Şimdi Ara

***DH MEKATRONİK KLUBÜ*** >>>Güncel<<< (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
564
Cevap
22
Favori
62.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam beni de yazın
  • hocam benide yazın pamukkale üni mekatronik.müh 2.sınıf lise end.otomasyon tek.mekatronik bölümü herkese kolay gelssin
  • uyanık tmmob asansör için mekatronik mühendislerine imza yetkisi vermiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoNNeZ -- 14 Aralık 2014; 1:11:09 >
  • İlk mesaj atanların üzerinden 6 yıl geçmiş yani aramızda işe girip çalışanlar var demektir.Tecrübeli arkadaşlarımız umarım bizi iş imkanları,kendimizi ne alanda geliştirmemiz gerektiği konusunda aydınlatır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1BilimAdamı -- 17 Aralık 2014; 21:12:42 >
  • Selamlar,

    Fiziksel etkileşim tasarımı ile uğraşan ve genellikle reklam sektörüne saha işleri yapan, iot ürünleri prototipleyen bir tasarım ofisiyiz. Birlikte çalışabileceğimiz mekatronikçi arkadaşlar arıyoruz. Genellikle arduino tabanlı sistemler üzerine motorlar, ledler, sensörler, çeşitli mekanik hareketler ile farklı farklı projeler üretiyoruz.

    ilgilenen olursa mesaj atsın, mail atsın konuşalım.

    www.buyukayi.com
  • hocam benide listeye ekleyebilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fire_67

    İlk mesaj atanların üzerinden 6 yıl geçmiş yani aramızda işe girip çalışanlar var demektir.Tecrübeli arkadaşlarımız umarım bizi iş imkanları,kendimizi ne alanda geliştirmemiz gerektiği konusunda aydınlatır.

    +1

    Şimdi neredeler acaba?
  • Beni de listeye ekleyebilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tes1907

    Beni de listeye ekleyebilirsin

    ++
  • Smoch kullanıcısına yanıt
    bende mekatronik kulübüne katılmak istiyorum bu konuya bu mesleğe çok ilgiliyim lise son öğrencisiyim üniversitede mekatronik okumak istiyorum ve bu alan hakkında iş imkanı olsun genel olarak olsun bilgi sahibi olmak istiyorum da bu kulüp işime yarar sanırım
  • Hocam beni de yazın KOÜ Mekatronik Mühendisliği
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alçak Mafya

    Hocam beni de yazın KOÜ Mekatronik Mühendisliği

    merhaba lise son sınıf öğrencisiyim bende mekatronik okumak istiyorum aklımda 2 üniversite var birisi Kocaeli üni. diğerkiside Marmara üni. Kocaeli üni. den memnun musun ?
    okuldan şehirden ve kaç bin ile girdiğinden bahsedebilirmisin ?
  • Çok konu dışına çıkmamak kaydı ile kısaca bahsedeyim :) Eğer ayrıntılı bilgi almak istersen bana mesaj atabilirsin.
    Öncelikle KOÜ kampüsü şehirin dışında, Umuttepe'de bulunuyor. Yani ya okula git gel yapacaksınız anlamına geliyor ya da Umuttepe'den kampüse yakın bir yurt tutacaksınız.
    Eğitim kalitesinden de birazcık bahsedeyim. İşinde uzman eğitimcilerden eğitim alıyorsunuz. Gördüğüm öğretim üyelerinin hepsi tecrübeli kişiler. Yaş itibari ile de çoğu prof :)
    Şehir olarak İzmit'ten pek bahsetmem doğru olmaz. Çümkü kişiden kişiye, kişinin ne beklediğine göre değişiyor ama benim beklentilerimi karşıladı.
    2015 yılına dayanarak bu yılın yerleştirme puanları çok düştü ve kontenjan ise çok artmış durumda. Eğer seneye gelmeyi düşünürsen çokta bu seneyi baz almamanı öneririm. Seneye de böyle olursa bölümün vay haline.. :(
    Kocaeli Üniversitesi genel anlamıyla benim beklentimi karşıladı.Ulaşım hariç, etkinlikler olsun, kulüpler olsun yeterli düzeyde.(Çokta sosyal olamadığımdan bana yeterli gelebilir.)




  • Mekatronik bitirmiş veya hala okuyan arkadaşlar biraz bölüm hakkında ve iş koşulları,ortamı ve iş bulma durumları hakkında bilgi verebilirmi :)
  • merhabalar hocam benide üye yaparsanız. lise son ısnıfım mekatronik bölümünde okudum ünide ya kocaeli yada marmara mekatronik gibi duruyor. size bir sorum olacak.
    bir fabrikada daha çok hangi plc markaları kullanılıyor ben siemens gordum diğer markalar çok farklımı ara yüz olsun hardware olsun birde yeni bir proje oluşturulurken her şeyiyle siz mi ilgileniyorsunuz gerekli hardware seçimi veya pano oluşturulması gibi. şimdiden gelecek cevaplar için teşekkürler.
  • Beyler abiler,özel üniversitelerde, Elektrik-Elektronik Müh. mü yoksa mekatronik mi ? Yazılım beni tek korkutan şey,diğerlerinde bilgim becerim var.
  • Hayırlısı ile mezun olduk, beni de ekleyin klübe. Marmara mekatronik için soruları olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.
  • Yıldız teknik mekatronik tercih etmeyi düşünüyorum kararsızım. özellikle şu etrafta dolaşan ne makine mühendisi gib bilginiz olur ne de bi elektrik elektronik mühendisi gibi hepsinden az az alırsınız böyle arada kalırsınız gibi yorumlar kafamı fazlasıyla karıştırıyor. Bİ yandan da Elektrik-Elektronik, kontrol otomasyon gibi bölümler de var kafamda. Şuan bu bölümden mezun olan arkadaşlar nerelerde çalışıyolar bilgilendirirse çok iyi olur. Halen okumaya devam eden arkadaşların da yorumu önemli benim için onlar da düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Drummer0

    Yıldız teknik mekatronik tercih etmeyi düşünüyorum kararsızım. özellikle şu etrafta dolaşan ne makine mühendisi gib bilginiz olur ne de bi elektrik elektronik mühendisi gibi hepsinden az az alırsınız böyle arada kalırsınız gibi yorumlar kafamı fazlasıyla karıştırıyor. Bİ yandan da Elektrik-Elektronik, kontrol otomasyon gibi bölümler de var kafamda. Şuan bu bölümden mezun olan arkadaşlar nerelerde çalışıyolar bilgilendirirse çok iyi olur. Halen okumaya devam eden arkadaşların da yorumu önemli benim için onlar da düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.

    Halt etmişler muhterem evladım, dünya Türkiye cumhuriyetinin İstanbul kentinden mütevellit değil. Mamafih, usaklarimizin çoğu bırak şehir dışına çıkmayı doğru dürüst ilçe dışına dahi çıkmayan bir nesil var ortada. Hayat bilgileri Facebook konuşmalarından öte değil.



    Nasıl ki ormanda, ağacın tepesindeki ahşap ev günümüz gençlerine çok cekici ve yaşanılır geliyor, lâkin hiç biri gerçek çapa denen olgunun farkında degil. Çevreci olduğunu beyan edip sinek ile arıyı karıştıran usaklar tanıyorum. Eminin bu tipler gençlerimizin arasında azınlık. Unutmayasın ki, 1 damla kan bir tas sütü kirletebilir. "Her şeyi" sanal ve kolay yoldan tecrübe eden gençlerimizin bir kısmı cahilliğin en tepesi olan "bilmişlik" girdabına yakalanıp kendini yaktığı gibi arkadaşlarının kafasında bulandırıyor.



    Yukarıda ki paragrafların bilmiş arkadaşlarına bir serzeniş idi, iznin ile sorunu cevaplamak istiyorum.



    Dünyada ki temel mühendislik olan mekanik, geçmişte 1 numara idi, şimdi de öyle, gelecektedir öyle olacak. Lâkin merkez midir dersen, değildir. Elektronik dalının gelişmesinden sonda merkez unvanını kaybeden mekanik, alışveriş hacmi, üretim, sektör alanında takkeyi kaptırdı. Bu mekaniğin temel mühendislik alanı olmasını değiştirdi mi? Nicht.



    Şimdi ise elektroniğin de pabucu dama atılıyor, sebebi ise kendi silahı ile vurulmak. Elektronik mekaniğin elindeki merkez olma unvanını nasıl elde etti ise mekatronik de o ilkelerin Yılmaz savunuculuğunu elektronikten çalmış, bağımsızlığını ilan etmiştir.



    Guc birliği, melezlik, kültür üstücülük olarak tanımlayabiliriz. Devleti Aliye'nin (yanlış adı ile Osmanlı) dusmani kendi silahı olan genç erkekleri ile vurması gibi. Devşirme sisteminden bahs ediyorum, senin olanı sana karşı kullanmak. Elektronik, mekanik ve bilgisayarcılik özlerini kendinde toplayıp, ardından bu sektörlere savaş açma da tam olarak budur.



    Doğal olarak savaş dedi isem, tatlı bir rekabetten öte olan değildir. İnan'a oğlunun en büyük korkusu olan işsizlik, korkulacak olan bir müessese değildir. 1900'lerde olupta suan olmayan tek is kolu asansör operatörlüğü'dur. Tersine olarak mühendislik-ileri bilin insnaliga zarardan çok fayda, zenginlik ve daha çok kendine ayırabilecek süre tanır. Gene benim Facebook konuşmaları olarak adlandırdığım distopyada insanlar garip bir şekilde eskiye ozlem duyuyor. Her toplumda görülüyor bu hal.



    Günde 15-16 saat çalışan çocuklar, söz hakkı olmayan kadınlar, 1900'lerde dahi basit bir gripten olen milyonlarca insan çok çabuk unutuldu. Adlına bakar isen Aziz genç arkadasım, senin yaşındakilerin çoğu bu olumsuzlukların birini bile bilmez.



    Sanırım fazla uzattım, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. İnssallah başarılı olabilmişimdir. Kendine iyi bak. Türkiye'de güzel şeylerin olduğunu, umudun her zaman var olduğunu, Türk ulusunun ilk on ekonomide olacak kadar köklü ve güçlü bir ulus olduğunu hatırından çıkarma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SariCerkes -- 30 Ağustos 2017; 12:5:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ekle usta beni de kulübe bu sene mezunum bende :)
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.