Şimdi Ara

Dice ve Nvidia arasında sürücü gerilimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha çok dx12 kaynaklı bu problemler.
  • 376.19 numaralı sürücü w10 da problemli indirmeyin monitöre sinyal göndermeyi kesiyor

  • 376.19 indirdim, GTX 1060 ekran kartım var, şimdilik problem görmedim..
    BF1 için birşey diyemem, almadım, oynamadım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togi1975 -- 7 Aralık 2016; 8:20:22 >
  • Bence iş yapimcilarda bitiyor herhalde bunlar NVidia veya amd dışında ekran kartı kullanmiyorlardir. Zaten halı hazırda surucusuyle oyunu yaptıklarına gore ne diye ekran kartlarının suruculerini de güncellenmeli diyebiliyorlar tamamen saçmalık. Oyunu en son nesile gore çıkarıp tavsiye edilen en yuksek sistem gereksinimi şudur deyip geriye doğru en azini belirlemek bu kadar mı zor... Ama burada da NVidia ve amdnin işine gelmiyor bana kalırsa...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TimFx kullanıcısına yanıt
    Ben i7 2700k @ 4.7ghz ile gtx 1080 kullanıyorum, kart kendi default hızı 1987mhz'de çalışıyor şu an. Ama dx12'de fps artışı beklemek gerekirken fps dx11'e göre bir 10 fps daha düşüyor.
    CPU darboğazı desem dx12'de %67 falan kullanımı var maksimum. Oyunda garip bir fps düzensizliği var zaten aynı sahnede patlama vs. yok bazen 180'lerde geziyor bazen 97'lere düşüyor. (ultra 1080p)
    376.09 sürücüsünde kalacağım bu yine iyi. 375.8x sürücülerinde Nvidia 10 serisi gpu'larda problem vardı, bellek saat hızını düşük çalıştırıyordu sanırım 72fps'lere kadar düşmüştü.
    Şu da var borderless moduna alırsanız oyun içi ara videolarda falan yaşanan problemler minimuma iniyor fakat o da kendini masaüstü yenileme hızına sınırlıyor.
    Bir nevi vsync etkisi oluyor.
    İşlemcim sonuçta 4 senelik ama dolar bu kadar yükselmişken cpu anakart ram vs. yenileyesim de hiç yok açıkcası, en son gpu yeniledim şimdilik değişken olsa da minimum fps
    yeterince yüksek olduğu için akıcılıktan memnunum. Ama sonraki dx12 oyunlar bize cpu konusunda ne gösterecek göreceğiz.
    Dx12'nin Microsoft'un reklamlarına bakarsak GPU intensive olması lazım, abartı CPU gereksinimi olmaması lazım.

    2gb bellekli kartlar ise bu oyunla öldü zaten, yenilemeden önce gtx 680 kullanıyordum bf1'de VRAM yönetim problemi de var.
    Ayarlardan sınırlandırmayı açsanız da bellek kullanımını 2gb'a sınırlayamıyordu ve crashlere sebeb oluyordu.
    Halen de fixleyemediler, 770 680 kullanıcıları problem yaşıyor. Gta5 vs. de ultrada 3gb kullanıyordu. Ama bellek yönetimi iyiydi crash yapmıyordu en azından.
    Bu oyun da 3gb kullanıyor ama overflow problemi had safhadaydı. Ayrıca native dx12 olmayan kartlarda dx12 hiç stabil değil.
    Nvidia 3 tier şeklinde sunmuştu dx12 desteğini, kullanıcı yorumlarına ve kendi yaşadıklarıma bakılırsa gtx 9xx serisi altındaki tier'larda dx12 stabilite işi yalan.




  • amd ve nvidia kullandım yıllarca. Ati x1650pro, Nvidia gts8800, Amd hd5850, AMD hd7970, Nvidia gtx980, Nvidia gtx1080

    1080'e kadar ne amd ne nvidia 1 tane bile driver sorunu çıkartmamıştı. hep yeni çıktıklarında aldığım için genelde top kartlarına düzgün destek veriyorlardı. şimdi gtx1080 ile bi ton sorunla karşılaşıyorum. ve temel şeylerde hep oyunlarda değil.

    bi 144hz de flicker sorunu çıkıyor, bi chrome gif sorunu yapıyor, bi chrome hardware hızlandırma patlıyor vs. her driverde bi düzeliyorlar bi bozuluyorlar. win10 ile yine nvidia gtx980 de kullanıyordum sorun olmuyordu. yani win10 sorunu değil pascal mimarisinde sorunlar var gibi. sinir ettiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TimFx


    quote:

    Orijinalden alıntı: konfigürasyonborusu

    Bende Zotac 1080 amp extreme var, dx12 yapınca sapıtıyor, hatta bir önceki sürücüde oyun açılmıyordu bile yani menüye bile gelmeden masaüstüne geri atıyordu. Yeni sürücüyle dx12 denemedim yine aynısı olursa uğraşmiyim diye. Ama dx11'de hiçbir sorun yok, önceki sürücüyle de yoktu, bu yeni 376.19 ile 3 saat BF1 oynadım dün gece hiç sorun olmadı. Ayrıca oyunun kendisinde de sorun var, patchten sonra haritalardan birinde adını bilemedim, kaleli olanlardan biri, fps 70-90a düşüyor, normalde ben 150-200 arası alıyorum.Bazıları da diyor ki eski kartlarda var sorun, Nvidia yeni kart satmak için yapıyor, BF1 forumda yüzlerce sayfa, binlerce yazı var, kesin çözüm yok, çok acayip bir şey, üstelik dx12'de sorunsuz oynayanlar da var. Birçok kişi değişik çözümler sunmuş, o çözümler de herkeste işe yaramıyor, sanki şansına işe yarıyor gibi yazmış bazıları. Nasıl bir şeyse artık, sanırım cinler girdi işin içine :D oyun cinleri :D. Neyse illa ki çözülür de daha sürecek sanırım çözülmesi...

    GTX1080 DX11'de işlemci kullanımı bende %90 hatta %99'lardan inmiyor bazı haritalarda. DX12 de %60 larda normal calışıyor. Ama dx12 de tektük grafiksel buglar görüyorum spotlight efektlerinde.

    Belki durumunuz farklıdır ama hatırlatayım dedim. Msi afterburner kullanıyorsanız Dx12 için rivatuner'i güncellemeniz gerekiyor göçmeye o neden olabiliyor.

    Evet msi after burner kullanıyorum, akşam eve gidince Riva güncellemesi yapıp denerim dx12'yi, sonucunu yazarım.




  • Bu konuda en büyük suç Nvidia'nındır.Çıkan her sürücü ile Bf1 performansı gerilemeye devam ediyor.Tek sorun yaşanan oyun da Bf1 değil.Diğer tüm oyunlarda sıkıntılar var.Oyunun optimizasyonuna veya Ea ya laf atanlar Deus Ex: Mankind Divided oynasınlar da görsünler sıkıntılı oyun nasıl olurmuş.Star Wars Battlefront ve Doom 2016 ile en iyi optimize edilmiş oyunlardan bir tanesi.
    Uzun süre 373.06 kullandım.Bu driver da Bf 1 ve diğer oyunlarda herhangi bir sıkıntı yaşamadım.Daha sonra çıkan her driver da sorunlar azalmıyor çoğalıyor.Ek olarak eski driverı kullandırtmama saçmalığını çıkardı birde Nvidia.373.06 kalmak istediğim zaman sürücüyü yüksetme uyarısı veriyordu.Sıçtılar şimdi de sıvıyorlar.
  • Dice bundan sonra AMD ye geçer demedi demeyin. Nvidia burnundan kıl aldırmıyor, dice derdini bir türlü anlatamıyor. Nvidia ben donanımcıyım triplerine devam etsin. Bu kafayla bal gibi müşteriyi elden kaçırır benden demesi. Yazılımcı hiç seninle uğraşamaz. Görün o oyunun belki Vulkan API desteği bile çıkabilir.

    Nvidianın ciddi düzeyde odağının dağıldığını düşünüyorum. Birden fazla alanda sürekli saf işlem gücünden reklam yapmanın derdinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten amd ile yakın ilişkideler. mantle vs desteğini ilk veren bunlardı.
  • Beyler Cross Rx 480 mi yapsak yoksa
  • Microsoft'un duyuru esnasında yere göğe sığdıramadığı DX12 resmen çuvallamış, adamlar çoklu kart desteğini bile vermekten acizler. İlk zamanlar DX12 ile işlemcinin üzerinden yükü alacaklarını, yeni bir dönemin başlayacağını, kartların ciddi oranda daha efektif çalışacağını ifade ediyorlardı ama bu da yalan çıktı. Microsoft rezilliğini her yerde gösteriyor...

    Yukarıda birisi demiş, çok dikkatimi çekti, artık oyunlar grafik kartları için yazılmıyor, grafik kartlarının sürücüleri oyunlar için güncelleniyor diye, çok doğru bir tespit yapmış.
  • canpii C kullanıcısına yanıt
    Flicker problemi sadece 144hz'de mi oluyor acaba? Bf1 forumlarında da çok görüyorum bu konudan yakınan.
    Tüm 10 serisi kartlarda oluyor demişler fakat ben 120hz(displayport) ile problem yaşamadım. Benim tek problemim bf1 ve dx12'deki oynar fps değerleri.
    O da oyuna gelen patchten sonra iyice kötü oldu, hele ki patchle aynı gün gelen driver berbat ötesiydi. Şu an kullandığım 376.09 idare eder durumda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    Ben i7 2700k @ 4.7ghz ile gtx 1080 kullanıyorum, kart kendi default hızı 1987mhz de çalışıyor şu an. Ama dx12'de fps artışı beklemek gerekirken fps dx11'e göre bir 10 fps daha düşüyor.
    CPU darboğazı desem dx12'de %67 falan kullanımı var maksimum. Oyunda garip bir fps düzensizliği var zaten aynı sahnede patlama vs. yok bazen 180'lerde geziyor bazen 97'lere düşüyor. (ultra 1080p)

    2gb bellekli kartlar ise bu oyunla öldü zaten, yenilemeden önce gtx 680 kullanıyordum bf1'de VRAM yönetim problemi de var.
    Ayarlardan sınırlandırmayı açsanız da bellek kullanımını 2gb'a sınırlayamıyordu ve crashlere sebeb oluyordu.
    Halen de fixleyemediler, 770 680 kullanıcıları problem yaşıyor.

    Flicker problemi sadece 144hz'de mi oluyor acaba? Bf1 forumlarında da çok görüyorum bu konudan yakınan.
    Tüm 10 serisi kartlarda oluyor demişler fakat ben 120hz(displayport) ile problem yaşamadım. Benim tek problemim bf1 ve dx12'deki oynar fps değerleri.
    O da oyuna gelen patchten sonra iyice kötü oldu, hele ki patchle aynı gün gelen driver berbat ötesiydi. Şu an kullandığım 376.09 idare eder durumda.


    Aynı sunucuda aynı haritaya baglanarak çeşitli testler yaptım. Battlefield 1'de DX12 , DX11'e göre daha az işlemci kullanıyor evet, fakat aynı zamanda oyunda yaklasık 10 fps kadar performansı düşüşu oluyor. Vede DX12 de bazı ufaktefek grafiksel sorunlarda oluşuyor bende. Hatta son güncellemeden sonra dx12 bende iyice berbart oldu takılma oluşmaya başladı.Battlefield Dx12 de 376.09 driverinda daha iyi çalışıyor. Benim için en mantıklısı halen DX11'...

    Dediğinde haklısın benim arkdaşımdada gtx680 var kurulumunu ben yaptım, battlefiled'da göçmeler ondada oluyor çozüm bulamadık bir türlü. (Nvida panelde "uyarlamalı vsync" ve "güç yönetiminde maxmumum" bir miktar işe yaradı. Daha az göçüyor. )

    Flicker problemi şuan güncell driverda sadece SLI da var. Daha once tek GPU kullananlardada bir süre olmuştu monitor farkından. Driver güncellemesiyle cogu kişinin sorunu düzelmişti yeniden hortladıysa bilemem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 7 Aralık 2016; 19:19:21 >




  • Şahsen 1070 aldıktan sonra win10 da yaşadığım problemlerden bezdiğim için win 8.1 e geri dönüş yaptım. Acaba sorun OS den mi kaynaklanıyor diye. Hakikaten de öyleymiş. Açılmayan, takılan, hata veren oyunların hepsi takır takır çalışmaya başladı. win10 toparlanmadan da tekrar dönmeyi düşünmüyorum.
  • Direk 0:30 a geçebilirsiniz. Ben tamamını izlemenizi öneririm ama.
    https://www.youtube.com/watch?v=iYWzMvlj2RQ
  • evet 144hz'de sorun var sadece. biz de 120'ye çekiyoruz öyle sorun düzeliyor. 144hz monitor 120hz oldu nvidia sağolsun =) buna da şükür 60 üstü de patlayabilirdi =) bu arada bf1 e özel durum değil bu 144hz'de masaüstünde bile flicker oluyor. belki bf1 de ayrıca başka durum vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpii -- 8 Aralık 2016; 10:10:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    "Windows10" ve "sorun" kelimeleri ne kadar da bir birine yakışıyor...

    AMD de niye bu kadar yok peki?

    Yoksa yeşil cin lambadan çıkarken sıkışıp kaldı mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canpii

    evet 144hz'de sorun var sadece. biz de 120'ye çekiyoruz öyle sorun düzeliyor. 144hz monitor 120hz oldu nvidia sağolsun =) buna da şükür 60 üstü de patlayabilirdi =) bu arada bf1 e özel durum değil bu 144hz'de masaüstünde bile flicker oluyor. belki bf1 de ayrıca başka durum vardır.

    bende herhangibir problem yok.. 144 hz de. 376.09 kullanıyorum. min. fps yerine max fps artmış.. buda işime yaramıyor maalesef.. Oyun zaten 8gb ram de oynanamayak derecede fps düşüşü oluyor. 16gb ram şart. Bf1 dışında sorun yaşadığım oyun yok sürücüler gayet stabil. oyundada bug mevcut sniper ile adam nasıl buga girdiyse üstüne ateş ettiğim halde mermi hizası ona doğru gidiyor ama isabet etmiyor :) birde bazen kasacak yerde kasmıyor kasmıyacak yerde kasıyor.. Dice şu oyun buglarını düzeltmesi lazım.

    Masaüstünde win10 da sorun yaşamıyorum güncellemeler tam Windows 10 pro orijinal kullanıyorum

    Dice ve Nvidia arasında sürücü gerilimi




  • nvidia forumlarında başlığın sayfa sayısı 55 olmuş. baya bir sıkıntı çeken var. marka model farkedebilir, hangi görüntü girişi ile olduğu farkedebilir, ikinci monitor var o farkedebilir. çok değişken var. sen şanslılardanmışsın =)https://forums.geforce.com/default/topic/939358/geforce-1000-series/gtx-1080-flickering-issue/55/
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.