Şimdi Ara

DH SİGARAYLA SAVAŞ GRUBU (159 Üye) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
437
Cevap
1
Favori
24.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teyzem çok fazla sigara içiyor
    bazen sigara almaya git diolar gitmiyorum
    1 milyar werseler gitmem
    99999999999999999999999999999999999999999999999999999$ werin yine sigara içmem
  • Ya merak ettim bir kere çektim iğrençç ötesi bir tadı varŞu lanet şeyden ne zevk alıyorsunuz anlamıyorum ya.İğrenç gıcık bişey.Hem yapıldığı ortamları da bilmiyorsunuz.

    En çokda Sigara kutusunun üstünde Sağlığa Zararlıdır yazısı beni çıldırtıyorAnlamıyorum madem sağlığa zararlı neden piyasaya sürüyorsunMadem sağlığa zararlı neden üretiyorsun.Madem sağlığa zararlı neden içirtiyorsunvsvs daha çok örnek verebilirim




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ComeKillMe

    Ya merak ettim bir kere çektim iğrençç ötesi bir tadı varŞu lanet şeyden ne zevk alıyorsunuz anlamıyorum ya.İğrenç gıcık bişey.Hem yapıldığı ortamları da bilmiyorsunuz.

    En çokda Sigara kutusunun üstünde Sağlığa Zararlıdır yazısı beni çıldırtıyorAnlamıyorum madem sağlığa zararlı neden piyasaya sürüyorsunMadem sağlığa zararlı neden üretiyorsun.Madem sağlığa zararlı neden içirtiyorsunvsvs daha çok örnek verebilirim



    yazdıklarında haklısın ve bu yuzden amerıka da marlnoro poşetlerının uzerındekı kovboy var ya işte o kanserden olmus. marlboro ya dava acmıs. kazanmış o tarıhten donra da sigaraların uzerınde gerek paketin yanında gerek uzerınde sigara saglıga zararlıdır.

    su nu da spylemek ısterdım bugun sevgılımle beraber otobuste gelırken elımı kokladı sigara mı ıctın dedı ewet dıyemedım malesef. ozur dılerım ama malesef. artık tamamen bıtmıstır sigara muhabbetı

    @khanturks1: hocam seni de yazıyorum gold uyesin sen bu grubun. en buyugumuz ve sıgaradan başı çok agrıyan bırısı olarak. geçmiş olsun bu arada




  • Gerçekten khanturks1 geçmiş olsun diyecektim unutmuşumÜnal bu arada artık sigara içmezzin heralde.Sevdiğinden çekiceğin var yoksa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ComeKillMe

    Gerçekten khanturks1 geçmiş olsun diyecektim unutmuşumÜnal bu arada artık sigara içmezzin heralde.Sevdiğinden çekiceğin var yoksa


    valla abicim hakkaten kötü oluyo ya ınsan. hadi daha onceden yalan soylerdım ama bu farklı abicim ya. oncekına aboooow ne yalanlar. içmiyorum sevgılım yok falan derdım ama sımdıkıne demıyorum onları. içme demiyo ama içmesen daha ıyı bana bısey yok ama kendıne zarar verıyosun dıyo. oda tabıkı halıyle haklı yanı
  • Walla ben olsam kızı düşünmem kendi sağlığım için bırakırım.Bak khanturks1 e neler olmuş.Sende bunları ister misin?Bu arada salona gitmiyorum dumandan nefes alamıyorum da
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ComeKillMe

    Walla ben olsam kızı düşünmem kendi sağlığım için bırakırım.Bak khanturks1 e neler olmuş.Sende bunları ister misin?Bu arada salona gitmiyorum dumandan nefes alamıyorum da


    bişey diyimde biraz şaşır o zaman @khanturks1 abime saygı duyarım hastalıgı gercekten ciddi bişeydi. ama ailemden örnek vermek istiyorum.


    Rahmetli dedim rahat 75 80 yaşında vardı. Geçen sene vefat etti. 25 yaşındayken bacağı sigara yüzünden kesilmişti. Köy yerinde birde Ankara Çubuk. 40 - 45 sene anneannem yanındaymıştı. Ama anneannem ben doğmadan 2 sene önce vefat etmiş yani 1987 yılında. O zaman dedem tekk başına tek ayağıyla kalmış evinde 18 - 19 yıl boyunca yalnız kalmış köyde. Kimseye muhtaç olmadan yaşıyordu. Çok dedik bizde kal falan diye ama gelmiyordu inadından. Öyle rahatmıştı. 3 - 4 sene önce de bu dedemin diğer ayağı diz kapağının altından kesildi. Sonuç: iki ayakta yok. Köy yerinde kulakların ikiside artık tıkalı çok ilaç içtiğinden dolayı. Yaş 75 80 e gelmiş.


    Şimdi size sorarım. bu şekilde gözünüzün önünde bir örnek var. Bırakırmıydınız. Yoksa hala "bana ne benimde aynısı olur" deyip "çeeeek ciğerlerin bayram etsin aslanım" mı derdiniz? Yaa arkadaşlar işte. Ben bugüne kadar hiç düşünmemiştim aslında ama @khanturks1 abimin yazdıklarını okuyunca rahmetli dedem aklıma geldi.

    Kız aslında işin tuzu biberi oldu şaka bi tarafa da. bırakmaya niyetim vardı ama bunu bana yaptıracak birisi lazımdı. destek gibi bişey lazımdı bana. Yoksa ben tek başıma bırakmam zordu.

    Saygılar. iyi forumlar




  • 15 yaşındayım (sigara falan içmiyorum ) ama sigaradan tamamiyle nefret ediyorum. Tamamen karşıtıyım. benide ekleyin
  • 19 Şubat 2006 Son sigaramı içtim. Ve o gün tuhaf bir birlikteliğe son verdim. Lanet bir biçimde bağımlıymışım şimdi anlıyorum.
    İlk denememde bıraktım ( Allah'a Şükür )
    Başladığım sigara çeşidini içtim son gün.
    Planlamıştım taa bir yıl öncesinden bırakacağım günü.
    Belki faydası olur diye yazdım bütün bunları...

    Bırakmaya niyetlenen herkese BAŞARILAR DİLERİM...
  • Beni de ekleyin lütfen.

    En az 15 sene günde en az 50 tane sigara içtim. 2004 yılının 6 ağustosundan beri ağzıma sürmedim. Gerçekten kararlı ilk denememde bıraktım. Şu anda sigaradan ve özellikle sigara içenden nefret ediyorum.

    Hey siz sigara içenleeeerrrr !

    Sizler, sigara içmeyenlerden hatta ve özellikle sigarayı bırakanlardan daha aşağı sınıftasınız, Bundan kesinlikle emin olun.
    Bunu iddia ediyorum çünkü, bende bir zamanlar sizle aynı aşşağı sınıftandım ama artık bana ne mutlu ki, değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bambarabum -- 21 Kasım 2006; 2:00:53 >




  • Bugün yani 20 kasım dünya sigarayı bırakma günüymüş (gerçi geç oldu ama), akşam üzeri arabada giderken radyoda duydum. Haberdeki ayrıntılar ilgimi çekti aklıma gelenleri yazayım;

    1- 35 yaşından önce sigarayı bırakanların sigaradan ölme şansı %90-95 oranında azalıyormuş.

    2- Sigarayı bırakmak için ileri bir tarih belirlemek faydalı olabiliyormuş.

    3- İlk deneme de sigarayı bırakamayanlar pes etmesinler çünkü bu gayet normal bir şeymiş ve pes etmeyip daha sonra tekrar denemek gerekliymiş.
  • Sigaraya hiçbir şekilde bulaşmamış birisi olarak sizlere tam destek.
    Zor iştir bağımlılıklardan kurtulmak ama istedikten sonra neden olmasın!
    Allah kolaylık versin.
  • “Dünya Sigara Bırakma Günü” nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Sigarayla Savaşanlar Derneği Genel Başkanı Selçuk Alagöz, sigaranın insanlığın en büyük düşmanı olduğunu kaydederek, insanla değil, onu etkisi altına alan sigarayla savaştıklarını söyledi. Sigaranın ülkenin bir numaralı sorunları arasında yer aldığına işaret eden Alagöz, “Türkiye’de her yıl 104 bin kişi sigara nedeniyle ölüyor. Önlem alınmazsa 20 yıl sonra bu sayı 2 katına çıkacak” diye konuştu.
    Derneğin 1. Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın da, sigaranın birçok ortamda zevk paketi olarak sunulduğunu ifade ederek, şöyle dedi: “Sigara sağlığa zararlıdır cümlesi yanıltıcı bir cümle. Burada sigaranın tehlikesi çok basit gösterilmekte. Sigara sağlığa zararlı değildir, çünkü sigara eşittir ölümdür. Bugün bir insan hayatını sona erdirmenin en kolay ve meşru yolu sigaradır.”
    İkinci Başkan Prof. Dr. Ahmet Ercan da, sigara kullananların yüzde 90’ının bu zararlı alışkanlığa 20 yaş öncesinde başladığını kaydetti.

    SİGARANIN İÇİNDEKİ ZEHİRLER
    Bunlar kanserojen maddelerdir ve en tehlikelileri arsenik, benzin, kadmiyum, hidrojen siyanid, toluene, amonyak ve propilen glikoldur. Örneğin; siyanid kesinlikle öldürücü bir zehirdir. Genel olarak bilinen maddelerden bir kaçı;
    Polonyum - 210 (kanserojen), Radon (radyosyon), Metanol (füzeyakıtı), Toluen (tiner), Kadmiyum (akü metali), Bütan (tüpgaz), DDT (böcek öldürücü), Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri), Aseton (oje sökücü), Naftalin (güve kovucu), Hidrojen Siyanür (gaz odaları zehiri), Arsenik (fare zehiri), Amonyak (tuvalet temizleyicisi), Karbon (eksoz Monoksit gazı), Nikotin ve 3.885 toksik madde.
    Sigaranın her nefesinde 4 bin çeşit kimyasal madde ciğerlere çekiliyor. Bu maddelerden bazılarının vücuda verdiği zararlar şöyle:
    Nikotin: Kokain ve morfin kadar bağımlılık yapar. Tansiyonu ve kalp hızını artırır. Karbonmonoksit ile koroner arter hastalığı ve beyin damar hastalığına yol açar.
    Katran: Kansorejen olup, akciğer kanseri, amfizem ve kronik bronşit yapar.
    Arsenik, Benzen, Vinil Klorür: Kansorejen madde, felç edici zehir.
    Hidrojen Siyanür: Nazi gaz odalarında kullanılan zehir.

    SİGARANIN VÜCUDA ZARARLARI NELERDİR?
    -Genel olarak bulunduğunuz ortamlarda kötü ve ağır koku yayılır.
    -Cildiniz bozulacağından cilt karalığı ve yaşlı gösterme belirtileri başlar.
    -Dişleriniz kirli ve pis görünümlü olmakla beraber, dişeti hastalıkları baş gösterecektir.
    -Ağız ve yutakta tat alma eksikliği başlar ve kanser riski artar.
    -Gırtlak ve nefes borusunda iltihaplanma, ses tellerinin zarar göstermesinden başka kansere yakalanma ihtimali fazlalaşır.
    -Kalp ve damarların görmüş olduğu zarar ve tahribattan dolayı kalp krizi damar tıkanıklığı, tansiyon yükselmesi gibi sakıncalar ortaya çıkar.
    -Beyinde felç, ileri yaşta bunama (Alzheimer) görülür. Her nefeste 50bin hücrenin ölümüne sebep olur.
    -Gözlerde katarakt ve ileri yaşta körlük meydana gelir.
    -Burunda koku alma duygusu azalır.
    -Akciğerlerde kansere yakalanma, Bronşit ve amfizem gibi rahatsızlıklar meydana gelir.
    -Mide ve yemek borusunda karama, ülser ve kanser oluşumunu fazlalaşır.
    -Pankreas kanseri riski artar.
    -Rahim ve yumurtalıkta kısırlık, çocuk düşürme, sakat ve eksik doğum, erken menopoz, rahim kanseri gibi tehlikeler oluşur.
    -Testisler ve cinsel organlarda iktidarsızlık, ereksiyonda azalma, döllenme yetersizliği, kalıtımsal bozukluklar meydana gelir.
    -İdrar kesesinde mesane kanseri meydana gelir.
    -Ellerde, parmaklarda sararma, tırnaklarda, zayıflama görülür.
    -Kemik ve iskeletlerde kemik erimesi meydana gelir.
    -Kol ve bacak damarlarında çeşitli hastalıklar oluşur.
    -Kılcal damarlar, el ve ayaklardan başlayarak, kol ve bacaklara kadar tıkanıp bu organların kesilmesine (Burger hastalığı) kadar varan hastalıklar oluşur.
    -Vücutta, yorgunluk, uykusuzluk, ruhsal gerilim, stres, performans düşüklüğü, reflekslerde azalma oluşur.
    -Anne ve baba mirası olarak; Sigara içen babaların, çocuklarında kanseri önleyen gençliği yok olmaktadır. Hamileliğinde sigara içen hanımların bebekleri %10-15 eksik kilolu doğdukları gibi zeka eksiklikleri de görülür.

    SİGARA ORGANLARIMIZA NASIL ETKİ EDER?
    İltihap
    Sigara içindeki yabancı maddeler dokularda irritasyon ve hasar oluşturur. Buna karşı savunma amacıyla kandan çakilen hücreler iltihap alanına toplanır.
    Kanser
    Sigara içindeki kanserojenlerin en yoğun ve uzun etki ettikleri organlar başta olmak üzere tüm kanserlerin oluşma riski yükselir. (Kanser: Anormal hücre çoğalması)
    Damar Çeperinde Kırılma ve Tıkanma
    Damarların zamanla daralması ile tüm dokulara gelen kan ve oksijen miktarı azalır. Dokunun beslenememesi sonucunda zamanla hasar ve çürüme gelişir.
    Sigaranın Vücutta izlediği yol
    -Ağız ve burun
    -Nefes borusu
    -Yemek borusu
    -Mide(Tükürükle)
    -Hava yolları (Bronşlar)
    -Akciğerle (Hava kesecikleri) (Burada kılcal damarlardan kana emilir)
    -Sağ kalbe gelir ve sol kalpten tüm vücuda pompalanır.
    -Damar sistemiyle tüm vücudu dolaşır.

    ANİDEN BIRAKIN
    İçinde 4 bini aşkın zararlı madde bulunan ve solunum yollarından cinsel organlara kadar vücudun birçok bölümünde tedavisi zor hastalıklara yol açan sigaradan kurtulmak için en iyi yolun “aniden bırakmak”.
    yapılan araştırmalarda, sigarayı aniden bırakanların yüzde 81.5’inin başarılı olduğunu, azaltarak bırakanların başarı oranı yüzde 5.7’de kalırken, hipnozun yüzde 1.6, düşük nikotinli sigaranın yüzde 1.5, nikotinli sakızın yüzde 1.4, özel sigara filtrelerinin ise yüzde 0.5 oranında başarılı sonuç verdiğini ifade etti. Psikolojik tedavinin ise başarıdaki payının yüzde 0.1 olduğu belirlendi.

    SİGARAYI BIRAKMANIN 20 FORMÜLÜ
    Sigarayı bırakmaya karar verdiyseniz, işte size bunun 20 formülü:

    -Kendinize güvenin. Sigarayı bırakabileceğinize inanın. Hayatınızda daha önce başardığınız zor işleri düşünün.

    -Bu listeyi okuduktan sonra, önerileri kendinize uyarlayın ve sigarayı bırakmak için kendi planınızı yapın.

    -Sigarayı bırakma sebeplerinizi ve bırakmakla kazanacaklarınızı not edin. Daha uzun yaşamak, kendinizi daha iyi hissetmek, para biriktirmek, daha iyi kokmak bunlardan birkaçı...

    -Ailenizden ve arkadaşlarınızdan sigarayı bırakma kararınızı desteklemelerini isteyin.

    -Sigarayı bırakmak için bir gün belirleyin. Bugünün yeni hayatınız için bir başlangıç olduğunu düşünün.

    -Sigarayı bırakmak için bir doktora danışabilirsiniz ve onun yardım ve önerilerini alabilirisiniz.

    -Kendinize bir egzersiz programı belirleyin. Spor yaparken sigara içmek aklınıza gelmeyecektir, üstelik sigara verimli egzersiz yapmanızı engelleyecektir. Spor yapmak stresinizi azaltacak, sigaranın vücudunuzda yıllarca yaptığı zararı tamir etmesine yardımcı olacaktır. Haftada 3-4 kere 30-40 dakika spor yapın.

    -Her gün 3-5 dakika nefes egzersizi yapın. Gözlerinizi kapatın. Burnunuzdan derin nefes alın, nefesinizi birkaç saniye tutun ve çok yavaş bir şekilde ağzınızdan verin. Nefes egzersizi yaparken, her seferinde daha rahat nefes aldığınızı göreceksiniz.

    -Birisi size sigara ikram ederse reddedin, “kullanmıyorum” deyin. Bu sizin kendinize olan güveninizi artıracaktır.

    -Sigarayı yavaş yavaş bırakmaya karar verdiyseniz, her gün kaç adet sigara içeceğinizi planlayın, günde bir tane azaltın. Her gün başka bir marka sigara alın, bir önceki günden kalan paketi çöpe atın. Sigara paketinizi bir başkasına verin, böylece her sigara içmek istediğinizden ondan istemek ve sözlerine katlanmak zorunda kalın.

    -Pek çok sigara tiryakisi, sigarayı yavaş yavaş bırakamayacağını, ancak bir seferde bırakabileceğini düşünür. Hangi metodun size daha uygun olduğuna yine siz karar verin.

    -Sigarayı bırakmak isteyen bir arkadaşınız daha varsa, birlikte bunu yapmak daha kolay olacaktır. Birbirinizi teşvik edin.

    -Dişlerinizi temizletin ve her zaman temiz tutun.

    -Sigarayı bıraktıktan sonra kendinize bir ödül verin.

    -Çok fazla su için. Su, vücudunuzdan nikotinin ve diğer zararlı kimyasal maddelerin atılmasına yardımcı olacaktır.

    -Sigarayı en çok ne zaman istediğinizi düşünün. Canınız sıkkın olduğunda, yemekten sonra, işten eve gelince, içki içerken vb. sigara içmek yerine hoşunuza giden başka bir şey yapın.

    -Elinizdeki ve ağzınızdaki boşluk hissini gidermek için su için, sakız çiğneyin, leblebi yiyin.

    -Sigarayı bırakma konusunda düşüncelerinizi yazın. Bunu her gün okuyun.

    -Yanınızda çok sevdiğiniz birisinin resmini taşıyın. Bir kağıda “sigarayı bırakacağıma söz veriyorum” diye yazın. Canınız her sigara istediğinde bu nota bakın.

    -Sigara içmek istediğinizde, bir sigara yakmak yerine hislerinizi bir günlüğe yazın. Bu günlüğü her zaman yanınızda taşıyın.

    20 DAKİKA SONRA
    Sigarayı bırakmanın etkileri 20 dakika içinde hissediliyor. Sigarayı bıraktıktan sonra vücutta şu değişiklikler oluyor:
    20 dakika sonra: Kan basıncı ve kalp hızı normale döner. Eller ve ayaklar, dolaşım normale döndüğü için ısınmaya başlar.
    8 saat sonra: Kanda oksijen düzeyi normale döner. Kalp krizi riski düşmeye başlar.
    24 saat sonra: Karbonmonoksit vücuttan atılır. Akciğerlerdeki balgam ve diğer birikimler temizlenmeye başlar.
    48 saat sonra: Nikotin vücutta artık saptanamaz. Tat ve koku alma duyusu gelişmiştir.
    72 saat sonra: Solunum yolları gevşediği için nefes almak kolaylaşır. Vücut enerjisi artar.
    2-12 hafta sonra: Dolaşım bütün vücutta düzelir. Yürürken yorulma ve tıkanma daha az görülür.
    3-9 ay sonra: Öksürük, nefes darlığı düzelir. Akciğer işlevi yüzde 5-10 oranında artar.
    12 ay sonra: koroner kalp hastalığı riski yarı yarıya azalır.
    12-36 ay sonra: mesane kanseri riski yüzde 50 azalır.
    5 yıl sonra: Kalp krizi geçirme riski ve yemek borusu, ağız boşluğu kanserleri gibi hastalıkların riski yüzde 50 oranında azalır.
    10 yıl sonra: Akciğer kanseri riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner. Kalp krizi riski hiç sigara içmemiş biri ile eşit olur.

    İKİ AY DİKKATLİ OLUN
    en az iki ay içinde çok dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, aniden bırakanların yüzde 88’inin ilk 58 gün içinde sigaraya yeniden başladıklarını, bu süreyi geçtikten sonra tehlikenin geçtiğini kaydetti.

    SİGARASIZ YAŞAMIN KAZANIMLARI
    Uzmanlar, sigarayı bırakan kişilerin, önceki yaşamlarına kıyasla elde edecekleri kazanımları ise şu şekilde sıralıyorlar:
    Yaşamınıza yıllar katar.
    Akciğer kanseri, anfizem, bronşit ve kalp krizi riskini azaltır.
    Körelen koku olma duyusu yeniden gelişir, yiyeceklerden daha fazla lezzet ve tat alınır.
    Ağzınız sigara kokmaz, dişleriniz ve parmaklarınız sararmaz.
    İradenizin gücünü kanıtlayarak, çevrenize iyi örnek olursunuz.

    Tüm bunlara karşın sigarayı tek başına bırakamayanlar, Sigarayla Savaşanlar Vakfı’nın “0212 216 26 26” numaralı “İstanbul Destek Hattı”nı arayarak, vakfın uyguladığı yöntemden yararlanabilirler.


    www.ntvmsnbc.com 'dan alıntıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsultan -- 21 Kasım 2006; 3:06:03 >




  • Faydalı olabilecek bir site buldum. Burada bağımlılık derecenizi ölçmeye yarayan bir test ve daha bir çok bilgi var.

    www.sigarayibirak.com

    Selamlar.
  • beni ekle dedim eklememişsin ekle bakem benide
  • hehe sigara benle değil ben sigarayla delga geçiyom artık 15 sene içtim 3 -4 sene önçe 8 aykadar bıraktım tekrar içtim ve tam 9 ay önçe bir daha bıraktım . kulaklarım çınlıyor walla ''SEN GİT SEN İÇME BENİ '' diye inliyo bu medet.
    ulen hep çiğerlere çalışıyormuşuz be yaw alla alla arasırada gögsüme vuruyom he he sana sigara yok diye




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _kadir34_

    beni ekle dedim eklememişsin ekle bakem benide


    He yaw.. beni de eklememiş... beni de eklesene yaw..

    bu arada..
    sigarayı bırakanlar ve bırakmak isteyenler olarak 2 ayrı grup yapsan ii olacak. Çünkü, sigarayaı henüz bırakamayanlarla aynı sınıfta olmak bana dokunuyor, istemiyorum. ÖSKÜRTÜYO !

    Google da bu konuyu araştırırken 2 güzel site buldum. Paylaşayım dedim.

    http://www.allencarrturkiye.com/

    http://www.engellilergazetesi.com/haber_imaj/haber_imaj.gif




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bambarabum -- 21 Kasım 2006; 13:58:26 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cemsultan
    35 yaşından önce sigarayı bırakanların sigaradan ölme şansı %90-95 oranında azalıyormuş.

    bizde 34 yaşında bırakalım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bambarabum

    bu arada..
    sigarayı bırakanlar ve bırakmak isteyenler olarak 2 ayrı grup yapsan ii olacak. Çünkü, sigarayaı henüz bırakamayanlarla aynı sınıfta olmak bana dokunuyor, istemiyorum. ÖSKÜRTÜYO !




    Bence aynı grupta olması daha iyi çünkü içmeyenler içenlere örnek oluyor biraz.
    Ayrıca arkadaşlar ünal elinden geleni yapıyor eklenmeyenler ünal 18-19 aralarında online oluyo ve geceye kadarO zaman ekler heralde sizi...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ComeKillMe

    Gerçekten khanturks1 geçmiş olsun diyecektim unutmuşumÜnal bu arada artık sigara içmezzin heralde.Sevdiğinden çekiceğin var yoksa



    Teşekkürler @ComeKillMe.

    Umarım burayı okuyan tüm arkadaşlara bir örnek olurumda az da olsa işe yarar benim bacak :)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.