Şimdi Ara

DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
466
Cevap
3
Favori
43.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugünlük bu kadar korku ve tırstımız yeterGece görüşmek üzere
  • Filmin Ismi: İhtiyar Delikanlı - Old Boy

    Yil: 2003, Güney Kore , 120 dk.

    Genre(Tur): Gerilim / Aksiyon

    Puan: 9.2/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Oh Dae-su, bir gün kendisini küçük karanlık bir hücrede bulur. Oraya kimler tarafından ve niye kapatıldığını bilmeyen adamın dünyayla bağlantısı sadece hücresindeki küçük televizyondur. Haberlerde karısının öldürüldüğünü duyunca olayla bağlantısı olduğu düşünüldüğü için kapatıldığını anlar.

    15 yıl sonra, serbest bırakılan adam, ailesini öldüren kişileri bulmaya ve kendisini oraya kapatanlardan intikam almaya karar verir.

    2004 Güney Kore Büyük Çan Ödüllerinde en iyi yönetmen başta olmak üzere birçok dalda ödül alan film, aynı zamanda 2004 Cannes Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülünün de sahibi oldu.


    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • @ unconscious

    Olaya biraz da Tarantino tarafından bakmak gerek. Zira düz mantıkla izlediğimiz takdirde, ''komedi'' etiketini yapıştıracağımız aşikar.

    Old Boy'u izlemeyenler varsa, göz atmalı.
  • Herkeze iyi geceler az önce bir film daha yedim yuttum ve şu geldi aklıma biraz bilginin hiçmi hiç zararı olmaz:) -Guy Ritchie İngiliz yönetmenin filmlerini atladık Halbuki ondan daha iyi sokakları anlatanmı var(martin scorsese) Kariyeri inceleyelim ve iki filmiyle süslüyelim:) Ritchie, 1995 senesinde The Hard Case isimli 20 dakikalık kısa filmiyle ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı. 1998 yılında çok başarılı olan Lock, Stock and Two Smoking Barrels filmiyle ilk uzun metrajlı filmini çekti. Bu filmi çekerken göstermiş olduğu yüksek zeka, çoğu film otoritesi tarafından çok büyük övgü aldı. Bu filmiyle Jason Statham'ı dünyaya tanıştırmış ve eski bir futbol oyuncusu olan Vinnie Jones'a da film aktörlüğü sektöründe yeni bir kariyer kazandırmıştır. 2000 senesinde Mystery Writers of America adlı yapımıyla En İyi Görüntü dalında Edgar Ödülü'ne hak kazandı.

    İkinci yönetmenlik deneyimini 2000 senesinde Kapışma (Snatch) filmiyle yaşadı. Film, Hollywood yıldızlarıdan Brad Pitt, Benicio Del Toro ve Dennis Farina'nın yanı sıra, Ritchie'nin gözdeleri Vinnie Jones ve Statham'ı barındıyordu. Filmin en önemli özelliği, birçok yaşamı içermesi ve bu ayrık yaşamların filmin belli kısımlarında birbirleriyle buluşmasıydı. Bu teknik, Guy Ritchie'nin anlatımıyla daha eğlenceli ve sürükleyici hale gelmiş ve otoriteler tarafından geniş beğeni kazanmıştı.

    Madonna ile evliliğinden sonra, Ritchie artık ünlü eşi için film yapmaya başlamıştı. İlk önce, "What It Feels Like for a Girl" şarkısı için video klibini, ardından BMW film serileri için "Star" isimli kısa filmini çekti. Ritchie'nin bunlardan sonraki filmi çok büyük hayal kırıklığı yaratan ve Madonna'nın başrolünü oynadığı Swept Away isimli filmiydi. Madonna bu filmde, gemi kazası sonucu ıssız bir adaya düşen ve komunist bir denizci tarafından aşağılanan zengin, kaba ve sosyatik birini canlandırıyordu.2005 yılında yine gözde aktörü Jason Statham ile Revolver filmini yaptı, film eleştirmenler tarafından yerden yere vuruldu ancak Madonna filmi savunurken, Ritchie ise eleştirmenleri kale almadığını ve önemli olan izleyenler diye açıklama yaptı.Şimdi Rocknrolla isimli bir film için çalışıyor.
  • Filmin Ismi: Ateşten Kalbe Akıldan Dumana - Lock, Stock and Two Smoking Barrels

    Yil: 1998, İngiltere , 107 dk.

    Genre(Tur): Komedi

    Puan: 9/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Sevimli sokak serserisi Eddy (Nick Moran) hayatının kumarına üç arkadaşı ile zar zor kazandıkları 100 000 paundu yatıracaktır. Tom (Jason Flemyng), Bacon (Jason Statham) ve Soap (Dexter Fletcher) aralarında onu seçmişlerdi. Masadaki en kurt oyuncu oydu. Ama ne yazık ki tüm oyun önceden ayarlanmış bir düzenden başka bir şey değildir.

    Oyunun sonunda Hatchet Harry (P.H. Moriarty)’e yarım milyon paund borçlanarak masadan kalkar. Harry Eddy’e bocunu ödemesi için bir hafta süre tanır. Aksi halde para yerine parmaklarını alacaklardır.

    Eddy ve arkadaşları gerekli parayı acilen bulabilmek için türlü yollara başvururlar.

    Bunlardan biri Eddy’nin babasının antika tüfeği ile hırsızlığa bile yeltenmektir. Hepsi başarısızlıkla sonuçlanır. Oysaki ellerindekinin kıymetini bilmemektedirler...

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Kapışma - Snatch

    Yil: 2000, İngiltere / ABD , 104 dk.

    Genre(Tur): Komedi / Gerilim / Suç

    Puan: 9/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: OLAĞAN ŞÜPHELİ Benicio Del Toro ve gangster/detektif filmlerinin demirbaşı Dennis Farrina'yı biraraya getiren film şu sloganla tanıtılıyor: "Kemikler kırılıyor, elmaslar çalınıyor..."

    Boks dünyasında kaçak iş çeviren Turkish adlı adam, namlı suçlu Brick Top'la hileli bir boks maçı için anlaşınca başına büyük bela alır.

    Öte yandan, başarısız bir mücevher soygunu ardından garip gelişmeler yaşanmaktadır. Garip bir biçimde iki olay birbirine karışarak ilerler ve kahramanlar için olmasa da bizim için eğlendirici bir curcuna çıkar ortaya...

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Görkemli Hayatım - American Splendor

    Yil: 2003, ABD , 100 dk.

    Genre(Tur): Dram / Çizgi Roman

    Puan: 7/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Harvey Pekar'ın hayatına hoş geldiniz. O, dosyaların arasında kaybolmuş sıradan, kel ve çirkin bir memur gibi görünebilir ama aslında tam bir işçi sınıfı entellektüeli ve eşsiz bir gözlemcidir. Aynı zamanda iflah olmaz bir koleksiyoncu ve en önemlisi, kendi hayatından ilham alan American Splendor isimli bağımsız, ev yapımı çizgi roman serisinin de yaratıcısıdır.

    American Splendor, yirmi yıldan fazla bir süredir Pekar'ın Cleveland'daki hayatının izini takip etmekte; aşk ve ailevi tatmini çizgi romanların sayfalarında bulan sıradan işçi sınıfının güncesi işlevini yerine getirmektedir.

    Film seyircisini, gerçek ve kurgu olanla, filmdeki Pekar ve Pekar'ın çizgi romanındaki Pekar'la karşı karşıya getirirken, günlük hayata dair sayısız ayrıntı üzerinde unutulmaz bir şekilde birleştiriyor.

    2003'ün Sundance Jüri Büyük Ödülü, Cannes Uluslararası Eleştirmenler Ödülü'nün sahibi olan American Splendor, kurgu ve belgeselin arasındaki çizgiyi başarıyla bulanıklaştıran bir çizgi roman uyarlaması. Başrollerdeki Paul Giamatti ve Hope Davis'IN müthiş bir oyun sergilediklerini de ekleyelim.

    Amerikalı film eleştirmelerinin çoğunluğunun, American Splendor'u Crumb'dan sonra yapılmış en iyi çizgi roman filmi olarak gördüğünü hatırlatmakta yarar var.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Spun / Bulanık

    Yil: 2002, ABD

    Genre(Tur): Suç / Komedi / Dram

    Puan: 6/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Metamfetamin Amerika`da en çok kullanılan uyuşturucudur. Evlerde kurulan labarotuarlarda kolayca üretilmektedir. Ross (Jason Schwartzman), yirmili yaşlarında üniversite eğitimini yarıda bırakmış, işsiz bir gençtir. Spider Mike (John Leguizamo) adlı bir uyuşturucu satıcısının evine takılmaktadır. Bu sayede metamfetamin üreten Cookie (Mena Suvari) ve onun striptizci kızarkadaşı Nikki (Brittany Murphy) ile tanışır. Bu tanışmadan sonra Ross kendini baş döndüren beyin bulandıran üç günlük bir serüven ağının ortasında bulur. Yitirdiği yalnızca zaman duygusu değil bizzat kendi ahlaki değerleridir. Onları geri kazanabilecek midir?


    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Nicotina - Nikotin

    Yil: Meksika, Arjantin, İspanya 2003 93 dakika

    Genre(Tur): Komedi / Gerilim / Suç

    Puan: 7.5/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Pek çekici olmayan bir "hacker", Lolo, webcam aracılığıyla cazip komşusu Andrea'yı saplantılı bir şekilde gözlemektedir. Nene ve Tomson adlı iki serseri, kansere yakalanmanın en muhtemel nedeninin, sigara içmek mi yoksa –Nene'ye göre, hayatın başka her kulvarında olduğu gibi – talihsizlik mi olduğu konusunda morarana kadar tartışırlar. Obez bir Rus olan ve kendi gölgesine bile itimat etmeyen Svóboda'nın, Lolo'nun bir İsviçre bankasının hesaplarının gizli giriş kodlarıyla hazırladığı bir CD'ye ödemek için ayırdığı yirmi elması vardır. Hepsi de bu elmasların peşindedir: Svóboda, Nene ve Tomson meslekleri icabı GERİSİNİDE İZLEYİN:)

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Good Will Hunting (Can Dostum)

    Yil: 1997

    Genre(Tur): Dram

    Puan: 9.6/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Dahi olmak, kole olmayi gerektirmez. Robin Williams`in en sevdigim filmlerinde biridir. Arti Matt Damon`in cok cok iyi performansi filmi benim gozumde bir basyapit yapiyor.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Eastern Promises

    Yil: 2007

    Genre(Tur): Gerilim, Suc, Dram

    Puan: 8/10

    Trailer:http://www.imdb.com/video/screenplay/vi2191786265/

    ---

    Ekstra: Ana, hemşirelik yaptığı Londra'daki bir hastanede, bir fahişenin çocuğunu doğururkenki ölümüne tanık olur. Bu durumdan oldukça etkilenen Ana, kadının ailesini ve kimliğini araştırmaya karar verir. Ama araştırma sırasında karşına çıkan Rus mafyası liderliğindeki İngiltere yeraltı seks trafiği, Ana'yı oldukça tehlikeli durumlarla karşı karşıya bırakacaktır.

    Şiddetin Tarihçesi filminden sonra David Cronenberg, bir kez daha, alışıldık Cronenberg çılgınlığından uzak bir filmle karşımıza gelmeye hazırlanıyor. Kadrodaki ilgi çekici isimlerin filme olan merakı arttırıcı bir etken olduğunu da belirtelim.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Su an itibariyle 100 filme ulastik, ve biraz listeye bakarsaniz en azindan 3 flimden 1 ni izlemediginize eminim. Sizlere yarali olabiliyorsak ne mutlu bize.

    @Cannibal Corpse`a ayrica tesekkur ederim, katkilarindan dolayi sayfanin en cok film tanitan kisidir. Bu lsitenin gercekten iyi bir arsiv olusturmak isteyenlere cok yardimci olacagindan eminim.
  • Ne demek benim için büyük bir zevk Bu vesileyle tanışmışta olduk
  • Listemiz 100 olmuş ama bize yetermi yetmez tabıki Son önerdigim filmlerde tarz yelpazesini genişletmeye çalıştım ve devam edelim Gerçi kaplanmete arkadaşımı ugraştırıcaz ha bire liste yeniletiyoz:) Ama varsın ugraşsın sinema kazansın:)
  • Filmin Ismi:The Condemned

    Yil: 2007

    Genre(Tur): Aksiyon / Gerilim

    Puan:10 /10

    ---

    Ekstra:Filmin tamamı aksiyon gerilim macera . Dövüş kavga ve kanlı filmleri seviyorsanız bu film gerçektn bekleneni vericektir. Bi çoğunuzun izlediğinden eminim ama izlemiyenler için güzel bir tanıtım olmuştur.
    Filmin konusu :

    Joe Condrad ölüm cezasının gelmesini bekleyen bir mahkumdur. Ancak bilmediği oldukça zengin bir televizyon yapımcısı tarafından izlendiğidir. Ve bu yapımcı onu ölümcül bir oyunun içine sokacaktır.

    Conrad ölümü beklerken bir anda kendini dokuz mahkum ile yarışacağı bir adada bulur. Her biri birbirini yok etmeye çalışan mahkumların kazanacağı ödül ise özgürlüktür.


    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]



    Film müzikleride bir harika başlı başına müzikleri içinde izlenicek tarz bir müzik.... Genelde Rock parçaların hakim oldugu hareketli güzel parçalar var

    sountrack indirirseniz gerçekten ondanda pişman olmazsınız
    eğer isteyene r-a-p-i-d linki verebilirim
  • 101 oldu

    konu sahibine ve katkıda bulunan arkadaslara gerçekten teşekür ederiz...

    320 yakın divx filmim var ama içinden yine görmediğim filmleri gördüm

    Konu çok güzel oldu aynen devam =)
  • Filmin Ismi: Günaha Son Çağrı - The Last Temptation of Christ

    Yil: 1988, ABD , 164 dk.

    Genre(Tur): Dram

    Puan: 8/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Usta yönetmen scorsese isa,ya bakış acısı yönetmen film çekim aşamasına gelmeden önce baya bir ugraşmıştır, Film şirketleri ustayı kabul etmezler en sonunda şöyle uzlaşılır sen bize gişe filmi yap bizde sana bu filmi çekelim derler, usatnın fazla bir seçenegi yoktur ilk bu filme başlar DE NİRO teklifte bulunur DE NİRO hazır olmadıgını söyler Dafoe kadroya alınır Dafoe filmi bitirdikten sonra isayı oynucak kadar ukala oldugumu sanmazdım,der:) diger film ise korku burnudur gişede başarıyı yakalar :) İsa'nın hayatı ile ilgili alışılmışın dışında bir anlatım sunan film, gösterildiği zamanlarda oldukça ses getirmişti. İsa'nın mistik ve ilahi özelliklerinden ziyade, insani yönlerinin öne çıkarılarak onun da herkes gibi istekleri, zaafları, korkuları olan biri olduğu üzerinde durulan film de, Willem Dafoe, İsa rolü ile tam bir oyunculuk dersi veriyor.

    Mary Magdelene ile olan ilişkisi ve idam edilişi sırasında yaşadıkları üzerinde de durulan film, Nikos Kazantzakis'in kitabından oldukça cesur bir uyarlama. Yönetmenlik koltuğunda oturan Martin Scorsese, filmografisinin en önemli çalışmalarından birine imza atıyor.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Sıra yukarda bahsettigim ünlü gişe filminde:)
  • Filmin Ismi: Korku Burnu - Cape Fear

    Yil: 1991, ABD , 128 dk.

    Genre(Tur): Dram / Gerilim / Korku

    Puan: 7.8/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Robert De Niro,nun bu filmde giydiği Hawai gömlek müzede sergilenmektedir:) Charli,nin Meleklerindeki piskopat sevgilide -filmimize atıf vardır gerek hapisane gerekse o bölümdeki müzikler olarak aynıdır :) Max Cady, yıllarca yattığı hapisden yeni salıverilmiş bir tecavüzcüdür. Yıllar önce onu savunmuş olan avukat Sam Bowden ise küçük bir kasabada, 15 yaşındaki kızı ve karısıyla sakin bir yaşam sürmektedir. Sam, zamanında Max'ı beraat ettirebilecek bir delili, cahilliğini fırsat bildiği müvekkilinden saklamıştır.

    Şimdi eskisi kadar cahil olmayan Max, intikam için kasabaya gelir ve ağlarını Sam'in hayat dolu kızı Danielle'in etrafında örmeye başlar. Zira iş arkadaşı Lori'yle bir ilişkiye girip girmemeyi kafasında tartmakta olan Sam ile karısı Leigh'in ilişkisi, uzatmaları oynamaktadır. Bu bozulmuş aile yapısında sıkıntılar yaşayan 15 yaşındaki Danielle, dışardan gelecek her türlü yakınlaşmaya oldukça açıktır.

    60'ların gerilim klasiğini 90'lara başarıyla uyarlayan Martin Scorsese, filmin başrolüne yerleştirdiği ünlü isimlerin arasına, orijinal filmin yıldızları Gregory Peck ve Robert Mitchum'u da, küçük roller vererek akıllıca serpiştirmiş. Bir önceki sene beğeni toplayan Sıkı Dostlar'ın rüzgarını da arkasına alarak gişede de çok başarılı olan bir yapım ortaya çıkarmış.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 16 Eylül 2008; 21:03:44 >
  • Filmin Ismi: Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi

    Yil: 2007, ABD

    Genre(Tur): Dram / Gerilim / Komedi / Müzikal / Suç

    Puan:7 /10


    Ekstra:Filmde Johnny Depp, haksız yere hapse gönderilen, ve sadece bu acımasız ceza için değil, karısı ile kızına olanların üzücü sonuçları için de intikam yemini eden Benjamin Barker’ı, Helena Bonham Carter ise onun saplantılı ölçüde kararlı suç ortağı Bayan Nellie Lovett’ı canlandırıyor.

    Barker, Sweeney Todd kimliğine bürünerek Bayan Lovett’ın pastanesinin üzerindeki, eskiden kendine ait olan berber dükkanına geri döner. Amacı, karısı Lucy’yi ve küçük kızını ondan çalmak için alçak yardımcısı Beadle Bamford’la (Timothy Spall) birlikte kendisini uydurma bir suçla uzaklara gönderen Yargıç Turpin’i (Alan Rickman) gözlemektir.

    Bayan Lovett, Barker’a, Yargıç Turpin tarafından iğfal edilen karısının kendisini zehirlediğini söyler. Bu arada, rakibi olan gösterişli İtalyan berber Pirelli (Sacha Baron Cohen), Barker’ı kimliğini ifşa etmekle tehdit edince, Barker onu boğazını keserek öldürür. Cesetle ne yapacağını bilemezken, Bayan Lovett bu krizi, sallantıda olan işini kurtarmak için çözüm olarak görür ve turtalarını insan etiyle doldurmayı önerir.

    Sweeney, yargıcın gözlerini Johanna’ya (Jayne Wisener), yani Sweeney’nin ergenlik çağına gelmiş kızına diktiğini fark eder. Yargıç, Johanna’nın vesayetini elinde tutmaktadır. Evde hapis hayatı yaşayan Johanna bir gün Sweeney’yi denizden kurtarmış olan genç denizci Anthony (Jamie Campbell Bower) tarafından fark edilir. Genç kıza delice aşık olan Anthony onu kurtarıp evlenmeye yemin eder.

    Bu arada, Bayan Lovett’ın turtaları çok geçmeden Londra’da dillere destan olur ve satış patlaması yapar. Bayan Lovett saygınlık kazanmayı ve Sweeney’yle evlenip deniz kenarında yaşamayı düşlemektedir. Yanlarında, evlatlık olarak alacağı, Pirelli’nin eski asistanı Toby de (Edward Sanders) olacaktır. Fakat Sweeney’nin aklında intikamdan başka bir şey yoktur; başka herkes ya da her şeye zarar verecek olsa da.


    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.