Şimdi Ara

DH CEMİYYET-İ OSMÂNİYYE - [ 861 KİŞİ OLDUK ] - [ Yeni Bölüm Eklendi ] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.036
Cevap
69
Favori
139.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
150 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benide ekler misiniz hocam ?
  • Ekler misin benide ?
  • bu grup çok önceden kurulmalıydı aslında
    buraya 80 yıl önce ışınlanmadık, geçmişimizden de utanmıyoruz.

    benide ekleyin,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SFX -- 28 Ağustos 2013; 11:45:32 >
  • Ekledim dostlar

    @sfx
    @CiviLian.
    @MrKira
    @TurkishCovboy
    @Navy.

    Ekledim

    @Melankolik Adam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kediyeyolgösterenadam -- 28 Ağustos 2013; 15:13:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BostonMavericks

    Ekle hocam I-C-O:Hocam girdin mi gruba ?

    Aslında pek grup olayını sevmem.

    Biz
    Osmanlıyız. Pek şanlıyız.
    />



    Büyük Türk Milleti
    />
    ,
    Hazreti Muhammed'in Ümmeti.
    />






  • --OSMANLI ŞERBETİ'NİN TARİHÇESİ --

    Şerbet Osmanlı’da günlük yaşantıyı, geleneksel davranış kalıplarını etkileyen; Sultanın sofrasından fakir sofrasına kadar eksik tutulmayan, çeşit çeşit yapılan, her evde, her zaman ansızın gelen misafire sunulması gereken en önemli ve leziz ikramlardan biriydi.

    Topkapı Sarayı’na sonradan eklenen "Helvahane" ile mutfak adeta bir tatlı, şurup ve şerbet laboratuvarı halini aldı. Sarayın en gözde şerbetleri gül, zambak, menekşe, fulya, yasemin, muhabbet, iğde ve nilüfer çiçeklerinden yapılırdı. Özellikle tatlı suda yetişen ve çok kısıtlı miktarda bulunan nilüfer çiçeğinden yapılan şerbet aynı zamanda akıllara durgunluk verecek bir reçete idi.

    Batı'da şarabın günlük hayat ve şölenlerde aldığı yeri Osmanlı'da şerbet çok rengin ve zengin bir çeşitlilik ve lezzetle yerini almıştı. Tadı, rengi, kokusu, soğukluğu ve sunumuyla Osmanlı sofralarının tarihsel zenginliğini yansıtan şerbet çeşitlerinden bazıları limonata, üzüm, elma, armut, ayva, erik, badem sübyesi de denilen badem şerbeti, kavun çekirdeği şerbeti, nar, dut, iğde, koruk, ceviz şerbetleridir. Böğürtlen, çilek, kızılcık, kayısı, ağaç çileği, mandalina, portakal, şeftali, turunç, vişne, gül, amber, fulya çiçeği, menekşe, yasemin çiçeği, muhabbet çiçeği, zambak, demirhindi, keçiboynuzu, antep fıstığı şerbetleri ise en çok tercih edilenleriydi. Yemek dışında kışın tarçın şerbeti sıcak olarak verilir, yazın koruk ve bal şerbeti sunulurdu. Nar şerbeti ikramı kibarlıktan addedilirdi. Balla ve sirkeyle yapılan sirkencübin şerbeti hem susuzluğu giderir, hem de hastalıklara şifa olurdu.

    Ünlü yemek tarihçisi Alan Davidson’a göre Osmanlı Şerbeti İtalyan mutfağına “sorbetto” olarak, Fransız mutfağına ise “sorbet” adı ile girdi. Böylelikle şerbet “sorbet” adıyla tüm dünya sofralarında geleneksel bir boyut kazandı.




  • EKLE HOCAM ŞİMDİYE KADAR GÖRMEMEM BU GRUBU HATA


    keşke 2.Abdülhamitin imzasıda olsaydı ve Kanuni.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Response- -- 28 Ağustos 2013; 14:05:54 >
  • yaz benide
  • benide eklermisiniz lütfen :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

    Ekledim dostlar

    @sfx
    @CiviLian.
    @MrKira
    @TurkishCovboy
    @Navy.


    Beni de ekleyiniz
  • Nihayet geçmişine,ecdadına çemkirmeyen bir topluluk bulabildim, selam olsun herkese.

    Yazın beni de.
  • benide ekle
  • Beni de ekler misin kardeş?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seçimzabıtkatibi

    Nihayet geçmişine,ecdadına çemkirmeyen bir topluluk bulabildim, selam olsun herkese.

    Yazın beni de.

    Vallahi hocam ya derseniz de onu deyin. Osmanlinin geri gelme ihtimalinden bile korkanlar var, Osmanli saglam korkutmus anlasilan :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EKLE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DiCaprio

    EKLE

    Ekledim hocam
  • ekle

    bir paylasim da benden olsun:

    nahıl ağacı



    dugunlerde, bayramlarda, kutlamalarda hazirlanirdi.

    buyukluklerine gore iskeletleri demirden veya tahtadan hazirlanir. suslu kureler ust uste konur. etrafi kumas, canli cicek, sekerden yapilma insan ve hayvan figurleri ile suslenirdi.

    etrafina altin, gumus, degerli taslar konur. en son olarak mesalelerle isiklandirilir. en tepesine de buyuk bir mesale veya alem konur. parlak mukemmel bir goruntuye kavusur.

    buyuklukleri ve susleri kutlamayi yapanin ekonomik durumuna gore degisir.

    bu agac kutlama bitene kadar gezdirilir. en son belli bir yerde yikilir. sekerlemeleri cocuklar kapar. degerli esyalar fakirlere sadaka olarak verilir.

    kulturumuze ait mukemmel bir detaydir




  • Beni nasıl almazsınız la bu gruba tarihçi ve onur üyesi yaz.
  • atalarımla, osmanlı ile gurur duyuyorum.

    ben de varım
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.