Şimdi Ara

.::DH FİAT MAREA KULÜBÜ::.(266 üye)::. (1767. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46.961
Cevap
182
Favori
3.005.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17651766176717681769
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RID_ONE_54

    bir iki saat önce internetten marea kullanıcı kitabına baktım. Arka aydınlatma ünitesi başlığı altında 117. sayfa şöyle bir ibare var "ÖNEMLİ:ECE 23/00 ve 38/00 normlarına uygun olarak, arka sis lambası sadece sol arka aydınlatma ünitesinde; geri vites lambası ise sadece sağ arka aydınlatma ünitesinde mevcuttur." marka model ayrı olabilirmi?

    Merhabalar ; Liberty modellerde arka sağda geri vites, arka solda ise sis ışığı yer almaktadır. Eğer geri viteste yada stopta başka ışıklarda yanıyorsa kısa devre vardır. Bagaj kapağını açıp döşemenin cırtlarını açarak soketi kontrol edin veya o kısmı tutan tek yıldız vidayı sökerek kontrol edin. Benim başıma geldiği için biliyorum, soket zamanla eriyerek yangına neden olabilir. Ben erken farketmiştim.
  • sa kardeş. ben orjinal teyp kullanıyorum. çok hoş ve tatlı bir hava veriyor araç içine. ben fark olduğunu düşünmüyorum. 1 tl lik oyuncakların bile çinden getirildiği ülkemizde eminim bu çerçevelerde çinden geliyordur. tabi benim fikrim. yoksa kullanıpta test ettiğim ürün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Ankara'da tampon tamiri için nereyi tavsiye edersiniz? Bununla ilgili ayrıca da bir konu açtım ama marea olduğu için bir de buraya sormak istedim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_79807435/f_//tm.htm#79807435

    Şöyle bilgi vereyim. 2004 Model Marea Liberty aracım var. Bunların bazılarında sis farı oluyor bazılarında olmuyor sanırım. Benimki sis farı olanlardan. Ön Tamponda sağ sis farının olduğu yeri kaldırıma çarpmıştık. Hafif bir ezik ve ızgara gibi olan yerin 2 sinin bir tarafı kırılmış gibi. Parça eksilmesi yok sanırım. Resim eklerim akşama olmazsa. Acaba kaça mal olur ve Ankara'da nereyi tavsiye edersiniz? Hani işten anlayan biri değilimdir. Genelde forumlardan araştırarak bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Çünkü aynı iş için 50 TL diyen de oluyor 250-300 TL diyen de...

    Bir de birşey daha sormak istiyorum. Sis farını sökmüştük. Yerinde sağlam durmadığı için. Şöyle birşey var. Ben yapmadık bu kısımları da, sis farını yaktığımda arka taraftaki sis farı da sol yanıyor sağ yanmıyor. Aynı şekilde geri vites ışığı da aynı şekilde. Sağ yanmıyor. Acaba bunlar birbirine bağlı falan mı yoksa tesadüf mü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonbahar78 -- 19 Ağustos 2013; 12:04:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Corpo

    Oto ve manuel klima var. Evet airbag abs ışıkları yanıp sönüyor. Hatta ben araca bindiğimde direk kontağı çevirdim, satıcı arkadaş ' dur abi ışıklar sönsün' dedi. O ara ışıklara baktım. Sıkıntı yok ışıklarda. Valla ustama götürcem salı günü.

    Bu arada başka neye dikkat etmem lazım?


    slm alacağın arabanı önce bir bilgisayara examinere baglatarak tüm sensörlerini çalışıp çalışmadığını kontrol ettir,motor hata kodu veriyormu bak,motor basıncını ölüçtür,silindir kompresiyon testi yaptır derim,4 silindirin değeri yakın olmalıdır, hararet göstergesini aracı bi süre kullanarak kontrol et tam ortada durmuyosa biraz masrafı çıkabilir yada küçük bi müdahaleyle düzelebilir silecekleri kontrol et kolu kapattığında yerine geliyormu ön sileceklerin hız ayarı çalışıyormu ve takılmadan siliyormu elektrikli cam ve aynalar çalışıyormu aynalar ısıtıyormu ve çok önemli ama kimsenin dikkat etmeyeceği başka bi parça iç/dış hava sirkülasyon motoru çalışıyormu bu motorun orjinali 350 tl yan sanayisi yok ve sadece söküp takmak için 200-250 tl alır elektrikçiler doğan slx in motoru uyduruluyor fiyat 50 tl ama sökme takması falan uğraştırır yani ve göğüsü söker elektrikçi ses yapar araban o motor çalışmadığı zamanda kışın arabandaki buharı ne yaparsan yap temizleyemezsin klima düğmesinin yanındaki araba resmi içinde ok işareti olan düğmeyi kontağı açarak bas torpidonun oraya yaklaş bak bakalım takır tukur diye ses geliyosa bozuktur hiçbises gelmiyosa yine bozuktur benzin pompasının çıkardığı sese benzer bi ses gelmesi gerekir yada polen filtresini çıkarırsan sarı bi kapak görürsün düğmeye basarak o kapağı birine kontrol ettirirsin tam açılıp tam kapanması gerekir tabi araç sahibi polen filtresini söktürmeyebilir.aracın alt takımını fren regülatörünü kontrol ettir aracın radyatör suyuna bi bak antifiriz varmı yokmu su temizmi yoksa çamur gibimi sürücü ve yolcu tarafındaki paspasları kaldırarak altlarına bak kırmızımsı lekeler varmı ıslakmı kalorifer peteği yada boruları su kaçırırsa oralara dökülür ,klima çalışıyormu otaomatikte soğutuyormu.maximum de frostta çalışıyormu bak,arabayı dik bi yokuşta durdur kaldır bir kaç kez dene debriyaj kaçırıyormu,ayni yokuşta dururken dreksiyonu tam sağa çevir arabayı kaldır takır tukur ses gelirse ax kafası bitmiştir,ayni denemeyi tam sola çevirip yap+uzun bir yokuş tırmandır lpgde çekişi nasıl araba yoruluyormu byılıyormu bak,koltuklar ileri geri oynuyormu,arabanın altına bak çürük çarık vuruk varmı,eksoz ne durumda,fraen hidroliği kaçağı varmı,radyatör fanı çalışıyormu fan iki kademelidir duruma göre yavaş yada tam hızda çalişir kontrol et arabayı düşük viteste zorlayarak,şarj dianamosunu ölüçtür şarj ediyormu araba çalışırken13-14 volt üretmesi gerekiyor,arabanın tüm elektrikli cihazlarını,klima fanı farları tepe lambaları arka cam buğu giderici teybini silecekleri aç bakalım pır pır ediyormu sönecekmiş gib etmiyorsa sorun yoktur,araba liftteiken 4 tekeride elle çevir serbestçe dönmesi gerekiyor,sağa sola zorla elinle tık tık ses yapmaması lazım,kapı içlerisne bak kolonları duruyormu bazıları satarken söküyör arka kolonlarada bak tekmi çiftmi çalıyor mu,bunlar aklıma gelenler kolay gelsin.




  • herkesin bütün dediklerini tek tek yaptırıcam arkadaşlar çok teşekkür ederim.. Yarın Allah izin verirse bütün muayene bakım ne varsa dediğiniz hepsi hallolacak inşallah.. haber vericem..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Corpo

    etek altı boyaları çiziklerden dolayı boyanmış. sağ ön çamurlukta aracın ilk sahibi sıfır aldığında bir yere çarpmış o yüzden değişmiş. ufak bi kazaymış. adam titizmiş, o yüzden değişmiş.

    değerlendirmen için teşekkür ederim. ama düşük model almak istemiyorum. km leri yüksek, illaki biyerinde bişey oluyor.. ve taksi çıkması oluyor.

    araba aramaktan sıkıldım artık gözümü kapatıp alcam. bu araçta hoşuma gitti. Allah kısmet ederse tabii.

    bide bana 15.000 tlye gelmiş olacak. devir işlemleri, arabanın servise baktırılması vs işlemler satıcıya ait. zaten fiat servisi satıyor arabayı.. bide ayrıca onlara para vermicem..

    aklıma yatacak gibi :)


    kardeş hoşuna gitmişse al...bence araçta takla ve benzeri büyük kaza yoksa alınabilir..geçen de yazmıştım buradan araba alıcam adam ın arabası güneş yanığından mahvolmuş..bana diyor ki orj. gitmesin diye boyatmadım diyor,ee ben alınca boyatmıyacam mı ? diyecem araçta çok büyük darbe tarzı birşey yoksa alabilirsin..

    2002 den sonrasını al.2003 ve üstü,bana bunların stop kısmı çok hoşuma gidiyor ve güncel,eskileri pek beğenmiyorum..saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Corpo

    herkesin bütün dediklerini tek tek yaptırıcam arkadaşlar çok teşekkür ederim.. Yarın Allah izin verirse bütün muayene bakım ne varsa dediğiniz hepsi hallolacak inşallah.. haber vericem..

    kardeş yeni gördüm hayırlı olsun aracın güle güle kullan...kazasız belasız inş
  • arkadaşlar sanayideydim yapılan işlemlerim:sağ motor kulagı kesti değiştik,sağ amortisör değişti,salıncaklar değişti,askı rotları değişti,körüklere kelepçe takıldı toplam 500 tl ödedim nasıl fiyat iyimi.
  • 3 lt de şanzıman yağı unuttum bunu:)
  • Arkadaşlar airbag lambası yanmiyor bende 13 yıllık oldu araba , airbag hiç açılmadı ... Airbag değişmesi gerekse zamandan ötürü , lamba yanar mıydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 haziranda aldığım ilk aracım ve ilk deneyimim (acemi şoförlüğüm) marea exclusive ile genellikle ilçe içinde kullanım sonucu 280 tl gaz, 30 tl benzin harcaması sonucunda toplam 1061 km yol katetdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BernaGs2

    Arkadaşlar airbag lambası yanmiyor bende 13 yıllık oldu araba , airbag hiç açılmadı ... Airbag değişmesi gerekse zamandan ötürü , lamba yanar mıydı

    Yanlış hatırlamıyorsam torpido kapağının içinde bu bilgi mevcut ve 10 yılda bir gaz kontrolünün yapılması gerektiği yazıyor. Gaz etkinliğini yitirsede büyük ihtimalle arıza ışığı yanmayacaktır. Kullanma klavuzunda bu bilgi yer almıyor.
  • Selam arkadaşlar,

    2.0 20v HLX Marea aracımı aldığımdan beri 6 ay oldu 6 ay içinde 3 bin liraya yakın keyfe keder harcama yaptım buyrun bi before after koyayım :)



    Yapılanlar ;

    -Aracın boyası tamamen temizlendi. Detaylı bi yenileme işlemi yaptım en ufak kılcal çizik kalmadı 0 araç boyası gibi şuan :)
    -Mercekler temizlendi xenon kit takıldı
    -Aracın üzerindeki tüm ışıklandırmalar led ile değiştirildi (parklar vb.)
    -Kaput karbon folyo ile kaplandı (gerçek karbon dokulu olanlardan)
    -Ön gündüz farları ve arka tarafa f1 led takıldı
    -Eskimiş stoplar yenileriyle değiştirildi
    -İç Ayak aydınlatması yapıldı
    -Direksiyon yeniden kaplandı
    -kaliperler kırmızıya boyandı
    -Jant Lastikler değişti lastikler petlas velox sport 195/45/15
    -Motor ve lpg bakımları yapıldı alt takımlar elden geçirildi
    -teyp değiştirildi amfi+sub takıldı
    -Katalitik iptal edildi , son susturucu iptal edildi yeni egzoz takıldı


    Yapılacaklar ;

    -3.5cm voglant spor yay
    -follow me home modülü ve kumandadan cam kaldırma modülü
    -Eğer düzgün ayarlanabilirse bir de sağlam bir hava filtresi kiti (bizim araçlarda yerini ayarlamak sıkıntılı biraz henüz çözemedim o işi)

    Saygılar..






    Uygulamaların tamamı daha detaylı şekilde imzamdaki facebook linkinde...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 20 Ağustos 2013; 10:38:53 >




  • gunsatgencoglu G kullanıcısına yanıt
    a.s onuda denedım baska yerlerden alıncada aynı sonuç aldım şimdi lpg enjektörünü degiştirdim tabı anlasmalı sonuc cözulmezse iade şartıyla bence baya bır farklılık var tabı deneme surecındeyım ıcındekı lpg bıtınce tam bellı olacak ılgınıze tesekkur edrm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RID_ONE_54

    bu sefer arkadaşlar demeyeceğim direkt "günsatgencoğlu" size sorayım çünkü çoğu sorulara siz ve "adalet mülkün temeli" meradaş cevap veriyor. Bugün lambaları kontrol etme fırsatı buldum. Geri vitese atınca yanlız sağdaki lamba beyaz yanıyor hem geri vitese atıp hemde arka sis farını yakınca bu sefer soldaki lamba kırmızı sağdaki beyaz yanıyor. Bu durum normal mi ampul patlak olsa soldaki kırmızı da yanmaz. Ayrıca soranlar oluyor exclusive 04 ler italia mi yoksa turkey mi? Şasi numarası NM veya MN ile başlıyor sanırım.

    Sizin aracınızda lambalar o şekilde. Sis farı sadece solda geri vites ise sadece sağda yanar. Herhangi bir arıza yok.




  • sa kardeş arkadaş üst tarafta yazmış arkada sis farı ve geri vites lambasi tekmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş değişen parçaların fiyatlarini bilmek lazım. en güzeli başında olacaksın usta ya ne lazımsa parcaları sen alıp geleceksin. böylece parça ne kadar işçilik ne ka dar öğrenmiş olacaksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sa kardeş sözde ömrü 10 senelik yazıyor. sonra tekrar elden gecmesi lazimmis ama bana inandırıcı gelmedi eğer nu bilgi doğru ise bundan dolayı yapıyor olabilir emniyet kemeri gergin yayindan yapabilir. airbag beyni arızalı olabilir yada sürücü koltuğunun altındaki soketten yapabilir bilgisayara bağlayıp hatanin ne olduğuna baktırdin mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sa kardeş ben yanlış anladım soruyu takmıyor yazmışsınız peki kontagi açtığın da airbag ışığı yanıyor mu ki ilk açtığında yanması lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba bende 2.0 hlx var fakat rolanti çok düşük ve stop ediyor. boşta giderken ve fren sıkarken devirle birlikte düşüyor.
    özel servislere götürdüm bilgisayar ile beyne bağlanamadılar ya da yazılımı yok dediler.kadosan sanayide istanbulda işi bilen bir usta yazılımı yok dedi.
    o yuzen aabanın gaz kelebeğimi akış anası mı sıkıntılı nasıl anlayacağım.
  • 
Sayfa: önceki 17651766176717681769
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.