Şimdi Ara

DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
466
Cevap
3
Favori
43.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Filmin Ismi:
    Selvi Boylum Al Yazmalım


    Yil:
    1977


    Genre(Tur):Dram,Aşk

    Puan:10/9 - imdb puanı 10/8.7 (imdb en yüksek ratingli aşk filmi)

    Yönetmen:Atıf Yılmaz

    Eser:Cengiz Aytmatov

    Oyuncular:Kadir İnanır , Türkan Şoray , Ahmet Mekin , Nurhan Nur , Hülya Tuğlu ,Cengiz Sezici , Elif İnci , İhsan Yüce

    Müzik:Cahit Berkay

    Konu:Köylü kızı Asya ile kamyon şoförü İlyas birbirlerini severler. İşleri bozulan İlyas Asya’nın karşısına öyle çıkmak istemez ve bunalıma girerek Asya’yı terk eder. Sahipsiz kalan Asya’ya ve çocuğuna Cemşit adlı bir yol yapımcısı sahip çıkar. Yıllar sonra bir gün İlyas çıkagelir. Asya şimdi büyük aşkı ve kendisine zor gününde kucak açan Cemşit arasında bir tercih yapmak zorunda kalır.

    Ekstra:Benim baş yapıtlarım arasında olan bir filmdir.Müziği , Oyuncuların uyumu , Konusu ve doğallığı itibariyle beni ve herkezi etkilemiştir.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
    [/center



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 13 Eylül 2008; 13:01:11 >
  • Filmin Ismi: 21 Gram - 21 Grams

    Yil: 2003, ABD , 125 dk.

    Genre(Tur): Dram

    Puan: 8.6/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Profesör Paul Rivers ve karısı Mary, birlikteliklerinin ölüm ve yaşam arasındaki dengeyle paralel olduğunu farkederler. Adam ölümcül bir hastalığın pençesindedir ve kalp nakli için sıra beklemektedir. Kadın ise yapay döllenme sonrasında hamiledir ve çocuğunu doğurmaya hazırlanmaktadır. Christina Peck, zor geçen gençlik dönemini çabuk olgunlaşarak atlatmış iki çocuk annesi bir kadındır. Kocası Michael ve kardeşi Claudia ile birlikte çevrelerine mutluluk ve umut saçmaktadırlar. Daha düşük ekonomik düzeye sahip Marianne iki çocuğuna bir gelecek yaratmaya çalışırken, eski bir suçlu olan kocası Jack kendisini dine adamıştır.

    Trajik bir kaza, bu üç çift ve ailelerinin hayatlarını kesiştirecektir. Birbirlerinin de desteklerini alarak hayatlarındaki en önemli soru işaretlerini cevaplandırmaya çalışacaklardır.

    Paramparça Aşklar Köpekler'in Oscar adayı yönetmeni Alejandro González Iñárritu ve senaristi Guillermo Arriaga'nın tekrar biraraya geldiği projede usta aktörler Sean Penn, Benicio Del Toro ve güzel oyuncu Naomi Watts başrollerdeler. Paramparça Aşklar Köpekler ile ülkemizde beğeni toplayan yaratıcı ekibin bu projeden de başarıyla çıkıp çıkmadığını merakla bekliyoruz.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Paramparça Aşklar Köpekler - Amores Perros

    Yil: 29 Haziran 2001

    Genre(Tur): Macera / Gerilim

    Puan: 8.9/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Meksika sinemasının son yıllardaki en dikkat çekici yapımı, çakışan üç hikayeyi birarada kurguluyor.

    Octavio, hayatta hiçbirşey elde edememiş olan boştagezerin biridir. Aynı zamanda, yengesi Susana'ya vurgundur. Öte yandan, başarılı bir editör olan Daniel, nevrotik bir süpermodel olan Valeria'yla birlikte yaşamak için eşini ve çocuklarını yüzüstü bırakıp lüks bir kata çıkmıştır.

    El Chiavo namıyla bilinen eski bir hükümlü de, gizli bir ilişki içinde olduğu genç bir kızın hayatını işgal etmiş durumdadır. Varlıklı bir işadamını öldürmek için tutulan bu caninin yolu, diğer öykülerin karakterleriyle ve iki köpekle çakışınca ortaya garip bir durum çıkar.

    Meksico City için bile alışılmadık türde bir vahşet doğacaktır bu hayat girdaplarından...

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Gözü Tamamen Kapalı - Eyes Wide Shut

    Yil: 1999, ABD / İngiltere , 159 dk.

    Genre(Tur): Erotik

    Puan: 7.8/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Psikolog Bill Harford (Tom Cruise) ve karısı Alice'in (Nicole Kidman) dışarıdan bakıldığında örnek bir evlilikleri vardır.

    Bir davette karısının başka bir erkekle ilgilenmesi, doktoru çılgına çevirince, kendisini cinsel fantezilerle dolu bir oyuna teslim eder.

    Bir hastasının kızı, bir kadın satıcısı ve şehre uzak bir malikanede gerçekleştirilen sapkın bir maskeli balo gece boyunca karşılaşacağı garip şeylerden sadece bazılarıdır...

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: The Shining

    Yil: 1980, İngiltere , 146 dk.

    Genre(Tur): Korku / Gerilim

    Puan: 8.9/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Jack Torrance (Jack Nicholson) Colorado dağlarındaki Overlook Oteli'nin bakıcısı olmayı kabul eder. Otel kışın kapalı kalacağından Jackve ailesi uzun bir süre boyunca mekanın tek misafirleri olacaklardır.

    Kar fırtınası aileyi dış dünyadan yalıttığında, medyumluk ve telepatik güçlerden nasibini almış olan Jack'in oğlu Danny otelin "perili" olduğunu ve ruhların babası Jack'i yavaş yavaş çıldırma noktasına getirdiğini farkeder.

    Jack, yıllar önce karısı ve iki kızını öldüren otelin eski bakıcısı Bay Grady'nin hayaletiyle tanıştığında işler iyice kızışacaktır.

    Shining çoğu kişiye göre Kubrick'in gerçek başyapıtı. Usta yönetmen bu filmde gerilim ve korkutma sanatını, eşsiz bir grafik anlatımla sıfırdan inşaa ediyor. Filme kaynaklık eden Stephen King'in romanı, ülkemizde de "Medyum" adıyla, bir dönemin en çok satan kitapları arasındaydı.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Otomatik Portakal - A Clockwork Orange

    Yil: : 1971, İngiltere , 137 dk.

    Genre(Tur): Bilim Kurgu / Macera / Dram

    Puan: 8.8/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Geleceğin Britanya'sında gençlerden oluşan bir çete her gece savunmasız insanlara saldırmakta, dövmekte ve tecavüz etmektedirler.

    Gençlerden biri çeteyle zıtlaşınca onu gruptan atıp polisin yakalamasını sağlarlar. Cezasını azaltmak için kendisine bir tür beyin yıkama sayılacak bir terapi yapılmasını kabul eden Alex, dışarı çıktığında artık şiddetten nefret etmektedir ama geçmişi onu rahat bırakmaz...

    Büyük usta Stanley Kubrick'in bu filmi, 1972 yılında en iyi film, yönetim, kurgu ve senaryo uyarlaması dallarında Oscar'a aday olmuş ancak altın heykele ulaşamamıştı.

    Ölümsüz ve benzersiz bir kült yapım.


    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • varmış zaten:Dtamam başlıyoruz o zaman
  • Filmin Ismi: Spartaküs - Spartacus

    Yil: 1960, ABD , 184 dk.

    Genre(Tur): Romantik / Dram / Savaş / Tarihi

    Puan: 8.5/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Gladyatörü sevenler Bu filimden esinlenilmiştir.Trakyalı bir köle olan Spartaküs'ün asi yaradılışı gladyatör okulu işleten Lentulus Brutus'ün dikkatini çeker. Böylelikle Spartaküs'ün gladyatörlük yaşamı başlar. Eğitim süresi sonunda gladyatörler birer kadınla birlikte olma şansı bulur. Spartaküs kendisine sunulan Varinia'ya dokunmaz. Okulu ziyaret eden senatör Marcus Crassus'un şerefine tertiplenen oyunlarda Spartaküs Romalı politikacının zalim yanını görme fırsatı bulur ve Varinia'nın ona hediye edilmesi üzerine bir isyan başlatır.

    İsyan kısa sürede tüm bölgeye yayılır. Varinia ve Crassus'un evinden bir başka köle, romantik şair Antonius da sayıları giderek artan isyancılara katılırlar. Karşılarına çıkan bir kaç lejyonu yenilgiye uğratan isyancıların amacı İtalya'nın güney ucuna ulaşıp oradan gemilerle anavatanlarına dönmektir. Oysa Roma'da isyancıların üzerinden büyük politik oyunlar oynanmaktadır ve Crassus da bu oyunun bir parçasıdır.

    Büyük bütçesine ve inanılmaz uzun çekim süresine rağmen dönemin Amerikan film sistemine ters giden bir anlayışla, neredeyse yasaklı oyuncuları da barındıran bir kadroyla; hatta zaman zaman Hollywood'un ensesi kalın filmcilerini tiye almak için abartılmış Romalı tiplemeleriyle adından çok konuşturmuş bir film. Mutlu bir son bile içermeyen bu sıradışı yapım, 60'ların "entel" tercihlerinden biri olarak kıyıda köşede kalmamış, sayısız Oscar'la ödüllendirilmiş olmasıyla da ilginç.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Evet konu bay bir büyüdü dünden beri kasıyoruz:) Selvi boylu alyazmalım dışında iyi bir liste oldu arkadaşlar UNDERGROUND ve iyi filimler koyalım
  • The Lives of Others (2006)

    Kategori: Dram
    Vizyon: 08 Mart 2007
    Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck
    Oyuncular: Martina Gedeck , Ulrich Mühe , Sebastian Koch ,
    Yapım: Almanya 2006
    Süre: 137 dak. dk.
    Websitesi:http://www.sonyclassics.com/thelivesofothers/

    1984 yılında, Glasnost'un ve Berlin Duvarı'nın yıkılışının beş yıl öncesinde Doğu Berlin'deyiz. Doğu Almanya'nın çok güçlü gizli polis örgütü Stasi için çalışan Yüzbaşı Gerd Wiesler, ünlü oyun yazarı Georg Dreyman hakkında kanıt toplama görevini üstlenir. Devlet Güvenlik Kültür Departmanı başkanı Yarbay Anton Grubitz'in, Bakan Bruno Hempfn gözüne girmek için bu görevi en güvendiği adamı Wiesler'e vermiştir. Dreyman'ın hayatını dakika dakika kayıt altına almaya başlayan Wiesler, Bakan Hempf'in bu soruşturmayı başlatmasında sosyalizme hizmet etme aşkının değil, Dreyman'ın kız arkadaşı Christa-Maria'ya olan ilgisinin etkili olduğunu öğrenir. Buna bir de Dreyman'la Christa-Maria'nın sevgi, edebiyat ve özgür düşünceyle dolu hayatlarının etkisi eklenince, yılların kurt ajanı Wiesler yaptığı işi sorgulamaya başlar.
    (ALINTIDIR)

    arkadaslar filmin sonu çok güzel:)yapılması gereknle dogru olanı yapmak arasında kalan,yapmak istemediği yapanlarla dolu bir film.mutlaka izleyin.

     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Full Metal Jacket

    Yil: 1987, ABD , 116 dk.

    Genre(Tur): Savaş / Dram

    Puan: /10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Usta yönetmen Stanley Kubrick'ten Vietnam savaşına iki aşamalı dramatik bir bakış.

    Savaşın en yoğun olduğu dönemde Amerikalı gençler gönüllü olarak da olsa korku içinde askere alınmaktadır. Çavuş Hartman tarafından eğitime alınan bir grup asker, Vietnam şartlarına hazır olabilmeleri için çok zorlu bir eğitimden geçerler.

    Vietnam'a gittiklerinde, aldıkları eğitimin ve o sırada yaşadıkları zorlukların aslında hiçbirşey olduğunu görürler. Aldıkları emirleri uygulayabilmek için canlarını feda etmek zorunda kalacaklardır...

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cannibal Corpse

    Evet konu bay bir büyüdü dünden beri kasıyoruz:) Selvi boylu alyazmalım dışında iyi bir liste oldu arkadaşlar UNDERGROUND ve iyi filimler koyalım



    yapma.listedeki tek bizden olan film ve zatende bizim olanların en iyilerinden.
  • Bizim daha iyi ve bilinmiyen filmlerimiz ver ama Bunuda bir düşün
  • MUTLULUK

    Kategori: Dram
    Vizyon: 15 Mart 2007
    Yönetmen: Abdullah Oğuz
    Oyuncular: Talat Bulut , Özgü Namal , Murat Han
    Yapım: Türkiye 2007
    Süre: 98 dk.
    Websitesi:http://www.mutlulukfilm.com/

    Film, küçük bir köyde yaşayan henüz 17 yaşındaki Meryem'in perişan ve baygın halde, bir göl kenarında bulunmasıyla başlar. Ailesi kızlarının bir namussuzluk yaptığını düşünerek töre gereği öldürülmesine karar verir. Öldürme görevi ise yakın akrabası Cemal'e verilir. Çıktıkları ölüm yolculuğunda, Meryem ve Cemal'in yolları, yaşadığı derin kimlik bunalımının da etkisiyle İstanbul'daki hayatını geride bırakıp yelkenli teknesiyle denize açılmış olan Profesör İrfan Kurudal'la kesişir. Bu karşılaşma üçünün de kaderlerini değiştirecek ve mutluluğa doğru bir yolculuğun başlangıcı olacaktır.
    (alıntıdır)

    Zülfü Livaneli nin harika romanından özgü namalın harika oyunculuguna bir yolculuk.Türk sinemasından çıkan tek saglam tür dram.gerçekten iyi yapmaya başladık bu işi.



     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Kalpazanlar - The Counterfeiters

    Yil: 2007, Almanya / Avusturya

    Genre(Tur): : Savaş / Dram / Suç

    Puan: 8/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Film, Nazilerin 1936'da yarattıkları en büyük kalpazanlık operasyonunu anlatan gerçek bir hikayeden yola çıkmıştır.

    II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin, savaşın tek galibi olabilmek için yaptıkları ahlâk dışı işlerden biri de sahte para basarak diğer ülke ekonomilerini çökertmektir. Bu iş için kurdukları gruba, el sanatları ve kalpazanlık konusunda çok iyi olan Salomon "Sally" Sorowitsch (Karl Markovics) ’ı da dahil ederler.

    Sefaletten kurtulan yaşamlarına rağmen, içinde bulundukları durum onları rahatsız eder, vicdanlarıyla karşı karşıya getirir.

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Pardon

    Yil: 2005, Türkiye , 94 dk.

    Genre(Tur): Dram / Komedi / Kara Mizah

    Puan: 8/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Üç yakın arkadaşın hayatları, içlerinden biri yüzünden tamamen değişecektir. Her zamanki gibi akıp giden günler artık hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktır…

    Vaktinden çok sonra askerliğini yapan İbrahim nerede bir resmi kıyafet görse hemen oradan kaçar olmuştur. Sadece masum bir korku gibi gözüken bu fobisi yüzünden sevdiği arkadaşları ve kendisinin başına gelmeyen kalmaz. Arkadaşlarıyla beraber kendini mahkeme salonlarından, hapishaneye kadar uzanan bir yolculukta bulur.

    Neler olup bittiğini anlamadan cezaevine düşen, üç arkadaşın akılları hep dışarıdadır. Ama geride kalanlar yavaş yavaş kendi yollarını çizmektedir

    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • The Pursuit of Happyness (2006)
    Kategori: Biyografi
    Vizyon: 01 Mart 2007
    Yönetmen: Gabriele Muccino
    Oyuncular: Will Smith , Jaden Smith , Thandie Newton
    Yapım: ABD 2006
    Süre: 117 dk.
    Websitesi:http://www.sonypictures.com/movies/thepursuitofhappyness/

    Chris, eşi evi terk edince beş yaşındaki oğlu Christopher ile başbaşa kalır. Kısa süre sonrada oturdukları daireden çıkartılırlar ve geceyi geçirmek için düşkünler evi, otobüs durağı, tuvalet, bulabildikleri her yerde kalırlar. Çektiği sıkıntılara rağmen, Chris, babalık görevini sevgi ve özenle yerine getirmeye devam eder ve oğlunun kendisine karşı duyduğu sevgi ve güveni, karşısına çıkan engelleri aşmak için kullanır.
    (alıntı)

    biyografi türünü çok seviyorum açıkcası.ve en ilginç yaşam öykülerinden birinde ünlü borsacı Chris Gardner ve oglunu en sevdiğim aktörlerden biri olan olan will smith ve oglunun canlandırması da cabası.film tam bir direniş azim ve sevgi öyküsü.hele bazı sahneleri varki baba olmadan babalıgı ögretiyor sana ve gözlerini dolduruyor.gerçekten arşivlik filmler arasına girmeyi hakeden bir yapım.mutlaka izleyin.

    filmin en vurcu sözü kuşkusuz:
    Yapamayanlar sana da yapamayacağını söylerler, onlara inanma.

     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]


     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20burak1991 -- 13 Eylül 2008; 14:37:14 >
  • Filmin Ismi: Gemide

    Yil: 1998, Türkiye , 102 dk.

    Genre(Tur): Dram

    Puan: 8.6/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Bİ MEMLEKET GİBİDİR GEMİ:) Bir kum kosterinin personeli ve kaptanının başından geçen öykü çerçevesinde Türkiye`nin çarpık yapısına eleştiri getiren, Altın Portakal Ödüllü bir film.


    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: Apokalipto - Apocalypto

    Yil: 2006, ABD , 139 dk.

    Genre(Tur): Dram / Macera / Aksiyon / Tarihi

    Puan: 8/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Tarihteki bütün büyük imparatorlukların kaçamadıkları sondan kendisini kurtaramayan büyük Maya İmparatorluğu, geçirdiği ihtişamlı dönemlerin ardından önlenemez bir çöküş içindedir. Çöküşün getirdiği çaresizlik duygusu ile daha da zalimleşen yöneticilerin yarattığı zulüm altında ezilen insanlar, ya boyun eğecek ya da isyan edeceklerdir.

    Cesuryürek’le İskoç tarihinden bir başyapıta imza atan Mel Gibson’dan bir başka kahramanlık hikayesi. Kamerasını 600 yıl geriye döndüren Oscarlı yönetmen Maya Uygarlığı’ndan geriye kalanları günümüze taşıyor.
    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • Filmin Ismi: 300 Spartalı - 300

    Yil: 2007, ABD

    Genre(Tur): Savaş / Macera / Aksiyon / Çizgi Roman

    Puan: 8.7/10

    Trailer:

    ---

    Ekstra: Pers Kralı Xerxes, zafer kazanmaya alışmış güçlü ordusunu yine kendinden emin bir eda ile Yunan Krallıkları üzerine yollar. Ne denli güçlü bir ordu ile karşı karşıya olduğunun farkında olan Sparta Kralı, Tanrıları savaşmaya ikna edemeyince en cesur 300 askerini toplayarak Thermopylae'de Perslilerle savaşmaya gider.

    Çocukluklarından beri tamamen savaşçı olarak yetiştirilmiş olan bu 300 asker, hayatlarının en büyük mücadelesini vereceklerdir. Ölüm ne kadar kaçınılmaz olsa da, cesaretleri ve güçleri bunu yenmeye hazırdır. Büyük bir dirençle düşmana karşı koyarken bir yandan da, savaşmama kararı ile yanlış bir karar vermiş olan konseyin yanlışını anlayarak orduyu savaşa göndermesini bekleyeceklerdir.

    Frank Miller'in grafik romanından sinemaya uyarlanan 300 Spartalı, Zack Snyder imzası taşıyor.


    Resim:
     DH Film Tanıtımları (# RED #) - [FILM: 267]
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.