Şimdi Ara

### DH Body Builders ### (2273. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46.810
Cevap
292
Favori
1.524.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 22712272227322742275
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Popüler fullbody programlardan hangilerini tavsiye ediyorsunuz?

    1.5 ay kendim salona gitmeden biraz ısınma hazırlık olsun diye şu programı uyguladım. Haftanın 3 günü:

    Squat 3x10
    Deadlift 3x10
    Barbell Row 3x10
    Military Press 3x10
    Barbell Curl 3x10

    Salona yazıldım bir programa ihtiyacım var. Yalnız öncesinde forumdaki konulara göz attığımda program içinde şu hareket yerine şunu yap vs. deniyor bunu neye göre belirliyorsunuz?

    10 derece skolyozum varmış. Önceliğim skolyozun artmaması, zamanla azalma da olursa çok iyi olur.

    Omuz ve kollar(biceps ve triceps) için ekstra hareketlere ihtiyacım var.

    Ayrıca barfiks çekemiyorum o yüzden programa lat pulldown eklemeli miyim?

    Karın bölgesini ile ilgili hiçbir fikrim yok.

    Yardımcı olmak isteyen arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
  • Peter Jones P kullanıcısına yanıt
    Squat için mantiksiz değil halter ayakkabilari da neticede ayni mantikta üretilen ürünler. Tabani kaymiyip yere sağlam tutunuyorsa sorun yok:) Deadlift zaten golden era dediğimiz 60-70 li yillarda genelde bu şekilde çalişilirdi fakat iş güvenliği açisindan tehlike yaratabilir ayağina halter düşer vb. ona dikkat edersen sorun olmaz zaman zaman ben de öyle çalişiyorum.
  • BusteID B kullanıcısına yanıt
    Skolyoz varsa öncelikle doktora danişin ya da bir fizik tedavi uzmaninin görüşünü alin. Kaş yapalim derken göz çikarmayalim. Sonrasinda postür düzeltici egzersizler var onlara odaklanabilirsiniz. Bu egzersizlerin büyük bir kismi ağirliksiz egzersizler misal pilates topunun üzerinde yapilan hareketler ya da ağirliksiz squat gibi. Barfiks güçten dolayi çekemiyorsaniz yardimli deneyin salonda bu tarz ekipmanlar var eğer yoksa bir arkadaşiniz ayaklarinizi tutsun siz üst gövdenizi yukari çekmeye çalişin zamanla kuvvetlenirsiniz. Üstte yazdiğiniz hareketler compound yani bileşik hareketlerdir vücutta sadece bir bölgeyi değil birden fazla bölgeyi çaliştirirlar. Dolayisiyla bu tarz hareketler her zaman daha güç arttirici, daha sağlikli ve daha teknik bilgi isteyen yani sizi gelişime zorlayan hareketlerdir.

    Program işi aslinda bu işin %20si bile değil neticede önemli olan beslenme ve kaslari çaliştirmak. Her hareketin neredeyse bir alternatifi var kimisi onu seviyor kimisi bir diğerini o nedenle şunu bunu yap kismina pek takilmayin.

    Yinede öneri isterseniz sağlik açisindan her şey yerinde ise stronglifts 5x5 gerek yeni başlayan gerekse orta seviyeye yakin sporcular için kanimca ideal. Çok ekipman yok, temel hareketler var (3 büyüklerin üzerine kurulu: Squat, bench, deadlift), çalışması zevkli, kısa sürüyor ve güç artişi sizi motive eder.

    Karın kası tamamen yağ orani ile alakali, yağ orani %14 ve aşağisina inmeye başladikça kaslar görünür yoksa aksi halde ne yaparsaniz yapin çikmaz. Bu da diyetle alakali. Sporcu beslenmesi üzerine biraz araştirma yapin fikir edinirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Addict -- 18 Eylül 2018; 9:42:27 >
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    Ben nike romaleos'u gözüme kestirdim ama bekliyorum biraz :)
  • Iron Addict kullanıcısına yanıt
    Dediğim adama sor baya ucuzdu onda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iron Addict kullanıcısına yanıt
    Hocam skolyoz S biçiminde ve çok az bir açı var. Doktora sorsan asla ağırlık kaldırma der ancak fizik tedavi vermedi, yüzme önerdi yüzmeye zaten gidiyorum. Ancak kasları güçlendirmekten başka çarem var mı? Fıtığı olanlar bile back extension vs. çalışıp sonra deadlift yapıyor. Fıtığım azaldı vs. diyorlar. Ben yine doktora gideceğim ama onlardan sporla alakalı görüş almak çok zor. Fizik tedavi durumunu bilemiyorum, ciddi bir durum olsa yönlendirirdi sanırım.

    Karın kası antremanı olarak aklımda hiçbir fikir yok demek istemiştim. Nasıl bir yol izlemeyim? Benim amacım vücut olarak postürü düzeltmek, yoksa görüntü ilk önceliğim değil. Evde 1.5 ay çalıştım postürüm açısından olumlu hissettim. Gün içinde daha fazla dik durduğumu hisseder oldum.
  • BusteID B kullanıcısına yanıt
    Doktor derken rastgele bir doktora değil spor hekimleri var bu işin uzmanlari onlara danişin. Devlette de var hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama büyük şehirlerde bulmanız kolay olur. Kaslari güçlendirmek çoğu durumda en gerekli tedavi. Misal benim 2 dizimde de 2. derece menisküs var ve ortopedi doktorum spora devam et güçlendir güçlendikçe ağrilarin azalir dedi ki dediği de doğru çaliştikça zaman zaman sizliyor ama gücü yerinde şükür:) Bence sağlam esneme hareketleri yapin ve ağirliğa yavaş yavaş girin. Deadlift sirt için şifa gibi hareket hatta sade sirt değil çoğu bölge için, barfikste keza ama hafif hafif başlayin kendi durumunuza göre yoğunluğu ayarlarsiniz.

    Karin kasi antremani özel bir antreman değil diğer kas gruplarini nasil çaliştiriyorsaniz onu da öyle çaliştiracaksiniz. Yani ağirlikli karın hareketleri ve düzgün beslenme. Yağ düşünce karin zaten ortaya çikar.
  • Iron Addict kullanıcısına yanıt
    Hocam marmara üni. hastanesinde ortopedi doktoru saptadı. Kifoz, lordoz, skolyoz başlangıçları çoğu kişide vardır dedi. Dediğiniz gibi spor hekimi bulabilirsem gidip görüneyim.

    Siz başlangıç olarak 5x5 prog. birini deneyebilirsiniz diyorsunuz anladığım kadarıyla.
  • BusteID B kullanıcısına yanıt
    Evet 5x5 ten cok verim alirsiniz. Ben de 10+ yil dogal bodybuilding yaptim gelisme durunca powerlifting e yoneldim cok daha faydali. 5x5 te bu disipline giris acisindan cok mantikli. Yalniz temiz beslenmeyi ve cardio yu ihmal etmeyin. Stronglifts 5x5 uygulamasi var ucretsiz onu kurun kurcalayin o isinizi epey kolaylastiracaktir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BusteID B kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Herhangi bir tıp alanıyla veya sporla ilgili bir diplomam yok fakat bence güç programlarında ki squat ve deadlift gibi omurgayı yukaridan ciddi ağırlıklar ile zorlayan hareketleri yapmak hastalığınız için BENCE negatif etki yapar. Squat yerine leg press deadlift yerinede back extension ile yetinmek daha doğru olur diye düşünüyorum. Başta da dediğim gibi bunların eğitimini almadım lakin mantık açısından zararlı olacağı kanısındayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JazHoyt J kullanıcısına yanıt
    Geleneğin bozulması iyi olmuş bu ne lan böyle 10 defa mı kazancaklar arka arkaya.

    Abi bunların ten rengi siyah define olduklarında fazla bellş olmuyor yeminle beyaz tenli biri kazanaydı keşke.(ırkçılıkla ilgili değil görüşüm tamamen estestik)

    2000 ve sonrası vücutlarını ben beğenmiyorum yeni Olympialarda estetik diye bi şey yok kategorim IFBB Pro en azından estetikler kilolar çok yüksek değil.

    Arnold gençliğine bakıp bide bunlara bakıp az sövmüyordur herhalde arada uçurum var cidden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, saolun. Doktor bu başlangıç seviyeleri çoğu kişide var, sen önlemini al yüzme yap dedi. Tekrar bir doktora gidip ne durumdayım ona bakmam lazım. İnşallah düzelme vardır.

    Hocam o şekilde bakınca omurgaya dik binen yüklerin hepsinde aynı durum var. Bu sadece sporla ilgili değil hayatın akışında sürekli var. Postürü güçlendirmek istememe sebebim bu yüzden.

    İlginiz için saolun.
  • CR7_35 kullanıcısına yanıt
    Estetik devri Frank Zane ile birlikte sona erdi ne yazik ki:(
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Onun için hareketleri hafif hafifte olsa yapmak lazim. Yapmak lazim ki vücut güçlensin. Leg press squat gibi yükü yukaridan almiyor fakat bele fazlasiyla yük bindiriyor üstelik bu esnada sirt destek de olmuyor ve çalişmadiği için core dedinilen bölge de güçlenemiyor. Deadlift ile back extension kiyaslanamaz bile deadliftte bacak, sirt, trapez, kol kisaca neredeyse squat gibi bütün vücut çalişiyor. Bence doktora danişip hafif kilolarla da olsa bu hareketleri yapmak sağlik açisindan daha faydali neticede boş olimpik bar 20 kg ki bunu fitik olan bile kaldirabilir.
  • Çekiş idmanim 5 set ağırlıklı pull up ,3 set romanian deadlift,3 set bent over lateral raise ve 3-5 set curl şeklinde baya verim alıyorum suan. Pull up kanatları ve biraz üst sırtı, rdl ise bel kasları trapez rhomboid gibi sırtın ortasını geliştiriyor.



    Bugün elimden geldiğince nizami 34 kg ile 5 tekrar yaptim. Vücut ağırlığı 89-90 arası ve zincir kemer ağırlığını hesap edersek 125 kg gibi bişey oluyor ilk set. Ters piramit güç artırımı için ideal ilk set 5 tekrarlik ağırlığı ikinci set yüzde 10 azaltıp(vücut ağırlığı+ekledigimiz ağırlık şeklinde) 6 tekrar, son 3 sette yüzde 10 daha azaltıp 8 tekrar şeklinde sabit ağırlıkla.



    https://youtu.be/H1eNSMcyf8E



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 19 Eylül 2018; 8:43:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Poz vermek gerçekten basit iş değil, buna emin oldum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 19 Eylül 2018; 1:0:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CR7_35

    Geleneğin bozulması iyi olmuş bu ne lan böyle 10 defa mı kazancaklar arka arkaya.

    Abi bunların ten rengi siyah define olduklarında fazla bellş olmuyor yeminle beyaz tenli biri kazanaydı keşke.(ırkçılıkla ilgili değil görüşüm tamamen estestik)

    2000 ve sonrası vücutlarını ben beğenmiyorum yeni Olympialarda estetik diye bi şey yok kategorim IFBB Pro en azından estetikler kilolar çok yüksek değil.

    Arnold gençliğine bakıp bide bunlara bakıp az sövmüyordur herhalde arada uçurum var cidden.
    Tamamen yuruyen kas yiginina donustu olympialar estetik diye bisey kalmadi hepsi hamile gobekli hantal fizikler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CR7_35 kullanıcısına yanıt
    Bu sene estetik kazandi hocam yoksa Phil Heath ve Big Ramy Shawn Rhoden den daha iriler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barfiks çekerken önce kürek kemiklerini (scapula) çekin sonra kendinizi yukari çekin o şekilde cok daha fazla verim alir kanatlari daha iyi büyütürsünüz. Hatta bütün çekiş hareketlerinde ayni şey geçerli şahsen yillarca bunu yapmadan boşa kürek çektim son senelerde sirtim epey büyüdü v-taper dediğimiz şekli o sayede aldim. Youtube da cok video var bu teknikle ilgili misal şunlara bakabilirsiniz:

    https://youtu.be/eGo4IYlbE5g

    https://youtu.be/hkBcTOa21oQ
  • Bugün markette tavuk gogus 28 liraydı

    10 tane yumurta alip ciktim, 9 lira.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 22712272227322742275
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.