Şimdi Ara

DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.442
Cevap
33
Favori
78.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helluri

    merhaba
    bursada kordaj işlemi yaptırcak yer arıyorum

    selam, heykelin kafkasın 100m yukarısında platini spor

    korupark avm 3. kat spx. ben spxi tavsiye ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sercans84

    quote:

    Orijinalden alıntı: helluri

    merhaba
    bursada kordaj işlemi yaptırcak yer arıyorum

    selam, heykelin kafkasın 100m yukarısında platini spor

    korupark avm 3. kat spx. ben spxi tavsiye ediyorum

    merhaba arkadaşlar raket alacaktım, devamlı gittiğimiz yerde oynadığımız bir raket var onun ebatları hoşuma gidiyor öğrenmem için neyi kontrol etmem gerekir, genel olarak yetişkin, küçük sayılabilecek bir genişlik ve yüksekliği var şuna benziyor, marka head sanırım, fiyatı yüksek ancak aynı ebatlarda daha ucuz bir şey almak istiyorum hangi ebatları aramalıyım
     DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz
  • Ekşisözlük'te Head Liquidmetal Radical hakkında güzel bir yazı okudum. Yazıdaki niteliklere uyduğum için almayı düşündüm fakat eski bir raket olduğu için Tennis-Warehouse 'da satıştan kalkmış. Bu raketi bulabilir miyim veya yerine alabileceğim bu fiyatlarda buna benzer raket var mıdır?

    Bahsettiğim yazı:
    https://eksisozluk.com/head-liquidmetal-radical--3829960

    "head'in efsane raket serisi. bana göre amatör oyuncular için ideal özelliklere sahip raketler. kordajlı ağırlığı 320 gram'a yakın. swing ağırlığı 325, ne fazla ne az. yeterli derecede stabil ve herşeyden önemlisi kendisine has inanılmaz bir hissiyatı var. tipine alışabilirseniz çocuğunuz gibi hissedebilir, zor ayrılırsınız kendisinden. midplus ve oversize olmak üzere iki kafa ölçüsü var, oversize'ın satışı yapılmıyor, midplus ise 98 kafa ve tennis warehouse'tan 79 dolar'a temin edebilirsiniz. yeni başlayıp da raket arayanların hem fiyat hem de performans açısından birinci tercihi olmalı diye düşünüyorum."
    yazan:bana kedicik derdi
  • istanbul avrupa beşiktaş tarafında tenis arkadaşı arıyorum. Ücretsiz kort yeri biliyorum ilgilenenlere duyurulur
  • Balçova ve Narlıdere taraflarında tenis oynamak isteyen arkadaşlar varsa haberleşip, oynayabiliriz.
  • Arkadaşlar size bir sorum var. Elimde wilson hyper pro staff modelinde raket var. Fakat grip kısmı resmen erimiş durumdaydı. Ben de söktüm. Altından sarı tahta kısım çıktı. şimdi ben ana gribi mi sökmüş oldum. Eğer öyleyse ana grip wilson ne önerirsiniz? Bi de ana grip sardıktan sonra üstüne 3 lü satılanlardan da sarmam gerekir mi? İkisinin de sarma mantığı aynı mdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ediz_Donmez -- 27 Aralık 2015; 19:53:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ediz_Donmez

    Arkadaşlar size bir sorum var. Elimde wilson hyper pro stuff modelinde raket var. Fakat grip kısmı resmen erimiş durumdaydı. Ben de söktüm. Altından sarı tahta kısım çıktı. şimdi ben ana gribi mi sökmüş oldum. Eğer öyleyse ana grip wilson ne önerirsiniz? Bi de ana grip sardıktan sonra üstüne 3 lü satılanlardan da sarmam gerekir mi? İkisinin de sarma mantığı aynı mdır?

    ana grip maliyetli ve uğraştırıcı olduğu için overgrip sarılır, ister ana griple oyna ister üzerine overgrip sar tercih meselesi ama bence her zaman overgrip daha iyidir
  • Ediz_Donmez E kullanıcısına yanıt
    Ana grip sardır bir tane bilen birine. sonra üstüne over grip sar her zaman daha rahat edersin.
  • Tenis rakibi arıyorum, Bursa içi her yer olur orta seviyedeyim. Karşısının sevıyesı farketmez vursun yeter :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Beni burada özellikle İzmirli arkadaşlar tanır. Bende 2-3 yıl önce hiçbir şey bilmeden hobi olarak başlamış sonra sporun tadını alamayarak ilerletme kararı alarak şuan yeni açılacak bir kulübün hem yeni başlayanlar antrenörü hem de +18 klasman oyuncusuyum. Bu yüzden yeni başlayan ve sporu ilerletmek isteyen arkadaşlarıma tavsiyeler vermek isterim. Çünkü bende zamanında burada ve özellikle buradan tanıştığım arkadaşların yardımlarıyla (onlar ve özellikle bir tanesi kendisini biliyor ) geliştim. Yeni başlayan ve ilerletmek istediğim arkadaşlarıma tavsiyelerim şunlar:

    -Sayfaları baya okudum. Özellikle raket seçiminde resmen ağzı olan konuşmuş. Arkadaşlar raket seçimi ayakkabı seçimi gibidir. Ayağı ufak birine büyük ayakkabı verirseniz ya da ayağı büyük birine ufak ayakkabı verirseniz sakatlığa yol açar. Herkes ayak yapısı farklıdır. Bu yüzden bir çok ayakkabı seçip öyle alırız. Raket seçimi de aynen böyledir. Kuvvetli vurabilen bir adama kendinden kuvvet üreten bir raket önerirseniz (aeropro drive, pure drive) adam topları içerde tutamaz. Ya da benim gibi cılız bir adama kendinden kuvvet üretmeyen kontrol sağlayan (blade 98 18x20) önerirseniz bu sefer de adamın hem kolu yorulur hem de topları sert olmaz. Örneğin bana da ilk başladığım zamanlar prostaff 95 önerildi. Ve o raket yüzünden benim 5-6 ayım boşa gitti. Sonradan aeroproya geçince rahatladım. Bu yüzden raket seçiminde iyi araştırın, fiziksel özelliklerinizi göz önünde bulundurun. Sadece nette araştırırak değil bulabildiğiniz kadar raket bulup deneyerek alın. Zaten doğru raketi elinize aldığınız zaman bunu hissedersiniz. O kadar raketi nereden bulacağız diyen varsa sadece tenis malzemeleri satan dükkanlarda deneme raketleri edinebilirsiniz. Ya da hiç raket bulamazsanızhttp://www.tennis-warehouse.com/ bu sitede raketlerin sayfasında tw reviews sayfasından raketin diğer kullanıcılar tarafından hazırlanmış performans istatistiklerine bakabilirsiniz.

    -Yeni başlayanlara özellikle head ve babolatın 100-180 lira arası yeni başlayan raketi adı altındaki oyuncak raketleri öneriliyor. Ben o raketlere de karşıyım. Bu raketler hem performansınızı düşürür hem de istediğinizi yapamadığınızda sizde acaba gelişemiyor muyum havası yaratarak motivasyonunuzu düşürür. Benim yeni başlayanlara tavsiyem o raketlerle aynı fiyatta olan eski kasa ikinci el babolat aeropro, pure drive; head radical 295 gram, blade 98s gibi raketleri alıp bir süre onlarla oynamanız. Bu raketlerle oynamanız kolaydır. Hem de özellikle aero ve pure kendinden iyi kuvvet ve spin üretirler bu sayede siz çok şey yapmadan onlar çok şey yaparlar.

    -Kordaj seçiminde benim kullandığım kordaj rpm team babolat. Güzel kordajdır fiyatı da uygundur. İyi spinle kuvvet üretir. Eğer daha sağlam kordaj isterseniz babolat hurricane i öneririm. Sizi baya götürür. Tansiyonda da yeni başlayan ve ortalama bir fizikte olan birine (1.70-1.85 boy aralığında 65-80) kilo arası birine 23-26 arası tansiyon öneririm. Ama kordaj tansiyon seçimini de raket seçimi gibidir. Deneyerek doğru olanı bulabilirsiniz. Bu yüzden seçimlerde hata yapmaktan ve risk almaktan korkmayın. Örneğin ben antrenmanlarda kolum fazla yorulmasın diye 21 tansiyon maçlarda daha kontrollü olsun diye 25 tansiyon kullanıyorum.

    -Raketi seçtik sıra geldi antrenmanlara. Bu sporda da her spor gibi başarılı olmanın anahtarı yararlı antrenmanlardır. Bakın altını çiziyorum çok değil yararlı antrenmanlar. 5 saat kafanız başka yerde abuk subuk antrenman yapacağınıza 1 saat kafanızı tam anlamıyla tenise vererek daha faydalı antrenman yapabilirsiniz. Eğer sizinle yakın seviyede ve haftanın en az 2-3 günü düzenli antrenman yapabilecek biri bulabilirseniz harika olur. Eğer antrenör kullanmıyorsanız onunla maç yapmadan netten bulabileceğiniz iyi antrenmanları yapabilirsiniz. Ama sadece bir kişiye de bağlı kalmayın. Farklı farklı kişilerle oynayın. Farklı farklı teknikler farklı farklı gelen toplar görün. Sürekli maç yapmayın. Haftada en fazla 2 maç yapıp diğer zamanlarda antrenmanlarda o maçlarda yaptığınız hatalara odaklanın.

    -Yeni başlayan seviyesinde en önemli şey topu içeri atabilmektir. Topa sert vurmanızın ya da harika vuruşlar denemenizin pek anlamı yok. Çünkü karşınızda ki de tenise yeni başlayan biriyse şans eseri olmadığı sürece kusursuz vuruşlar yapamaz bu yüzden yeni başlayan arkadaşlara en büyük maç tavsiyem her topa sert vurmaya çalışmadan açılı bir şekilde içeri atın. Emin olun ki en az 3 top sonra rakibiniz hata yapacak. Ben sırf bu yolla birinci yılımda kupa kaldırdım.

    -İlerleyen seviyelerde tabi içeri atmanızın pek anlamı kalmıyor. Daha sert vuruşlar ve daha iyi servis atmanız lazım. Bu yüzden yeni başlayanlar seviyesiniden ilerlediğiniz zamanlarda artık hafiften sert vurmaya ve sert servis atmaya odaklanın.

    -Antrenman partneri bulamadığınız zamanlarda ya da performansınızın çok aşağılarda olduğunu hissettiğiniz anlarda duvar yapmak en büyük ilacınız olacaktır. Ben her hafta en az 3 saat duvar yaparım. Duvar antrenmanı kendinizle mücadele etmenizi sağlar ve konsantrasyonunuz artırır. Duvarda sınır ya da limit yoktur. Bu yüzden ben her zaman seviyesi ne olursa olsun herkese duvar öneririm. Hele ki yeni başlayanlar duvardan çıkmasın. Ama saçma sadece vurayım diyerek değil düzgün vuruşlar yaparak duvardan çıkmasın.

    -Sürekli tenise başlayanlardan şu lafı duyuyorum: işte yaşım 20-30-40 tenise çok geç başladım. Artık benden bir halt olmaz. Arkadaşlar bu çok büyük saçmalık. Bende 20 yaşındayken hobi amaçlı başladım ama gerçekten çok çalışarak bir yerlere gelebiliyorsunuz. Tenise başlama yaşı yok. Belki performans seviyesine gelmeniz imkansızlaşabilir yaş ilerledikçe ama her yaşın turnuvası var. Dünya çapında veteran turnuvaları hatta milli veteran takımı bile var ki benim en büyük hayalim 10-15 yıl sonra +35te Türkiye Veteran milli takım oyuncusu olmak. Bu yüzden bunu aklınızdan çıkarın ve gerçekten seviyorsanız limitleri zorlayarak sonuna kadar gidin.


    Arkadaşlar benim tavsiyelerim bunlar umarım beğenmişinizdir. Sorusu olanları seve seve cevaplarım. 1-2 ay boyunca yurtdışında olacağım. Bu yüzden facebooku o dönemde kullanmayacağım. Eğer benimle iletişime geçmek isterseniz pmden telefon numaramı verip whatsapptan yardımcı olabilirim. Ayrıca pm yoluyla her türlü soruya açığım. Herkese iyi tenisler!!!


    NOT: Ben mental gelişimimi bir nebze maç izleyerek ve Nadalın hayatını anlatan kitaba borçluyum. Djokovicin kitabında da faydalı bilgiler var. İki kitabı da öneririm.
  • 17 yaş için 250₺~ bütçem var.Başlangıç seviyesindeyim ama iyi bir raket almak istiyorum.Tavsiye bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Head Radical 295 gram ikinci el raket alabilirsin o parayla. isini uzun yillar gorur. aeropro ya da pure driveda olabilir ikinci el. pure drive ikinci el eski kaplama belki zor bulunur ama head ya da aero bulabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elbryan

    Head Radical 295 gram ikinci el raket alabilirsin o parayla. isini uzun yillar gorur. aeropro ya da pure driveda olabilir ikinci el. pure drive ikinci el eski kaplama belki zor bulunur ama head ya da aero bulabilirsin.

    Teşekkür ederim ama 315 liraya kadar çıktım ve Wilson Monfils Tour 100 aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukardaki yazimi okusaydin keske. Kotu bir tercih yapmisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elbryan

    Yukardaki yazimi okusaydin keske. Kotu bir tercih yapmisin.

    Okudum aslında ama ikinci ele mesafeliyim.Bütçeme bu uydu.Ağrılığı, kafa boyu falan hocamdan gelen bilgilere göre seçtim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Agirligi kafa boyu iyi ama her sey o ikisi degil. zaten her sey o ikisi olsa profesyonel raketlere o kadar para vermez kimse. monfils 100 denilen raket monfilsin adiyla wilson markasinin urettigi bladein tasarimina sahip yeni baslayan adinda oyuncak raket. 315 lira cok iyi bir para. ben kendim aeroprolarimi 350den satiyorum. 315 liraya her istedigin raketin ikinci elini alabilirdin. 300e yeni tasarim blade 95s bile alabilirdin. yazik oldu parana. iade sansin varsa hic dusunme iade et bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elbryan

    Agirligi kafa boyu iyi ama her sey o ikisi degil. zaten her sey o ikisi olsa profesyonel raketlere o kadar para vermez kimse. monfils 100 denilen raket monfilsin adiyla wilson markasinin urettigi bladein tasarimina sahip yeni baslayan adinda oyuncak raket. 315 lira cok iyi bir para. ben kendim aeroprolarimi 350den satiyorum. 315 liraya her istedigin raketin ikinci elini alabilirdin. 300e yeni tasarim blade 95s bile alabilirdin. yazik oldu parana. iade sansin varsa hic dusunme iade et bence.

    Yalnız Monfils 100 ve Tour Monfils 100 ayrı.Emin misiniz kötü olduğuna? Çok bilmişlik tasladığımdan değil de aldığım raketin özellikleri bu.Arada çok fiyat farkı var.
     DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim inan ikiside ayni yolun yolcusu. guzel raket olsa monfils kendi kullanirdi. bunlar hep yeni baslayanlari kandirmaya yonelik ucuz raketler pazarlama urunleri. mantik soyle isliyor: sen tenise yeni baslamisin. tenisle ilgili hicbir sey bilmiyorsun. haftada ne kadar oynucam? acaba bir iki ay sonra hevesim gecer birakir miyim? teknigim ne zaman oturur? ne zaman stil sahibi olurum? butun bu sorular cevapsiz. ee bi de ustune ogrencisin. cok paran yok. sonuc olarak baslarken fazla para harcamiyayim ileride ilerletirsem para biriktiririm diye dusunuyon. adam da anliyor sana profesyonel raket satamayacagini hop piyasaya yeni baslayanlara yonelik diye oyuncak gibi olan hicbir ise yaramayan sakatlik yaratabilecek raketler suruyor. fiyatini da ucuz yapiyor. sende bu konularda bilgisiz oldugun icin iyidir bu diye aliyorsun. burada senin sucun yok adamlarin sucu ama sen tuzaga dusuyorsun. ikinci ele mesafeliyim demissin ama ben sana sirf ikinci el kullan demiyorum. al raketi 6ay da zaten belli bir seviyeye gelirsin o zaman sat kendine uygun raketi alirsin. raketin de parasina bakma. her sey parayla olsaydi en iyi raket aeropro play olurdu. inan o raketin 80 liralik wilson energy xl tan farki yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elbryan

    Kardesim inan ikiside ayni yolun yolcusu. guzel raket olsa monfils kendi kullanirdi. bunlar hep yeni baslayanlari kandirmaya yonelik ucuz raketler pazarlama urunleri. mantik soyle isliyor: sen tenise yeni baslamisin. tenisle ilgili hicbir sey bilmiyorsun. haftada ne kadar oynucam? acaba bir iki ay sonra hevesim gecer birakir miyim? teknigim ne zaman oturur? ne zaman stil sahibi olurum? butun bu sorular cevapsiz. ee bi de ustune ogrencisin. cok paran yok. sonuc olarak baslarken fazla para harcamiyayim ileride ilerletirsem para biriktiririm diye dusunuyon. adam da anliyor sana profesyonel raket satamayacagini hop piyasaya yeni baslayanlara yonelik diye oyuncak gibi olan hicbir ise yaramayan sakatlik yaratabilecek raketler suruyor. fiyatini da ucuz yapiyor. sende bu konularda bilgisiz oldugun icin iyidir bu diye aliyorsun. burada senin sucun yok adamlarin sucu ama sen tuzaga dusuyorsun. ikinci ele mesafeliyim demissin ama ben sana sirf ikinci el kullan demiyorum. al raketi 6ay da zaten belli bir seviyeye gelirsin o zaman sat kendine uygun raketi alirsin. raketin de parasina bakma. her sey parayla olsaydi en iyi raket aeropro play olurdu. inan o raketin 80 liralik wilson energy xl tan farki yok.

    O zaman acemiliği bu raketle atayım.6 ay sonra dediğiniz raketlere yönelirim.Aldım artık çünkü.Teşekkürler ilgilendiğiniz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AIM120B


    quote:

    Orijinalden alıntı: Elbryan

    Kardesim inan ikiside ayni yolun yolcusu. guzel raket olsa monfils kendi kullanirdi. bunlar hep yeni baslayanlari kandirmaya yonelik ucuz raketler pazarlama urunleri. mantik soyle isliyor: sen tenise yeni baslamisin. tenisle ilgili hicbir sey bilmiyorsun. haftada ne kadar oynucam? acaba bir iki ay sonra hevesim gecer birakir miyim? teknigim ne zaman oturur? ne zaman stil sahibi olurum? butun bu sorular cevapsiz. ee bi de ustune ogrencisin. cok paran yok. sonuc olarak baslarken fazla para harcamiyayim ileride ilerletirsem para biriktiririm diye dusunuyon. adam da anliyor sana profesyonel raket satamayacagini hop piyasaya yeni baslayanlara yonelik diye oyuncak gibi olan hicbir ise yaramayan sakatlik yaratabilecek raketler suruyor. fiyatini da ucuz yapiyor. sende bu konularda bilgisiz oldugun icin iyidir bu diye aliyorsun. burada senin sucun yok adamlarin sucu ama sen tuzaga dusuyorsun. ikinci ele mesafeliyim demissin ama ben sana sirf ikinci el kullan demiyorum. al raketi 6ay da zaten belli bir seviyeye gelirsin o zaman sat kendine uygun raketi alirsin. raketin de parasina bakma. her sey parayla olsaydi en iyi raket aeropro play olurdu. inan o raketin 80 liralik wilson energy xl tan farki yok.

    O zaman acemiliği bu raketle atayım.6 ay sonra dediğiniz raketlere yönelirim.Aldım artık çünkü.Teşekkürler ilgilendiğiniz için.

    Hem o zamana kadar güce dayalı mı, kontrole mi gibi kendimi tanırım.Daha 90 dk ders aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.