Şimdi Ara

DH Tayland Kulübü [62 KİŞİ OLDUK] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
444
Cevap
29
Favori
26.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sen giderken biz dönüyor olacağız kısmetse. ocakta başlayıp şubat ortasında bitecek şekilde yaklaşık 1 ay kalmayı planlıyoruz. para yeterse uzatırız biterse döneriz. Evde baskılar fena şekilde arttı evlen artık oğlum diye.
    Son şansım :)
    Kaçıyoruuuuuuuuum

    Şu hayatta en şansız erkekler Türkler çünkü yakışıklıyız ama kızlar ÇİRKİN
    En şanslılar ise Rus erkeleri bu kadar tipsiz olupta en güzel kızlara sahip olan başka ülke yok herhalde.

    Kaçın bu ülkeden :)
  • Gelecek olanlari tekrar uyarayim, Bangkok'ta durum hic iyi degil. Geldiginiz gibi farkli bi yere gidin, Bangkok'ta vakit gecirmeyin.
  • Benide eklerseniz sevinirim. Yaklaşık 2 yıl önce gitme fırsatı elde ettim. Phuket - bangkok turuydu bizimki gerçekten çok keyif aldım. İşden güçten fırsat bulabilirsek tekrar gitmek istiyoruz. Tadı damağımızda kaldı desem yeridir :D erken rezarvasyon fırsatı vs uygun bir kampanya yakalarsam işi güçü bırakıp kaçıcam :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fastbela93 -- 3 Nisan 2014; 10:18:13 >
  • 01.09.2013 Serbest piyasa euro döviz kuru satış 2,32 TL
    01.09.2014 Serbest piyasa euro döviz kuru satış 2,98 TL
    Artış %28,44

    Yani 1 sene önce 1.392 TL'ye aldığınız uçak bileti şu anda 1.788 TL
    Başka bir örnekle açmak gerekirse 1000 Euro bütçeli 10 günlük geziniz hoop bugün 8 güne düştü.


    Dipnot olarak bunları da bilmekte fayda var:
    Asgari ücret 2013 zammı %8,5
    Enflasyon 2013 yılında perakende fiyatlar yıllık ortalama % 7,98, toptan fiyatlar % 5,97 Ortalama %6,97

    İşin garip kısmı yurtdışına çıkan insan sayısında da muazzam bi artış var.
  • 18-26 Ocak arası bende Taylanttayım arkadaşlar...
  • Ekle benide. Olmeden once gormeyi istedigim 5 ulke arasinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı bir gezgin sitesinde Bangkok'da bulunacaklar için güvenlik ipuçları verilmiş. Gidecek olan arkadaşların incelemesinde kesinlikle fayda var.

    Burdan.

    İlave olarak Qatar havayollarında çok güzel indirim var. 1380 TL'ye dahi bilet bulmak mümkün.
  • Aynen, Ist-Bkk skyscanner güncel fiyatlar gecen sene gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altunozzz -- 21 Ocak 2014; 19:08:47 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kardanadam55

    quote:

    Orijinalden alıntı: ExxELaNc


    quote:

    Orijinalden alıntı: WhattaHell

    quote:

    Orijinalden alıntı: ExxELaNc

    Merhabalar

    Ben de Aralik ayi icinde 10-12 gunluk Tayland-Malezya-Singapur turu dusunuyorum. 2 gun Bangkok 4 gun Pattaya, kalan zamanda Malezya ve Singapur. Programim tam olarak netlesmedi. Acaba Singapur yerine bikac gun de Phuket mi yapsam diyorum. Tek gidecegim icin Bangkok ve Pattaya'da guzel otel ve mekân tavsiyelerine ihtiyacim var.

    Aralikta orda olacak arkadaslar varsa birlikte gidebilir ya da orda gorusebiliriz.


    Singapur ufak ulke, tek sehirden olusuyor ve cok kalabalik. Gezmek ister misin dahi emin degilim. Yinede goreyim dersen 1 gun yeterli. Tanidigin arkadasin falan varsa Singapur'da o zaman ayri tabii. Malezya'da nereye gitmeyi dusunuyorsun? Zaten 2 gun Bangkok 4 gun Pattaya yapacaksan geriye 6 gun kaliyor. Sana tavsiyem 2 gun Bangkok 3 gun Pattaya 3 gun Phuket 1-2 gun Singapur ve geri kalan vaktindede Kambocya/Siam Reap'te ki Angkor Wat'a git derim.

    Aslinda gidecegim yer Bangkok ve Pattaya. Bangkoku iki gun gezmek ve Pattaya'da Aralik ayinda yaz tatili yapmak istiyorum. O kadar gitmisken Singapuru da goreyim dedim ama cok da gerekli degil. Onun yerine Phuket daha eglenceli olabilir ya da Pattaya'yi uzatabilirim.

    Bangkok ve Malezya'yi (Kuala Lumpur) da basta elektronik olmak uzere biraz alisveris yapmak icin istiyorum.

    Fakat Singapuru elersem yerine farkli bir ulke koymak istemem. İkiser ucer gun kalip gocebe halinde bi tatil de yorucu olur bence. Bir de soyle bisey var ki Bangkok'a gidis-donus bileti alicam. Hem oyle alinca ucuza geliyor hem de Emirates'te adios kampanyasi var %15 indirimli. Bu sekilde gidis-gelis ucak maliyeti 700 lira civari puana denk gelecek. O yuzden Bangkoka inip direk Pattayaya gecicem. 4 gun kaldiktan sonra Bangkoka donup 2 gunlugune Kuala Lumpur, sonra da geri Bangkoka donup 2 gun kaldiktan sonra İstanbul dusunuyorum. Buna bi de Phuket de eklersem hepten karisacak :)

    Tavsiyeniz icin tesekkur ederim. Singapuru gormesem de olur. Phuket icin hala kararsizim. Hayirlisi bakalim.

    şimdi müdahale gibi olmasın ama benim de sana söyle bi tavsiyem var. eğer ki rotanda kuala lumpur varsa direk kuala lumpur'a uç. bilet fiyatları birçok uzakdoğu ülkesinden çok daha ucuz. thy 459 euro mu neydi gidiş geliş. KL'de konaklamanı yaptıktan sonra Bangkok'a uçarsın. Nokair ve Airasia komik rakamlara KL-Bangkok uçuruyo.
    Singapuru bende çok görmek istedim fakat yaptığım araştımalar neticesinde uzakdoğunun en pahalı ülkelerinden biri olduğunu öğrendim. Bu da vazgeçmemde çok büyük bi etken oldu haliyle.

    Tekrar merhaba :)

    İş-güç, yılsonu yoğunluğu, Bangkok olayları falan derken yeni bir kampanya yakaladım ve 7-18 Mart tarihleri için biletimi aldım.

    Henüz otel rezervasyonlarımı yapmadım ama 4 gün Pattaya, 3 gün Phuket, 2 gün Singapur 2 gün de Kuala Lumpur yapmayı düşünüyorum.

    Geçen yıl Pattaya'da 1 hafta kaldım, orayı biliyorum ama diğerleri ilk olacak. Tecrübeli arkadaşlardan konaklama ve gezilecek görülecek yer tavsiyeleri bekliyorum :)
  • burada böyle bir kulüp görmek güzel, beni de eklerseniz sevinirim. 3 yıldır Tayland'da yaşıyorum.
    Krabi çevresinde yaşayan var mı?
  • birakin tayland'i filipinler boracay'a gelin :)) burda hava on numara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de listeye dahil olabilir miyim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastbela93

    Benide eklerseniz sevinirim. Yaklaşık 2 yıl önce gitme fırsatı elde ettim. Phuket - bangkok turuydu bizimki gerçekten çok keyif aldım. Reklam vermek gibi olmasın ama siam tur ile gittik. Tur ile gitmeyi düşünen arkadaşlara öneririm bizim ilk gidişimizdi bilmediğimiz her konuda sabırla ve güleryüzle çok yardımcı oldular :D İşden güçten fırsat bulabilirsek tekrar gitmek istiyoruz. Tadı damağımızda kaldı desem yeridir :D Siamturun sitesini incelerseniz güzel kampanyalar yapıyorlar erken rezarvasyon fırsatı vs uygun bir kampanya yakalarsam işi güçü bırakıp kaçıcam :D

    Kulübümüze Hoşgeldiniz

    quote:

    Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

    Ekle benide. Olmeden once gormeyi istedigim 5 ulke arasinda

    Kulübümüze Hoşgeldiniz

    quote:

    Orijinalden alıntı: bbking

    burada böyle bir kulüp görmek güzel, beni de eklerseniz sevinirim. 3 yıldır Tayland'da yaşıyorum.
    Krabi çevresinde yaşayan var mı?

    Kulübümüze Hoşgeldiniz

    quote:

    Orijinalden alıntı: asb35

    Ben de listeye dahil olabilir miyim?

    Kulübümüze Hoşgeldiniz
  • Arkadaşlar nasılsınız hiç sesiniz solugunuz çıkmıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thailand kullanıcısına yanıt
    İyidir hocam asıl sen yoksun buralarda. Nasıl gidiyor hayat. Tayland yine iyice karışmış. Hükümet mi düşecek muhalefet mi ezilecek ne olacaksa bi an önce olsa da huzura kavussa artık ülke.
  • İyiyim hocam iş güç foruma girmeye vakit ayıramadım uzun zamandır siz nasılsınız
    olaylar konusuna gelince geçici başbakan bence abisinin çıkarlarına hizmet ediyor bildiğim kadarıylada hala seçim olmadı ortamın karışması doğal bizim gezi olaylarına benzetiyorum ben tamamen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tayland'da Tartışmalı Karar

    Tayland’ın en üst mahkemesinin konuya ilişkin yaptığı değerlendirmeye atıfta bulunulan Asliye Hukuk Mahkemesi kararında, gösterilerin barışçıl olduğu ve silahlara başvurulmadığı ifade edildi.

    Ancak alınan bu kararın, Bangkok’un merkezinde göstericileri dağıtmak üzere harekete geçen polisin üzerine el bombası atılması ve her iki taraftan insanların vurulmasına ilişkin sosyal medyada yayınlanan videolarla büyük bir çelişki içinde bulunduğu belirtiliyor. Buna karşın, hükümetin olağanüstü hal ilan etme hakkı bulunduğu belirtilen mahkeme kararının, güvenlik güçlerinin devlet binalarının güvenliğini sağlama yetkilerine büyük ölçüde kısıtlamalar getirdiği görülüyor.

    Karar gösterileri eleştiren gözlemcilerin tepkisini çekti

    Hükümet yanlıları ve hükümet karşıtı gösterileri eleştiren uzmanlar, mahkemenin, Tayland’da dün meydana gelen gösterilerde 5 kişinin ölmesine karşın aldığı bu kararın, adli kurumlar hakkında kuşkular yarattığını savunuyor.

    Ordunun gösterilere müdahalede isteksiz davrandığı Tayland’da, Başbakan Yinglak Şinavatra’nın mahkemeler ve yolsuzlukla mücadele kurumu da dahil olmak üzere ülkedeki bağımsız devlet kurumlarınca sıkıştırıldığı yönündeki spekülasyonlar artıyor.

    Gösterilere karşı tavır alanlar söz konusu süreci, eski Başbakan Taksin Şinavatra’nın taraftarlarının son zamanlarda çok sık kullandığı bir terim olan yavaş ilerleyen bir "adli darbe" olarak niteliyor.

    Kaynak:StarGazete
  • Hiç Charter uçuş kullanan varmı arkadaşlar bangkok rotasında?
  • Tayland'da AVM Önünde Patlama: 1 Ölü, 24 Yaralı

    Tayland’ın başkenti Bangkok’ta muhaliflerin etkin olduğu bir AVM önünde meydana gelen patlamada 1 çocuk hayatını kaybederken 24 kişide yaralandı.

    Yetkililer tarafından yapılan açıklamada saldırı sonrası 3 çocuğun ciddi şekilde yaralandığı ve 12 yaşında olduğu tahmin edilen bir çocuğun hayatını kaybettiği ifade edildi. Tayland’da başbakan Shinawatra’nın istifasını isteyen göstericiler aylardır başta başkent Bangkok olmak üzere birçok bölgede protestolar gerçekleştiriyor. Hükümet güçleri ise göstericileri dağıtmak için plastik mermi ve biber gazlarıyla göstericilere müdahalede bulunuyor

    Kaynak: IHA
  • Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ulusal havayolu şirketi Etihad Havayolları, 26 Ekim 2014 tarihinden itibaren Tayland’ın en büyük adası olan Phuket’e günlük uçuş gerçekleştirmeye başlayacak. İstanbul’dan seyahat edecekler, haftanın her günü Abu Dabi aktarmalı olarak Phuket’e ulaşabilecek.

    Phuket, Etihad Havayolları’nın Tayland’daki ikinci; Güney Doğu Asya’da ise Bangkok, Singapur, Manila, Kuala Lumpur, Ho Chi Minh ve Cakarta ile birlikte yedinci destinasyonu olacak.

    Kaynak:AirportHaber
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.