Şimdi Ara

-*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ) 220 kişi olduk (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.231
Cevap
75
Favori
135.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • koyu bir jüpiter ve rigel hayranıyım uzay gerçekten inanılmaz dh kültür ve bilime şöyle bi konu açtım burdada tartışabiliriz uzay kocaman bir küre olabilir mi ?

Orjinalden alıntı: LiesOfFear

biri şu uzay-zaman kavramını anlatabilir mi
    zamanda bir nokta kırılırsa uzayda oluşan olay nedir
    bir de şunu duydum uzayda zaman karışması yapılabiliyormuş bunları burda paylaşalım

paralel evren teorisine bağımlı bir ilke einstein in teorisinden

gelecek geçmiş ve şimdiki zamanı uzayda akan bir nehire benzetmiştir
  • quote:

Orjinalden alıntı: oeste

koyu bir jüpiter ve rigel hayranıyım uzay gerçekten inanılmaz dh kültür ve bilime şöyle bi konu açtım burdada tartışabiliriz uzay kocaman bir küre olabilir mi ?

oradaydım bende

Orjinalden alıntı: trizor

quote:

Orjinalden alıntı: oeste

koyu bir jüpiter ve rigel hayranıyım uzay gerçekten inanılmaz dh kültür ve bilime şöyle bi konu açtım burdada tartışabiliriz uzay kocaman bir küre olabilir mi ?

oradaydım bende

Evet uzay belki çok büyük bir küre olabilir bende öyle düşünüyordum ama aklım almıyor kürenin nerde buluduğu teorilerim çözülemiyor

• quote:

Orjinalden alıntı: Nazis Türk

uzayla ilgilenen insanların IQ ları yüksek oluyo genelde,sıradan insanlar hiçbişeye ilgi duymazlar,uzaya ilginiz büyükse ve rock dinlemiyosanız, Jon Hallur'un tüm müziklerini indirin eve online için yaptıgı torrent olarak bulabilirsiniz bu müziklerle kendi,nizi uzayda bulursunuz,melodileri suana kadar hayatımda duydugum duyabileceğim en güzel melodiler,şiddetle öneririm,ve freespace 1-2,freelancer oynamanızı tavsiye ederim,müziklere lastfm den bakabilirsiniz ayrıca,benide ekleyin

oyuna zaman harcicağına kitap okumak bence daha iq su yükseklere göre

rock dinliyorum da yani mnüziğe ihtiyaç duyulmamalı bence beyninizin bi kısmını meşgul ediyo

eve online çok güzel ama çok özen göstermek lazım ve paralı

• benide ekle

DH Simyacılar Kulübü

If God had wanted you to live, he would not have created me!
    http://forum.donanimhaber.com/m_65519047/tm.htm
  • Ekle benide.Küçüklüğümden beir beni çeken biri var.Hep uzaya merakım olmuştur.

Australian Dream
  • bende varım ....

-*-*DH UZAY İLE İLGİLENENLER KULÜBÜ*-*- (DH UZAY ÜSSÜ) 220 kişi olduk
    Sadece 75 kilometre genişliğinde olmasına rağmen 10 güneş kütlesine sahip, dönmeyen bir kara deliğin 600 kilometre uzaklıktan simülasyon görünüşü. Eğer bu, gerçekten 600 km. uzaklıktan çekilmiş bir fotoğraf olsaydı, fotoğrafı çekene kara delik tarafından yutulmamak ve aynı noktada durabilmek için, uzay gemilerinin Dünya'dan kalkış yaparken harcadıkları enerjinin 400 milyon katı gerekirdi.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kara_delik

• Benide eklesene. Uzay merakım çok büyüktür ve bu tip konularla ilgilenmeyi çok severim

Bu G sabitinin değişmesi mümkün mü acaba? Yani, şu an bulunduğumuz evrenden başka evrenler var mıdır ve oradaki fizik yasaları da bunun gibi mi olur?

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Newton'un Genel Çekim Yasası formülü olan F = G.M.m / R^2 'de "Evrensel Çekim Sabiti" denilen bir G ifadesi var.

Bu G sabitinin değişmesi mümkün mü acaba? Yani, şu an bulunduğumuz evrenden başka evrenler var mıdır ve oradaki fizik yasaları da bunun gibi mi olur?

aslında dediğin mantıklı olabilir G sabiti değişebilir başka evrenlerde olabilir ama oradaki yasaları farkklı olacağını düşünüyorum

I think it's time we blow this scene.
    Get everybody and stuff together.
    OK.
    3..2..1
    Let's jam!
  • Kuasarlar, evrenin en uzak köşelerinde akıl almaz bir enerjiyle parlayan gökadalara verilen addır. Evrenin genç ve çalkantılı dönemindeyken oluştukları bilinmektedir. Merkezlerindeki dev karadeliklerin çekim gücüne kapılan büyük miktarda maddenin ısınıp şiddetli ışınım yayması nedeniyle muazzam parlaklıklarını kazandıkları düşünülmekteydi. Bu nedenle de yaygın görüş, kuasarların gazca zengin dev gökadalarda ya da başkalarıyla çarpışıp hareketlenmiş gökadaların merkezlerinde bulundukları biçimindeydi. Ancak, dünyadan 10 milyar ışıkyılı uzaklıkta 10 kuasar üzerinde kızılötesi teleskopla yapılan gözlemler, ev sahibi gökadaların, küçük gökadalar olduğunu ortaya koydu.

Kuasarlar hakkında birkaç önemli nokta:
    Kuasar aslında bir kısaltma. Quasar: Quasi-stellar (radio) sources
    Sadece %10'u radyo dalgaboyunda ışımasına rağmen hepsine quasar adı konulmuş. İlk başlarda çok uzaklardaki büyük yıldızlar sanılmış ama sonradan yıldız olmadıkları farkedildiği için quasi-stellar (yani "yıldızımsı") adı konulmuş.

İlk bulunan kuasar Cyg A bölgesinde Grote Reber tarafından gözlemlendi. Grote Reber bu "yıldız"ın çok hızlı bir şekilde dünyadan uzaklaştığını saptadı. Kuasarların kaçış hızı genelde z=0,06-6,42 arasında değişiyor.

Hesaplaması şöyle: v/c = [ (z+1)^2 - 1 ] / [ (z+1)^2 + 1 ] (v: uzaklaşma hızı)

Kuasarların evriminin şöyle olduğu düşünülüyor:
    Kuasar => Seyfert Galaksisi => Spiral Galaksi
    Kuasar => Radyo Kaynağı => Elips Galaksi

Kuasarların ortasında devasa bir karadelik bulunuyor (Super Massive Black Hole - SMBH). Bu kara deliğin etrafında oluşan diskten madde sürekli kara deliğinin içine düşüyor ve kutuplardan fırlatılıyor. Aynı nötron yıldızlarında olduğu gibi burada da yüksek hızlardan dolayı bir ışıma meydana geliyor (synchrotron emission). Ayrıca bu disk arada sırada patlayarak bozuluyor (içerideki basınç kara deliğin çekiminden fazla oluyor).

Bu diske nereden baktığımıza göre gördüğümüz cisim bize değişik görünüyor. Kutuplardan bakarsak bize blazar gibi gözüküyorlar. Ekvatordan bakarsak çift radyo kaynağı gibi ve ikisinin arası bir yerden bakarsak da kuasar gibi gözüküyorlar.

Blazarlardan kopan bazı parçalar ışık hızından hızlı gidiyormuş gibi gözüküyor. Bu olay bilimadamlarının kafalarını bayağı kurcalamıştı.

Kaynak bilim.org ve vikipedi;

Bakınız nickname, Kuasar türkçesi Quasar ingilizcesi...
    Lütfen Quasar'ı gören herkes senin nick gümüş KAŞAR mı demesin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 1 Temmuz 2008; 17:21:22 >

• vay be benle ne kadar çok ilgilenen varmış

ayrıcabknz.Uzay herşeyim uzay benm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzy -- 1 Temmuz 2008; 17:17:11 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.