Şimdi Ara

*****DH NİN EN BÜYÜK TEAM'I FORD CONNECT TEAM !!!! (766. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48.229
Cevap
72
Favori
4.116.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 764765766767768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlarda Connect Sport Almanyada sıfır fiyatı 21.900 Avro(imiş)..
     *****DH NİN EN BÜYÜK TEAM'I FORD CONNECT TEAM !!!!

Son olarak siyah..

• quote:

Orjinalden alıntı: emrejet

iyi gecelr mehmet abi

şimdilik yeni gelen (90 glx) arkadaşta gördüğüm ön tampon korumanın

bizim araba içn olanının resmi bu sizcre iyimi.( krom aksesuralarıda bi bakın yakışmış mı)

bu yıl özelleşen muayeneler s gelecek sene muyanede sorun çıkarmı.....

emrejet

arkadaşlar tüv muaynesinde herhangi bir problem çıkarmıyor sadece muayne raporunuza aracınız hafif kusurlu ve açıklamada ön kaput üzerinde uygunsuz spoiler şeklinde bir ibare ile bitiriliyor

• quote:

Orjinalden alıntı: emrejet

quote:

Orjinalden alıntı: PiT3uLL

aracın resimleri için ilgili linkler

http://img233.imageshack.us/img233/1841/21112008001ho8.jpg

PiT3uLL e duyrulur(bilen arkadaşlarda yardımcı olabilir)

pit3ull

linke resmi verilen aracınızın önündeki domuzluğu nereden temin ettiniz fiyatı nedir?........

açıkçası bir seneye yakın oldu takdıralı.150-200 arasında bir rakam fakat takdırmayı düşünen arkaddaşlar. takdıracaklı yerden yada yerle mutlaka anlaşsın. çünkü bahsi geçen parça en azından benimki o şekilde kaputa tam olarak oturmadı ve takarkende ölçerek takmadılar silecekleri kaldırmak istediğinde kaldıramıyorsun. nereden aldığıma gelince batkan oto ayından aldım. ve kaportaya cuk oturmasına özen gösterin derim çünkü en çok rüzgar alan yerlerden biri olduğundan uç kısımlarından kalkma yapıyor ve buda kötü görüntü yaratoyor tabii.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lukunku

quote:

sn lukunku bendse bu noktada sizden yardım isteyebilirim ozaman benim anlatmak istediğim halk arasında yada benim angel diye bildiğim farın aslında xenon uygulamasının performansını arttırdığı ve fiyatının 300 ytl den başlayıp kalitesine göre değiştiği far tipini kastediyorum. Sizinde fotoda belirttiğiniz gibi halk şeklindeki(angel eye) uygulamanın maliyeti ise 40 50ytl. benim yardım istediğim konu ise mercekli optik ve hatta gerekirse(varsa eğer)angel eye far kiti bunu nereden bulabilrim.Bunu öğrenmek isterim

Bu konuyla alakalı forumdaki arkadaşlarla birlikte çok araştırdık, yalnız malesef bir sonuca varamadığımız için de size iç açıcı bir cevap veremeyeceğim. Bizatihi kendim, Eylül ayı sonunda gittiğim yetkili servisteki yedek parça müdürüne sordum, o aklı sıra benle kafa bularak elindeki normal xenonları satmaya kalktı. İnternetten aşağıda gösterdiğim fotoğrafı gönderdim, ilgilenmediler. Dışarıda hiç optikli xenon takan Connect görmedim ya da görmedik. Elimizde aşağıdaki resim haricinde de optikli xenon takılı bir Connect resmi de yok.

Normal xenon takan çok, ama herkesin bildiği şikayetler, aydınlatma sorunları, yeni muayene sistemindeki olabilecek muhtemel engellemeler düşüncesiyle ben şahsen almadığım gibi kimseye tavsiye de etmiyorum.

Bahsettiğiniz angel far ve normal xenon ampulleri mevcut far sistemine monte edenler çok, her yerde bulabildiğiniz gibi, sanayideki önünüze çıkan ilk parçacıda da xenon ampullerinden bulabilirsiniz. Otokoç da bu ampullerin H4 olanlarını 375 YTL + KDV + işçilik'e takıyor.

Ancak optikli xenon uygulaması konusunda buradaki benim bildiğim hiç bir arkadaşımın bilgisi yok. Sizin olursa lütfen bizimle paylaşın.

Bu arada, önceki sayfalarımızı da lütfen boş kaldığınızda okuyun bir zahmet, olabiliecek muhtemel soru ve sorunlarınıza cevapları bulabilirsiniz. Dile kolay 255 sayfa, hepsi Connect ile ilgili.

1. resim: nette bulabildiğimiz tek optikli xenon resmi
    2. ve 3. resim: örnek xenon uygulamaları. Ben bunları kullanmaktansa normal farları kullanmayı daha çok tercih ederim, ki öyle yapıyorum zaten.

yukarıdaki35 cnm 40 ile dün tanıştım oda büyük raslantı chip tuning için bikardşimin yanına gittim ona sordum bu arabayı oda bana za önce buradaydı şimdi gitti cvbını verdi sonrada aracı inceleme fırsatım oldu. farlara karartma işlemi yapılmış ve sinyal bölümüne xwnon yapılmış arka stoplar komple kırmızı 18 cant var araçta chip tuning vs sayesinde 117 bg çıkarılmış(normali 90bg).

hazır konu açılmışken chip tuning ile ilgili bilgi sahibi olan varmıdır acaba. bence önemli bir konu ve yeni olmam nedeniyle dün araştırdım ve şu bilgilei öğrendim.

75 bg connec ve 110 bg yazılım olarak bosch ve siemens kullanıyorlarmış. 90 bg araçlarda ford kendi yazılımını kullanıyor. ve netice olarak 110 bg connect 90 bg connect daha az yakıt tüketiyor. bu şekilde olmasa dahi 90lık connect için chip tuning uygulaması hk özellikle verebileceğiniz tavsiler varmıdır?(olumlu olumsızs)

saygılar

• selamın aleyküm team iyi pazarlar
    arkadaşlar ben bu gage menü hakkında bi bilgiye sahip deilim bu konuda beni aydınlatır mısınız msn mi vereyim mail yoluyla haberleşelim isteyen arkadaşlar ekleyede bilir
    emrecvbn@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _emre_ connect -- 23 Kasım 2008; 10:31:57 >
  • Sye88 ; bilgi için teşekkürler.

Evt o zaman yılbaşından önce almak lazım. Bakalım, şartlar uygun olursa alacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viper_1 -- 23 Kasım 2008; 11:31:09 >
  • quote:

yukarıdaki35 cnm 40 ile dün tanıştım oda büyük raslantı chip tuning için bikardşimin yanına gittim ona sordum bu arabayı oda bana za önce buradaydı şimdi gitti cvbını verdi sonrada aracı inceleme fırsatım oldu. farlara karartma işlemi yapılmış ve sinyal bölümüne xwnon yapılmış arka stoplar komple kırmızı 18 cant var araçta chip tuning vs sayesinde 117 bg çıkarılmış(normali 90bg).

hazır konu açılmışken chip tuning ile ilgili bilgi sahibi olan varmıdır acaba. bence önemli bir konu ve yeni olmam nedeniyle dün araştırdım ve şu bilgilei öğrendim.

75 bg connec ve 110 bg yazılım olarak bosch ve siemens kullanıyorlarmış. 90 bg araçlarda ford kendi yazılımını kullanıyor. ve netice olarak 110 bg connect 90 bg connect daha az yakıt tüketiyor. bu şekilde olmasa dahi 90lık connect için chip tuning uygulaması hk özellikle verebileceğiniz tavsiler varmıdır?(olumlu olumsızs)

saygılar

tekrar hoşgeldiniz,

diğer arkadaşlarımıza söylediklerimizi size de söyleyelim, lütfen müsait olduğunuzda geçmiş sayfalarımızı karıştırarak okuyunuz. Chiptuning meselesi, 5-6 sayfa önce tartışıldı, bu konuda kendisi de nicki de uzman olan bir arkadaşımız, kendisi yaptığını, forumdakilere özel fiyat indirimi olduğunu ve fiyatları da yazdı. Lütfen geçmiş sayfalardan kontrol ediniz. Faydaları ve zararları şimdilik konuşulmadı, zira çok su kaldıran bir konu.

Siz de İzmir'desiniz galiba, Aydın'da bulunduğunuzu söylemiştiniz, topiğimizde epey arkadaş var izmir'li, hatta yine geçmiş sayfaları karıştırırsanız connect'i olan arkadaşlarla buluştuğumuzu göreceksiniz. 35 cnm 40 plakalı araç, bozyaka'da duruyor, ben de bir kaç kez görmüştüm. sahibinden.com'da da keyfe keder yüksek bir fiyatla satıyor.

İşletim sistemi olarak daha önceden 75'lik ve 90'lık araçlarda Bosch, 110'luklarda ise Siemens işletim sistemi kullanılıyordu. Şimdi ise;www.ford.com.tr sitesinden de rahatlıkla görebileceğiniz gibi,

75'lik araçta işletim sistemi olarak Visteon PCM, Yakıt enjeksiyon sistemi'nde Direkt püskürtme Bosch
    90'lık araçta işletim sistemi olarak Ford SMECU, Yakıt enjeksiyon sistemi'nde Direkt püskürtme Delphi
    110'luk araçta işletim sistemi olarak Siemens PCM, Yakıt enjeksiyon sistemi'nde Direkt püskürtme Siemens

kullanılmaktadır.

• @PiT3uLL

Ayrıca Dikmenler ile ilgili olarakhttp://forum.donanimhaber.com/m_24210525/mpage_2/tm.htm adresinde yazmış olduğunuz yazıya cevabım oldu, lütfen okur musunuz?
  • sn lukunku ben de size bir cvb yazdım ayrıca geçmiş sayfaları okumaya çalışıyorum ama sayı olarak çok be abi oku oku bitimiyo valla lise döneminde bukadar çok araştırsam okusam farklı yerlerde olurdum heralde.

i
  • yazmayı unuttuğum diğer bir konu var arkadaşlar fakat kimsenin beni yanlış anlamasını istemiyorum.

konu nedir derseniz MOTOR SİLK diye bir ürün . Merağı olanlar internete yada dadger.com adresine girip çeşitli test verilerine ve bilgilere ulaşabilirler.

Ben bu ürünün ayiliğini yapacaktım fakat olmadı çünkü zaman ayırmak gerekiyor. Kendi araçlarımın tümünde denedim.

Connect glx 45703 km motorda rahatlama yakıtta azalma(fakat şehiriçi kullanımda anllayamıyorsunuz)vs
    ford transit 120 v yüksek tavan 259000 km yağ üflüyordu ürünü kullandık motor sesi değişti üfleme kesildi çekisi düzeldi
    broadway fincanlarından ses geliyordu kesildi
    mıtsubıshı canter ilk 500 km sonunda yakıtta (izmir-didim-izmir) 1 lt yakıt fark etti motorun çekisi düzeldi453000 km

örnekleri çoğaltabiliriz.yaklşaşık 20 adet ürün versdim ve hepside çevremdeki insanlar kendim denedim ve yararını gördüğüme inanıyorum maddi sıkıntılar nedeniyle elimde bulunan ürünleri geliş fiyatını biraz üstünde vermek istiyorum. amaç ticaret değildir. piyasada alacağınız fiyatın %25altında vereceğim ilgilenen arkadaşlar varsa; bilmiyorum tabii forum kurallarına aykırımı,buraya yazabilirler maksat ihitacı olan varsa bile dışardan gidip de kazıklanmasın.

• quote:

Elbette ki, şehir içinde arada yüksek devirlere çıkıldığı oluyor ama, uzun süreli şehir dışı yolculuklarda uzun süre 1700 devirde gitmenin bir mahzuru var mıdır? Özellikle 1700 devir diyorum zira, düşük devirin zararlı olduğunu biliyorum, zaten euro diesel kullanıyoruz, turbo devreye giriyorsa motor ve turbo açısından da zararı yoktur herhalde değil mi?

Amacımızı da söyleyelim, elbette ki yakıt tasarrufu...

Şimdi şunun üstüne basıyım..

Ford Türkiye de Araçlarını denerken Kullandığı Yakıtı Almanyadan Tankerle Getirtiyor Malesef..Bunu Cargo kamyon için gözümle gördüm..muhtemelen connectler içinde böyledir..

bu üzerinde durduğumuz güç ve tork rakamları bu yakıtla alınmış..ve yine bu güç ve tork değerleri motor dinamometresinde ölçülmüş..Motor araca bağlandığında güç yola değene dek birtakım aktarma organlarından geçer..bu esnada güç ve tork kaybı olur..

kendi aracımdan örnek vereyim 205-50-15 lastiklerle 2100 de dolan turbom 195-45-15 lerle 1900 e düştü..o kadar farktan neler değişiyor anlıyacağınız..

anlatmak istediğim aracınızın gücünü ve torkunu ölçtürün ve güç, tork eğrinize göre kullanım stili belirleyin..

• Hayırlı Pazarlar Team
  • quote:

.

çok iyi....

daha zaman bulamadım gogl aramalarını tamamlamaya. ama yapacağım..

bu arada son yakıt durumları nasıl? biz daha 15000 bakımını yapamadık.. bayramda galiba izmirdeyiz. olmadı manisaya bakımaaaaaa

• quote:

Orjinalden alıntı: dragotreis

quote:

.

[/simage]

çok iyi....

daha zaman bulamadım gogl aramalarını tamamlamaya. ama yapacağım..

bu arada son yakıt durumları nasıl? biz daha 15000 bakımını yapamadık.. bayramda galiba izmirdeyiz. olmadı manisaya bakımaaaaaa

Yeni aldım makineyi de böyle denemeler yapmaya çalışıyorum. İzmir'e de uzun süre aradan sonra yeni yağmur yağınca fırsatı değerlendireyim dedim. Dip not olarak vereyim: hepsiburada.com'dan Sanyo VPC-E1000 (10.0 mp) makineyi 2 gb card ile 190 YTL'ye aldım.

Yakıt durumları için şunu söyleyeyim, epeydir şehir dışı yapmadım, şu anda da 20.000'i devirdik. İzmir'de de bir yerden bir yere giderken otoban gibi arada bir gene de uzun yol yapmış gibi yol gidebiliyoruz. Bütün bunlarla birlikte, ş.içi-ş.dışı karışık 7 litreyi henüz geçmedim diyebilirim. 6-7 litre arasında yakıyor, daha çok şehir içi değeri diyebilirim, ki benim iin çok çok iyi bir değer. 200 bin liraya (eski parayla) denk geliyor ki, şimdilik problem yok.

Yakında gene bir deneme daha yaparım, bu kez de aklımda yakıtı fulleyip çok düz bir yolda sürekli 1800 devirle gitmek var, acaba neler yapacak, ne sürprizler olacak göreceğiz bakalım, frısat bulabilirsem.

Ben de bayramda izmir dışında, salihli tarafında olacağım, geliş gidişlerinizde görüşmek isterim sizinle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lukunku -- 23 Kasım 2008; 16:34:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Elbette ki, şehir içinde arada yüksek devirlere çıkıldığı oluyor ama, uzun süreli şehir dışı yolculuklarda uzun süre 1700 devirde gitmenin bir mahzuru var mıdır? Özellikle 1700 devir diyorum zira, düşük devirin zararlı olduğunu biliyorum, zaten euro diesel kullanıyoruz, turbo devreye giriyorsa motor ve turbo açısından da zararı yoktur herhalde değil mi?

Amacımızı da söyleyelim, elbette ki yakıt tasarrufu...

Şimdi şunun üstüne basıyım..

Ford Türkiye de Araçlarını denerken Kullandığı Yakıtı Almanyadan Tankerle Getirtiyor Malesef..Bunu Cargo kamyon için gözümle gördüm..muhtemelen connectler içinde böyledir..

bu üzerinde durduğumuz güç ve tork rakamları bu yakıtla alınmış..ve yine bu güç ve tork değerleri motor dinamometresinde ölçülmüş..Motor araca bağlandığında güç yola değene dek birtakım aktarma organlarından geçer..bu esnada güç ve tork kaybı olur..

kendi aracımdan örnek vereyim 205-50-15 lastiklerle 2100 de dolan turbom 195-45-15 lerle 1900 e düştü..o kadar farktan neler değişiyor anlıyacağınız..

anlatmak istediğim aracınızın gücünü ve torkunu ölçtürün ve güç, tork eğrinize göre kullanım stili belirleyin..

Çok ilginç şeyler anlatıyorsunuz, lastik oranlarının değişmesiyle turbo basıncının başlangıç evresinin değişmesi çok enteresan.

Bizim bu topicte, yakıt konusunda başından beri rahatsız olduğumuz bir konu var, asıl yakıt tüketimi ile ilgili şikayetimiz bundan kaynaklanıyor. Ben de aracımı bu sene, yakıt konusunun yüksek olduğunu baştan bilerek ve kabul ederek aldım, tıpkı 2008 Ocak - Ekim aylarında Connect satın alan 16.656 kişi gibi (Bkz. 249. sayfadaki satış rakamları). Yalnız itiraz ettiğimiz konu şu, gerek katalog gerekse internetteki verilen tüketim değerleri ile gerçek hayatta karşılaşılan tüketim değerleri arasında farklar var, diğer firmaların araçlarında bu tip sıkıntılarla karşılaşılmazken, Ford'un özellikle Connect araçlarında butip sorun herkesin şikayeti. Örneğin, benim kullandığım aracın katalog değeri internette (ş.dışı) 100 km. de 5.1 litre olarak verilmiş, ancak bu değer hiç bir zaman yakalanamıyor. (Gerçi ben 4.6 litre değerini gördüm ama benimki çok çok ekstrem bir durumdu, her zaman bu şekilde sürülmez bir araç. ) Ama bir Caddy'de , bir Doblo ya da Kangoo'da katalog değerleri, çok normal kullanımlarla çok rahat tutturulabiliyor. Caddy topiğindeki kullanıcılar, şehir içinde hiç kasmadan 5-6 litre değerlerini görebiliyorlar, ama bizim için çok mucize şeyler bunlar.

Siz yukarıda zaten bu katalog değerlerinin nasıl tutturulduğunu açıkladınız, ama bu değerlerler normal hayatta tutturulamadığında müşterilerin aldatılması gibi bir durum söz konusu olmuyor mu?

Daha önceden size ben bir soru daha sormuştum, gözden kaçırmış olabilirsiniz düşüncesiyle yeniden sorayım izninizle. Connect'in meşhur yakıt tüketimiyle ilgili internette de fotoğraflarını rahatlıkla görebileceğimiz, tasarruf cihazları var, (bunları resmini ve linkini önceki sayfalarda vermiştim) bu cihazlarla sizin chip tuning uygulamasını aynı anda yapmamızın bir mahzuru var mı? Amaç ise, yine aynı şekilde yakıt tasarrufu. Zira gerek sizin uygulamanız, gerekse yakıt tasarrufu cihazı ile (toplamda 1000 YTL gibi bir maliyet çıkıyor) uzun yolda çok rahat 4 litrelerin altına düşülebilir, ki bizim için süper denilecek değerler bunlar. Böyle bir uygulama için dşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

• quote:

Orjinalden alıntı: dehşet_uL_vahşeT

2006 model 90 lık connect kullandım 4 ay boyunca. amcamındı araç bugüne kadar hiç bir sorun çıkarmadı. Bende opel vectra var ama az çok yük taşıma işlerim oluyor. bu yüzden ticari araca ihtiyaç duyuyorum. Doblo ya gelince geçen kaza yapmıştı gördüm araç parça pinçik olmuş. az yakıyor diye hayatımı riske atamam. caddy ise bu sınıfa göre çok lüks e kaçıyor. sonuçta alıcağım araç ticari olucak parça fiyatıda uygun olucak . Bu yüzden aklıma tek yatan araç Connect :=) saygılar . . .

yük taşımak için 110 luk pek olmaz. yüke de bağlı aslında ama içi, döşemeleri falan açık renk. zaten daha çok binek amaçlı 110 luklar. kıyamazsınız yük taşımaya. ama temiz, kutulu falan yükler için olabilir.

• quote:

Yakında gene bir deneme daha yaparım, bu kez de aklımda yakıtı fulleyip çok düz bir yolda sürekli 1800 devirle gitmek var, acaba neler yapacak, ne sürprizler olacak göreceğiz bakalım, frısat bulabilirsem.

Ben de bayramda izmir dışında, salihli tarafında olacağım, geliş gidişlerinizde görüşmek isterim sizinle...

tabi ki ben de çok isterim görüşmeyi... bir pürüz çıkmazsa görüşürüz inşallah. kardeşimin işine bağlı olarak tam hangi tarihte gideceğimiz belli değil, 2-3 günlüğüne gideceğiz ama son ikimi ilk iki mi bilmiyorum. o tarihe kadarbelli olur yazarım....

biz 100-120 arası hızla denemeye çalıştık sabit hızı ama 15000 bakımından önceydi --bahsetmiştim-- 6,75 lt yaptık. uzun yol için fazla aslında. ama 1800 deviri veya şu lanet olası en az yakan deviri ben de merak ediyorum.

------------------------------------------------

bunu sonradan gördüm ve utançla ekliyorum;

Bizim bu topicte, yakıt konusunda başından beri rahatsız olduğumuz bir konu var, asıl yakıt tüketimi ile ilgili şikayetimiz bundan kaynaklanıyor. Ben de aracımı bu sene, yakıt konusunun yüksek olduğunu baştan bilerek ve kabul ederek aldım, tıpkı 2008 Ocak - Ekim aylarında Connect satın alan 16.656 kişi gibi (Bkz. 249. sayfadaki satış rakamları). Yalnız itiraz ettiğimiz konu şu, gerek katalog gerekse internetteki verilen tüketim değerleri ile gerçek hayatta karşılaşılan tüketim değerleri arasında farklar var, diğer firmaların araçlarında bu tip sıkıntılarla karşılaşılmazken, Ford'un özellikle Connect araçlarında butip sorun herkesin şikayeti. Örneğin, benim kullandığım aracın katalog değeri internette (ş.dışı) 100 km. de 5.1 litre olarak verilmiş, ancak bu değer hiç bir zaman yakalanamıyor. (Gerçi ben 4.6 litre değerini gördüm ama benimki çok çok ekstrem bir durumdu, her zaman bu şekilde sürülmez bir araç. ) Ama bir Caddy'de , bir Doblo ya da Kangoo'da katalog değerleri, çok normal kullanımlarla çok rahat tutturulabiliyor. Caddy topiğindeki kullanıcılar, şehir içinde hiç kasmadan 5-6 litre değerlerini görebiliyorlar, ama bizim için çok mucize şeyler bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragotreis -- 23 Kasım 2008; 16:45:14 >

• quote:

quote:

Bu resimdeki filmli cama özellikle dikkat. Kelebek camında film yok, normal kapı camında orta düzey film var.

• quote:

quote:

tabi ki ben de çok isterim görüşmeyi... bir pürüz çıkmazsa görüşürüz inşallah. kardeşimin işine bağlı olarak tam hangi tarihte gideceğimiz belli değil, 2-3 günlüğüne gideceğiz ama son ikimi ilk iki mi bilmiyorum. o tarihe kadarbelli olur yazarım....

biz 100-120 arası hızla denemeye çalıştık sabit hızı ama 15000 bakımından önceydi --bahsetmiştim-- 6,75 lt yaptık. uzun yol için fazla aslında. ama 1800 deviri veya şu lanet olası en az yakan deviri ben de merak ediyorum.

------------------------------------------------

bunu sonradan gördüm ve utançla ekliyorum;

Peki Chiptuning Uzmanı'nın "Ford Türkiye de Araçlarını denerken Kullandığı Yakıtı Almanyadan Tankerle Getirtiyor Malesef..Bunu Cargo kamyon için gözümle gördüm..muhtemelen connectler içinde böyledir.. " dediğini de gördün mü?

• 
Sayfa: önceki 764765766767768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.