Şimdi Ara

*****DH NİN EN BÜYÜK TEAM'I FORD CONNECT TEAM !!!! (768. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
48.228
Cevap
71
Favori
4.115.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 766767768769770
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Orjinalden alıntı: Lukunku

Yahu uzman kardeşim, ezber bozan bir yapınız var. Turbo'lu araçlarda hep turbo şikayeti, turbo değişimi duyulduğunda, değişimi yapan ustalar "bundan sonra düşük devirde gitmeyin, aracı stop ettirmeden önce en az 2-3 dakika rölantide çalıştırın" gibi kulak çekici tarzda konuşmaları var. Hadi ikinci dediğimizi uyguladık diyelim, birinci ile ilgili olarak kurumlanma haricinde başka bir problemi yok mudur, düşük devirin?

Kurumlanma için de yine bilgin ustalarımızın dediği, "öyle kurum temizleme aletlerine para ödemeyin, bir iki gaza kökleyin, son gazda biraz bekleyin, araba kurumunu atsın, bir şeyciği kalmaz" derler. Bu da mı yanlıştır?

Yahu bu parçalar metal ve yağ ile yağlanıyorlar..ne kadar düşük devir o kadar az sürtünme demek.. bu iyi bişey değilmi..?? devirli kullanmakla ne alakası var..hem fazla tüketicek hem fazla aşınacak..şöyle düşünün 1 milyar devir motor ömrünüz var nası insanın alacağı nefes sayısı bellidir derler..motorda öyledir..

stop etmeden önce 2-3 dakika değil sadece 30 sn yeter rolantide çalıştırmak için..

böyle bir kurum sökme tekniği olamaz yau..Balgammı çıkartıyoruz..((:

• İyi Akşamlar.Team çok hareketli nazar değmesin
  • @Sye88 topiğin Marko Paşa'sı gibi oldum, herkese cevap yetiştirmeye başladım gene. Gece boyu çalıştığın dersten sonra sabahın 5'in de gönderdiğin resimler için teşekkürler.

Sabahın köründe eğer unutmadıysan, bu koyduğun resimlerdeki Connect Sport 'un teknik özellikleri de var mı? Connect X-Press'in özellikleri mi yoksa başka motor mu var üzerinde? Link verebilir misin? Ya da bilgileri bizimler paylaşır mısın?

Fiyat da çok yüksekmiş; 21.900 €

*****DH NİN EN BÜYÜK TEAM'I FORD CONNECT TEAM !!!!

• herkeze iyiakşamlar iyi pazarlar
  • herkez arabasının resmini koymuş hepside çok güzel connect nede olsa güzel olmaması mümkünmü
  • quote:

Orjinalden alıntı: _emre_ connect

yok benim anlatmak istedigim benzinli connect aldık bide tüp taktırdık diyorda amcanın biri onu kastetmiştim

bide ankarada dizel minibüslere 7000 ytl masrafla lpg takıldıgını duymuştum belki ondan sormuşlardır
    gerçi lpg aracın motor ömrünü kısıtlıyor

http://otomot.net/2008/03/22/ford-transit-connect-taxi-konsept/

http://www.autoshow.com.tr/yuzbin_km/connect/01026/

arkadaşlar connect ilk üretildiği zaman 115 beygir zetec motor lu benzinli olarak üretildi.
    ancak daha sonraları ticari olarak talep görmediğinden kaldırıldı veya özel sipariş olarak üretildi.
    yukarda verdiğim linktede bu konudan bahsediliyor.
    2004 yılında connecti alırken liste fiyatlarında benzinli seçenekte vardı isteğe bağlı olarak
    keşke kayıtlı olsaydı buraya eklerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdindas -- 23 Kasım 2008; 21:58:02 >

• Mehmet abi gecenin bir saatinde aklıma gelmedi motor özelliklerine bakmak..Şimdi bunlarda 2.0 tdci 140ps motor kullansalardı ne güzel olurdu değil mi? Ama ne yapmışlar 1.8 110ps motoru birebir uygulamışlar..Sizin arabarla geçersiniz siz bu Sport'u..
  • slm arkdaşlar ben aracı aldığım vakit .. 115 bg tamamı alüminyumdan üstten çift egzantrikli 16 subaplı 1.8L benzinli secenek vardı fakat .. yaklaşık 2005 yılı gibi listeden cıkarıldı .. bu arada hiç unutmam .. almaya gttiğimizde .. 90bg DLX yüksek tavan arkada karşılıklı koltuk (VİP vito) tarzı connect vardı ve 40,000 ytl idi .. tarih haziran 2003
  • Arkadaşlar biodizel konusunda bilgi sahibi olan var mı? Pompa fiyatları nedir acaba..Kendi aracımıza koymak gibi bir düşüncemiz yok..Araba kiralayacağız da
  • Nazar değmesin, çok yararlı paylaşımlar olmuş bugün.ChipTuningUzmanı abime de teşekkür ediyorum. Bende 1.5 yıllık bi sürücü olarak hala aracı tanıma aşamasındayım.Bu yüzden birkaç sorum olacak

1- Uzun yolda babamın yoğun ısrarıyla 90km hızla 4.viteste 2800-3000 devir arasında kullandım arabayı hep. Aracı aldığımızda ustanın bize söyledği " Dizel araçlar devirli kullanılır" lafı babam üzerinde hala etkisini sürdürüyor. Vites değişimini 3000 devire gelmeden kesinlikle yapmıyoruz biz. Şimdi benim kafam karıştı açıkcası. Yakıttan daha ziyade aracın sağlığı önemli bizim için. Zaten çok fazla yol yapmıyoruz. Aracı 2005 Nisanında aldık ve şu an 12.000 km civarında. Araca zarar vermeyen en uygun yöntem ne şimdi tam olarak?

2- Bu araç muayenesi her zaman canımızı sıkıyor bizim hatta babamı arabadan soğuttu bi ara diyebilirim. Çünkü 2 yıl üst üste servisten çıkıp egzoz muayenesine girmemize rağmen hep sorunla karşılaştık. Özellikle ChipTuningUzmanı abime bu konuyu danışmak istiyorum (tabi bilgisi olan varsa esirgemesin ) Egzoz muayenesindeki adam bize ilk önce, aracı ölçüm cihazına bağlamadan gazı köklememizi söyledi. Sonra arkadan bakıp siyah duman attığını söyleyip bize ayarlatmamız gerektiğini söyledi.Bizde hemen servise gidip durumu anlattık. Servisteki usta küplere bindi. "Ne biçim adam bunlar, turbo dizel araçta dururken gaz köklenir mi, tabi çiğ gaz atar" diye sölendi. Bize gidip arabayı 3000 devir civarında sabitlememizi söyledi. Bizde aynen öle yapıp geçtik. Bu ilk yıl başımıza geldi. İkinci yıl ise özel serviste bakımdan çıktıktan sonra gittik aynı olay tekrarlandı. Ne kadar dil döktüysek anlatamadık çünkü adam kendi binip kökledi bu sefer gazı. Bizde özel servisin yolunu tuttuk tekrar. Özel servisteki ustada gülerek " neresini ayarlıycakmışım onuda tarif etseydi bari" dedi. Aracı bilgisayara bağlayarak herşeyin normal olduğunu eskisi gibi bunlarda tornavida ile ayar yapılamayacağını söyledi ve bizle birlikte muayeneye geldi oda. Ordaki adamlarla hararetli bi tartışmadan sonra zor bela geçirdik. Bu durum normal mi ? Yani muayene istasyonundaki adamların bilgisizliğinden mi kaynaklanıyor? Yoksa araçlarda bir sıkıntı mı var?

Umarım sorularımı anlatabilmişimdir, biraz uzun ve karışık oldu kusura bakmayın

• güle güle kullan hoş olmuş

maliyet ve yapılan işlem hk bilgiverirsen sevinirim ve isteğe göre mi yapıyorlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: freeagle89

Nazar değmesin, çok yararlı paylaşımlar olmuş bugün.ChipTuningUzmanı abime de teşekkür ediyorum. Bende 1.5 yıllık bi sürücü olarak hala aracı tanıma aşamasındayım.Bu yüzden birkaç sorum olacak

1- Uzun yolda babamın yoğun ısrarıyla 90km hızla 4.viteste 2800-3000 devir arasında kullandım arabayı hep. Aracı aldığımızda ustanın bize söyledği " Dizel araçlar devirli kullanılır" lafı babam üzerinde hala etkisini sürdürüyor. Vites değişimini 3000 devire gelmeden kesinlikle yapmıyoruz biz. Şimdi benim kafam karıştı açıkcası. Yakıttan daha ziyade aracın sağlığı önemli bizim için. Zaten çok fazla yol yapmıyoruz. Aracı 2005 Nisanında aldık ve şu an 12.000 km civarında. Araca zarar vermeyen en uygun yöntem ne şimdi tam olarak?

2- Bu araç muayenesi her zaman canımızı sıkıyor bizim hatta babamı arabadan soğuttu bi ara diyebilirim. Çünkü 2 yıl üst üste servisten çıkıp egzoz muayenesine girmemize rağmen hep sorunla karşılaştık. Özellikle ChipTuningUzmanı abime bu konuyu danışmak istiyorum (tabi bilgisi olan varsa esirgemesin ) Egzoz muayenesindeki adam bize ilk önce, aracı ölçüm cihazına bağlamadan gazı köklememizi söyledi. Sonra arkadan bakıp siyah duman attığını söyleyip bize ayarlatmamız gerektiğini söyledi.Bizde hemen servise gidip durumu anlattık. Servisteki usta küplere bindi. "Ne biçim adam bunlar, turbo dizel araçta dururken gaz köklenir mi, tabi çiğ gaz atar" diye sölendi. Bize gidip arabayı 3000 devir civarında sabitlememizi söyledi. Bizde aynen öle yapıp geçtik. Bu ilk yıl başımıza geldi. İkinci yıl ise özel serviste bakımdan çıktıktan sonra gittik aynı olay tekrarlandı. Ne kadar dil döktüysek anlatamadık çünkü adam kendi binip kökledi bu sefer gazı. Bizde özel servisin yolunu tuttuk tekrar. Özel servisteki ustada gülerek " neresini ayarlıycakmışım onuda tarif etseydi bari" dedi. Aracı bilgisayara bağlayarak herşeyin normal olduğunu eskisi gibi bunlarda tornavida ile ayar yapılamayacağını söyledi ve bizle birlikte muayeneye geldi oda. Ordaki adamlarla hararetli bi tartışmadan sonra zor bela geçirdik. Bu durum normal mi ? Yani muayene istasyonundaki adamların bilgisizliğinden mi kaynaklanıyor? Yoksa araçlarda bir sıkıntı mı var?

Umarım sorularımı anlatabilmişimdir, biraz uzun ve karışık oldu kusura bakmayın

1- bence çok yanlış yapmışsınız. sürekli yüksek devir ve küçük viteste giderek motoru fazladan yormuşsunuz. bunun doğrusu büyük vites küçük devirdir. motorun her devirde yıprandığını, yakıt harcadığını düşünürsek 5. viteste 2000-2200 devirle motoru asgari kullanıp az yakıt tüketmek varken tersini yapmışsınız. 3000 devir ise vites değiştirmek için dizel araçlarda çok fazladır. 2500 den sonra zaten çok güzel bir şekilde devirlenerek vites büyültülüyor. 3000 çok fazla olur..

2- muayene için soruları cevaplayan bir arkadaş vardı, o bu konuda yerdımcı olabilir sanırım.

• daha önce de vermiş olabilirim, ya da başkası vermiş olabillir, megane - connect tourneo x-press karşılaştırması... türkçesi bilmiyorum var mı...

http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp?mnk=410&id=165&description=Renault+Megane+R26+v+White+Van+Man
  • elimden geldiğince tamamlamaya çalıştım...

quote:

Orjinalden alıntı: Lukunku

123 kasa mercedes almak istiyorum nasıldır => araba iyidir hoştur da sennnn...?? güzin ablaya mı yazıyosun be güzelim...
    ford connect 90 lık vergisi nekadar => beygir gücüne göre mi alınyor vergi? bi de bu arama metoduyla... zor bea..
    2008 glx karemel rengi ford connect modifiyeli => bi meyve suyu çilekli, iki ekmek, yarım kilo peynir, bi milyonluk da çekirdek yapıver..
    ford transit connect uzun kasa 2003 model fiyatı => iyi, iyi.... bak isteyince oluyurmuş...

msn de durum degisikliklerini kendimiz ayarlayabilirmiyiz => senin durumunda zor tabi, değişmez o artık...

hafif kusurlu araçların muayenesi kabul olur mu => bu güzin ablayı da geçmiş haydar dümenlik soru olmuş.. hafif kusur falan...

bir ticari aracı vip yaptırmanın maliyeti ne olur =>" -konulu bugünkü programımızda ilk konuğumuz kendisi de bir ticari araç olan ford conect, hoşgeldiniz sayın connect - rnnnnn rnnnnn "....

connect caddy kapışması => afrika belgeseli gibi... massaimaradaki connect ve caddy sürüleri karşılaşır...

ford connet 2009 model tüm renk resimleri => .com yazsa ah bi de sonuna olacakmış nerdeyse..

connect ötme sesi => => => => => => => => => petshopa gitseydin bea.. olmadı telefonuna polifonik indirmek için 98908875658790 a kısa mesaj gönder...

ford connect ek sis farı yasak mı => sadece yasak olsa iyi, sana yazık-günah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragotreis -- 24 Kasım 2008; 10:25:11 >

• farlar cok hoş
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragotreis

daha önce de vermiş olabilirim, ya da başkası vermiş olabillir, megane - connect tourneo x-press karşılaştırması... türkçesi bilmiyorum var mı...

http://fifthgear.five.tv/jsp/5gmain.jsp?mnk=410&id=165&description=Renault+Megane+R26+v+White+Van+Man

kısaca sonuçtan bahsedeyim magane x press den 2,9 saniye önce bitiş çizgisine ulaşıyor

• İyi Günler Team.farlar çok şekil olmuş güle güle kullan
  • az öncfe ustanın yanından geldim erg valvi zaten orjinal ve iptal durumda farklılık göseren olursa lütfen cvb yazsın
  • 
Sayfa: önceki 766767768769770
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.