Şimdi Ara

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (401. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.142
Cevap
101
Favori
1.421.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bende 96 model 70 s alalı 6 ay oldu. Bu zamana kadar yaptığım masraflar şunlar.
    Şarj dinamosu tamiri + korna tamiri 250 TL
    Ön tampon + 2 adet cam kolu 2 adet güneşlik sağ sol far camı sağ sol ön sinyal 400 TL
    Kalorifer motoru Mako 280 TL
    Kalorifer peteği musluklu kale 220 TL
    Motor ve petek takma işçiliği 500 tl
    Arka silecek kollu 50 TL
    Ön silecek muz tipi 15 TL
    Vites körüğü 30 TL
    Radyatör kale marka + alt üst hortum değişim işçilikle beraber 500 TL
    Sol arka kapıya sürttüler boyasız göçük düzeltme 250 TL
    Şoför koltuğu içten kırıldı tamiriyle beraber kılıf paspas 600 TL
    150 - 200 TL ufak tefek lambaydı vs yine masrafım olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuc0bir -- 1 Mayıs 2021; 21:29:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RAMPOLDI

    Hayırlı olsun aracınız Vites boşluğu için o bosluğa hortum kesip takıyorlar veya semsiye yayını kullanıyorlar

    Çok teşekkürler karantina biter bitmez deneyeceğim, sonucu paylaşırım

  • Evet Tüm değerli UnoCAN sever arkadaşlarıma uzun bir aradan sonra Merhaba demek istiyorum @yazar4002

    Aracımı zaman bulamama nedeniyle yatırmak zorunda kaldığım yaklaşık 5-6 aylık süre zarfından sonra dün gece itibariyle kolları sıvadım ve başladım tamirata,

    ilk iş ateşleme sorunumu çözmek oldu bunun için şase günçlendirmesi yaptım ve digiplex 2 demonte haldeydi toparladım, problemlerini çözdüm (evde eski buji kablosu bobin olması çok işe yaradı :) ) ve daha önceden digiplex2 ye akıllı vida ile takmak zorunda kaldığım şase kablosundan da kurtuldum. (Darısı başınıza)

    distribütör, tevzi makarası buji bobin ve buji kablolarını değiştirdim.


    Gel gelelim ki aşağıda resimlerini ve videolarını görebileceğiniz hurda görünümlü yakışıklı dostumun lastikleri inmiş olduğu için ufak bir modifikasyonla ikili pompa yaptım ve lastiklerini de şişirdim.


    UnoCan olurda sorun olmaz mı :) bir sorun daha keşfettim, ateşleme bobini söketine her önüne gelen usta "hadi ya şunuda bi ölçü verek gaari" düşüncesiyle bir delik açtığı için delik deşik olan gariban 4 pin li sökette temassızlık olduğunu gözlemledim (videoda bariz belli oluyor)


    şimdiki uğraşım ise videoda uzun uza gösterdiğim devir saati kararsızlığı ve rolanti sorunu (2 numaralı video da 0:37 saniyede ki devir artışı UnoCan ım ın GSX-R 600 K4 üme özenmesi olarak adlandırıyorum.)


    bu geçtiğimiz 6 ay ki zaman zarfında bir ağabeyim olarak gördüğüm yüz yüze tanışamasak da çok değerli bir UnoCan Başkanı olan @yazar4002 Ali ağabeyime de destekleri,

    whatsapp mesajları, ilgisi, alakasından ötürü çok teşekkür ederim.


    Resimler ve videolar an itibariyle hurda görünümlü yakışıklı dostumun hali

     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^



    Videoların ve resimlerin googledrive linki : https://drive.google.com/drive/folders/1t9noQ_I2T_0GHOMlrOT_ASGH3Vnx5DzC?usp=sharing  ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^  ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TB2NHS -- 5 Mayıs 2021; 23:49:57 >




  • Vuh kullanıcısına yanıt

    Ben vites kol ve supportu değiştirdim. hem vites yerleri belirgin hale geldi hem sallantı bitti.

  • Unolar olduğu gibi masraf bisiklete bin daha iyi... Bende de vardı. Yapılan bakım masraf bir yere kadar cevap veriyor. Türkiyede eski araba alınmaz. Sıfırı da zaten zor. En iyi bisiklet 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamün aleyküm aracımın şanzıman yağını 2. Kez değiştiriyorum sürekli su giriyor şanzımanın içine nereden su girer bilgisi olan varmıdır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar istanbul anadolu yakasında unoyu güvenip gösterebileceğimiz usta var mıdır? Karbüratörlü veya enjeksiyonlu. Artık hangisi temiz denk gelirse almayı düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.


    1998 70s im var.. Önü 4 cm bastım. Geniş teker takmak istiyorum. Unoya hangi ölçüler sorun çıkartmadan kullanım sağlar. Lastik çamurluğa sürtmeden falan.. Sağa sola direksiyon turundan kayıp olmadan..


    Mesela 195x55x13 gibi bir ölçü uygun mudur? Geniş dursun istiyorum.. Nedir tavsiyeleriniz..

  • Kıymetli forumdaşlar hasbelkader bir 70 s 98 model karbüratörlü 132 bin km uno aldım. Aracımda şöyle bir problem var benzinde aracı çalıştırdığımda hem geç çalışıyor hemde 1-2 km gittikten sonra araç gaz yemiyor ve stop ediyor. Ayrıca rolanti devri benzinde çalışırken stabil değil 700-900 arasında hareket ediyor. Bu sorunların hiç birini LPG de yaşamıyorum. Benzin filtresi ve benzin pompasında problem olduğunu düşünüyorum. Sizlerin de fikirlerini almak isterim. İyi günler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Uno 70s aracımda (özellikle yazın farkediliyor) yolcu ve sürücü ayak kısmından sürekli sıcak hava geliyor. Mersin'de yaşadığım içinde gerçekten çok bunlatıcı oluyor. Bunun bir çözümü var mı acaba?

  • drmrtdmr D kullanıcısına yanıt
    Bulaşık süngeri koyabilirsin bantlada sabitlersin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RAMPOLDI kullanıcısına yanıt
    Hocam öndeki difüzörlerde var da aşağıdaki yere nasıl koyulacak nerden geliyor anlamıyorum ki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi günler termostat boşaltma ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilrimi? 15 gün önce Uno aldım. hararet hiç yükselmiyordu. gösterge yada müşür arızalıdır diye elektrikçiye gittim. termostatı boşaltmışlar dediler.

  • Ahmet İNAN1972 A kullanıcısına yanıt

    selam,

    çok sıcak bölgelerde termostatı çıkarıp öyle kullanıyorlar, aşırı sıcaklarda sorun olmuyor ancak havaların soğuduğu dönemlerde yeniden taktırmak gerekir ...

    bazıları ise silindir kapak contasını yaktıktan sonra termostatı çıkarıp arabayı öyle satıyor yani bir nevi hile yapıyor ... inşallah sizinkinin durumu bu ikincisi değildir ...

  • drmrtdmr D kullanıcısına yanıt
    Teypin arkasından baktığında 2 tarafta da görürsün zaten

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RAMPOLDI kullanıcısına yanıt
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ hocam burası mı acaba dediğiniz yer?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • drmrtdmr D kullanıcısına yanıt
    Evet aynen orası bir diğer tarafta daha var öyle oraları kapatacaksın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RAMPOLDI kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhabalar. Unocanımın gösterge ışıkları yanmıyor bazen yanıyordu bazen yanmıyordu. Göstergeyi söktüm ampulleri sağlam ampülden değil. Gece sürüşünde göstergeyi maalesef göremiyorum. Gösterge de park lambası ve kısa far işareti yanmıyor. Ama lambalarım sağlam. Uzunları açınca gösterge de de mavili işaret yanıyor. Park ve kısalar yanmıyor. Sis Ön arka işaretleri de yanıyor göstergede. Bu birinci sorun araştırdım biraz far kolu değişmesi sorunu çözer dediler ama mantığım ile bağdaşmıyor çünkü kol çalışıyor uzun kısa park sinyal dörtlü herşey aktif açıp kapıyor.


    İkinci sorun ise arabanın arka cam rezistansı çalışmıyor sanırım telleri kopuk devre tamamlanamıyor. Önceden göstergede ışığı yanıyor ve tuşa basınca çıt sesi geliyordu şuan gösterge ışığı yanmıyor. Arka camda film var sanırım takarken aldılar canını bunu onartmak mümkün mü spesifik ekstra bi yolu var mı yağışlı havalarda sorun oluyor. Oje gibi iletken boyaları var ama alıp kendimiz yapsak sağlıklı olur mu ?


    Soru 3 ; kontağı açıp arabayı çalıştırdığımda silecek ve havalandırma motoru çalışmıyor kontak anahtarını bi tık sola parmağımla çevirince silecek ve havalandırma çalışıyor sanırım kontakta bi temassızlık var kontak termiğinden olabilir mi? Değilse bu arıza nasıl giderilir?

    Soru 4: Sol önden yolda giderken halat sesi gibi ses geliyor belli hızlarda km halatı yahut teli bu ses yapar mı rahatsız ediyor yolculuk konforunu düşürüyor. Onun haricinde unocanımdan memnunum.

    Soru 5: yolda giderken akü ışığı yanıyor vitesi boşa atınca yada 2 ile çıkılacak rampayı 3 ile zorladığımda yük altına kaldığında aküm yeni . Şarj dinamosu arızasına benziyor başka yerden yapar mı? Komple ateşleme elden geçmeli mi ?



    Soru 6; Unoya tempra tipo kepi takmaya gerek var mı hava filtre kazanı çatladı yapıştırıcı ile yapıştırdım şuan idare ediyor değiştirmek 300 TL ama lpg takıldıktan sonra oldu sanırım regülatör konumu hatalı enjektör altında konumlanmış olması daha iyi sanırım benim regülatör sağ farın oraya koyulmuş gaz buharlaşma yolu uzun. Hava filtresi girişini bantlamadan benzinde çekişi 8 -9 litre/100 km olarak ayarlayabilir miyiz? Gerçi LPG 4.92 olmuş benzinle binmek daha mantıklı tabii ama bilen birileri varsa cevapları bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @yazar4002

    Selam arkadaşlar ben de 93 model 60S ile aranıza katıldım. Aracımı çok seviyorum gerçekten UNO bu piyasada bu fiyatlar arasında eli yüzü düzgün tatlı bir araba. Arkadaşlar benim aracımda LPG yok. Taktırmalı mıyım sizce? Usta motoru görünce, ufacık motoru var LPG ye boşuna para verme, bir şey yakmaz zaten bu dedi ama bana biraz fazla yakıyor gibi geldi. Gerçi aracı aldığımdan beri ilk defa bu hafta bakıma soktum, karbüratör temizliği falan yapıldı ve yakıtta iyileşme olacağını ümit ediyorum. Aracımda beni rahatsız eden bir diğer sorunlar da şunlar arkadaşlar. El freni normal çektiğimde tutmuyor, en son raddede tutuyor. Arkadaşımda şahin var onda da aynı durum geçerli ve eski arabalarda bu durum normal demişti yine de ben rahat edemedim. Sizin araçlarınızda bu sıkıntı var mı acaba? Ek olarak 4. vitese bazen çok çok rahat geçerken bazen de çok zor geçiyor. Gacırt gucurt ses falan yok ama zaman zaman 4. vites yuvasını bulamıyorum. Usta vites burcundan dedi ama 60s için parça bulamadı ve bu şekilde kullanmamın bir sıkıntı yaratmayacağını söyledi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Türkolog_ -- 19 Temmuz 2021; 0:57:16 >




  • 
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.