Şimdi Ara

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] (256. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.567
Cevap
189
Favori
555.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]


(En Son Oy Tarihi: 15.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt

    Bende değiştireceğim Ice Dragon ile 2 kart için kafadan 2 bin liradan fazla gidiyor DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] her ay 2şer 2şer degisecegim artık malum onumuz yaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım kendi ekran kartları için bunları satın almış birkaç güne gelir deneriz derece durumlarını haber ederim. Kendi deneyeceğim ekran kartı içinde birazdan açıp bakacağım VRAM derecesi 102'yi geçmedi ama kartın genel derecesi yüksek. Yani 5 tane 3080'im 40 dereceyse bu dün aldığım model 50 derece tam 10 derece fark var. Belki termal pad değişiminden ziyade macunu kötü durumdadır diye düşündüm. Termal macun durumuna bakıp yenileyeceğim eğer derece olarak sonuç alamazsam termal pad işini halledeceğim.


    @REDSTONE @hazretidentist

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]




  • TheBCD T kullanıcısına yanıt

    eyv hocam

  • sukrullex kullanıcısına yanıt

    Hocam quick swap exchange uzerinden matic to usdc mi yapiyorsunuz? Bende bugün gordum cuzdan olusturdum polygon. Quick swapte weth cikmiyor matic cikiyor sadece?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OctaCore kullanıcısına yanıt
    Eth olarak görünüyor. Zaten weth demek wrapped ethereum.
    Eth to usdc yapıyorum polygon ağında tabi

    Ayrıca weth token olarak da eklemelisiniz metamaska



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukrullex -- 13 Şubat 2022; 21:33:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

    Sagolun hocam yeni olusturdum bakiye yok ondan dediklerinizi denedim tekrardan twsekkurler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Biraz acemi ve acele oldu ama gene de paylaşmak istedim. RTX 3080 Palit Gaming Pro ekran kartının termal pad ve macununu yeniledik. Termal macun olarak Cooler Master MasterGel Maker termal pad olarak Arctic Termal padlerinden kullandık. Normal kart derecesi olarak beklediğim gibi çok fark olmadı 2 derece civarı düştü fakat vram derecesinin düşmesi sevindirdi. Dün ortalama 10 dakika da 104 VRAM derecesini görürken bu şekilde en fazla 96 gördüm 92 ve 96 arasında gezdi. Termal pad seçeneğimiz az olduğundan göz kararı olarak kalın yerlere kalın ince yerlere ince yaptık.


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]


    Eski değerleri ;


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]


    Yeni değerleri ;


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]




  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Arka metal plakası aynı olan Pny 3090 kartım, bellek sıcaklıkları açısından en serin çalışan kart. Diğer 3090’lar 100 dereceyi hemen geçerken pny 3090 bellekleri 85 derecelerde çalışıyor.

    Buna rağmen pny 3090’nın arkasına da alüminyum blok ekledim. Blok ile birlikte bellek sıcaklıkları 8-10 derece daha düştü.

    Önceki mesajlarımda foto paylaşmıştım. Başlık içinde alüminyum diye aratırsanız fotoları görebilirsiniz.
    Bellek sıcaklıklarınız 92-96 arasında kalsa bile alüminyum blok ekleyerek minimum 6-8 derece daha düşürebilirsiniz diye düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 14 Şubat 2022; 1:0:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhaba arkadaşlar sapphire 6900xt için önereceğiniz ayar nedir acaba

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kağnıcıoğluteknoloji38 -- 14 Şubat 2022; 2:18:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Hatırladım hocam görmüştüm mesajlarınızı tam bakamamıştım yarın tekrar bakacağım. Diğer 3080 lerinde vram derecesine bakmam lazım şu olay artık hiveos ye gelse de yazın paranoyak olmasak iyi olacak.


    PNY demişken bu mining işinde bazı marka modeller beni gerçekten çok şaşırtıyor sizdeki PNY de o markalardan biri. Bir oyuncu olarak Evga Ftw, Asus Strix, Msı Suprim, Gigabyte Aorus gibi kartları ezberlemişken mining kısmında bu kartların neredeyse hiç birinden memnun kalmadım. Palit Gamerock, INNO3D ICHILL X4 ve PNY XLR8 bu kartları ne zaman denesem harika sonuçlar aldım.



    Edit : Şöyle bir şey gördüm ama deneyen var mı doğru mudur?


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]Stayrockyoutube
    Replacement of standard thermal pads with copper basis pads. Thickness of pads 0,5+0,5. Temperatures changed from 106 to 75 at max load. Copper - https://www.aliexpress.com/item/32965503918.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5d344c4dSngaea Thermal pads - https://www.aliexpress.com/item/4001153718232.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5d344c4dSngaea
    https://www.youtube.com/watch?v=wgoir6BqtLM&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 14 Şubat 2022; 13:6:45 >




  • eca2424 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba sorularınızın cevabını aldınız sanırım ama ben yine de yazayım kendi fikirlerimi,


    1- Bu konuda pek ayrım yok %0.5 ile %1.5 arası alır hepsi zaten dev bir gücünüz yoksa bu farkı hiç düşünmeyin derim. Ama bazı minerlar kart başı 1-2 mh/s daha yüksek raporladığı halde (mesela phoenixminer) daha az share bulur bu da gerçek hashrate'i düşürür. Şahsen ben AMD tarafında teamredminer NVIDIA'da t-rex'den şaşmadım 14 aydır ama şimdi ton+eth'e döndü olay çarşı biraz karıştı. Senin kartın için sadece ETH kazımda T-Rex öneririm NVIDIA'lar için biçilmiş kaftan. ETH+Ton için Lolminer tek alternatif şu an NVIDIA tarafında.


    2-Ben başladığımdan beri ethermine ile kazdım, arada binance pool denedim 1-2 defa ama günden güne kazım zorluğu değiştiği için adil bir kıyas mümkün olmadı. Ancak şöyle kıyaslanabilirdi aynı donanım ve aynı hashrate olan 2 rig'i veya 2 kartı aynı 24 saat aralığında bu havuzlarda çalıştırmam gerekirdi bununla da uğraşmadım yine önceki maddede söylediğim gibi büyük kazı gücü yoksa buna da takılma. Ethermine veya flexpool tercih et geç, binance biraz kırpıyor sanki.


    3- Bende 1.4 gh/s ETH gücü olduğu için havuzdan cüzdana çekerkenki gas price(gwei)'yi pek önemsemiyorum çünkü hafta sonuna geldiğimde havuzda 0.2 ETH falan oluyor 50-100 gwei(0.002 ETH) falan işlem ücreti önemsiz oluyor. Ama 1-2 kartla kazsam, koca hafta 0.01 ETH kazmak için çalışsam falan tabi ki yeni moda olan flexpooldaki polygon ağından çekim veya 2miners'dan BTC çekim gibi yeni moda teknikleri kullanırdım.


    4-Binance bildiğim kadarıyla dünyadaki en büyük kripto borsası. Aynı zamanda banka. FTX, gate.io gibi başka borsalar da mevcut bunlar da aynı zamanda banka. Ama Binance'da diğerlerine ek olarak Eth ve Btc kazım havuzları da var az önce bahsettim. Binance BTC havuzu baya rağbet görüyor ama ETH çok tercih edilmedi en baştan beri. Yüksek stale(bayat) share oranları var ve ping sürelerinin yüksek olmasından kaynaklanıyor bu. Binance'da cüzdandan Türk bankalarına EFT olarak ödeme almak şu şekilde işliyor. Binance global ve Binance TR olarak 2 ayrı site var. İkisi de size birer ETH cüzdan adresi veriyor zaten ayrı ayrı. Binance Globaldeki ETH cüzdanınıza kazdırırsanız oraya yatar, ordan Binance TR cüzdanınıza ETH olarak transfer yapıyorsunuz sonra ETH/TRY çevirimi yapıp Havale(EFT) isteği oluşturuyorsunuz genelde 5 dakika içinde havaleniz gelir. Komisyon sadece ETH/TRY çevirimi sırasında var üyelik seviyenize göre %0.2(Binde 2) civarı. Başa döneyim Binance Globaldeki ETH cüzdanınıza değil de Binance TR'deki ETH cüzdanınıza kazım yaptırırsanız direk ETH/TRY çevrim sonrası havale. 1 adım kısalır işlemler başka bir fark yok. Binance Global ve TR hesaplarınızı birbirine bağlayabiliyorsunuz zaten çok kolay ikisi arasında transfer oluyor sonrasında.


    5-İstediğin kadar kazdır istediğin kadar kapat, sistemi açık tuttukça daha çok kazanırsın tarzı katlamalı kazanç tarzı birşey yok. Her kartın her mh/s gücünün 1 saatte veya günde bulabileceği birim miktar share bellidir, değişmez. Misal bendeki 100mh/s kazan rtx3080 gün sonunda 1000 share bulmuşsa 61mh/s kazan rx6800 610 share bulmuş oluyor. Mantık bu. Kazançlar bulunan share sayıları ve share zorluklarının bir çeşit hesaplanması üzerinden belirlenir. Zorluk seviyesine göre değişir ama bu da gün içinde pat diye değişmez yavaştır. Yani bugün için konuşalım misal 24 saat kazarsan 24x para kazanırsın 20 saat kazarsan 20x para kazanırsın. Ha ama 1 ay sonra 24 saatte 24x kazanamazsın zorluk seviyesi değişmiştir. Misal ben 14 ay önce ilk başladığımda aynı sistemim günde 0.1 ETH kazıyordu şu an günde 0.02. Arada %500 fark var, o yüzden günde 3-5 saat oyun oynasaydım o zamanlar şimdi üzülürdüm. O zaman 5 saat oyun oynayıp keyfi olarak kazmadığımı şimdi 2 günde anca kazıyorum bu hesaba göre. Zorluk artmaya devam da ediyor madencilik bitene kadar devam eder.


    6- RTX 2060'a özel afterburner ayarı bilmiyorum eski seri bir kart ancak çekirdek 70-74 derece bellek 76-80 derece aralığını geçmeyecek şekilde mümkün olan en düşük voltajı ayarlarsanız 24 saat sorunsuz arızasız kazar TON+ETH. Reddit'te ve başka yabancı kaynaklarda GDDR6x bellekler için 1 yıldır 100-104 derece aralığında sorunsuz arızasız kazdıranlar insanlar mevcut ama ben bunu öneremem tabi ki şahsen GDDR6x kartlarımda ben bellekleri 95 derecenin altında tutmaya çalışıyorum mümkün mertebe. Sizin kart için önce iyi bir değer bulun core frekansına, sonra o değer 700mV denk gelecek şekilde tablodan gerekli ayarlamayı yapın.Yemezse göçerse ufak ufak voltaj yükseltin. Memory'yi de sadece ETH kazıyormuş gibi yüklenmeyin +800, +1000 falan kâfi. Ben iş laptopumda bile gddr6 bellekli 1660ti ile bellek 88-90 derece sıcaklıklarda kazdırıyorum 1 yılı geçti sıfır problem ama yine kimseye önermem riskli bölge uzun vade mining için.


    edit: 4. maddeye ekleme yapayım TON için ise borsaya kesinlikle kazım yaptırmamalısın, Önce havuzdan toncoin wallet uygulamasındaki cüzdanına çekmelisin, ardından benim izlediğim yöntem şöyle. Toncoin wallet uygulamasından FTX hesabıma atıyorum Hem adres hem comment kısmına memo girerek, burda memo çok önemli yoksa paran FTX borsasının olur. Senin hesabını ayırt eden faktör direk memo. Sonrasında TON/USD çevirip BEP20(BSC) ağı üzerinden BUSD olarak binance'a atıyorum. Ordan da gerisini yazdım zaten az önce. BUSD bakiyeyi binance TR'ye atar BUSD/TRY çevirir ve havale alırsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheBCD -- 17 Şubat 2022; 10:7:34 >




  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Evet bendeki pny de xlr8 olan model. Diğer Asus ve Gigabyte 3090’larda memory sıcaklıkları 90 ile başlayıp 102-104’e kadar çıkabiliyor. Alüminyum blok ile de 8-10 derece düşüyor. Bu arada Asus Strix 3090 ise Gpu sıcaklığı açısından biraz daha serin çalışıyor.

    Bu arada verdiğiniz link çalışmıyor. Düzeltirseniz bakalım neymiş :))

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kağnıcıoğluteknoloji38 kullanıcısına yanıt

    Onun biraz teknik işi var more power tool ile voltaj limitini düşürmen lazım 750 ye sonra amd radeon ayarlarından voltaj 750 işlemci 1200 ram de 2100 olacak şekilde ayarlaman lazım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt

    Düzenledim hocam

  • Hocam gpu macunu biraz fazla olmuş gibi. Birde temizleme için ne yaptınız? Özel temizleme sıvıları var. Veya saf alkol ile de temizlenebilir belki. Bir çok eski kartta bu tarz değişimler yapmıştım. 3000 serisinde daha hiç açmadım henüz. Ama tasarım olarak baktığımızda Gainward (Zaten palit) için yapılan testlerde çok bir farklılık gözükmüyor ne yazık ki.

    @turuncu55 hocamın dediği gibi sanırım alüminyum blok ile soğuk plaka hacmini yükseltmek daha avantajlı olacak gibi.


    Ben eğer bulabilirsem bir işlemci fanını direk Gpunun sırtına bağlamayı düşünüyorum bakalım nasıl bir etki yaratacak DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

    Sırtına bağlamak derken backplate üzerine aynı alüminyum blok bağlar gibi yapacağım. Kablo bağı işimizi çözücektir.


    Denedikten sonra değerleri gönderirim.





  • Arkadaşlar genel bilgi olsun diye yazıyorum; 4 tane 110w çeken gpu ile mining yapıyorum, 2 kişi yaşıyoruz evde, şubat faturam 1042₺ geldi. Aralık faturam 569₺ idi. Sizde durumlar nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allaturca89 -- 14 Şubat 2022; 13:36:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam macunu çok az daha almıştım kapatmadan hatta sonra bir yerin padi tam basmadı diye onu da değiştirdik. Padler rahat çıkıyordu macun içinde alkol kullandık. Arkadaşın ventusta muazzam bir değişim olmuştu ama evet palit beklediğim kadar olmadı. Bi deneyin bakalım yaza girmeden bi çözüm bulalım :)


    Bir kaç video da böyle 30 derece memory düştüğü iddia ediliyor aramızda denemiş olan veya fikri olan var mı? bunu deneyebilirim.


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]Unleashed Overclockingyoutube
    Hey guys, in this video I show you the difference between good thermal pads and copper thermal plates. Of course you have a lot of work to do. Like bringing them to the correct size, but all in all you can achieve a huge temperature drop! Even I was using EC360 Silver, which are one of the best pads out there, I was still able to drop the temp by around 30°C, which is just insane! Copper plates that were used are 15x15x2mm, but I had to grind them down to 1.7mm thickness, to fit to my card. The thickness you need might vary. I hope you enjoy the video guys, and please leave a comment or like. I would really appreciate a subscribe!
    https://www.youtube.com/watch?v=lIInwbEhJr0&feature=youtu.be




    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]Unleashed Overclockingyoutube
    Hey guys, in this video I show you the difference between thermal pads and copper thermal plates. Of course you have a lot of work to do. Like bringing them to the correct size, but all in all you can achieve a huge temperature drop! I was able to drop the temp by around 20°C, which is just insane! Copper plates that were used are 15x15x1.8mm. The thickness you need might vary. I hope you enjoy the video guys, and please leave a comment or like. I would really appreciate a subscribe!
    https://www.youtube.com/watch?v=lYLomNTbAu8&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 14 Şubat 2022; 14:39:4 >




  • TheBCD T kullanıcısına yanıt
    Hiveos için kesinlikle para verilmemeli. Verdikleri hizmet 5 para etmez. İkinci bir hesap açıp rigi de oraya kaydediyorum. 1 kuruş vermem bu çapsızlara.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sukrullex kullanıcısına yanıt

    Ya hocam raveosta wss proxy desteği falan yok çok eksik kerneli daha saymakla bitmez, bir de aynı rigde aynı markalara çoklu miner desteği falan yok iyice daralttı beni çeşit de çok riglerimde artık mecbur kaldım.

  • TheBCD T kullanıcısına yanıt

    Zaman ayırıp üşenmeden uzun uzun cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim hocam. Bu yazınızdan çok kişi yararlanır, bende tabi. Benim kart bozuldu bu arada. Nazar değdi DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] Her şeyi ayarladım, cüzdanı, havuzu, sıcaklığı vs. bacak bacak üstüne attım, elimde çay, birden ekran çizgi çizgi oldu DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]  Bakalım ne yapacağız. Ayda yılda bir iş yapalım dedik elimize yüzümüze bulaştırdık. Miningle alakalı oluğunu sanmıyorum ama. Kartta sıkıntı varmış demek. İade işlemlerini başlattım. Bakalım..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eca2424 -- 14 Şubat 2022; 17:21:52 >
  • 
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.