< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
|
|
Sanctify en son her şey tamamlandıktan sonra yapılmalı, geçmiş olsun. :) Craft olayı güzel olmuş bu arada, yavaş yavaş geliştiriyorlar. İstenen özelliğin seçilip eklenebilmesi iyi olmuş. Bir yerden sonra RNG oyundan soğutuyordu. |
|
2-3 gündür oynuyorum oyunu ve normalde bu tarz oyunlarla aram olmamasına rağmen çok sardı. Yeni sezon gelmiş sanırım paladin diye bir karakter var özellikleri hoşuma gitti ve aldım ama bu oyunda amacımız ne tam olarak, 49 level oldum oynaya oynaya sürekli bişeyler kesip zindan görevleri yapıyorum, ana hikayeden de devam etmeli miyim ? |
|
Yeni başladıysanız senaryo kısımlarını oynamanız iyi olur, ne nedir kim kimdir öğrenirsiniz. Genel olarak Diablo evreninin ana hikayesini bilirseniz oyundan çok daha fazla keyif alırsınız. Diablo'nun bnezerlerinden ayıran özelliği hikayesi ve karakter derinlikleridir. Girip çıktığınız her mekanın, eşyanın ve karakterin lore'da bir yeri bulunur. Bilizzard'ın en başarılı olduğu kısım bu hikaye anlatıcılığı ve onu allayıp pullayıp pazarlama şeklidir. Oyundaki amaç kişiden kişiye değişiklik gösterebilse de, odağındaki asıl bağlayıcı özelliği güç fantezisidir. Build/skill optimizasyonu, ilerleme, gelişme ve bunlar için de olmazsa olmaz Eşya avı için sürekli bir action. :) Her zaman daha iyisini bulma isteğiyle sıkılana kadar olabildiğince çok yaratık öldürmek ve loot almak, temelde olay bu. ARPG'lerde önemli olan üzerindeki eşyaların ve build'inin ne kadar iyi olduğudur, zorluk seviyeleri arttıkça, zindanları ve bossları olabildiğince hızlı geçip geçemeyeceğiniz... |
|
Diğer ek paket zaten herkeste var. Sanki onu da bedava veriyormuş gibi insan kandırıyorlar. Şu an sıfırdan bütün ek paketlerle birlikte alacak insan benim toplamda verdiğimin yarısına mal etmiş oluyor oyunu. Neyse. |
| _____________________________ |
|
En başarılı olduğu ve kimsenin umrunda olmayan lore kısmı diyebiliriz aslında. Kimsenin hikayeyi takip ettiğini görmedim. Ana hikaye neyse de Hele sezon hikayelerini kimse takmıyor. |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
evet şu görüntü kirliliği olayı benim de canımı sıkıyor. her şey çok iç içe giriyor, renk ayarını biraz değiştirmeleri lazım bence, skillerin renklerini biraz kısabilirler, ya da tam tersi bilemeyeceğim. |
|
Sanırım yanlış konuya yazdınız çünkü sıra tabanlı oyunlar ile Diablo pek alakası yok. |
Diablo 4'de görüntü kirliliği olduğunu düşünmüyorum, skill efektleri gayet güzel ve ölçülü kullanılıyor. PoE 1'de ipin ucunu kaçırmışlardı, orada düzeltmeye çalıştılar. Diablo 4'ün ciddi sorunları ve eksiklikleri var ama en başarılı yanlarından biri grafikleri olduğunu düşünüyorum. Gelecek ekspansiyonla skill efetleri daha da bollaşacak, Diablo 3'dekine benzer şekilde, seçilen rune etkisi skill meknaiğini ve efektleri de değiştirecek. |
|
|
|
Bu zaten WoW'da da uzun zamandan beri yaptıkları bir şey, yeni oyuncuyu mağdur etmemek ve maddi yük oluşturmama amacıyla yapıyorlar. Demek ki hedefleri 2 ek paket çıkaralım Diablo 5'e geçelim yapmak değil. Yani benim yaptığım çıkarım bu yönde en azından. Mesela 6. ek paket çıktığında millet 1,2,3,4,5 hepsini almak zorunda kalsa kimse gidip de almaz. Uzun soluklu planlamanın sonucu olabilir yani bu hamle. |
|
|