Şimdi Ara

● DH Karakalem Grubu ● [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel] (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.089
Cevap
62
Favori
338.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]



    Yorumunuzu merak ettim 😊
  • ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]

    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]

    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]

    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]




  • ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]

    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]




  • Hocam beni de ekleyin. Çizdiklerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım 😊

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni de ekleyin. Yeniden başladım çizmeye.

    2012 den beri çizmiyordum. Zaten şimdiye kadarda 3 tane çizdiydim Onlar da aşağıda. Bunlardan başka geçen hafta insan portresi çizdim, çok güzel oldu ama buraya atamam

    İlk karakalem çalışmam 2009 yılından
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]

    İkincisi 2011den
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]

    Üçüncüsü 2012den
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 9 Ocak 2017; 15:0:22 >




  • Resim ekle dedikçe site eklememeye devam etti o y● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]üzden link olarak veriyorum.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209788284558192&set=a.1206309432250.2031568.1064071067&type=3&theater
    2017 deki ilk POrtre çalışmam Michael Jackson ı etüt ettim. 35x50 cm Ayrıca linkten birçok çalışmama bakabilirsiniz arkadaşlar. Böyle bir konu olduğunu bilmiyordum. 3esat instagram hesabımdan geçmişse dogru giderek birçok çizimeme bakabilirsiniz. Resim öğretmenliği son sınıfım bundan sonra bu konunun sürekli takipçisi olucağım.




  • Arkadaşlar ilk denemem nasıl olmus ?
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]
  • @Aswattha Kaynak olarak e kitaplar veya çizim videolarından faydalanabilirsiniz. Youtube da ingilizce olarak arama yaparsanız birçok farklı konuda çizim videosuna ulaşabilirsiniz. Türkçe kaynaklar pek az maalesef.

    @alamet-i_farika Çizeceğiniz objeyi geometrik bir şeklin içerisine yerleştirmeye çalışın. Mesela çizdiğiniz obje kısmen bir silindir yapısında, bakış açınıza göre önce dikdörtgen prizma veya dikdörtgen çizip içine objeyi yerleştirmeye çalışın. Sonra geometrik şekilleri kullarak objenin ana hatlarını çıkarabilirsiniz. Bu yöntemle hem doğru bir çizime ulaşır hem de objenin yapısını çözümlemiş olursunuz bir sonraki obje çiziminizde bu yöntemi hatırlayıp kullanırsınız Anlatmak istediğim yöntem için bir görsel ekledim bunu inceleyin daha iyi anlayacaksınız kolay gelsin :)
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]
    Çizim bana ait değildir.

    @Find yourself and be that Kurslar güzel sanatlar fakültelerinin özel yetenek sınavlarına yönelik bir programda öğrenci hazırlıyorlar. Hobi için geldiğinizi söylerseniz size farklı bir programda eğitim verebilirler. Kursa giderek de belli yerlere gelirsiniz evde çalışarak da. Evde çalışırsanız çok araştırma yapmanız gerekir video dersler e kitaplar farklı kişilerin çizimlerini inceleme vs. farklı kişilerin çalışmaları size yeni bir şey öğretebilir öğrenirken kopya etmekten çekinmeyin. Kursa giderseniz işinin ehli doğru düzgün öğretebilen bir yeri tercih edin bunu da kursları gezerek öğrencilerle konuşarak anlarsınız. Her iki şekilde de hergün az çok çizim yaparak, gördüğünüz şeyleri bu insan figürü, hayvan, el, kol, ağaç,doğa,obje ne olursa çizmeye çalışın eskizlerini yapın hızlıca. Bazen canınız ister detay çalışırsınız. Çizeceğiniz şeylerin dokusu varsa (ahşap,kumaş gibi) onları inceleyin. Çizdikçe zamanla yeni şeyler öğrenerek araştırarak mutlaka gelişme kaydedersiniz yeterki sabırlı ve istekli olun pes etmeyin, kolay gelsin :)

    @KaptanKoala Çizim bence gayet iyi olmuş, bırakmaz sürekli çizerseniz iyi noktalara gelebilirsiniz o ışığı gördüm

    @CANGO17 Tuba Büyüküstün'e benzettim

    @anilmy Tespih çiziminizde ışık gölge dengesine ve parlama efektlerine dikkat ederseniz çizim daha öne çıkar gerçekçi hal almaya başlar. Işığın geldiği nokta aydınlık açık değerde çizgiler yer alırken gölgede kalan kısımlar daha koyu tonlarda olmalı. Cismin gölgesini daha hafif daha silik karalamalarla yapabilirsiniz ve gölgede kontur dediğimiz basit tanımıyla cismi çevreleyen dış çizgileri kullanmayın diğer çizimleriniz gayet hoş olmuş elinize sağlık :)

    @Hey Mr Jack Işık gölge olayını çözmüşsünüz perspektife dikkat etmekte fayda var elinize sağlık :)

    @Bilge Akeldan Grubumuza hoşgeldiniz çizimlerinizi bekliyoruz

    @GATIRCAN Grubumuza hoşgeldiniz. Çizimi niye bırakıyorsunuz bırakmayın çalışmalar iyi görünüyor elinize sağlık :) Portre özel sanırım

    @Esat1993can
    Grubumuza hoşgeldiniz hocam çizimleriniz çok keyifli tarzınızı beğendiğimi söylemeliyim. Ben de Eğitim Fakültesinde Resim Öğretmenliği 3.Sınıftayım özel değilse hangi üniv?

    @Eskel Gelişmeye açık diyebilirim. Açık koyu çizgi değerleri mevcut çalışmanızda bu da ilk çalışma için bir artı çizmeye devam edin severek çizin sıkıldığınızda bırakın kolay gelsin :)




  • Herkese selam. Karakalem çalışmalarım...
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]




  • CANGO17 C kullanıcısına yanıt
    Sadece hobi olarak yapmıyorsunuz heralde. Değil mi?
  • selam GATIRCAN . Hobi olarak değilde; drybrush yani kurufırça tekniğini 2 sene önce youtube da görünce bende böyle yaparım diye başladım. Ama ne öğreten nede gösteren kimseyi bulamayınca kömürkalem ve grafit kalem ler alıp aynı portreleri yapmaya ve araştırıp geliştirmeye çalıştım. Kendime göre şu an yüzde elli başardım sayılır. Kısmet olursa geçen sene AÖF den mezun oldum ama yüksek lisansımı ressam olmak için yaparım. Neyse başını ağrıtmıyayım. Amacım kendimi geliştirmek ve yetiştirmek yapabileceğim şeylerin peşindeyim yani...
  • Golf 7 R çizimim



    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E.w.i.f.K Selam , bir aydır paylaşım yapan yok. Ocak ayındaki çizimlerim için yorumlarını bekliyorum ki yeni çizimlerimden paylaşayım.
  • @CANGO17 Merhabalar, çalışmalarınız yine çok hoş olmuş ama şunu söylemeden edemeyeceğim. Çalışmalarınızda genel olarak flu bir ton hakim. Daha koyu ton gereken noktalara mesela birinci resimde şapka iç yüzeyine, sol tarafta şapkadan başlayıp yanaklardan aşağı inen saçların iç kısımlarına -yanakla birleşen bölgeye- sağ tarafta da aynı işlemi uygulayın avuç içine de aynı şekilde. Burun bölgesine tekrar göz atılabilir fotoğrafa göre burnun sağ duvarında bir içe göçme görünüyor belki de fotoğrafta o şekildedir fotoğrafı görmeden yorum yapmak zor tabii. Devam edersek gölgede kalan kısımlara daha zayıf ışık alan tüm bölgelere daha koyu tonlama uygulayın, dereceli kalemler ile 8B veya 9B işinizi görecektir.

    El çizimlerinde 0.5-0.7 uçlu kalem ile detaylara girebilirsiniz, parmak aralarına bir derece daha belirgin çizgilerle gereken yerlere dokunabilirsiniz yine el bölgesinde elin yan ve üst tarafına üç boyut kavramını kazandırmak için bir miktar daha koyu değer kullanın. Yüz elemanları kısmında iyisiniz sürekli çizerek işi çözdünüz ama koyu ton uygulamakta hala çekimser davrandığınızı görüyorum. Çizimlerinizin çok daha ön plana çıkması için, resmin kendisi gösterebilmesi için tek düze flu bir tonda kalmak yerine bahsettiğim noktalara baskın değerler uygularsanız resminiz kağıttan çıkmaya başlayacaktır.

    İkinci çalışmanız için de yine aynı şeyler geçerli. Saçların biraz daha işi var görünüyor ışık alan ve daha az ışık gelen noktalar belli olmalı, saç ortasındaki parlama biraz daha öne çıkarılabilir.Tarama yönüne göre tonlama uygularsanız saçlarda da gerçekçi ifadeyi yakalayabilirsiniz. Sol taraftaki kaşlardan yukarı çektiğiniz gölgeyi (fotoğrafta tam olarak nasıl bilemiyorum) o şekilde yaptığınızda alın kısmından ve favorilerden bağımsız bir yüzeymiş gibi görünüyor bunu düzenlemek için o gölgeyi favorilere kadar sola çekin. Biraz aşağı inersek burnun sağ duvarında yine bir içe göçme sorunu görünüyor. Üst ve alt dudağın birleştiği çizgiyi bir derece daha belirgin yapabilirsiniz.
    Çene ve boyun ayrımını verdiğiniz koyu değeri biraz daha artırabilirsiniz iyi durur.

    Üçüncü resmi Marlon Brando ya benzettim :) Sol çenedeki yüz kıvrımı için verilen çizginin değeri belki bir derece düşürülebilir yine bu resim de daha koyu isteyen noktalar mevcut ama yine çekingenlik var. Bana göre çizim çok keyifli duruyor :)

    Çizimleriniz genel olarak güzel gidiyor kömür kalem ve grafit kalemler yanında farklı malzemelerle de çalışabilirsiniz, farklı kağıt ve dereceli kalemler vs. Kağıt için bristol türünü deneyebilirsiniz ben sipariş portreleri o kağıda yapıyorum sonuç güzel oluyor kuru fırçayı iyi gösteriyor.


    @Cpt. MacMillan Araba ateş ediyor Lastikleri yak biraz siyahlaşsın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: E.w.i.f.K

    @CANGO17 Merhabalar, çalışmalarınız yine çok hoş olmuş ama şunu söylemeden edemeyeceğim. Çalışmalarınızda genel olarak flu bir ton hakim. Daha koyu ton gereken noktalara mesela birinci resimde şapka iç yüzeyine, sol tarafta şapkadan başlayıp yanaklardan aşağı inen saçların iç kısımlarına -yanakla birleşen bölgeye- sağ tarafta da aynı işlemi uygulayın avuç içine de aynı şekilde. Burun bölgesine tekrar göz atılabilir fotoğrafa göre burnun sağ duvarında bir içe göçme görünüyor belki de fotoğrafta o şekildedir fotoğrafı görmeden yorum yapmak zor tabii. Devam edersek gölgede kalan kısımlara daha zayıf ışık alan tüm bölgelere daha koyu tonlama uygulayın, dereceli kalemler ile 8B veya 9B işinizi görecektir.

    El çizimlerinde 0.5-0.7 uçlu kalem ile detaylara girebilirsiniz, parmak aralarına bir derece daha belirgin çizgilerle gereken yerlere dokunabilirsiniz yine el bölgesinde elin yan ve üst tarafına üç boyut kavramını kazandırmak için bir miktar daha koyu değer kullanın. Yüz elemanları kısmında iyisiniz sürekli çizerek işi çözdünüz ama koyu ton uygulamakta hala çekimser davrandığınızı görüyorum. Çizimlerinizin çok daha ön plana çıkması için, resmin kendisi gösterebilmesi için tek düze flu bir tonda kalmak yerine bahsettiğim noktalara baskın değerler uygularsanız resminiz kağıttan çıkmaya başlayacaktır.

    İkinci çalışmanız için de yine aynı şeyler geçerli. Saçların biraz daha işi var görünüyor ışık alan ve daha az ışık gelen noktalar belli olmalı, saç ortasındaki parlama biraz daha öne çıkarılabilir.Tarama yönüne göre tonlama uygularsanız saçlarda da gerçekçi ifadeyi yakalayabilirsiniz. Sol taraftaki kaşlardan yukarı çektiğiniz gölgeyi (fotoğrafta tam olarak nasıl bilemiyorum) o şekilde yaptığınızda alın kısmından ve favorilerden bağımsız bir yüzeymiş gibi görünüyor bunu düzenlemek için o gölgeyi favorilere kadar sola çekin. Biraz aşağı inersek burnun sağ duvarında yine bir içe göçme sorunu görünüyor. Üst ve alt dudağın birleştiği çizgiyi bir derece daha belirgin yapabilirsiniz.
    Çene ve boyun ayrımını verdiğiniz koyu değeri biraz daha artırabilirsiniz iyi durur.

    Üçüncü resmi Marlon Brando ya benzettim :) Sol çenedeki yüz kıvrımı için verilen çizginin değeri belki bir derece düşürülebilir yine bu resim de daha koyu isteyen noktalar mevcut ama yine çekingenlik var. Bana göre çizim çok keyifli duruyor :)

    Çizimleriniz genel olarak güzel gidiyor kömür kalem ve grafit kalemler yanında farklı malzemelerle de çalışabilirsiniz, farklı kağıt ve dereceli kalemler vs. Kağıt için bristol türünü deneyebilirsiniz ben sipariş portreleri o kağıda yapıyorum sonuç güzel oluyor kuru fırçayı iyi gösteriyor.


    @Cpt. MacMillan Araba ateş ediyor Lastikleri yak biraz siyahlaşsın




    Daha ilerleticem inşallah hocam.

    Şimdi volvo fh16 750 nin iç perspektif çizimini yapıyorum bitince onuda paylaşacağım.




  • Selamlar E.w.i.f.K İlgine çok teşekkür ederim. Söylediklerine aynen uymaya çalışıyorum. Amacım fotoğrafın aynısını yapmaya çalışmak ve deri yani teni canlı yapmaya çalışıyorum. Yapanları görünce bende yapacağım diye uğraşıyorum ama nasıl çizdiklerini göstermiyorlar. Ufaktan çok kısa gösterenler var. Bende onlardan veya onun gibi realist resim yapanlardan öğrenmeye çalışıyorum. Şimdi en son yaptığım çizimleri paylaşıyorum. Bundan sonra yaptıklarımda daha net çizmeye çalışacağım. Sağolasın iyi akşamlar.
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]




  • @CANGO17 Bu işe ilk başladığım zamanlar ben de hiper realist çalışmalara imrenip benzerlerini yapmaya çalışıyordum, bir süre sonra fotoğraf makinesinin saliselerle yaptığı bir işe ben neden günlerimi harcıyım ki dedim. Tabiki bu işi ben de yapabiliyorum demek için realist işler çıkarmıştım. Benim için inanılmaz bir zaman kaybıydı. Şu an sadece müşterilerin memnun olacağı düzeyde fotoğraf düzeyinde işler yapıyorum. Çok gerçekçi ten yüzeyini yapmak ince ince yavaş yavaş işlemenin sonucu ortaya çıkıyor. Günler haftalar alan bir iş diyebilirim. Bunun için çeşit çeşit malzemeler kullanıyorlar şu an benim de arayıp bulamadığım türden. Sanatsal ürünler Türkiye'de hem çok pahalı hem de bulunması zor. Renkli çalışmak isterseniz size kuru pastel diğer adıyla toz pastel boya önerebilirim uygun kağıt ve biraz da tecrübeyle çok keyifli işler çıkıyor ve realist yapmak da mümkün. İncelemek isterseniz şu kanalı tavsiye ederim.

    https://www.youtube.com/channel/UCmqGrW_VnHZOH_QXoIapq3A




  • Selamlar E.w.i.f.K Evet haklısın dediklerin doğru ama ben illede onlar nasıl yapıyorda ben neden yapamıyorum diye uğraşıyorum araştırıyorum.Dediğin gibi kullandıkları malzemeler pahalı bazıları da bulunmuyor. Bu işi yapanların bazılarını İnstagram dan takip ediyorum ve kısa videolarında veya youtube kanallarından takip ederek kullandıkları malzemeleri öğrenip almaya çalışıyorum. Bunların çoğu Bristol veya galiba Fabiano kağıt kullanıyorlar.Ben kendime daha güvenemediğim için şimdilik öğrenene kadar 120gr lık Faber Castel ve 180gr lık Canson resim defteri kullanıyorum.Daha sonra 200gr lık Bristol kağıda geçerim sanırım. Şimdi bir tane yeni çalışmam var. Tam realist değil ama öncekilerden daha iyi olacak bitince paylaşırım. Hatalarımı söylersin.
    Renkli olarak iki denemem var ama renklerden pek anlamıyorum.Ama öğrenmek isterim. Önce bu karakalemi tam öğreneyim. O da olur İnşallah.Fakat yine de belli olmaz. Verdiğin linke baktım çok güzel , beğendim. Pastel bir kaç renk alsam denesem şimdilik olur diye de düşündüm.
    Şimdilik hoşcakal.




  • benide eklermisin son zamanlarda baya merak saldım karakalem'e :)
  • Selamlar. Son yaptığım portreyi paylaşıyorum. 25x35 Graphite kalem çalışması...
    ● DH Karakalem Grubu ●   [ 233 Kisiyiz! ] [Grubumuz Güncel]
  • 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.