekabet için aynı saatlerde aynı türden programlar yayınlıyorlar. Üyelerimiz, izlemeyi tercih ettiği kanalı seçerken daha sonra izlemek istediği iki programı, iki ayrı kanalda kayıt da yapabilecek. Başka bir zaman diliminde bu kaydı izleyebilecek. Bunu evde bulunmasalar bile ve hatta GSM telefonu ile de yapabilecekler. Yani, evde değilim ancak DIGITURK'te aslında izlemek istediğim programı önceden bilemesem de, sonunda farkına varıp kısa mesaj ile kayıt etmeye başlatıp, sonraki günlerde izleyebileceğim.

    DIGITURK'te ayrıca tematik kanallar da birden çok. Örneğin 5 haber kanalı var. Ülkemizdeki bu durumun PVR'ın sağlayacağı imkanlara rağbeti arttıracağına inanıyoruz. Dünyadaki istatistiklere göre PVR, TV izleme süresini %20 ila %50 arttırıyor. Bunun yayıncıların çok işine geleceği kesin.

    Piyasada esasında PVR diye satılan ürünler mevcut. Ancak bunlar DIGITURK gibi operatörlerin desteği olmayan ürünler. Bu tip ürünleri senelerdir kullandığımız video kaset kaydedicilerin sayısal sürümleri olarak görebiliriz. Bu yüzden dünyada bu tip ürünler daha çok Sayısal Video Kaydedici (DVR) olarak adlandırılıyorlar. Bizim ürünümüz; barındıracağı özellikler sayesinde mevcut piyasada PVR adında satılan ürünlerden çok farklı, gelişmiş ve daha çok kişisel olacak.


    PVR'lar; fiziksel olarak kutu içinde sabit disk bulunduran gelişmiş bir sayısal uydu alıcısı. Ancak içerdiği yazılımlar, bunları çalıştırabilen kutu donanımı ve en önemlisi şirketimizin merkezinde kuracağı sistem sayesinde ürün çok farklı iş modellerini destekleyen, mevcutta sahip olmadığımız birçok ayrıcalığı yaşamamıza imkan sağlayan bir hizmet haline dönüşmektedir. Ayrıca, zaman içerisinde geliştirdiğimiz yeni özellikleri, bu abonelerin PVR'larına havadan yükleyebileceğiz. Böylelikle müşterilerimiz yeni bir kutu satın almadan bu yepyeni özelliklerden faydalanabilecekler.

    Kişisel Video Kaydedici'nin hayatımızı değiştirecek özelliklerinin en başında, o anda izlenen televizyon programının durdurup yeniden başlatabilmesi yer alıyor. Örneğin bir maçın, çok heyecanlı bir anında telefon çalıyor veya bebeğiniz ağlamaya başlıyor, o anda yayını durdurup işiniz bittiğinde kaldığınız yerden başlayabiliyorsunuz. Ayrıca kaçırdığınız bir sahneyi tekrar seyretmek için geriye almanız mümkün. Bu özellik PVR kutu içerisindeki hard disk kapasitesinin bir kısmının o an seyredilen kanalın otomatik olarak kaydedilebilmesi için ayrılmasıyla sağlanıyor. Kullanıcı yeni bir kanala geçtiğinde artık yeni kanaldaki içerik otomatikman kaydedilmeye başlıyor. Bu temel 2 PVR özelliğinin bile yaşamımızda çok büyük farklılık getireceği kanısındayım.”

    “Digitürk PVR'ı 250GB kapasitesinde bir sabit disk barındıracak. Bu kapasitenin bir kısmı biraz sonra anlatacağım VOD servisine ayrılacak. Geri kalan kısıma müşteri kayıtlarını yapabilecek. Kullanıcı bir kanalı kaydederken başka bir kanalı seyredebileceği gibi, evde yokken aynı anda iki kanalın kaydını yapabilecek. PVR sayesinde TV izleyicisi istediği hiç bir programı kaçırmayacak.

    Abonemiz sadece bizim ürünümüzde çok gelişmiş bir Program Rehberi'ni (EPG) kullanabiliyor olacak. PVR kullanıcıları, istediği zaman kumandasından EPG tuşuna basıp bütün kanalların minimum 1 haftalık yayın akışını görebilecek, bunlar hakkında şimdi olduğundan daha detaylı bilgiye ulaşabilecek, hatta bu programlardan istediğini kaydetmek için tek tuşa basarak PVR'ını ayarlayabilecek.

    Buna ek olarak Lost, Alias gibi dizilerin her bölümünü otomatikman kayıt edilmesi de kolayca mümkün olacak. Böylece PVR kullanıcısı asla hiçbir programı kaçırmayacak. “Asla program kaçırma” bizim bu ürünün jenerik tanıtımlarından biri olacak. Gerçekten de müşterilerimizi hiçbir programı kaçırmaması için bütün teknolojileri uygulamaya çalışıyoruz. Örneğin akşam evinize gidemeyeceksiniz, şehir dışındasınız ve akşam çok seyretmek istediğiniz bir programın olduğunu öğrendiniz. “PVR'ımı ayarlayamadım” diye üzülmenize gerek yok. GSM telefonunuzdan KM-Kısa Mesaj atarak, PVR'ınıza o programı kaydetmesini sağlayabileceksiniz.

    Kayıtlı yayını seyrederken müşteri, aynı DVD oynatıcılarda olduğu gibi ileri, geri sarabilecek, durduracak, yavaş oynatacak, bir daha programın istenen yerine dönebilmesi için yer imgesi koyabilecek. Mevcut bazı DIGITURK kanallarında birden çok dil seçenekleri yer almaktadır. Kişisel Video Kaydedici bu dil seçeneklerini de kaydedebilecek ve kayıttan izlerken de değiştirilmesine imkan sağlayacak. Biliyorsunuz ağustos ayında üyelerimiz altyazı özelliğini kullanmaya başlayacaklar. PVR bu alltyazıları da kaydedecek. Özetle abonemiz yayın akışından izlerken hangi özellikleri kullanabiliyorsa, kayıttan da aynılarını kullanabilecek.

    Şu anda dünyada çok popüler hale gelmeye başlayan yüksek çözünürlüklü (High Definition) yayınları alabilmek için izleyicilerin HD uyumlu alıcılara ihtiyaçları var. Şu an ülkemizde bu tip HD STB'lar satılmıyor çünkü herhangi bir HD yayın yok. Ancak piyasada HD uyumlu LCD ve Plazma TV'ler satılmakta. Bu cihazlar yüksek çözünürlüklü televizyonlar olduğu için mevcut yayınları seyrederken izleyiciler doğal olarak kusurlar görüyorlar ve rahatsız oluyorlar. Bu yeni ürünümüz sayesinde bu televizyonlara yönelik hazırlanan HD içerikler alınabilecek. Böylece bu tip yüksek çözünürlüklü televizyona sahip olan izleyiciler, Bu kutularını yine yüksek çözünürlük uyumlu görüntü cihazlarına bağlayıp, mevcut yayınla karşılaştırılamayacak kadar net görüntü elde edebilecekler. Şu anda göremedikleri detayları, HD yayında görebilecekler. Burada bu fırsatı kullanarak, okuyucuların çok sevineceği bir haber de vermek istiyorum. DIGITURK, önümüzdeki sezonda Türkiye Süper Ligi maçlarının bir kısmını HD yayınlamaya başlayacak zamanla bütün yayın HD'ye çevirilecek. Böylece futbol keyfi katlanarak artacak.

    HD içeriğimiz sadece futbolla kısıtlı olmayacak. Belgesel, film, spor HD kanallarımız da olacak. Bu içerikler yüksek çözünürlüklü (1080i veya 720p) yayınların yanı sıra, 5+1 Dolby Sayısal ses verebilecek. Müşterilerimiz PVR'larında bulunacak sayısal ses çıkışından amfisine bağlayarak 5+1, 7+1 surround ses alabilecek. Aynı DVD'de olduğu gibi.

    Çok inandığımız ve bizi çok heyecanlandıran başka bir hizmet ise Film Kiralama (Push VOD) hizmeti. Bu hizmetin üyelerimizi ilk günden itibaren kendilerine bağlayacağını düşünüyoruz. Biz Push VOD servisine DVD Kiralama Dükkanı da diyebiliriz. Şu anda DVD dükkanlarından nasıl DVD kiralayabiliyorsak, bunu PVR'dan da yapabiliyor olacağız. Kullanıcı DVD dükkanına gitmeden oradaki tecrübenin aynısını hatta daha fazlasını PVR'ları sayesinde yaşayacaklar. EPG'de filmler ve oyuncular ile ilgili detaylı bilgiler, fragmanlar, posterler hepsi yer alacak.

    Bu servisin çalışma şekli, müşterilerin PVR'larında sabit disklerinin bu servis için ayrılmış bölümüne filmler gönderilmektedir. Ürünümüzde 3 tuner olacak ve 1 tuner bu gönderim için kullanılacak. Müşterilerimiz bir yandan TV izlerken farkında olmadan film listesi yeni filmlerle güncellenecek. Eğer Amerika'daki halihazırda Moviebeam servisini bilen varsa, bizim Push VOD servisini daha iyi anlayabilir. PVR'ımız HD MPEG4 uyumlu bir ürün olacağından, Push VOD film listemizde HD filmler de olacak. Böylece Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirmiş olacağız. PVR abonelerimiz, Push VOD servisi sayesinde HD içerik izleme keyfini yaşamaya başlayabilecekler.

    Abone istediği filmi istediği saatte, “İzle ve Öde” mantığıyla izleyebilecek. Müşteri filmlerin fragmanlarını, film kartını, en çok izleme bilgilerini, yeni gelecek filmleri, geliştirilecek etkileşimli uygulamalar sayesinde görebilecek, film adı, aktör/aktris adına göre sıralama yapabilecek ve istediği temaya göre filmleri kategorik bir şekilde görebilecek ve seçimini yaptığı anda bir kaç tuş ile filmi satın alıp izlemeye başlayabilecek. Müşteri satın aldığı filmi 24 saat içerisinde istediği kadar izleyebilecek.

    Ayrıca sisteme yapılacak geliştirmelerle, müşterilere 3 film alana 1'i bedava, ikinci kez 24 saatlik seyretme hakkı için %50 indirim tarzında değişik iş modelleri sunulabilecek.

    Kısacası DIGITURK sahip olduğunuzda önünüze 150'ye varan kanal seçeneğini çok gelişmiş EPG ile bu kanallarda istediğinizi gerek tema bilgisi ile gerekse oyuncu bilgisi ile arayarak seyretme sansına sahip olacaksınız. Bu seçeneklerden istediklerinizi gerek evde başka bir programı seyrediyor olduğunuz için veya evde olmadığınız için seyredemediğiniz programları kayıt ettirebileceksiniz. Tüm kayıtlarınızı görüp kaçırdıklarınızı veya kaydettiklerinizi yine çok gelişmiş bir program rehberi ile görüntüleyip, izleme şansına sahip olacaksınız. Aynı zamanda bu iki seçeneğin dışında da DVD'nizi yine gelişmiş program rehberinden seçip (son vizyona giren filmler, çocuk filmleri, dramalar, Julia Roberts'in oynadıkları vb.) fragmanı izleyip ve en son hangi izleme yöntemi ile izleyeceğinize karar verip (tüm haftasonu veya sadece o gün vb. gibi…) o anda satın alma şansını bulacağız. Üstelik bu programların bazılarını HD görüntü ve ses kalitesi ile izleyebileceğiz. Aynı zamanda HD yayınlarını da başlatmış olacağız.

    Tüm bu seçenekler ile evde geçireceğimiz zamanın kalitesini en üst seviyeye çıkartacağız. “DIGITURK seyretmek” deyince, akıllara artık başka bir şey gelecek. Gerçekten izleyicilerimiz, üyelerimiz TV seyretmeyecek. DIGITURK seyredecekler ve onların canı ne seyretmek istiyorsa, onu seyretmeleri bizim için en büyük öncelik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 20 Kasım 2006; 16:16:13 >




  • bilgi için teşekkürler dandini
  • guya Haziran'da baslayacaklardi
    yeni sezondan once Digiturk'de HD baslamiyor anlasilan...


    ....................


    Ertan Özerdem, DIGITURK olarak gelişen teknolojilere yönelik yatırımlar yaptıklarını,
    Ağustos 2007’den itibaren maç yayınlarını HD (yüksek çözünürlüklü) olarak gerçekleştireceklerini söyledi.
    HD teknolojisi sayesinde futbolseverler, maçları çok daha yüksek kaliteli ve net bir görüntüyle izleyebilecek.


    http://media.digiturk.tv/forum/archive/index.php/t-3287.html




  • Ben de daha dün farkettiğim birşeyi yaziyim bilmiyorum belki daha önce bahsi geçmiştir.
    Kanal D, Star, Dream TV ve CNN Türk grubu kanallarında EPG Sistemi başladı (Electronic Program Guide)
    yani varsa tv deki yada uydu Reciver deki Guide tuşuna basın 24 saatlik yayın akışını saat saat göreceksiniz..
    Bu çok iyi oldu.. hem yıllardır zerre kadar bi altyapı görmediğim için karamsarlığa kapılıyordum, bizim yayın kuruluşları bu kafayla giderse biyere varamayacağız diye..
    inşallah HD yayın için de bir adım atan olur.. elbet devamı gelecektir..
    Saygılar.
  • DTV(Doğan medya kuruluşunun Dijiturk rakibi olarak çıkardıkları sistem) de Discovery vb HD olarak başlıyor ;)
  • discovery ister HD isterse full HD yayın yapsın bunlar yeterli receiverlar olmadan izlenemez. d-smart ında ilk etapta cıkaracagı receiverlar HD uyumlu olmayacak, hd uyumlu cihazların satısı 2007 kasım diye soyleniyor. bilginize...
  • Elias dostum

    Digiturk'un iddiasi,
    HD receiver lari Kasimdan daha evvel dagitmak
    yoksa zaten HD yayin yapmalarinin anlami kalmaz
    selamlar


    quote:

    Orjinalden alıntı: EliasGS

    discovery ister HD isterse full HD yayın yapsın bunlar yeterli receiverlar olmadan izlenemez. d-smart ında ilk etapta cıkaracagı receiverlar HD uyumlu olmayacak, hd uyumlu cihazların satısı 2007 kasım diye soyleniyor. bilginize...
  • evet o gördüğünüz kameraları HD kameradır :) Diğer kanallarda da (örnek snektv elmax vs.) HD'ye geçilecek hazirandan önce olmayacak ama Ama dediğim gibi haziran'ı bekleyin. Nerden duydun diyeceksiniz digitürk'te çalışıyorum . Zaten video editleri final cut ile yaptığımız için biz çoktan hazırız ama render olayımız ne olacak o kafamı kurcalıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azrael_13 -- 23 Ocak 2007; 12:58:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.