Şimdi Ara

DH Diş Hekimleri ve Diş Hekimliği Öğrencileri Topluluğu (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
509
Cevap
41
Favori
41.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Arkadaşlar DH okumak isteyen Lise 3 öğrencisi 1.dereceden yakınım var, ikamet ettiğimiz yere yakınlığı bakımından Marmara DH fakültesine odaklandık,İnternet üzerinden biraz araştırma yaptım Marmara üniv. DHF. hakkında çok iyi yorumlar okumadım,özellikle eski yerindeyken (nişantaşı) bayağı bir sıkıntılı imiş hem okul hem amfiler hem eğitim düzeni hocalar,asistanlar vs.

    Şu an Maltepe'deki kampüsünde durumlar nasıl,tavsiye eder misiniz..Tavır ve tutumlarda biraz olsun yumuşama var mı? Yani küfür,hakaret,aşağılama vs. bahsediliyor, şimdilerde nasıl..

    İyi günler teşekkürler..
  • Merhaba arkadaslar ben 3. sınıfa geçtim bu sene yatay geçişlere basvuruyorum, aşağıya yazacagim iller ve fakülteleri hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi ???

    MALATYA İnönü
    KONYA Selçuk ve Necmettin Erbakan
    GAZİANTEP
    TRABZON KTÜ
    SAMSUN 19 Mayıs
  • çekilmiş diş için yardım edebilcek var mı ?
  • ikinci el aeratör-anguldurva-mikromotor üçlü set arıyorum. tercihen W&H marka. ama kaVo falan da olabilir. Markasına göre fiyatta anlaşırız
  • Bezmialem diş 1 arkadaşlar yazın beni de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinde dusdata soru bankası olan satmayı düşünen pm lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaslar yeni mezun birisi devlette ne kadara çalışır ve 5 yil sonra ne kadar artar maaşı? Özelde bu durum nedir? Bunlari öğrenmek istiyorum. Bilen birisi isin içinde olan birisi cevaplarsa memnun olurum. Tesekkur ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noxramma

    Merhaba arkadaslar yeni mezun birisi devlette ne kadara çalışır ve 5 yil sonra ne kadar artar maaşı? Özelde bu durum nedir? Bunlari öğrenmek istiyorum. Bilen birisi isin içinde olan birisi cevaplarsa memnun olurum. Tesekkur ederim..

    Şu an için devlette Ağız dış sagligi merkezlerinde uzman olman profesör olman vs maaşını değiştirmiyor. Baktığın hasta sayısı ile orantılı bir para geçiyor eline. Devlette üniversite de devam edersen farklı tabi. Özelde çalışabilirsin. Üniversitede ve sonrasında kendini geliştirmek önemli. Adsm lerden bisi olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aenescan1994 A kullanıcısına yanıt
    Peki sayi olarak ne kadar? Mesela bi 8bin kazanmak ne kadar zor ne kadar kolaydir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noxramma kullanıcısına yanıt
    İnan en ufak fikrim yok. Aç kalan görmedim :) merak Edip sormadım ama tanıdıklarım iyi kazanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noxramma

    Peki sayi olarak ne kadar? Mesela bi 8bin kazanmak ne kadar zor ne kadar kolaydir?

    ortalama 4 den başlar dönere göre 6-7 görürsün hastaneye göre 8-9 olabilir. 8 kolay olmaz bazı hastanelerde imkansız hangi şehirde olduğuna göre de değişir
  • Noxramma kullanıcısına yanıt
    5-6 arasi genelde.



    5-6 sana cok gelmesin aksine cok dusuk bi rakam. Artik herkes 3-3.5 dan basliyor işe. Hemsire ne okumusta 3.5 aliyor veya 200 binle girmis endustri muhendisligine 3 aliyor 4 aliyor.



    Bunlarin yaninda sen omrunu vermissin , sinav zamani onlar yatmis sen sabah aksam calismissin , uni doneminde hastalarla zor sinavlarla surekli bogusmussun aldigin maas 5.5.



    Kesinlikle adil degil





    Diş hek ligini cok istemeyen arkadas gelmesin pisman olur


    Ben sadece diş hek ve tıp istedigim icin suanda pisman degilim. Ama guzel para kazanmak icin bu meslekte surec uzun.

    Dus icin cogu kisi mezuna kalmak gibi bir yil daha veriyor ve ustune 3-4 yil daha uzmanlik yapiyorsunuz. Bu 3-4 yilda ort 5 aliyorsunuz bolumune gore degisir ama 5 i kesinliklikle gecmez.

    3-4 yil uzmanligi yaptiktan sonra bolumune gore cok guzel paralar kazanilabiliyor ama yaş oluyor 28-29. Artik yapcak bisey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnson22 -- 26 Nisan 2017; 15:35:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ortalama bir özel klinik açtıktan sonra gelirimiz ne oluyor bilgisi olan varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel ve kapsamlı anatomi ,fizyoloji ve histoloji notları olan varsa -pdf şeklinde- paylaşabilir mi??

    Ya da kitap ve atlas önerebilir misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinav doneminden bunaldim suraya biseyler karalayayimda icimi dokeyim.



    Tercih etmeyi dusunen arkadaslara yararimiz olsun hayatlarini kurtaralim.







    Ya gencler valla yapmayin yazmayin su bolumu. Durum soyle , dis hek disindaki Tum Bolumler tum fakulteler hepsinin sinavlari bi hafta olur max 10 gun olur 7-8 sinav olurlar biter.. geri kalan tum sezon boslardir. Siz 3 ay boyunca sinav olursunuz yetmez butlere kalirsiniz butler temmuz agustosta. Tum uni ogrencileri 2-3 tatil yaparken siz hala sinav derdindesinizdir.



    Baska bolumde okuyan arkadaslariniz , sevgiliniz bunalir artik sizin ders calismanizdan. Sorarlar cikalim disari diye siz yine ayni cevap " ders calismam lazim ". Ulan bi hafta calisirsin iki hafta calisirsin. Yok. 2 ay vizeler 1 ayda finaller.





    He bide tabi hasta bakiyoruz bi yandan. Onların barajıda ayrı. Barajı dolduramazsan direk kalirsin vs.





    "Ama meslekte cok para var. ". He ÇOK var. 5-6 bin alirsin duz mezun olup Kopek gibi calisarak. O calismayla omrunden omur gider. Bikarsin degmez..





    Daha az calisayim daha fazla kazanayim dersin , 1 seneni uzmanlik sinavina hazirlanmaya verirsin. Hadi basardin diyelim 3-4 senede uzmanlik yaparsin yasin oldu 28.. omrunden omur gitmis olur iyi para kazanayim diye yirtinirken.







    Valla tekrar secim sansim olsa 2 defa daha dusunurdum gercekten.. Sanirim suanki kafamla itü odtu bogazicinden birini hedefler girerdim muhendislige. Sonra yurtdisini dusunurdum. Olmadi turkiyede zaten max 5 senede iyi paralar kazanmaya baslardim. En azindan universite hayatim hayat olurdu , omrumden omur gitmezdi.





    Bilmiyorum harbi bunaldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sececek arkadaşlara tek tavsiyem var.Bakıyorum girmek isteyenler ne kadar kazanılır kaçla başlar gibi sorular sormuş.Parası için değmez çok net bir şekilde söylüyorum derdiniz paraysa diş hekimliği okumayın kendinize yazık edersiniz.Para kazanırsınız ama o parayı harcayacak ne akıl sağlığınız kalır ne fiziksel gücünüz kalır ne vaktiniz olur.Kazandığınız parayı karınız çocuğunuz vs harcar siz ömür boyu çalışırsınız.

    Ben bu meslekte genellikle 2-3 tip görüyorum.Birincisi para delisi para için yanıp tutuşan bütün derdi para olan para para diye ölecek tipler böyle bir insansanız girin iyi kazandırır merak etmeyin(yedi sülalesine yetecek parası olup parasızlıktan ağlayan tiplerden bahsediyorum).İkincisi meslek hırsı egosu olan diş hekimi olunca havası olucak statüsü olucak sanan tipler ki bu tiplerin çoğu altındaki adamı ezebilmek adına okulda kalıp akademisyen vs olur.İnsanları dilediğiniz gibi ezmek her istediğini yaptırmak size keyif veriyorsa ve yaptığınız meslek, etiketiniz sizden önemliyse size göre bir meslek seçebiliriniz.

    Bir de gerçekten mesleği seven çok az sayıda bu işi yapmalı dediğim adam var ama bu adamların sayısı inanın bir elin parmağını geçmiyor çoğu fakültede.Bölüme girer, sever gerçekten severek hastanıza bakarsanız, önceliğiniz mesleğiniz ve yaptığınız işse ne olur okuyun sizinle aynı bölümde okuyacak saçma insanlara, hocalara, asistanlara rağmen okuyun çünkü bu mesleğin sizin gibi insanlara ihtiyacı var.

    Belki unuttuğum istisna okumak için farklı sebepleri olan insanlar olabilir ama bu bölümde okuyanları geneli bu tipte insanlar.Böyle bir kafa yapınız düşüncesiz varsa okuyun aksi taktirde bir sürü meslek var elbet karnınızı doyurursunuz dert etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demirciler -- 18 Haziran 2017; 21:35:45 >




  • Ulan her bölüme herkes sövüyor kafayı yiyeceğim
  • 1.sınıfta sabundan diş yaptırıyorlar mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firefliess kullanıcısına yanıt
    Evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: syberling

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jack Kerouac

    Hocam gençler hevesli neyle karşı karşıya olduklarının farkında değiller bırak kendileri bulsun yolu zaten 3 ay sonra kıvama gelirler:)

    yapacak bişey yok daha görmedk biz içine girince oluyo ne oluyosa :)

    baya bi kıvama geldik hocam :D
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.