Şimdi Ara

Cumhurbaşkanlığı sistemi kanun ve halkoylaması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.623
Cevap
20
Favori
139.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
278 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunu da buraya bırakayım hani çok milliyetçisiniz ya buyrun okuyun.



    https://forumdonanimhaber.com/cumhurbaskani-tek-basina-ozerk-bolge-ilan-edebilir-mhp-li-umit-ozdag-acikladi--123610513#123621505?utm_campaign=DonanimHaber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht


    quote:

    Orijinalden alıntı: KayhanKaan


    quote:

    Orijinalden alıntı: digital_version



    Cumhurbaşkanlığı sistemi kanun ve halkoylaması



    Forumda HAYIR kampanyası yapan konu sahibi ne olduğu belirsiz bu üyenin POH[polis özel harekat] aslanlarımız için silinen konuda attığı mesaj!



    Bu üyenin sınırsız banlanmasını bekliyor burdan adminlere sesleniyorum; bu aslanlarımız zor şartlarda bölücü terör örgütüne en ağır cevabı verirken siyasi görüşleri ne olursa olsun bu kahramanlar hakkında böyle adice bu kadar ağır ifade kullanan,daha açık ifadeyle bölücü terör örgüt mensuplarının ve sempatizanlarının kullandığı dille içindeki kin ve nefreti kusan bu elemana sınırsız ban verilmesse bu forumun tarafsızlığı kesinlikle tartışmalıdır! bu konuyu gerekli mercilere de iletip takipçisi olacağım.



    sağ duyulu arkadaşlardan ricam sizlerde takipçisi olunuz..


    AKP ilçe başkanlığına git onlar gerekeni yapar böyle vatan hainleri cezasız kalmasın.

    Adalet ve güvenlik için kolluğa gideceksin yargıya gideceksin. siyasi parti nereden çıltı...

    Savcının savsaklamaması için ilçe başkanıyla gitmesi kesin çözüm sağlar.

    Yapmayın meczubun biri ciddiye alır savcının kapısına dayanır ayıkla princin taşını sonra o halede düşmedik.




  • hsntrk kullanıcısına yanıt
    Bizim haklı sebeplerimiz var, hayır diyenlerin de kendilerince haklı sebepleri var. Burada biz haklı haksız ayrımı yapmak yerine, ya da körü körüne bağlanmak yerine, sebep sonuç ilişkisi içinde, son 20-25 seneye bakarak hangisinin daha iyi olduğunu düşünerek hareket ediyoruz. Elbette savunuyoruz ve elbette çalışıyoruz anlatıyoruz. Ama evetcileri blok listesi olarak görenlere bunu anlatarak zaman kaybetmekten başka birşey değil, bu da benim şahsi fikrimdir. Diyeceğim, biz zaten yeri geldiğinde sesimizi sandıkta çıkarttık yine çıkarırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: majestece

    Bizim haklı sebeplerimiz var, hayır diyenlerin de kendilerince haklı sebepleri var. Burada biz haklı haksız ayrımı yapmak yerine, ya da körü körüne bağlanmak yerine, sebep sonuç ilişkisi içinde, son 20-25 seneye bakarak hangisinin daha iyi olduğunu düşünerek hareket ediyoruz. Elbette savunuyoruz ve elbette çalışıyoruz anlatıyoruz. Ama evetcileri blok listesi olarak görenlere bunu anlatarak zaman kaybetmekten başka birşey değil, bu da benim şahsi fikrimdir. Diyeceğim, biz zaten yeri geldiğinde sesimizi sandıkta çıkarttık yine çıkarırız.

    Mhp li umit ozdag acikladi 123 ve 126 . Maddeler cbaskanina dogrudan ozerklik ilan etme yetkisi veriyor bu isin bir de erdogan sonrasi donemi var onu da dusunun. Daha yeni feto badiresi atlattik ulketi bolmek isteyen bi cumhurbaakani bi sekilde basa gelirse bi kararnameye bakar. Kimse agzini acamaz. Maddenin detaylari asagida okumak isteyene..
    https://forum.donanimhaber.com/cumhurbaskani-tek-basina-ozerk-bolge-ilan-edebilir-mhp-li-umit-ozdag-acikladi--123610513-2#123631084




  • Konuyu favorilere ekledim.Boş bir vaktimde tek tek blok atarım.
  • Günlük hayatta da bu görmezden gelme işlemini yapıp , evet diyebilecek %50 lik bir kesimi de bloklayabilirseniz işte o zaman sozunuzun eri olduğunuzu ve davanizı mesnetlendirdiginizi düşünürüm. Mesela cok basit bir örnekle evet oyu belli birinin 40 TL'ye sattığı bir ürünü hayirci bir satıcıdan 60 TL'ye aldığınız anda. Evet ve hayircilar beraber yaşamayı öğrenmeli. Oyle bloklamayla görmezden gelmeyle aynı ülkemizi daha iyi yere gelmesi için farklı görüşlerden sentez yapmaktan kaçınarak hayır diyerek hayırlı bir sonuç elde etmek mümkün gözükmüyor. Ama hayirci kesimin bir kısmınin bu görmezden gelme ve umursamamasi neticesi çoğu zaman ülke menfaatine olmuştur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • majestece kullanıcısına yanıt
    Hocam mevzu şuna dönüyor; bazı konularda AKP seçmeni ses çıkarmadığı için ya da kısık bir sesle bağırdığı için muhalif seçmen tepki gösteriyor. Yani sandık da zaten herkes tepkisini, beğenisini gösteriyor ama isteniliyor ki önemli konularda, mühim mevzular da siz de ses verin ki AKP yolunu size göre dizayn etsin. Mevcut tablo da tabanı her şeyi kabul ettiği için kafasına eseni yapan bir AKP gözüküyor. Bu belki sizin cenahtan böyle gözükmüyor olabilir ama belli eşiklerde tepkisiz kalan AKP seçmenini muhalifler böyle görüyor. Sizin partiye yön vermediğinizi, yöneticilerinde her kafasına eseni yaptığı düşünüyorlar. Haklı haksız demiyorum ama durum bu şekilde.

    Evetçileri blok listesi gören varsa, hayırcıları PKK'lı,FETÖ'cü, vatan haini diye görenlerde var. Bu iş karşılıklı, bir tarafın mağdura yatmasına gerek yok. Herkes şapkasını önüne koyup özeleştirisini yapacak ve ona göre davranacak. Misal ben muhalifim, muhalif kesim ya da gruplar ne derse desin, ben insan gibi anlatmaya çalışıyorum hakaret etmeden, çarpıtmadan, troll olmadığı sürece. Aynı şeyi sen ve senin gibiler de yapacak ve ortak zeminde buluşacağız, "sen bana onu dedin, şu bize şöyle konuştu" ya girersek işin içinden çıkamayız.

    Misal bu sistem değişikliği hakkında ne düşünüyorsun?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-

    Konuyu favorilere ekledim.Boş bir vaktimde tek tek blok atarım.

    Seni seri şekilde büyük bir zevkle BLOKLADIM.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsntrk kullanıcısına yanıt
    Hocam işte benim de tam bahsetmek istediğim budur. Hepimizin ortak amacı ülkemiz, geleceğimiz çocuklarımız, öyle değil mi? Kimi hayır diyerek kimi evet diyerek kendince bu amaç uğrunda çabalıyor. Evetcilerin hepsini bloklamayla hayircilsrin hepsine terörist damgası vurmakla olmaz. Beraber yaşamak diyerek bunu kastetmistim.

    Zaten ülkemiz bı ton sıkıntıyla uğraşıyor, bir de biz birbirimizi yersek ne olcak. Ya zaten mecliste gozonundeyken birbirini yiyenler canciger kuzu sarması dışarda. Biz onlar için niye birbirimizi yiyoruz. Akp secmeninin hepsine aktrol ya da cahil vs yakıştırması, CHP seçmenine başka bir yakıştırma vs gnellemsi zaten başlı başına geldiğimiz noktada siyasi başarısızlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: majestece

    Günlük hayatta da bu görmezden gelme işlemini yapıp , evet diyebilecek %50 lik bir kesimi de bloklayabilirseniz işte o zaman sozunuzun eri olduğunuzu ve davanizı mesnetlendirdiginizi düşünürüm. Mesela cok basit bir örnekle evet oyu belli birinin 40 TL'ye sattığı bir ürünü hayirci bir satıcıdan 60 TL'ye aldığınız anda. Evet ve hayircilar beraber yaşamayı öğrenmeli. Oyle bloklamayla görmezden gelmeyle aynı ülkemizi daha iyi yere gelmesi için farklı görüşlerden sentez yapmaktan kaçınarak hayır diyerek hayırlı bir sonuç elde etmek mümkün gözükmüyor. Ama hayirci kesimin bir kısmınin bu görmezden gelme ve umursamamasi neticesi çoğu zaman ülke menfaatine olmuştur.

    Neden öyle bir yazı yazdım önce onu söylemek isterim.Birçok kez neden HAYIR dediğimizi benim gibi birçok kez detaylı bir şekilde aktardı ve buna karşılık EVET diyen RTE tapanlar takımı sadece ve sadece RTE olduğundan dolayı gene görmeyerek copy-paste yanıtlarla cevap verdiler.Artık bıktım usandım bu beyin fakirlerine yanıt vermekten.Biz ne kadar HAYIR desekte EVET oranının kazanma ihtimali yüksek.Çünkü düşünmeyen bir halk var.Bunu ben demiyorum istatik veriler diyor.Oranlar diyor.Türkiyenin eğitim seviyesi diplerde.Eğitimden daha beter olanıda cahil ve yarı cahil oranı dahada fazla.Olurda önümüzdeki 10 yıl içinde ölmezsek gerçekleri görecez.Bakın açık açık yazıyorum isteyenler ss de alabilir.Umarım HAYIR dediğim için ilerleyen zamanlarda utanırım ve haksız konuma düşerim.Ama olurda HAYIR cılar olarak haklı çıkarsak olacakları söylemek bile istemiyorum.Kendi adıma şimdiden yurtdışı planları yapmaya başladım.Yaşım çok fazla ama neresinden dönsek kardır.İşin komik tarafı o kötü günleri yaşadığımızda biz yurtdışına giderken EVET diyenler hangi yüzle bize hainmisin ülkeni terkediyorsun diyecek.Bence diyemeyecek çünkü çok önceden pılını pırtını toplayıp kaçacaklar.Geridede ise zavallı dinle kandırılmış cahil ve fakirlikle bocalayanlar kalacak.




  • evetçilere tek bir sorum olacak; başkan kemal kılıçdaroğlu olsa da evet der miydiniz? işte bunun cevabına göre tercihinizi yapın. yeni sistemde başkan bugün tayyip erdoğan yarın kemal kılıçdaroğlu...
  • majestece kullanıcısına yanıt
    Öyle tabii ama biz de üzerimize düşen görevi iyi yapmalıyız.

    Bizim bir oyumuz, bir sorumluluğumuz var. Yalanlara, algılara bakmak yerine araştırmalı ve düşünmeli ve okumalıyız. Ülkemiz ve kendimiz için neyin daha önemli olduğu iyi ölçüp, tartmalıyız.

    Empati yapıp "o neden öyle dedi, bu ne istiyor, şunun derdi ne" diye düşünmeli ve ortak akıl aramalıyız. Başına buyruk hareket etmek isteyenler karşı, beraberce hareket etmeyi öğrenmeli ve sürdürmeliyiz.
  • majestece kullanıcısına yanıt
    Çok güzel anlatmışsın. Ülkemiz, geleceğimiz ve çocuklarımız için evet demenin sebebini anlatmamışsın ama. Burda adamlar tek tek hayır demelerinin sebeplerini madde madde anlatıyolar. Siz vatan için millet için bayrak için din için evet diyorsunuz. Peki soruyorum sana, şuanki ortamda dinin yok mu bayrağın yok mu vatanın yok mu? Neden evet diyorsun kardeşim? Mevcut sistemde yürümesi mümkün olmayıpta getirilmek istenen sistemde harika yürüyecek olan ne var? Adamın keyfi milletvekili sayısını 600e çıkarması bile 190 milyon tl zarara sokuyor bir yılda ülkeyi. Diğer maddelerden bahsetmiyorum bile. Madem temiz bir insansınız, çıkar için veya yapılan din sömürülerine inandığınız için desteklemiyorsunuz e söyleyin destekleme sebebinizi bilelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güçlü bir Türkiye için ben de EVET diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de ekle.



    Merdivene ters binen Kılıçtanoğlu'nun Hayır dediği bir referandumda, benim EVET demem icap eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Regardy sth.

    Beni de ekle.



    Merdivene ters binen Kılıçtanoğlu'nun Hayır dediği bir referandumda, benim EVET demem icap eder.


    EVET deme sebebin bu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _BilimAdamı

    Güçlü bir Türkiye için ben de EVET diyorum

    Hani güçlüydü şuan? Hani dünya kiskaniyordu? 18 maddenin hangisi guclenmemizi saglayacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower


    quote:

    Orijinalden alıntı: _BilimAdamı

    Güçlü bir Türkiye için ben de EVET diyorum

    Hani güçlüydü şuan? Hani dünya kiskaniyordu? 18 maddenin hangisi guclenmemizi saglayacak?

    Daha güçlü...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _BilimAdamı


    quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower


    quote:

    Orijinalden alıntı: _BilimAdamı

    Güçlü bir Türkiye için ben de EVET diyorum

    Hani güçlüydü şuan? Hani dünya kiskaniyordu? 18 maddenin hangisi guclenmemizi saglayacak?

    Daha güçlü...

    Hangi madde ile daha güçlü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srknpower


    quote:

    Orijinalden alıntı: Regardy sth.

    Beni de ekle.



    Merdivene ters binen Kılıçtanoğlu'nun Hayır dediği bir referandumda, benim EVET demem icap eder.


    EVET deme sebebin bu mu?

    Yürüyen Merdivene ters binmeseydi belki ciddiye alabilirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.