Şimdi Ara

>> 13 YAŞINDA ! (606. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
38.993
Cevap
71
Favori
2.987.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 604605606607608
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SCN_Driver
    Yahu gecsin bi proda gecsin bi cargoda yani dengim olsunda goreyim basarıyla ister orj orj ister her turlu bakım montaj kamyonu bırakırım direksiyonu tutmam bidaha biz proları bırakdık vabislerle kapısıyoz artık

    Anlaşın bakalım bir Vabisci'yle, öyle kapışın. Adam normal 80'le yolunda gidiyorken öyle 100'le sollayınca kapışma olmaz.
  • Kırsal motorinin satışına devam ediliyor arkadaşlar. Kısaca aşağıda yazan haberi açıklamak gerekirse; Gelir İdaresi Başkanlığı, Enerji Düzenleme Kurulu(EPDK)'ya bir yazı yazmış. Artık yazının içeriğinin ne olduğunu az çok tahmin ediyorsunuzdur(Bkz: Aç kalmak, vergi kazanamamak). Bu yazıdan sonra kırsal motorin tekrar pompalarda.
    Zaten kırsal motorin yasaklansaydı da ben eurodizel almayacaktım. Bu devirde bireysel kamyoncu olarak kim Pro'ya eurodizel koyar ki ? Daha düne kadar 10 numara yağa karşıydım ama bir depoda neredeyse 200-300 TL kâr yapılıyor. Araba motor yese cebimden 5 bin lira çıkar. Ee zaten bu 5 bin lira bana 30 depo dolumunda geri dönüyor. Pro'ya da ne koysan yakar, öyle bir sorunu yok...


    Kırsal motorinde geri adım

    Özellikle nakliyecilerin tepkisini çeken kırsal motorinin kullanılması yasağı geri çekildi. Gelir İdaresi Başkanlığı olaya el koydu ve mevcut durumun devam edeceğini bildirdi.

    EPDK'nın 1 Kasım tarihinden itibaren yürürlüğe giren tebliği kükürt oranı yüksek fiyatı düşük kırsal motorinin kullanımı yasaklanmıştı. Yasaklama özellikle nakliyecilerin tepkisini çekerken Gelir idaresi Başkanlığı olaya el koydu. Gelir idaresi Başkanlığı EPDK’ya gönderdiği yazıda mevcut durumun devam ettirileceğini bildirdi.

    Buna göre, söz konusu tebliğ ile "yol dışı hareketli makineler ile tarım ve orman traktörlerinde kullanıma yönelik motorin" olarak tanımlanan kırsal motorin, bundan sonra da kamyon, minibüs, otobüs ve diğer araçlara satılabilecek.

    Tartışma nasıl başladı ?

    Kırsal motorinle ilgili tartışma, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), AB müktesebatına uyum amacıyla 7 Ağustos'ta yayımladığı ''Motorin Türlerine İlişkin Teknik Düzenleme Tebliği'' ile başlamıştı.

    EPDK'nın 7 Ağustos tarihli yürürlüğe giren ''Motorin Türlerine İlişkin Teknik Düzenleme Tebliği''nde kırsal motorin AB müktesebatına uyum kapsamında şöyle tanımlamıştı: "Kırsal motorin (Yol dışı hareketli makineler ile tarım ve orman traktörlerinde kullanıma yönelik motorin): Karayolu Dışında Kullanılan Hareketli Makinalara Takılan İçten Yanmalı Motorlardan Çıkan Gaz ve Parçacık Halindeki Kirletici Emisyonlara Karşı Alınacak Tedbirlerle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği ve Tarım veya Orman Traktörlerini Tahrik Etmek Üzere Tasarlanan Motorlardan Çıkan Gaz Emisyonları ve Parçacık Kirleticilere Karşı Alınacak Tedbirlerle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği ve değişikliklerinde sayılan motorlarda kullanıma yönelik, 2710 19 41 ile 2710 19 45 kombine nomenklatür kodu içerisinde yer alan petrol esaslı akaryakıtı ifade eder."

    EPDK'nın teknik anlamda yaptığı söz konusu düzenleme, akaryakıt sektöründe cezai anlamda soru işaretleri yaratırken, Kurum sektör temsilcilerine bunun bir uyum tanımı olduğunu, mevcut şekilde satışların devam etmesinde bir problem yaratmadığını ifade etmişti.

    EPDK daha sonra konuyla ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan görüş istemiş, Başkanlığın görüş yazısında ise ''kırsal motorinin tebliğle düzenlenen tanımına göre satışının yapılması gerektiği, aksi takdirde bir vergi ziyaı oluşacağı ve usulsüzlük cezası kesileceği'' ifade edilmişti.

    İki kurum arasındaki görüş ayrılığı nedeniyle ortaya çıkan belirsizlik, Gelir İdaresi Başkanlığının bugünkü yazısıyla sona erdirilmiş oldu.

    10 numaracılar ve tamirciler hayal kırıklığına uğradı

    Kırsal motorinin kullanımının yasaklanması ile pazarın kendilerine döneceği hayalini kuran 10 numara yağ satıcıları ile bu yağın kullanılması sonunda oluşacak arızaları ortadan kaldırmayı düşünenen tamirciler ise bu karar karşısında hayal kırıklığına uğradı. Zira pek çok kırsal motorin kullanıcısı, kırsal motorinin yasaklanması ile litresi 1.75 lira civarında olan 10 numara yağ kullanacaklarını ifade ediyordu. Uygulamadan geri atım atılınca bu işten zararlı çıkanlar da 10 numara yağ satıcıları ile tamirciler oldu.

    www.tasimacilar.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isikalp

    Yok eray unutmadım biliyorsun bizim sitenin kendi yazılımı var ordan resim yükleyince buraya atamıyordum şimdi o sistemde bi sorun var bizde başka yerden resim yüklemeye başladık ondan hemen atayım dedim burayada yoksa girip her zaman muhabbetinizi takip ediyorum.


    Eray BMC' leri sana yolluyorum.


    Adrese geldi Orkut.

    3. fotoğraf güzelmiş, teşekkür ederim.
  • İyi akşamlar arkadaşlar.

    Sizde de DH yavaşmı? Sayfayı 10 dakikada ancak açabiliyorum.
  • Bizde de DH yavaş Özgür bey.
    Yine güncelleştirme mi yapıyorlar, iyileştirme mi yapıyorlar bilmiyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BmCpRo827

    Bizde de DH yavaş Özgür bey.
    Yine güncelleştirme mi yapıyorlar, iyileştirme mi yapıyorlar bilmiyoruz.





    Hımm demek bende sorun yokmuş Artık buluttan nem kapmaya başladım. Geçen harici HDD için adaptör aldım. İkinci kere gitmeyeyim diye adamın laptop'a bağladım çalışıp çalışmadığını test ettim. Eve geldim güvenlik sistemlerim alarm veriyor virüsler var diye. Temizleyene kadar canım çıktı. Dedim hala virüslerdenmi bu DH olayı diye ama değilmiş.

    Adaptörden virüs kapan birini daha görmedim hayatımda. Bana nasipmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeTURK76 -- 2 Kasım 2009; 22:52:36 >
  • slm arkadaşlar . aslında usta gerçekten kırsalı yasaklayacaksın yalnız yağ yakanlarıda engelleyeceksin. bununla nakliye fiyatlarına devlet güzel bir ayar geçecek düzen getirecek ben karşı değilim ama devletin denetim eksiği var sen euro kullanırken diğeri kaçak mazot yakacak böyle adaletsizlik olmaz . ama önemli olan insan sağlığıysa sonuna kadar razıyım yeterki kanun herkeze uygulansın.fiyatlar dünya normlarına düşsün.hiç olmassa hem aracımız nefes alır hem biz. sonuçta bende yeri geldimi kaçak mazot kullanıyorum ama adı kaçak bilakis mazotum ab ülkelerinden geliyor değilse ırak ,iran mazotunu arabamın dibinden geçirmem. ii geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi henschelciler -- 2 Kasım 2009; 23:35:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreeTURK76
    Adaptörden virüs kapan birini daha görmedim hayatımda. Bana nasipmiş



    Şu ana kadar bende görmemiştim Özgür bey.
    Sayenizde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: henschelciler

    slm arkadaşlar . aslında usta gerçekten kırsalı yasaklayacaksın yalnız yağ yakanlarıda engelleyeceksin. bununla nakliye fiyatlarına devlet güzel bir ayar geçecek düzen getirecek ben karşı değilim ama devletin denetim eksiği var sen euro kullanırken diğeri kaçak mazot yakacak böyle adaletsizlik olmaz . ama önemli olan insan sağlığıysa sonuna kadar razıyım yeterki kanun herkeze uygulansın.fiyatlar dünya normlarına düşsün.hiç olmassa hem aracımız nefes alır hem biz. sonuçta bende yeri geldimi kaçak mazot kullanıyorum ama adı kaçak bilakis mazotum ab ülkelerinden geliyor değilse ırak ,iran mazotunu arabamın dibinden geçirmem. ii geceler.

    Usta, fiyatlar uygun olsa kim aracına bilmediği kimyasalı atar ki ? Kim uğraşır depoda yemek yağının donmaması için ? Donunca da altında saatlerce ateş yakmak için ? Bildiğin yemek yağı yahu.. Hani tavada sucuk vs. kızartısın da yağı kalır donar ya, aynen öyle.
    Yol kenarlarında adamları görüyorum. Tenekeleri depoya devirip, soğukta 20 litrelik tenekelerle depo doldurmaya uğraşıyor. Pompa varken kim uğraşır tenekeyle, kovayla ?

    Bu adamların amacı artık belli. Şu ana kadar hiç bir hükümet bunlar gibi kamyoncuyu bitirmeye yönelik adımlar atmadı. İktidara geldikleri güne bak, bir de bugünkü güne bak. Yahu, 2001'de kriz varken bile biz durmadan çalıştığımızı hatırlarım. Kamyonculuk o krizde bile o kadar hızlıydı ve kazançlıydı. Sen düşün artık.

    Emin ol, çevreyi falan düşünen yok. Eğer çevreyi düşünen adam olsaydı piyasada 10 numara yağı da, rafineri yağı da yasaklardı. Ee onlar neden yasaklanmıyor ?
    Geçen yıl hükümet 10 numara yağ konusunda uyandı. O şerefsiz, keltoş, bir taraftan bacaklı herif 10 numara yağa yüklü bir vergi koydu. "Mazottan kazanamıyorsak 10 numara yağdan kazanırız" dedi adamlar.
    Yine kırsalı da yasaklayacaktı. Vergi İdaresi Başlanlığı oradan çıktı "Ne yapıyorsun arkadaş sen ? Bizim gelirimiz oradan geliyor ! Satılan 15,4 milyon metreküp mazotun 12,1'i kırsal mazot !" dedi. Bak nasıl çekildi yasa geri... Yani sanmaki taşımacı veya çevre düşünülüyor.

    Bu akşam haberleri izlediysen genetiğiyle oynanmış sebzeleri, meyveleri Amerika'dan Türkiye'ye ithal edilmesine Tarım ve Köy işleri Bakanlığı onay vermiş. O işin içindeki oyunlar ileriki günlerde çıkacak. Bakalım o meyveleri, sebzeleri ihraç eden şirket Akp ile ne işler çevirmiş Amerika'da ? Hangi otellerde konaklatmış ?
  • usta sonuna kadar haklısın . ama suçun birazıda muhalefetin. muhalefet adam olsa bunlara adım attırmaz .nefes aldırmaz . bence baştaki fosiller bir gitse yeni beyinler devreye girse, burda olay dahaçok iş bilinçli gençliğe düşüyor . güzel ülkemin her köşesi rantiyecilerle dolmuş benim zavallı ülkem emperyalizm gereği olan herşey bir fiil yerine geliyor adi adamlar silah satamayınca mikrop üretip ilaç satıyorlar neyse bende coştum ... bilinçli gençlik şart.....
  • Evet o haberi bende izledim. Halka hissettirmeden her türlü oyun oynanıyor. Zaten genetiği oynanmış bir kaç kalem ürün kullanıyormuşuz. Amerikalı şirket kar edecek diye bütün halkı tehlikeye atıyorlar.

    Nasıl bir hükümet var başımızda anlaşılır gibi değil. Hiç mi Allah korkusu olmaz insanda.Dediğine göre milletvekillerimiz Amerikada günlerce misafir edilmiş. Herhalde kim kaç para kar edecek onu hesapladılar
  • >>  13 YAŞINDA !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: henschelciler
    usta sonuna kadar haklısın . ama suçun birazıda muhalefetin. muhalefet adam olsa bunlara adım attırmaz .nefes aldırmaz . bence baştaki fosiller bir gitse yeni beyinler devreye girse, burda olay dahaçok iş bilinçli gençliğe düşüyor . güzel ülkemin her köşesi rantiyecilerle dolmuş benim zavallı ülkem emperyalizm gereği olan herşey bir fiil yerine geliyor adi adamlar silah satamayınca mikrop üretip ilaç satıyorlar neyse bende coştum ... bilinçli gençlik şart.....

    Usta ne muhalefette iş var, ne hükümette...
    Onu yaptık, bunu yaptık diyorlar. Eyvallah yapıyorsunuz iyi güzelde, bir yerden verirken bir yerden alıyorsunuz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: FreeTURK76
    Evet o haberi bende izledim. Halka hissettirmeden her türlü oyun oynanıyor. Zaten genetiği oynanmış bir kaç kalem ürün kullanıyormuşuz. Amerikalı şirket kar edecek diye bütün halkı tehlikeye atıyorlar.

    Nasıl bir hükümet var başımızda anlaşılır gibi değil. Hiç mi Allah korkusu olmaz insanda.Dediğine göre milletvekillerimiz Amerikada günlerce misafir edilmiş. Herhalde kim kaç para kar edecek onu hesapladılar


    Aa "Allah korkusu yok mu" falan demeyin. Sizden, bizden daha çok müslüman onlar.
    Çıkar bakalım ilerki günlerde kokusu.
  • Sabah eski şirketimin işi için Bozüyük'e gideceğim. "Erken yatalım" dedik bu gece ama yine bizim uyku yalan oldu.

    Herkese iyi geceler...
  • yazık yav şu arabada 30 tondan aşağı yük varmı sizce bence dahada fazla resmen oturmuş yere. http://www.sahibinden.com/satilik_scaina_r_380_komyon-47WQQaXQQ18174673WQQpXQQdisplayitem?keyword=scanıa
  • İyi geceler Eray bey, yolunuz açık olsun.


    quote:

    Orijinalden alıntı: henschelciler

    yazık yav şu arabada 30 tondan aşağı yük varmı sizce bence dahada fazla resmen oturmuş yere. http://www.sahibinden.com/satilik_scaina_r_380_komyon-47WQQaXQQ18174673WQQpXQQdisplayitem?keyword=scanıa



    Evet Bülent adam kaç ton attıysa kırkayak tekeri ( sizlerden öğrendik artık ) sanki kırılacak gibi duruyor.
  • 2003 yılında cektiğim resimler arasında 2 kamyon resimi buldum. Ne tesadüftür ki ikiside Pro çıktı

    >>  13 YAŞINDA !


    >>  13 YAŞINDA !
  • ıkıncı foto sut kamyonu sekin hemde romorklu butun tanklar yarı dolu oldugunda ne sallar varya o arabayı
  • slm arkadaşlar . o tankları zorda kalmadıkça yarım bırakmazlar zannetmiyorum. değilse virajları kötü olur. işte bir aragaz çılgınlığı daha bence birazda ti ye almış gibi:http://www.facebook.com/home.php?#/video/video.php?v=101133739903835
  • quote:

    Orijinalden alıntı: magentis02

    forum sesis..malum haftanin ilk günü ve aybasi....
    Oguz kaptanda bu aralar yok , uzun yolami ciktin emirdagli?

    herkese slm

    >>  13 YAŞINDA !




    Sag ol Metin abi düsündügün icin yok uzun yola cikmadim cumadan beri evdeyim laptopla ugrasiyom kac sefer formatladim ensonunda festplateyi yaktim gittim 50 euroya yenisi aldim onu yaptim bütün arsiv giti allahtan cocuklarin fotolarini baska festpalteye yüklediydim onlari bari kurtardik ama cok sükür ucuz kurtardik cekmisin yine greiwing i ellerine saglik
  • 
Sayfa: önceki 604605606607608
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.