Şimdi Ara

### DH Body Builders ### (2297. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
46.810
Cevap
292
Favori
1.524.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22952296229722982299
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Josepth

    Kış için supplement stokluyorum.Hem spor için hem de yoğun bir kpss dönemi için vitamin arayışları içindeyim ve daha önce hiç kullanmadım.Omega 3 ve 6 almayı düşünüyorum öncelikle.Tavsiyeniz var mı? Ocean plus'ı öneriyorlar genelde.Ayrıca çinko,magnezyum gibi takviyeleri kullanmalı mıyım? Bilgili arkadaşların yardımını bekliyorum.
    Zn nin ayrı, Mg nin ayrı ve ikisi bir haplar var eczanede ama vücuttaki eksiklik noktası anormal bir durum yok ise genellikle zengin beslenme (daha çok meyve sebze özellikle patates ile Mg tamamlanabiliyor diye biliyorum)

    Ocean genellikle önerilen marka fakat ben daha önce öğrencilik döneminde de yakın zamana kadar da bu omega3 aldım. Hiçbirinin ne yararını gördüm ne etkisini gördüm.

    İşin içinde anormal durum yahut doktor tavsiyesi gerektirebilecek bir durum yok ise piyasa da olan tüm hapların yararı %5'i geçmez ama bir servete bedeldir.

    Birtek melatonin in uykuya etkisi gözlemlenebilir şekilde etkili.

    Kafein- Aspirin- kreatinin akut etkisi dışında alayı yalan. Onlarda dolaşım sisteminden dolayı etkili.
  • Bir süre (belki 1-2 yıl) evde veya plansız bir şekilde salonda spor yaptıktan sonra yaklaşık 4 haftadır stronglifts 5x5 yapıyorum. Bugün squat 65kg'da 2. sette 3. tekrarda kaldım, bacaklarım hep ince ve güçsüz olmuştur. (183cm 72kg'ım bu arada). Kilo almam gerekiyor sanırım da almaya çalışırken tekrar artırmaya mı çalışayım, 65kg'ı çıkarmak için mi uğraşayım, yoksa leg press, extension, curl gibi hareketlerle mi destekleyeyim bilemedim. önerisi olan varsa öğrenmek isterim. (şimdilik bench 47,5kg, overhead 35kg, deadlift 70kg, overhead dışında daha artar gibi geliyor diğerleri ama squat çok kötü)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sh33p3r

    Bir süre (belki 1-2 yıl) evde veya plansız bir şekilde salonda spor yaptıktan sonra yaklaşık 4 haftadır stronglifts 5x5 yapıyorum. Bugün squat 65kg'da 2. sette 3. tekrarda kaldım, bacaklarım hep ince ve güçsüz olmuştur. (183cm 72kg'ım bu arada). Kilo almam gerekiyor sanırım da almaya çalışırken tekrar artırmaya mı çalışayım, 65kg'ı çıkarmak için mi uğraşayım, yoksa leg press, extension, curl gibi hareketlerle mi destekleyeyim bilemedim. önerisi olan varsa öğrenmek isterim. (şimdilik bench 47,5kg, overhead 35kg, deadlift 70kg, overhead dışında daha artar gibi geliyor diğerleri ama squat çok kötü)
    Stronglift'in kendi kuralına göre %10 ağırlığı düşürüp tekrar artışa gitmen gerekiyor.

    Mesea 100kg' da kaldın, 90'a inip tekrar 92.5'tan aşlayıp -95-97.5 diye 4-5 antrenmanda 100'e tekrar gelmen gerekiyor.

    Sen ama 2.sette kalman enteresan, bir önceki antrenmanda 62.5 kg'yu 5 Set - 5 Tekrar yapabildiysen, bir sonraki antrenmanda 2. sette kalmazsın. Muhtemelen:

    -Toparlanamıyorsun
    -Beslenmiyorsun
    ya da formun bozuk ve her anternmanda farklı bir kaldırış ile bir şekilde kaldırıyorsun.
  • Onu da zorlanarak yapmıştım zaten hocam ama formu bozmadığımı düşünüyorum, zamanında aynı ağırlıkla belimi incitmiştim. belki onun korkusundan gücümü toplayamadım.
    Teşekkürler.
  • Yüksek sıcaklıklardan ve gittiğim salonun pisliğinden dolayı evde çalışıyorum bir süredir, duvara barfiks monte ettim gayet efektif şekilde iş görüyor. Merak ettiğim bir husus var, pull up barı üzerinde sırtın bütün noktalarını vurmamız mümkün mü ? Mesela wide-grip pull up lat lara güzel vuruyor, aynı şekilde upper back, traps odaklı ne tür hareketler yapılabilir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Venture

    Yüksek sıcaklıklardan ve gittiğim salonun pisliğinden dolayı evde çalışıyorum bir süredir, duvara barfiks monte ettim gayet efektif şekilde iş görüyor. Merak ettiğim bir husus var, pull up barı üzerinde sırtın bütün noktalarını vurmamız mümkün mü ? Mesela wide-grip pull up lat lara güzel vuruyor, aynı şekilde upper back, traps odaklı ne tür hareketler yapılabilir ?
    gironda sternum chin ups. youtube'dan bakarsın.

    veya decathlon'dan dips aparatı alıp inverted row yapabilirsin.

    ben ikincisini yapıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kivancokten4099

    gironda sternum chin ups. youtube'dan bakarsın.

    veya decathlon'dan dips aparatı alıp inverted row yapabilirsin.

    ben ikincisini yapıyorum.

    Alıntıları Göster
    Decathlon'daki dipsin fiyatı çok pahalı, dediğiniz harekete bakayım teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cosmos2999

    5X5 in hacim değil Kuvvet amaçlı bir program olduğunu kimse söylemedi mi?.. Bench Press, Squat, Deadlift Güç kazandıran hareketler. 5X5 yeni başlayanların Güç kazanması için Tavsiye edilen program. 1-2 Hareketle Hacim yapılacağını düşünmüyorum. Bir kas Grubu için haftalık tavsiye edilen 20-28 Set. 2 kez haftada aynı kası çalıştırıp, her çalışmada 10-14 Set 100-140 Tekrar tavsiye edilen.

    Spor Salonunda 5X5 hareketlerini yapanları takip ediyorum. Çoğunluğu yeni başlamış ve hacime sahip olmayanlar. Söyle baya baya hacim yapmış adamların gelip Bench Press, Deadlift, Squat ile antrenmanı bitirdiğini görmedim. Artık kabullenmek gerek Split Program hacim için en çok tercih edilen program. Ege fitnnes yada ağır sağlam Furkana bakıyorum adamlarda güç var ama hacim yok. Hacim için Kaslara tam yıpratma şart.

    Ben bacak çalıştığım gün 6 hareket yapıyorum. 2-3 Gün sürüyor kendime gelmem.
    ICF var temeli aynı şablon üzerine kurulu hareket çeşitliliği çok olduğu için bana karman çorman kaos gibi geliyor.

    Fakat aynı şablona 3 setli 10 tekrarlı kol ve omuzu güzel yayılırsa gayet optimum olabiliyor. Bir bakıma büyük hareketlerin aksesuarı mantığında.
  • Merhaba eve paralel bar almayı düşünüyorum. Bu aletle yapılabilecek hareketlerin olduğu bir site tavsiye eder misiniz?
    https://www.decathlon.com.tr/100-antrenman-istasyonu-id_8379822.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

    Merhaba eve paralel bar almayı düşünüyorum. Bu aletle yapılabilecek hareketlerin olduğu bir site tavsiye eder misiniz?
    https://www.decathlon.com.tr/100-antrenman-istasyonu-id_8379822.html
    https://www.youtube.com/watch?v=v7o9uSu9AVI
    https://www.youtube.com/watch?v=80np84_WCwY
    https://www.pullupmate.co.uk/articles/10-minute-parallel-bar-exercises/
  • Zaten eğer genetik alt yapınızda saçınız dökülecek ise kreatin saçı erken dökebilir ama genetik olarak yoksa kreatin ile de saçınız dökülmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşımın sporda 2. günü ve leg press makinasında 210 kg bacak çalışıyor.daha önce aynı makinada sporcu görmüştüm ve 240 kg yaptıktan sonra yürüyememişti resmen.ben anlamadım bu işi
  • Diyetisyen ile görüştüm kan vermiştim geçen hafta bu gün sonuçlar vs. gelmiş günlük 3190 kalori almam lazımmış bunun içerisin'de 214gr protein olmalı dedi şimdi hesaplıyorum hesaplıyorum gün'de nasıl 214gr protein alacağım içinden çıkamıyorum protein tozu kullansam 1 servis 26gr protein veriyor proteinli süt'lerden içsem 30 gr protein veriyor ki 8 tane içmem lazım yumarta tavuk göğüsü falan dersem bile yine'de 214gr protein'i tutturamıyorum sabahtan akşama kadar ne yesem 214gr tutmuyor nasıl yapacağız fikri olan var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

    Diyetisyen ile görüştüm kan vermiştim geçen hafta bu gün sonuçlar vs. gelmiş günlük 3190 kalori almam lazımmış bunun içerisin'de 214gr protein olmalı dedi şimdi hesaplıyorum hesaplıyorum gün'de nasıl 214gr protein alacağım içinden çıkamıyorum protein tozu kullansam 1 servis 26gr protein veriyor proteinli süt'lerden içsem 30 gr protein veriyor ki 8 tane içmem lazım yumarta tavuk göğüsü falan dersem bile yine'de 214gr protein'i tutturamıyorum sabahtan akşama kadar ne yesem 214gr tutmuyor nasıl yapacağız fikri olan var mı ?
    Kaç kilosun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yumurta vs yerken zorlanıyorum yaninda ne içebilirim bütün soğuk içecekler malum şeker asit düzenleyici vs kaynıyor çayda pek içemiyorum öneriniz nedir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    arkadaşımın sporda 2. günü ve leg press makinasında 210 kg bacak çalışıyor.daha önce aynı makinada sporcu görmüştüm ve 240 kg yaptıktan sonra yürüyememişti resmen.ben anlamadım bu işi
    Uyarsaydin yürüyemez o da 1 hafta merdivenlerden zor iner

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bcaa içebilirsin iyi gider.
  • uyardım. gaza gelmiş denemiş ,bacaklarım iyi benim dedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5

    Kaç kilosun hocam

    Alıntıları Göster
    Hastane ölçümüne göre 80 kilo
  • AliExpress'ten ağırlık yeleği alan oldu mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 22952296229722982299
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.