Şimdi Ara

Digitürk HD 9502 receiver sorunu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
14.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen gün digitürk'e gittim ve yeni kutulardan aldım. Daha sonra kutunun bağlantılarını yaptım ve kanalları tarattım. Sonrasında izlemeye başladım. Bu kısıma kadar sorunsuz bir şekilde izledim.

Fakat ilginç olan olay şu; sadece LİGTV yi açtığımda 30 sn kadar yayını izledikten sonra ekranda "TV' niz digital içerik korumasını desteklemiyor. Lütfen scart veya kompozit bağlantı ile bağlanın" diye bir uyarı çıkıyor. Scart ile bağlandığımda bu yazı gidiyor ve yayını izlemeye devam ediyorum. Tabiki görüntü kalitesi bayağı bir kötü oluyor.

Sorun size göre neden olabilir. Fakat birkez daha söyleyim diğer bütün kanalları izlediğimde böyle bir uyarı gelmiyor sadece Ligtv'de geliyor. Müşteri temsilcisi ve teknik servis sorunu çözemedi. Kutuyu değiştirdim fakat aynı problem devam ediyor..

Böyle sorun yaşayan veya yaşayıpta çözüm bulan varsa yardımcı olabilir mi? Televizyonum Samsung 40B7000 Ledtv....

• Televizyonun hdcp yi desteklemiyor. hatayı aldıktan sonra scartla bağla hdmi kablosunu çıkart. Biraz sonrada bu işlemin tam tersini yani hdmi kablonu tak scartı çöz, genelde kapatana kadar sorunsuz hdmi da izlersin. philips tv de aynı hatayı verdiği zaman ben bu yolu kullanıyorum
  • dostum dediğini yaptım scart ile bağladım söktim hdmi ile bağladım, ilk önce sorunsuz izledim. receiveri kapattım aynı işlemi defalarca yaptım ama bir daha olmadı. scart ile bağladım görüntü vardı. hdmi ile bağladım sürekli sinyal aranıyr yazdı, sonrasında sinyal yok yazısı cıktı. anlayacağın ligtv yi hdmi ile izleyemedim.

acaba dediğiniz olayda yanlış birşey mi yaptım....
  • sinyal yok hatasını ben resetle başlatdığım zaman yeni yazılım aramayı iptal etmek için çıkış tuşuna bastığımda alıyorum. scartla bağladıktan sonra biraz maçı izle sonra hdmi kablosunu takmayı dene. fener-antep macında aynı sorunu yaşayınca 45 dk scartla izledim devre arasında hdmi döndüm. Yada 1080p kompozet kablolar varmış, hdmi a yakın görüntü aldığını söyleyen arkadaşlar var, her seferinde uğraşmak istemezsen bunu bir dene ama ben kullanmadığım için görüntü kalitesi hakkında yorum yapamayacam.
    Grundig TV Digiturk HD sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Makinanın en kotu özelliği cok yavaş alması bence. Önce buna çözüm bulsunlar.

Orijinalden alıntı: uppermost

sinyal yok hatasını ben resetle başlatdığım zaman yeni yazılım aramayı iptal etmek için çıkış tuşuna bastığımda alıyorum. scartla bağladıktan sonra biraz maçı izle sonra hdmi kablosunu takmayı dene. fener-antep macında aynı sorunu yaşayınca 45 dk scartla izledim devre arasında hdmi döndüm. Yada 1080p kompozet kablolar varmış, hdmi a yakın görüntü aldığını söyleyen arkadaşlar var, her seferinde uğraşmak istemezsen bunu bir dene ama ben kullanmadığım için görüntü kalitesi hakkında yorum yapamayacam.

Sorun HD 9502 den kaynaklanıyor aynısını bendede yaptı TV im philips 2 ayrı Humax getirdiler sonuç değişmedi en sonunda vestel taktılar sorunum kalmadı.. Ha vestel daha iyimi orası tartışılır ama en azıdan HD seyredebiliyorum..

Orijinalden alıntı: tumer82

Geçen gün digitürk'e gittim ve yeni kutulardan aldım. Daha sonra kutunun bağlantılarını yaptım ve kanalları tarattım. Sonrasında izlemeye başladım. Bu kısıma kadar sorunsuz bir şekilde izledim.

Fakat ilginç olan olay şu; sadece LİGTV yi açtığımda 30 sn kadar yayını izledikten sonra ekranda "TV' niz digital içerik korumasını desteklemiyor. Lütfen scart veya kompozit bağlantı ile bağlanın" diye bir uyarı çıkıyor. Scart ile bağlandığımda bu yazı gidiyor ve yayını izlemeye devam ediyorum. Tabiki görüntü kalitesi bayağı bir kötü oluyor.

Sorun size göre neden olabilir. Fakat birkez daha söyleyim diğer bütün kanalları izlediğimde böyle bir uyarı gelmiyor sadece Ligtv'de geliyor. Müşteri temsilcisi ve teknik servis sorunu çözemedi. Kutuyu değiştirdim fakat aynı problem devam ediyor..

Böyle sorun yaşayan veya yaşayıpta çözüm bulan varsa yardımcı olabilir mi? Televizyonum Samsung 40B7000 Ledtv....

Bendede aynı sorun vardı. Benim tv nin markası philips. Dün kutu yeni bir yazılım yükledi, artık problemsiz bir şekilde çalışıyor. Tüm hd kanalları hdmi dan seyredebiliyorum.

HD görüntü kalitesi gerçekten söylendiği kadar varmış:)

• Bende sıkıntı hala devam ediyor. Scart takıp çıkarıyorum, sonra HDMI kablosunu takıyorum o şekilde izlemeye devam ediyorum.
  • ben hayatımda böyle saçma bir olay görmdim... 2 seneyi aşkındır izliyorum Digiturk'ü, LG 42m620s televizyonda, bugün HDCP hatası vermeye başladı. oysa ne güncelleme yaptık, ne herhangi bir değişiklik....

birkaç kere açtım kapattım falan fayda yok. şimdi HDMI kablosunu HDMI1 den çıkarıp HDMI2 ye taktım. Çalışıyor şimdilik... Çok çok saçma...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.