Şimdi Ara

DH Doğa ve Çevreyi Koruma Kulübü- 129 üye olduk- Türkiye Çöl Olmasın! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
369
Cevap
1
Favori
42.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bnde uye olmak istiorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Saltuk


    quote:

    Orjinalden alıntı: tech_türk

    DH doğa ve çevreyi koruma kulübü olarak bir kampanya başlatsak. Meslela ağaç dikmek gibi... Forum üyeleri olarak her bir kişi en az bir fidan alsa ve forum olarak bir gün toplanıp o fidanları toprağa diksek. Yüzlerce üyesi var bu sitenin. Şöyle bin kişi çıkmaz mı içimizden?

    Böyle bir kampanya yapabilir miyiz sizce? Sadece kodları imzamıza ekleyip forumda dolaşmak yerine, bir şeyler yapmış oluruz bu ülke için.


    Forumca bir şey yapmamız pek mümkün değil gibi.
    Ben Eskişehir'deyim, Anadolu Üniversitesi öğrencileri toplanıp fidan dikimi gerçekleştirdik Eda'da yapmış bir şeyler ama forumca toplanıp bir şey yapabilir miyiz bilmiyorum.

    bir denemeye ne dersiniz? o kadar üyesi var bu forumun, 100 kişi kadar çıksa en başta yeter aslında.




  • Ben de üye olmak istiyorum lütfen beni de yazın.
  • benide alırmısınız???????
  • benide eklerseniz sevinirim
  • benide katın bu işe
  • beni de ekleyin
  • Ekliyorum arkadaşlar hoşgeldiniz.

    tech_türk Allah razı olsun sen olmasan kafamı kaldırıp konuyu yukarı çekeceğim hiç yok.

    Bu aralar çevreyle ilgili pek bir şey yapamadık ona üzüldüm.
    Yere tüküren bir adamla tartışacaktım az daha ama vazgeçtim.
  • benide ekleyin yapılacak her türlü faaliyet ve eylem'in içinde yer almak isterim!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erman90

    benide ekleyin yapılacak her türlü faaliyet ve eylem'in içinde yer almak isterim!


    Aramızda görmekten mutluluk duyarız arkadaşım.Seni ekledim ama imzan kurallara aykırı oldu görev gereği uyarı puanı verdim.

    Bu arada yeni üye olan arkadaşlar konudaki ilk mesajda Başlıca Doğa ve Çevre Sorunları başlıklı yazıyı göz gezdirerek de olsa okumayı unutmasınlar.
    Hepsini okumasanız da olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 5 Şubat 2007; 13:00:27 >
  • Küresel ısınma ve kuraklıkla mücadele için bir araya gelerek bir rapor hazırlayan Tarım, Çevre ve Enerji Bakanlıkları en somut adım olarak " duyarlılık" çağrısında bulundu. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, küresel ısınma ve kuraklıkla mücadelede sorumluluğun "Ev hanımı Ayşe Teyze'ye" düştüğünü söyledi.

    Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler "Küresel Isınma Eylem Planı" için bir araya geldi. Yapılan toplantıda, küresel ısınmanın Türkiye'ye etkileri, çevre, tarım ve enerji politikalarına nasıl yansıyacağı ve bunların dışında kuraklık ile su yönetimi, suyun etkili kullanımı konuları ele alındı. Eylem planıyla ilgili rapor en geç hafta sonu Bakanlar Kurulu'na sunulacak.

    Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, su, hava ve toprak üçgeninde Türkiye'nin geleceğini son derece yakından ilgilendiren bir toplantı yapıldığını kaydetti. "Toplantı aslında dünyayla eş zamanlı yürüdüğümüzün bir göstergesidir" diye konuşan Pepe, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin dünyanın değişmeyen gündemi olduğuna işaret etti. Pepe, konunun uluslar üstü bir sorun olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu gerçeği yakından takip ederek kendi projeksiyonlarını hesaplarını buna göre yapmak zorunda olduğunu vurguladı. Konuyla ilgili üç bakanlığın mevcut durumun "fotoğrafını çektiğini" ifade eden Pepe, öncelikli olarak suyun etkin kullanılması, sulak alanların ve su kaynakların iyi kullanılması, yönetilmesiyle ilgili ortak bir sorumluluk olduğunu söyledi.
    Pepe, iklim değişikliklerinden en çok etkilenecek bölgelerden birisinin Akdeniz Havzası olduğuna işaret ederek, tarımsal faaliyetlerin bölgede daha aşağıya geleceğinin, Kuzey Avrupa'da ise artacağının öngörüldüğünü vurguladı. Son 100 yılda atmosfer sıcaklığının 0.74 santigrat derece arttığını belirten Pepe, bu ısınmanın da insan unsurundan kaynaklandığını anlattı.

    Üzerinde en fazla durulması gereken konulardan birinin de yer altı sularıyla ilgili olarak "kaçak kuyuların" olduğunu belirten Pepe, suyun arz ve yönetimiyle ilgili sıkıntılarda olduğunu kaydetti. Başta Ankara olmak üzere bazı şehirlerde içme suyu açısından barajların alarm verdiğini anlatan Pepe, konuyla ilgili herkese sorumluluk düştüğünü vurguladı. Pepe, "Sorumluluk evdeki ev hanımı Ayşe Teyze'ye düşüyor. Kime düşüyor? İlkokul 5'inci sınıfa giden Hasan'a düşüyor. Kamyon şoförü Mehmet'e düşüyor. Köylü Ali Amca'ya düşüyor. Yani herkesin sorumlulukları var" dedi.

    Evlerde daha az enerji kullanan buzdolabı, çamaşır makinesi, ütü ve ampullerin kullanılması gerektiğini söyleyen Pepe, "Çünkü fazla enerji demek daha fazla emisyon demek, daha fazla küresel ısınma demektir" dedi. Buzdolaplarının evin en soğuk noktasına konması gerektiğini belirten Pepe, çamaşır ve bulaşık makinelerinin tam dolu olarak çalıştırılması, TSE'ye uygun ürünler kullanılması gerektiğini anlattı. Yiyeceklerin düz tabanlı tava, tencerelerde pişirilmesi, düdüklü tencerelerin daha fazla kullanılması gerektiğini de söyleyen Pepe, güneş enerjisinden daha fazla yararlanılması gerektiğine de işaret etti.

    Lokanta ve işyerlerindeki patetes kızartma yağlarının ve araçların atık yağlarının kanalizasyonlara dökülmemesi gerektiğini belirten Pepe, bu yağların 1 milyon litre suyu kullanılamaz hale getirdiğini vurguladı. Pepe, diş fırçalarken, traş olurken musluğun açık bırakılmaması gerektiğini de hatırlatan Pepe, damlama olan sadece bir tek çeşmeden ayda 1.5 metreküplük su kaybı olduğunu söyledi. Radyatörlerin arkasına alüminyum folyo kaplı izopanlar konulması gerektiğini böylece de yüzde 5 enerji tasarrufu yapılacağını kaydeden Pepe, binalarında izolasyonlarının iyi yapılması "iyi giydirilmesi" gerektiğini ifade etti.

    Araçların rölantide fazla çalıştırılmaması gerektiğini de söyleyen Pepe, çünkü daha fazla enerji harcayarak emisyonun artırıldığını kaydetti. Türkiye'nin yıllık enerji israfının yaklaşık olarak 5-7 milyar dolar olduğunu belirten Pepe, araçların ayrıca hız limitlerinin üzerinde de kullanılmaması gerektiğini söyledi.


    Gazetecilerin üç bakana da "siz ne tip tasarruflar yapıyorsunuz" sorusuna karşılık olarak Tarım Bakanı Mehdi Eker, "Çevre Bakanımızın tavsiyelerini uyuyorum" diye karşılık verirken, Enerji Bakanı Hilmi Güler "ısı yalıtımına" önem verdiğini kaydetti. Güler, tasarrufun karanlıkta oturmak anlamına gelemediğini söyleyerek, enerjinin ekonomik bir şekilde kullanmaya çalıştığını belirtti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saltuk -- 6 Şubat 2007; 14:45:14 >




  • ayrıca hepinizin uygunsuz gerçek filmini izlemesi gerektiğini düşünüyorum.gerçekten küresel ısınmanın boyutlarını gösteren bir film
  • Küresel ısınmanın somut sonuçları çok yakında ülkemizde de görülecektir. Küresel ısınmanın yol açtığı bir çok afet, yeryüzünde yaşayan canlıların büyük bir kısmının yok olmasına neden olacaktır. Ama insanlığın sonu böyle olmayacaktır, inanın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 7 Şubat 2007; 17:54:19 >
  • ben de katılabilir miyim geçen sene fidan dikmeye kızılcahamama gittik daha doğrusu yakınlarına :)), TÜRKİYEM ÇÖL OLMASIN:))
  • YA ZATEN GÖRMÜYOR MUYUZ Kİ , KIŞLAR KIŞ GİBİ GEÇMİYOR ANKARADA OTURUYORUM YAĞMUR DOĞRU DÜRÜST YAĞMIYOR BİLE, HAVA KİRLİ, ŞÖYLE Bİ YEŞİL ALAN BİLE YOK, DAĞLAR ÇIPLAK NE DİYİM YA , FİDAN DİKMEYE GİTMİŞTİK , ŞU ANDA DURUMLARI NE BİLMİYORUM, UMARIM KURUMAMIŞLARDIR GEÇEN SENE BAHAR DÖNEMİNDE GİTMİŞTİK AMA İNŞALLAH TUTMUŞTURLAR:) BU ARADA ADIM ALP MEMNUN OLDUM HERKESLE:) ANKARAYIM, ÖĞRENCİYİM BİLGİSAYAR SİS. ÖĞRETMENLİĞİ 3.SINIFTA OKUYORUM ,
  • bu konu kapanmış görünüyor hiç cvp yazan yok ya
  • Kusura bakma kardeş görmemişim.
    Hemen ekliyorum hoşgeldin.
  • hoşbulduk:)
  • benide ekler misin ?
  • >OnuR<, kusura bakma biraz geç gördüm.
    Hoş geldin.
    Yukarıdaki biraz uzun yazıyı göz gezdirerek de olsa okumayı unutma.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.