Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.457
Cevap
59
Favori
137.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamzanur

    türkiyede çok büyük hidroelektrik ve termik potansiyeli var. bakın nükleer ucuz diyor adam. güneş balçıkla sıvanmaz. onu kurması dert işletmesi dert. sonra ömrü bitiyor gömmesi dert.


    ilk sayfada da yazmıştım,termik santraller nükleerlere göre(bildiğim kadarıyla) çevreyi kat kat daha fazla kirletiyor.bu sayfada da bir arkadaş hidroelektriklerin daha zararlı olduğunu yazmış.sızıntı veya patlama olmadığı sürece sağlam yapılırsa hiçbir sorunu olmaz,umarım yapılır
  • Beni de ekle kardeşim olması gerektiğini düşünüyorum.

    Neden çünkü Türkiye gittikçe büyüyor gerek nüfus gerekse nüfuz anlamında.Bu da enerji ihtiyacı demek.Orta Asyanın yeni lideri ve süper gücü vs. Türkiye olucak deniliyor.
    Ama kullanılan enerjinin %70 komşu devletlerden sağlanıyorsa bunun olması imkansız.

    Yeşil enerji, yenilenebilir enerji diyen arkadaşlara da hak vermiyorum değil ama nükleer santraller öyle çat diye sızıntı yapmaz.Çernobil örneği var önümüzde diceksiniz.Onun için şu yazıyı paylaşıyorum:

    Çernobil benzeri kaza ilk mi?
    “Hayır.” Aynı kaza önceden iki defa olmuştur ancak batı teknolojisi sayesinde (Güvenlik kabuğu mevcut, yani kapalı sistem olduğundan) zararsız atlatılmıştır.*

    Dünya'da "NS"daki Kor (kâlp) erime kazaları:

    1. Windscale... İngiltere... 5.10.1957 Kapalı sistem Kaçak yok
    2. T.M.İsland... ABD... 28.03.1979 Kapalı sistem Kaçak yok
    3. Çernobil... SSCB... 26.04.1986 Açık Sistem FELAKET !

    Rus teknolojisindeki eksiklik neydi?
    Ucuz olması için koruma kabuğu yapılmamıştı. Yani üzeri açıktı.

    Batı tipi (koruma kabuğu) olan "NS" kazasında çevreye neden zarar verilmez ve radyasyon sızmaz?
    Çünkü böyle bir kalp erime riskinde çalışanlar koruma kabuğu dışına çıkar radyasyon geçirmeyen kapıları ve havalandırmaları kapatıp; radyasyonlu alan tamamen ve sonsuza kadar koruma kabı içinde tecrit olur.

    Koruma kabuğu kriterlerinin bazı özellikleri nedir?
    1.Beton ve Çelik Karışımı 1.2-1.5 metre kalınlıkta bir kubbe şeklindedir.
    2.Test kriteri; Üzerine dikine bir yolcu uçağı düşünce parçalanmaz şekildedir.
    3.Maliyete katkısı 200-350 milyon dolar civarındadır.
    4.Batıda koruma kabı olmadan "NS" yapmak yasaktır.


    Burada yazılanlar ne kadar doğrudur bilemem.
    Ama Avrupa neredeyse her ülkede, Amerikada her eyalette bi kaç tane, Balkanlarda ve Asyada bi çok ülkede nükleer santral varken Türkiyemizde olmaması çok saçma.

    Evet yapılırken başka bi ülkeden(bu işden anlayan) yardım alınması gerek.Bi kaç sene yapan ülkenin bilim adamlarıyla türk bilim adamları ortak çalışarak Türkiyede bunu oturtması lazım.
    Türkiyenin gelişimi açısından çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum..




  • Anlaşma imzalanmadı diyenler nerede yaşıyorlar allah aşkına?

    Türkiye ile Rusya arasında Akkuyu'da nükleer santral kurulması ile ilgili anlaşma imzalandı. Meclis'e gidecek olan anlaşma, 12.35 cent birim fiyat üzerinden sağlandı. Santral inşaatına en geç iki yıl içinde başlanacak.


    Türkiye ile Rusya arasında uzun süredir devam eden nükleer santral görüşmeleri sonuçlandı.

    İki ülke hükümetleri arasında "Akkuyu Sahasında Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliği Anlaşması" imzalandı.

    Anlaşmaya Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya adına Başbakan Yardımcısı Igor Seçin imza koydu.

    Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, enerjide çok önemli bir adımın atıldığını söyledi.

    Erdoğan, "Nükleer enerji noktasında bugün imzalar atılmış oldu. Şimdi parlamentoya bunu götürmek suretiyle parlamentolarımızdan geçireceğiz ve böylece hükümetler arası bir anlaşma ile süreci başlatmış olacağız. Ve Akkuyu nükleer santralinin inşallah inşasına başlanmış olacak" dedi.

    Yıldız: "Meclis'e sevkedeceğiz"

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ile Rusya arasında imzalanan Akkuyu Sahasında Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliği Anlaşması'nı, 1 hafta 10 gün içinde TBMM'ye sevk etmeyi düşündüklerini bildirdi.

    Bakan Yıldız, Rixos Otelinde düzenlenen Türkiye-Rusya İş Forumu'nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Türkiye ile Rusya arasında imzalanan nükleer güç santralinin tesisi ve işletmesine dair anlaşmanın bu yasama dönemine yetişip yetişmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, Yıldız şöyle dedi: "TBMM Genel Kurulunun gündemi müsait olduğu müddetçe inşallah bunu 1 hafta 10 gün içerisinde TBMM'ne sevk etmeyi düşünüyoruz. Başbakanlıkta o tür işlemler ikmal olduktan sonra artık Genel Kurulun gündemine gelmiş olacak. O yüzden bunu hızlıca geçirmiş olacağız."

    Son 40 yılda 4 kez iptal edildi

    Türkiye'nin nükleer enerji rüyası 1950'li yıllarda başladı. 1956 yılında kurulan TAEK düzenleyici kuruluş olarak çalışmalarına başladı. ABD soğuk savaş döneminde jüpiter balistik füzelerinin Türkiye'de konuşlanması karşılığında Küçükçekmece'de nükleer araştırma reaktörünün kuruluşuna yardım etti.

    Elektrik enerjisi üretimi amacıyla kurulması tasarlanan nükleer santrallerle ilgili ilk etüt çalışmaları ise 1967-1970 yılları arasında yapıldı.

    İkinci 5 yıllık kalkınma planı uyarınca Enerji Bakanlığı'nın yabancı bir müşavirlik grubuna hazırlattığı yapılabilirlik etütlerine göre 1977 yılında işletmeye girecek şekilde 300-400 MW gücünde doğal uranyum yakıtlı "ağır su" tipi bir nükleer santralın kurulması öngörüldü. Ancak yer seçimindeki problemler nedeniyle proje rafa kaldırıldı.

    1974 yılında Akkuyu'da bir nükleer santral kurulması planlandı, fakat bu projede de hayata geçirilemedi.

    1983 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından Akkuyu'da 600 MW'lik kurulu güçte bir nükleer santral projesi gündeme getirildi. Ancak yap-işlet-devret modelinin öne sürülmesi, nükleer ile yolları bir kez daha ayırdı.

    1987 Çernobil kazasının ardından 1988'de TAEK'in Nükleer Enerji Dairesi kapatıldı.

    1992 yılında TEK dünyadaki belli başlı nükleer santral imalatçısı firmalara bir mektup yazarak, 2002 yılında devreye girecek şekilde, 1000 MW gücünde bir veya iki üniteli nükleer santralin Türkiye'de anahtar teslimi veya yap-işlet-devret olarak kurulması için teknik ve mali konularda bilgi istenildi.

    Ocak 1993 tarihinde, Akkuyu Nükleer Santrali Projesi Resmi Gazete'de yayımlanarak tekrar yatırım programına alındı. 1994 yılında danışmanlık ihalesi açıldı ve Güney Kore kazandı.

    Akkuyu Nükleer Santralı için 17 Aralık 1996 yılında uluslararası ihaleye çıkıldı. 1998'de nükleer santral ihalesi tekrar açıldı. ABD-Japonya ortaklı Westinghouse-Missubishi konsorsiyumu, Kanada'nın AECL (Candu) ve Almanya-Fransa ortaklı NPI firmaları ihaleye teklif verdi.

    25 Temmuz 2000 tarihinde dönemin Başbakanı Bülent Ecevit, nükleer enerji planlarından çok pahalı olduğu için vazgeçildiğini açıkladı ve Bakanlar Kurulu kararıyla ihale ertelendi.

    http://www.cnnturk.com/2010/ekonomi/genel/05/12/rusya.ile.nukleer.anlasma.imzalandi/575934.0/index.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamzanur

    türkiyede çok büyük hidroelektrik ve termik potansiyeli var. bakın nükleer ucuz diyor adam. güneş balçıkla sıvanmaz. onu kurması dert işletmesi dert. sonra ömrü bitiyor gömmesi dert.

    Tamam termik zararsız.Hidroelektrikte zararsız.Ne olacak ki yıllardır akan suyun akışını değiştiriyorsun demi büyük verimli arazileri su altında bırakıyorsun ne olacak.Onlarca hayvan evinden barkından oluor bize ne.Zaten barajların depremde yıkılma riskide yok.Hadi yıkıldı diyelim ne olacak ki milyonlarca metreküp su sel olup Binlerce kilometrekare alanı mahmedecek bunlar birşeymi nükleerin zararlarının yanında değilmi.Nükleer santram nasılsa birkaç km2 bir alana kurulcak ve bu küçük alanda dünyanın elektiriğini üretecek.Sızıntı çöküntü gibi şeyler her santralde oluyor aman bütün çoçuklarımız 2kafalı doğacak değilmi?




  • DH Forum olarak toplanıp bi' santral yapalım arkadaşlar. Hem dünyaya tüm gücümüzü göstermiş oluruz, hem de baktıkça bizi hatırlarlar. Var mısınız?
  • ekle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamzanur

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Corvette_


    quote:

    Orijinalden alıntı: hamzanur
    Ülkenin güçlü olması ile hiçte alakası yok nükleer enerji çok tehlikeli bir enerji sağladığı avantajlar ilk yapım maliyetleri eklenince, en pahallı enerji konumunda, üstelik biz üretemiyoruz- hep yabancıya bağımlı olarak ürettirilecek, burda elin kolun bağlı anlaşma böyle..Gerçek enerji YENİLENEBİLİR rüzgar kaynaklı enerji , doğal ve ekonomik barajlardır.Deprem riski gözönüne alındığında nükleer asla düşünülmemelidir ...!...

    nükleer lobisi kaç tl verdi size bedavaya mı yapıyorsunuz bu işi

    fransa sana kaç para verdi peki ?
    Ulan bu insanlar niye bu kadar düşman olur kendi ülkesinin kalkınmasına ???
    Kaynak yok bide gelip sallarsın burda utanmadan

    Ama tabi sonuçta çatır çatır kurulacak bu santraller o zaman gerçeği göreceksiniz fakat egoist olduğunuz için bile bile yanlışınızdan vazgeçmeyeceksiniz
    İşte siz bu kadarsınız bir avuç sözde çevreci

    nükleer yapılınca kalkıncakmı ülke. sen pamuğunu bile yunanistandan alır hale gelmişsin önce pamuk üret
    fransa niye para versin bana onlar yapılsın istiyor yabancılar yapacak zaten para kazanacaklar ah safım benim

    KAynak vereceksin ulan burada işkembeyi kübradan SALLAMAYACAKSIN kanıt ver lan ne kadar pamuğu aldığımız hakkında ???
    Biz pamuğu alsak bile F 16 yı satarız üstelik block 50 nin altında koçum merak etme ;)

    Burada gelip hala sallamaya devam et sakill




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamzanur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mechaniker

    Maliyeti daha ucuz olmayacaksa, hiçbir mantığı yok. Hem santrale para ver, hem elektrik maliyeti yüksek olsun, zarar kaynağı.

    Tek pozitif yönü var, dışa bağlılığı azaltacak. Kurulmasının yanındayım, ama hem üretimine dünya para verip, hem elektriğe maliyetinden yüksek para verip, hemde 25 yıl boyunca yabancılara işletim hakkını verekceksek, ki böyle olacak. Bunada karşıyım.

    yo dışa bağımlılığı azaltmayacak. santralda kullanılacak olan yakıt dışarıdan gelecek.
    ayrıca yapılacak olan nükleerin elektirk üretimindeki payı yüzde 1 bile olmayacak

    Tamam hammaddede yurtdışından gelecek türkiyede uranyum toryum ne arasın demi
     DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]

     DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]



    Hamzanur yukarıdaki hidroelektiriğin yararlarını bir yorumlarmısın ne kadar yorumlu olduğunu o mesajları nedense es geçiyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkanbaba -- 13 Mart 2011; 2:38:36 >




  • Volkanbaba'ya katılıyorum. Çok güzel bir noktaya bannak basmış kendisi.

    Her şey var. E ne duruyoruz? Santral için el ele, gönül gönüle!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamzanur


    quote:

    Orijinalden alıntı: ballrry


    quote:

    Orijinalden alıntı: hamzanur

    türkiyede çok büyük hidroelektrik ve termik potansiyeli var. bakın nükleer ucuz diyor adam. güneş balçıkla sıvanmaz. onu kurması dert işletmesi dert. sonra ömrü bitiyor gömmesi dert.


    ilk sayfada da yazmıştım,termik santraller nükleerlere göre(bildiğim kadarıyla) çevreyi kat kat daha fazla kirletiyor.bu sayfada da bir arkadaş hidroelektriklerin daha zararlı olduğunu yazmış.sızıntı veya patlama olmadığı sürece sağlam yapılırsa hiçbir sorunu olmaz,umarım yapılır

    hidroelektriğin nükleerden daha zararlı olduğunu iddia etmen ciddiyetinizi belli ediyor zaten


    http://www.nucleartourist.com/basics/why.htm

    Nukleer santral iyi yapıldığı takdirde çevre dostudur. Hidroelektrik santraller çevredeki balıklara ve deniz hayatına zararlıdır, ve çoğu zaman feasible değildir uzun vadede.

    Bari atacaksan sağlam at




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamzanur

    14.türkiyenin ne olursa olsun uzak durması gereken asla bulaşmaması gereken bir konudur . şu an avrupaya bakarsanız tüm avrupa nükleerden vazgeçiyor . yeni santral inşaa eden ülke yok norveç milyarlarca dolar yatırdığı ve hiç kullanmadığı santrali söktü italya kendini temizliyor . ama nükleer sanrtal için gerekli ekipman üreten ve satan avrupa ekonomisi bu ürünlerini nereye satacak tabiki enayi türkiyeye , bu yüzden teşvik edildiğimizi ilkokul çocukları bile biliyor artık . abd iran a uranyum zenginleştirme diyor . nükleer santral yakıtı olan uranyum saf halde yakıt olarak kullanılmaz labaratuvar ortamında zenginleştirilerek uranyum çubuğu haline gelip nükleer santrallerde kullanılır iranın yaptığı bu , adamlar silah ya da bomba üretmiyor ama tekelci batı buna bile izin vermiyor .
    çernobilden ders alınmadı . santral kurulması planlanan sinoptaki bölge dünyanın en güzel yerlerinden biri ve binlerce hektar orman katledilecek içlerinden biri bu ülke yoprağına bir fidan dikmişmi .
    santralin yapıldığı yerin ve denizin ebesini zikecekler santral kurmak kolay bir iş değil .
    yıllarca kurulması sürüyor çok maliyetli ve belli bir ömrü var ondan sonra da sökülmesi gerekiyor o da maliyetli ayrıca atıkların depolanması gerekiyor o daha da maliyetli . ve tehlikelki çevre bakanı bir yıllık atığı santralin bir su bardağı dedi o bir su bardağı atık milyonlarca insanı zehirlemeye yetiyor bu neden söylenmiyor .
    bu alanda yetişmiş elemanımız yok bu işte uzman japonlarda bile her yıl türlü kazalar oluyor . bizim türk insanının sakarlıktaki uzmanlığını bilmeyen yok .
    dışardan uzman ithal edeceğiz astarı yüzünden pahalıya gelecek böyle hassas bir iş yabancıların insafına kalacak deprem ülkesi türkiyede santral kurmak bir intihar . sadece hiçbir çaba sarfetmeden mevcut hidroelektrik ve termik santrallari tam kapasite çalıştırsak enerji ihtiyacımız kalmıyor .
    kemerköy , gökova termik santrali kurulması planlanan nükleer santralden daha verinli çalışıyor ve nükleer santralden 10 kat daha ucuza maloluyor . daha yeni afşin elbistan yöresinde 100 yıllık kömür bulundu .
    rüzgar enerjisinden hiç yararlanmıyoruz . mevcut sıcak su kaynaklarımız boşa akıyor . avrupa gaza getiriyor biz atlıyoruz başına bela almaktan başka birşey değil çevreye verdiği zarar cabası . nükleer yakıtların verimliliğinden bahsediliyor zehirli etkisinden hiç kimse bahsetmiyor . çömez mühendisler bu maceraya pek hevesliler ama biraz gerçekçi olmakta fayda var . nükleer enerji uzak durulması gereken bir konudur .
    işin özeti nükleerin amacı birilerinin cebini doldurma derdi. sizde burda onların yalanlarını savunuyorsunuz sabahtan beri.

    Adam hala kömür diyor fosil yakıt diyor.Tabi yukarıda yazılanlara bir cevap veremiyorsun biryerlerden kopyala yapıştır şu yazıyı kaç kişi paylaştı kim bilir.Bir kişi daha nakavt.Sıradaki




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamzanur
    türkiyenin ne olursa olsun uzak durması gereken asla bulaşmaması gereken bir konudur . şu an avrupaya bakarsanız tüm avrupa nükleerden vazgeçiyor . yeni santral inşaa eden ülke yok norveç milyarlarca dolar yatırdığı ve hiç kullanmadığı santrali söktü italya kendini temizliyor . ama nükleer sanrtal için gerekli ekipman üreten ve satan avrupa ekonomisi bu ürünlerini nereye satacak tabiki enayi türkiyeye , bu yüzden teşvik edildiğimizi ilkokul çocukları bile biliyor artık . abd iran a uranyum zenginleştirme diyor . nükleer santral yakıtı olan uranyum saf halde yakıt olarak kullanılmaz labaratuvar ortamında zenginleştirilerek uranyum çubuğu haline gelip nükleer santrallerde kullanılır iranın yaptığı bu , adamlar silah ya da bomba üretmiyor ama tekelci batı buna bile izin vermiyor .
    çernobilden ders alınmadı . santral kurulması planlanan sinoptaki bölge dünyanın en güzel yerlerinden biri ve binlerce hektar orman katledilecek içlerinden biri bu ülke yoprağına bir fidan dikmişmi .
    santralin yapıldığı yerin ve denizin ebesini zikecekler santral kurmak kolay bir iş değil .
    yıllarca kurulması sürüyor çok maliyetli ve belli bir ömrü var ondan sonra da sökülmesi gerekiyor o da maliyetli ayrıca atıkların depolanması gerekiyor o daha da maliyetli . ve tehlikelki çevre bakanı bir yıllık atığı santralin bir su bardağı dedi o bir su bardağı atık milyonlarca insanı zehirlemeye yetiyor bu neden söylenmiyor .
    bu alanda yetişmiş elemanımız yok bu işte uzman japonlarda bile her yıl türlü kazalar oluyor . bizim türk insanının sakarlıktaki uzmanlığını bilmeyen yok .
    dışardan uzman ithal edeceğiz astarı yüzünden pahalıya gelecek böyle hassas bir iş yabancıların insafına kalacak deprem ülkesi türkiyede santral kurmak bir intihar . sadece hiçbir çaba sarfetmeden mevcut hidroelektrik ve termik santrallari tam kapasite çalıştırsak enerji ihtiyacımız kalmıyor .
    kemerköy , gökova termik santrali kurulması planlanan nükleer santralden daha verinli çalışıyor ve nükleer santralden 10 kat daha ucuza maloluyor . daha yeni afşin elbistan yöresinde 100 yıllık kömür bulundu .
    rüzgar enerjisinden hiç yararlanmıyoruz . mevcut sıcak su kaynaklarımız boşa akıyor . avrupa gaza getiriyor biz atlıyoruz başına bela almaktan başka birşey değil çevreye verdiği zarar cabası . nükleer yakıtların verimliliğinden bahsediliyor zehirli etkisinden hiç kimse bahsetmiyor . çömez mühendisler bu maceraya pek hevesliler ama biraz gerçekçi olmakta fayda var . nükleer enerji uzak durulması gereken bir konudur .
    işin özeti nükleerin amacı birilerinin cebini doldurma derdi. sizde burda onların yalanlarını savunuyorsunuz sabahtan beri.

    daha anlaşma maddelerini bilmiyosun konuşuyosun rus yapacak rus sökecek rus çalışacak kullanan Türk olacak ama tabi sen hala tam verimle çalıştırırsak ulaşırız diyorsun sen tahtaya 10 tane çivi çakacaksın yanına tam yetecek kadar mı malzeme alırsın yoksa 1 -2 tanesini kaybedersen diye yanına fazla çivi mi alırsın ?




  • Bende nükleer santralleri seviyorum :) Ülkemize nükleer santral yapılmasın diyenler bize enerji satanlar bence. Sonuçta nükleer santrallar doğru dürüst kontrollü kullanılırlarsa dünyaynı en az kirleten ve en çok güç üreten santrallerden biri :)

    Nick itibariylede gruba uygunum hani :)
  • ekle beni çabuk...

    amerikalısı japonu avrupalısı 100 lerce nükleer tesis kursun. bizim milletde elinde greenpeace afişi yok yapılmasın dogaya zarar bilmem ne diye karşı çıksın. amaç ne türkiye bagımlı olsun gelişmesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamzanur


    quote:

    Orijinalden alıntı: Volkanbaba


    quote:

    Orijinalden alıntı: hamzanur

    14.türkiyenin ne olursa olsun uzak durması gereken asla bulaşmaması gereken bir konudur . şu an avrupaya bakarsanız tüm avrupa nükleerden vazgeçiyor . yeni santral inşaa eden ülke yok norveç milyarlarca dolar yatırdığı ve hiç kullanmadığı santrali söktü italya kendini temizliyor . ama nükleer sanrtal için gerekli ekipman üreten ve satan avrupa ekonomisi bu ürünlerini nereye satacak tabiki enayi türkiyeye , bu yüzden teşvik edildiğimizi ilkokul çocukları bile biliyor artık . abd iran a uranyum zenginleştirme diyor . nükleer santral yakıtı olan uranyum saf halde yakıt olarak kullanılmaz labaratuvar ortamında zenginleştirilerek uranyum çubuğu haline gelip nükleer santrallerde kullanılır iranın yaptığı bu , adamlar silah ya da bomba üretmiyor ama tekelci batı buna bile izin vermiyor .
    çernobilden ders alınmadı . santral kurulması planlanan sinoptaki bölge dünyanın en güzel yerlerinden biri ve binlerce hektar orman katledilecek içlerinden biri bu ülke yoprağına bir fidan dikmişmi .
    santralin yapıldığı yerin ve denizin ebesini zikecekler santral kurmak kolay bir iş değil .
    yıllarca kurulması sürüyor çok maliyetli ve belli bir ömrü var ondan sonra da sökülmesi gerekiyor o da maliyetli ayrıca atıkların depolanması gerekiyor o daha da maliyetli . ve tehlikelki çevre bakanı bir yıllık atığı santralin bir su bardağı dedi o bir su bardağı atık milyonlarca insanı zehirlemeye yetiyor bu neden söylenmiyor .
    bu alanda yetişmiş elemanımız yok bu işte uzman japonlarda bile her yıl türlü kazalar oluyor . bizim türk insanının sakarlıktaki uzmanlığını bilmeyen yok .
    dışardan uzman ithal edeceğiz astarı yüzünden pahalıya gelecek böyle hassas bir iş yabancıların insafına kalacak deprem ülkesi türkiyede santral kurmak bir intihar . sadece hiçbir çaba sarfetmeden mevcut hidroelektrik ve termik santrallari tam kapasite çalıştırsak enerji ihtiyacımız kalmıyor .
    kemerköy , gökova termik santrali kurulması planlanan nükleer santralden daha verinli çalışıyor ve nükleer santralden 10 kat daha ucuza maloluyor . daha yeni afşin elbistan yöresinde 100 yıllık kömür bulundu .
    rüzgar enerjisinden hiç yararlanmıyoruz . mevcut sıcak su kaynaklarımız boşa akıyor . avrupa gaza getiriyor biz atlıyoruz başına bela almaktan başka birşey değil çevreye verdiği zarar cabası . nükleer yakıtların verimliliğinden bahsediliyor zehirli etkisinden hiç kimse bahsetmiyor . çömez mühendisler bu maceraya pek hevesliler ama biraz gerçekçi olmakta fayda var . nükleer enerji uzak durulması gereken bir konudur .
    işin özeti nükleerin amacı birilerinin cebini doldurma derdi. sizde burda onların yalanlarını savunuyorsunuz sabahtan beri.

    Adam hala kömür diyor fosil yakıt diyor.Tabi yukarıda yazılanlara bir cevap veremiyorsun biryerlerden kopyala yapıştır şu yazıyı kaç kişi paylaştı kim bilir.Bir kişi daha nakavt.Sıradaki

    yazanlar yanlışmı koçum ona bak alıntı diye birşey duymadınmı hayatında. burda basit demogoji yapma.

    Hamzanur efendiliğini bozma.Bİldiğin kopyala yapıştır yapıyorsun bu yazdığın şeyler 1yıl önce bize spam geliyordu sen merak etme.Ayrıca senin eleştirmelerinin hiçbir temeli yok kafadan sallıyorsun.Yukarıda bilimsel gerçekleri yazıyoruz cevap yok harita koyuyoruz cevap yok.Yok angusmus yok pamukmuş geç bunları efendi bak şu konuda 80kişi destekliyor 3belkide 4 kişi karşı çıkıyor bu bile ortaya konan manzarayı gösteriyor.Siz bu ülkenin gelişmememsindeki en önemli etkensiniz.Herşeyin kendi çıkarınıza olmasını istiyorsunuz.Emin ol o kurulacak nükleer santral senin hidroelektirik barajından daha az ağacı telef edecektir.Atmosfere senin kömürün gibi karbondioksit salmayacaktır.




  • Bence simdilik degil
  • Doğal güzelliklerden (turist çekebilecek,yaşanabilecek, tarihi önemi olan vs) , şehirlerden uzak, bir felaket anında doğaya en az zararı verecek bir yerde yine aynı şekilde doğal afetlerden en az etkilenecek stratejik noktalara yapıldığı ve yeni güvenli teknoloji ürünü oldukları takdirde ben evet diyorum. Ama hunharca da kabullenmemek bir şeyi enine boyuna düşünmek gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 13 Mart 2011; 2:58:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TRansilvania*

    Bence simdilik degil

    nedenini belirtirsen seviniriz hocam belki bilmediğimiz birşey vardır?

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Doğal güzelliklerden (turist çekebilecek,yaşanabilecek, tarihi önemi olan vs) , şehirlerden uzak, bir felaket anında doğaya en az zararı verecek bir yerde yine aynı şekilde doğal afetlerden en az etkilenecek stratejik noktalara yapıldığı ve yeni güvenli teknoloji ürünü oldukları takdirde ben evet diyorum. Ama hunharca da kabullenmemek bir şeyi enine boyuna düşünmek gerekir.

    Haklısınız hocam bu konular zaten konuşuluyor ve inceleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkanbaba -- 13 Mart 2011; 3:02:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamzanur
    20.ülkeyi rus ve iran doğalgazına mahkum ettiği, rus kucağına oturttuğu için nükleer enerjiyi eleştirenlere karşı çıkılmış. halbuki türkiye nükleer teknolojiye sahipmiş gibi, bağımsız bir enerji politikası güdüleceği hangi uzuvlar kullanılarak uydurulmuş, merak içerisindeyim.

    sonuçta ülkeye kurulması planlanan nükleer santral yabancılar tarafından kurulacak. kullanılacak nükleer yakıtı üretecek teknolojiye sahip olmadığımızdan, o da dışarıdan gelecek. özetle, enerji politikasındaki dışa bağımlılıkta herhangi bir değişiklik olmayacak. e neden bahsediyorsun sen o zaman kuzum?

    adam cuk oturtmuş

    evet babanın hayrına gelip kuracaklardıda biz dedik nolur size para verelim diye
    Adam 4-5 litre tiner içmiş beyler bu kadar kafa yapmak için ancak bu kadar tiner yapar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EaGamesRulez


    quote:

    Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

    Nükleer santralin nelere yol açabileceğini bugün gördük. Güneş ya da rüzgar gibi yenilenebiler ve zararsız enerji kaynakları varken nükleer enerji saçmalık.







    Bu arada beni de yaz zaten istemeyenlerin cogu hukukcular falan fizikten anlamayan kişiler


    sen o avatarla fizikçi olduğuna inandın mı?

    Ayrıca benim bildiim nüklüer santraldan anlamak için kimyager olmak daha iyi bir fikir.. Tabi atom matom ayrı işler fiziğe girer şimdi bi sözel mezunu olarak bulaşmiyim ben.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.