Şimdi Ara

DH TTNET Tilgin Fiber Modem Kullananlar Kulübü [ANA KONU] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
18
Favori
122.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fatih__omur F kullanıcısına yanıt
    Fatih bey asus tan memnun musunuz tilgin e nazaran bayağı fark var mı aralarında ben de tilgin hg 1332 var fena değildi ama modem den uzaklaşınca farkediyordu biraz şimdi taahhütüm bitti yeni modem soracam ttnet e olmazsa dışarıdan alacam sizin gibi önerilerinizi bekliyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Tılgın modem var, bu modemden bana bildirim gelmiyor, başka wifilerden geliyor ama evimdeki wifiden(Kelimelik gibi oyun, periscope vs.) bildirimler gelmiyor. Nedendir??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • santoryo S kullanıcısına yanıt
    Benim fiber 50mbit, Tilgin de wireless'da modemin yanında da olsam 25'leri anca görüyordum, Asus ile modemin 1m yakınında 47mbit görüyorum.. Fakat araya mesafe girince, duvarlar falan Asus'un da çekim gücünden hiç memnun kalmadım.. Sanırsam Asus'u satıp, anten kuvveti daha fazla alan bir modem alacağım önümüzdeki günlerde.. Dediğim gibi konfigürasyon yakın oldugu sürece çok iyi çalışıyor ama 2 duvar sonrasında sıkıntı var..
  • Cevap için teşekkür ederim. Üzüldüm böyle olmasına nette özelliklerine baktım da çok güzel görünüyordu anten dahili olduğu için olabilir bu sorun. Diğer özelliklerinden memnunsanız çok dert etmeyin güle güle kullanın. Bende hali hazırda ttnet in verdiği tilgin hg1332 var iki yıldır kullanıyorum evin her köşesinden çekiyor ama tabi uzaklaştıkça sıkıntı oluyor 35 mb paketim. Bakalım ben de asus u ilerleyen zamanlarda düşünürüm inşallah şimdilik ttnetten modem talep edecem...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hort.

    Bu gün evime mecburen (SuperOnline olmadığı için) TTNET Fiber adı altında VDSL bağlattım. SuperOnline seözleşmemi hizzmet veremediği için cayma almadan fesh etti. TTNET Fiber (GÜya GPon ile geliyormuş) Bildiğin ADSL yapısını gelmiş bize fiber diye dayamış. Almış Telekomdaki DSL Routerı ile binamız arasına tek kıl fiber çekmiş, atmış bir switch olmuş sana fiber. Asıl olan ise Bina ile Telekomdaki DSL Router'ını bağlamış. DSL yazarken ADSL ya da VDSL ifadesi kullanmadım çünkü özünde hepsi aynı şey. Biri 2li bakır kablo biri de cat5 kablo ile taşınıyor. Özünde her şey aynı.

    Konuya gelince gelmişler bana hiç bir özel işlem yapamayacağım TILGIN modemi dayadılar. Bende kendi Mikrotik ya da en basitinden TP-Link cihazımı kullanabilmek için başvurdum. Ne bir teknik destek ne de bir ön ayak olma. Bridge mode a aldırmak dahil istedim, ne demek istediğimi anlayamadılar bile.
    Neyse özünde olayın şu şekilde olduğunu çözdüm;
    özünde 35 vlan tagi ile gelen DSL sinyalini bizim ADSL modem diye tabir ettiğimiz routerlar PPPoE çevirerek doğruluyor ve nete çıkıyoruz. Özünde fiber olsa hiçbir tag leme olmadan direk olarak PPPoE çevirerek nete çıkabilmemiz gerekirken DSL sinyali yolladığı taglememiz gerekiyor.

    Kısaca fiber değil bize DSL'i dayamışlar. Ara bağlantılarda bir port SNR değilse (ki sanmıyorum bilgiğimiz Gigabit Ethernet yüksek ihtimal) senin mahallenden telekoma ya da binana gelen tek bir 1GB band olması muhtemel. Yani büyük bir sitede ve teknolojik bir çevreniz varsa babayı görürsünüz fiber hızını. :)


    Gelelin TILGIN dışında bağlantıya. Eğerki benim gibi Mikrotik kullanıyorsanız bir tane VLAN oluşturup ID'sine 35 (ADSL VLAN ID) yazıp, PPPoE Client'i bu VLAN üzerinden çevirirseniz bağlanacaktır. Bazı bölgelerde (Gerçekten fiber olanlarda) bu VLAN ID 1236 gibi Network Mühendisinin o ağdaki tasarımına bağlı değişkenlik gösterebilir. Ancak çoğu yerde gerçekten fiber olmadığından sadece tek kıl fiber ile standart DSL Routerları apartmanlarınıza bağladıkları için VLAN=35 dir diyebilirim.

    Mikrotik dışında, WLAN girişli bir VDSL router, VLAN ID tanımlayabileceğiniz bir Standart Router (TP-Link ya da D-Link alıp DD-WRT firmware ile bunu yapabilirsiniz.)

    TILGINI bridge mode'a alıp stadart WAN girişli router ile bağlanmak da alternatif. Aslında Düz ADSL modemleri de bridge mode a alıp DSL sinyalini 35 ile tagleyip CAT5 haline çevirilebilir. WAN Portlu modem ile PPPoE çevirerek bağlantı sağlanabilir.

    Ben evimde çözümü X bir (750GL kullandım ama HubLite bile rahatca işinizi görür, hemde wifi entegre.) Mikrotik ile çözdüm. Mikrotikten sonra ADSL modem ile bile Wifi yapabiliriz ne de olsa. Elinizde kalitesine güvendiğiniz bir Wifi X cihaz (Router, AP) varsa alın bir Mikrotik interneti içinde bağlanabilir hale getirin. Ver sinyali istediğin wifi cihazına...

    Mikrotik ile sorunu çözmek isteyenlere destek sunabilirim...

    TILGIN dayatmasından kurtulmak isteyenler için umarım açıklayıcı olmuştur.




  • Arkadaşlar merhaba. Hemizinin malumu ben de 24mbit lik ttnet tarifesindeyim. Tilgin modem verdiler , bir buçuk yıldır kullanıyorum sorun yaşanadım. 2330olması lazım modeli. Benim sorum bu modem gigabit etherneti destekliyor mu? WD my cloud nas almayı düşünüyorum, alırsam eğer bu modemle kullanabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de Tilgin HG2331 model router var. Bu Tilginlar hakikaten Wi-Fi özürlü gailiba. TTNET bu cihazları çok aramış olsa gerek...Kapattım Wi-Fi yi kablolu bağlanıyorum artık mecburen, bu şekilde sıkıntım yok.
  • Ttnet tilgin modem kullaniyorum. Son 24 saattir, wifiden baglandigimda internette dolasabiliyorum ama android uygulamalarima giremiyorum; whatspaptan mesaj yaziyorum ama resim alip gonderemiyorum,play store vs. giremiyorum. Mobil veri veya baska bir wifiden baglandigimda hic bir problem yok. Ayrica android tv var, onda da ayni sorunlar var, netflix izleyemiyorum. Film yuzde 25 te takiliyor. Esimin ayni marka android telefonunda bu problemler yok.

    Ttneti aradim, guncelleme vs yaptilar. Denemedigim dns kalmadi. Tilgin arayuzunu kurcaladim.



    Sanki ttnet bakti. En cok interneti, bu adamin telefonu ve televizyonu yiyor. Beni engelledi bir sekilde. Aklima bir sey gelmiyor. Yardim lutfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar windosw xp kullanıyorum alt yapı fiber ve 13 Mayıs'tan beri tilgin 2330 modem kullanıyorum ilk 10 gün yasaklı sitelere 4.2.2.1 ve 4.2.2.2 dns ile rahat girerken, iki üç gündür yasaklı sitelere giriş yapamıyorum, xp ve bu modemi kullanan ve çözüm yolu bulan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARACABEYY -- 26 Mayıs 2017; 2:18:22 >
  • Bende tilgin modem mağdurlari arasina katilmiş bulunmaktayim. tabletim, philips android tv im, samsung smart tv im,esimin iphone u masaustu pc wirelesste baglanti sorunu yasamiyorum. Ama telefonumda baglanti kopma sorunu var surekli. telefonum lg g3. Wifi ye baglanmakta sorun yasiyorum baglandigimda da surekli kopuyor baglanti. Telefonumu baska arkadaslardaki modemlerde denedim onlarda bu sekilde sorun yasamiyorum. Sorunsuz baglaniyor ve kopma yasamiyorum. Yardimlarinizi bekliyorum. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tılgın modemle sayfalara girerken kasmalar ve online oyunlarda bağlantı kopmalarından gına geldi.

    Hal boyle olunca tivibuda ara sıra mozaikleniyor. Çözümü halen bulamadım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne hiç yoku ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  DH TTNET Tilgin Fiber Modem Kullananlar Kulübü [ANA KONU]



    Taşınacağım üstteki ufak kutuyu sökmeme gerek varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatımda bu kadar kötü baş belası bir modem kullanmadım :)
    Ne yaptıysam Samsung telefonlardaki wifi bağlantı sorununu çözemedim. Modemin yanında kullanmama rağmen telefon sürekli kopuyor ve kullanamıyorum. Acces point vs denedim ama sonuç hep aynı...
    Bu sorunu çözebilen yok mu acabaa??? Modemi de değiştiremiyorum......
  • TILGIN HG2332 modem kullanan var mı hiç? ethernet portu gigabit olan model bu...
  • yav arkadaslar bana da fiber için bu dandik modemden getirdiler yemin ediyorum cıldıracam bu nedir odadan odaya çekmiyor. Başka modem de kullandırmıyorlarmış, bende asus dsl 12e fiber destekli modem var. Bunu fiberde nasıl kullanabilirim Allah rızası için yardım edin gına geldi
  • tilgin hg2331 serisinde DNS ekleyebilen var mı? bitturk'e il giremiyorum
  • Mac clone ve gerekli yapılandırma ayarları kopyalayıp internet hizmetini Tilgin routeri devreden çıkarıp alabilirsiniz.
  • türksystem kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=109921843
  • harunyildiz H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, bunu uyguladım oldu. Umarım sorun devam etmez, bugün arız kaydı oluşturdum, eski siyah tilgin modemi yeniden isteyeceğim, o modemde girdiğim DNS kabul oluyor ve her cihaz için geçerli oluyordu.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.