Şimdi Ara

^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ (400. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.142
Cevap
101
Favori
1.421.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @RAMPOLDI Springlerde ileri geri ayarı bile yok o yüzden sordum :)


    Teşekkürler biraz iri yarıyım o halde bana göre değil.

  • Spring ve broadway modellerinde yatay olarak var baldır kısmı yükselirken sırt kısmı yatıyor 😊
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razor Crest

    @RAMPOLDI Springlerde ileri geri ayarı bile yok o yüzden sordum :)


    Teşekkürler biraz iri yarıyım o halde bana göre değil.

    benim spring'te var, demek ki benim araba üst model ...  ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^ 

  • Bayberty kullanıcısına yanıt

    Springlerde 95 yada 96'dan itibaren elektronik ateşlemeye geçildi camlar otomatik oldu diye biliyorum koltuklarda değişmiştir herhalde eskilerinde koltuk sabit ileri geri gitmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 19 Mart 2021; 8:17:26 >
  • Merhaba!...


    UnoCAN'da da 95 modelden itibaren, elektronik ateşlemeden enjeksiyonlu'ya geçildi! otomatik camlara geçildi, yani SX modeller bolca piyasada mevcut, ayrıca spring'in üstü broadway doluyken piyasa neden spring ilginç?


    Siz yeni çıkan hatcback mercedeslere binmediniz galiba? arkaya binen binpişman!...


    Uno dışarıdan küçüktür ama koltuklar geriye çekilince gemi gibidir! geri çekmeye bile gerek yok, arkaya biraz yatırın uçak gibi olur!... UNO CAN'dır!..


    Hoşçakalın!... UnoCAN'sız kalmayın!...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar4002 -- 21 Mart 2021; 23:20:4 >
  • Hayırdır? Forum Edit'e Kapanmış?


    Şimdi Düzeldi!...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar4002 -- 21 Mart 2021; 23:20:59 >
  • yazar4002 kullanıcısına yanıt

    Merhaba siz yanlış anladınız sanırım springle unoyu kıyaslamıyorum broadway le spring arasında ki farklar da uno da da var mı diye soruyorum ! Keza tofaş donanım kırpmayı seven bir firma şahinle,doğan arasında bile belirgin farklar varken !


    Bir kaç sene önce R19 hb sahibiydim ve araca sığamıyordum kafam tavana çarpıyordu keza direksiyona da dizlerim çarpıyordu sorma amacım buydu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 22 Mart 2021; 8:26:10 >
  • Mrb aracımda garip bir hırlama sesi duyuyorum 1.500 2.000 devir arasında yapıyor sadece ve motor sıcakken yapıyor sogukken bir ses yok kompresordeykende ses yok sadece gaza bastıgımda var yatak sesi diye düşündüm ilk etapta ama yatak sesi sürekli yapmaz mı subap fincanlarından böyle bir ses yaparmı bu tarz sıkıntı yaşıyan varmıdır aranızda
    Hayırlı günler diliyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • omerdogan7171 O kullanıcısına yanıt

    Merhaba!...


    Araç sabit iken mi? hareket halinde mi? yoksa her iki durumda mı? duyuyorsunuz?

    subaplardan yapabilir,

    kayışlardan olabilir,

    durur vaziuette iken debriyaja basıldığında ses kesliliyorsa, şanzuman giriş mili rulmanı olabilir, bırakıldığında ses kesiliyorsa debriyaj rulmanı olabilir,

    UnoCAN'ın diğer bir huyu'da; kalorifer şırıltı-hırıltısıdır, subap sesine benzer, su seviyesini ve kalorifer vanasını kontrol ediniz,

    Şarj dinamosu rulmanı bozuk olabilir,

    triger gergi rulmanı bozuk olabilir,

    devirdaim bozuk olabilir,

    vsvs,

    bütün bunlar ve daha fazlası gaza basılınca ses yapabilir, motor soğukken farklı sıcakkken farklı olabilir,


    benim favorim; kalorifer suyu sesidir, genellikle UnoCAN'da kalorifer vanası bozuk olduğunda ve su eksik ise yapar!...

    hareket halinde gaz verip kesince değişiyorsa, alttakımda soru olabilir, gaz verdiğinizde ve gazı kestiğinizde ses değişiyorsa kasıntılar vardır, akslarda veya başka biryerde kasıntı olduğu nda sürtme olabilir.

    hangi durumlarda olduğunu yazmalısınız!...





  • Merhaba!...


    UnoCAN'larda koltuk farkı yok, hepsinde ayar var, siz deneyin birkere, koltuğu arkaya yatırın, sonra kırmızı ışıkta ilk sıradayken basın gaza; sonra aynadan izleyin ilk on saniyeden sonra elli metreden geride kalanları!... Birdaha inmeyeceksiniz O koltuktan!...Hele birde Benzin'de kullanıyorsanız garanti zevk almak!...

    Elbette UnoCAN'dada KOÇ grubunun Türk halkına attığı kazıklar var! sadece ie olanlarda Türk halkının bilinçsizliği var!

    60'lıklar anadol, 124, ladasamara, skoda favorit gibidir, 70'likler, doğan, tempra, tipo, gibidir kısaca!

    Her halükarda kasa aynıdır ve tüm lüxler sonradan eklenebilir, yani 70'lik sade modeli ile 70SXmodeli arasında konfor farkı sisfarları-çamurluk dodikleri-elektrikli camlar-aynalar ve etekler kasa rengine boyalı-koltuk süngeri farkı vardır. diğer herşey hemenhemen aynıdır ve sonradan ekleyebilirsiniz, olur size SX görünümlü 70'lik.

  • yazar4002 kullanıcısına yanıt
    Mrb hayır petek sesi değil daha önceki uno larımdan biliyorum petek sesini hareket halinde de durur vaziyette de sadece 1.500 2.000 devir arası yapıyor hır hır hır diye yüksek devirlerde sesi kesiyor yani ısındıgında devirdaim ses yaparmı bilmiyorum hiç yaşamadım kayış rulmanından yapsa rolantide falanda yapar diye düşünüyorum alt takım ile alakalı bir seste değil külbütör kapagının oralardan geliyor ses sanki yani tam olarak anlamadığım yataklardan ses geliyor olsa sadece o devirlerde değilde sürekli yapar doğrumudur bu ses beni korkutur oldu sanayi ustalarımızda en ufak birşeyde motor inecek diyor anlıyan adamı bulmak lazım ondan önce bu ses neyden gelir onu bulabilirsem cok iyi olucak müsait bir zamanda video atıcam sizede

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • omerdogan7171 O kullanıcısına yanıt

    Merhaba!...

    Külbütör kapağının altında subap'larımız mevcut, subaplardan geliyor olabilir hırıltı, UnoCAN subapları, piyano tipi değil, şim tipidir:


    piyano tipi;


     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^


    Uno'da bulunan şim tipi;


     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^


    Uno'daki sistemle: eğer subap ayarı bozuk ise şıkırtı değil, hırıldı şeklinde ses verir.

    Fakat bu ses normalde, motor soğuk iken oluşur ve motor ısındığında kesilir, eğer soğuk iken ses yok ise; subap ayarı tersine bozulmuş (sıkı) ise, bu seferde motor ısınınca subap açık kalır, bu durum daha tehlikelidir ve sente vurma dediğimiz motordan gelen bir vuruntu sesidir!...

    vuruntu sesi daimi değildir, yani gaz verince motor sıkışır ve vuruntu hissesdilir!...

    Sizin durumunuz bu olabilirmi?

    Eğer böyle ise; subap ayarınızı kontrol ettirmelisiniz! En son ne zaman kontrol ettirdiniz? subap ayarları 40.000km'de bir kontrol ettirilmelidir!

    inşallah sorununuz bu değildir, motoru sıkıştırmayınız (zorlamayınız), ileride subap eğilmesi yaşayabilirsiniz!...


    Başarlar dilerim!...

    Hoşçakalın!... UnoCAN'sız kalmayın!...








  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar4002 -- 19 Nisan 2021; 2:5:35 >
  • Merhabalar herkese ,

    Uzun zamandir paylaşım - soru - bilgi paylasimi bulunmuyor 😊 herkes iyi ve sağlığı yerindedir umarim. 


    Daha önce yazmistim. Çok nadir de olsa rolanti dalgalanması v.s vardı. 97 model uno 1.4 ie sx araca sahibiyim bu arada konuyu önceden görmeyenler için. Ali beyin de dedigi gibi westinhouse hortumu orj oldugu icin yillara karsi gogus germekten sertlesmis catlaklar olmus. Aracimiz her ne kadar daha 100 binde ve kapali garajda olsada yasina gore daha fazla dikkat etmemiz gerekiyormuş. Tavsiyem sizde kontrol edin. Neyse konuya donelim Ali bey @yazar4002 tavsiyesi ile hortumu sifir taktik ayni zamanda termostattan suphelendik cunku dur kalk trafikte tam 90°c 92 °c arasi geziyor yol acilinca E5 ten ozellikle 50°c yaklasiyordu. Sabahlari gec isindigini farkettik. Onuda soktuk orj termostat calisiyor fakat kapaga temas ettigi plastik conta zamandan dolayi parcalanmis. Onuda orijinal opar bulduk taktik. Şuan rolantimizde calisma sicakliginda cekis ve yakitinda sorun kalmadi cok sukur. 

     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^


    Telefon klavyesinden haziyorum. İmla hatalari icin lutfen kusura bakmayin. Arka stoplar içinde bir iyilestirme yaptik onlarida birazdan paylasacagim insallah. Goruzmek uzere.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba tekrar

    Özellikle akşam sürüşlerinde unocanların arka stop lambalari pek parlak gözükmüyor. Kapaklari soktugumuzde ampullerin bulunduğu yuvalar hepsi siyah plastik 1 göz hariç. Ampül verimli olmasi için extra bir yansitici yok. Bizimde aklimiza kendinden yapiskanli folyo bant geldi. Hemen stoplari soktuk işe koyulduk. Biraz zahmetli özellikle benim gibi titiz her noktasi duzgun olsun isterseniz vakit ve sabir ister. Hemen 5 dk dusunmeyin. Ama bitince benim içime gercekten sindi ve farki gordum iyiki yapmisim dedim. Sizlerle paylasmak istedim. Belki birilerine yol göstermiş olurum.


     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^


     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^


     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • brknsrtts B kullanıcısına yanıt

    Merhaba!...

    Hayırlı olsun, gülegüle kullanın UnoCAN'ınızı, Uno CAN'dır!...

    Hoşçakalın UnoCAN'sız kalmayın!...

  • brknsrtts B kullanıcısına yanıt

    Merhaba!...

    Bende stoplarımın içinde led uygulaması yaptım, şu an covid hastam olduğundan burayla ilgilenemiyorum! uzun süre cevapsız bırakırsam, Tüm Arkadaşlar, şimdiden beni mazur görün!....

    Hoşçakalın, UnoCAN'sız kalmayın!...

  • Merhabalar Unocan sahipleri :)

    70 sx araçlara sonradan uzaktan kumandalı kapi kilitleme takılsa bile aracin uzerinde fabrikasyon merkezi kilit var sanirim. Aracın bu sistemini kontrol eden role nerede acaba ? Amacım şu belirli bir süre garajda bazı işlemlerini yapiyorum. temizlik rötuş akü sarj bakım v.s . Bu islemler icin hergün kapilari kitle aç derken 4 kapı birden surekli calisiyor bunu deaktif etmek istiyorum. Sonradan taktirdigimiz uzaktan kumandalı beynin soketini cikardim anahtarla manuel kitledim yine 4 kapi calisiyor. Yardim lutfen :) tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 70s alarak aranıza katıldım. Aracımın vitese geçmesinde vesaire bir problem yok ama kolda çok fazla boşluk var. Vitesteyken bile sanki boştaymış gibi sağa sola sallayabiliyorum. Hangi parçanın değişimine yönelmek gerekli?

  • Vuh kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun aracınız Vites boşluğu için o bosluğa hortum kesip takıyorlar veya semsiye yayını kullanıyorlar

     ^^^DH FİAT UNO CLUBU^^^
  • 
Sayfa: önceki 398399400401402
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.