Anadolu Üniversitesinin temelini, 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturur. 1982 yılında Anadolu Üniversitesine dönüşen kurumumuz, kısa zamanda yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en büyük üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini almıştır.
Bir bilim ve kültür merkezi aynı zamanda da bir gençlik kenti olarak nitelenen Eskişehir’in merkezinde yer alan ve ana kampüs niteliğinde olan, Yunusemre kampüsünde fakülte ve yüksekokulların bazılarıyla idari birimler ve sosyal tesislerin önemli bir kısmı yer almaktadır.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Mühendislik Mimarlık Fakültesinin bulunduğu 2 Eylül Kampüsü ise kent merkezine 5 kilometre uzaklıktadır. Anadolu Havaalanı da bu kampüstedir.
Bunun yanında yine şehir merkezinde Porsuk Meslek Yüksekokulu kendi binasında eğitim vermektedirler.
Anadolu Üniversitesi, üçü uzaktan öğretim sistemi uygulayan 12 fakültesi, 6 yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı,3 meslek yüksekokulu, 9 enstitüsü, 23 araştırma ve uygulama merkezi ile 15 araştırma-geliştirme-uygulama birimiyle evrensel üniversite değerlerine sahip Türk Yüksek Öğretiminde ilklere imza atmış bir üniversitedir.
Bu ilklerin başında, uzaktan öğretim sistemini hayata geçirmenin başarısı gelmektedir. Bugün uzaktan öğretim yapan üç fakültenin toplam öğrenci sayısı 1 milyonun üstündedir. Bu sistemin geliştirilmesinde gösterilen başarı, bir çok ülke tarafından örnek alınmaktadır.
Anadolu Üniversitesi, en son teknolojik olanaklarla donatılmış bölümlerinde, her biri alanında en iyisi olmak için çalışan ve tüm zamanını öğrencileriyle paylaşan geniş öğretim kadrosuyla öğrencilerini, yaratıcı ve dinamik eğitim ortamları içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalışmaktadır.
Olayların uzağında güvenli ve çağdaş kampüslerde bir öğrenci için gerekli olan her olanak bulunmaktadır. Öğrenciler, İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerle eşzamanlı olarak sinema, tiyatro, konser ve sergi salonlarımızda kültürel ve sanatsal etkinlikleri kolayca izleyebilme, sanatçılarla yapılan söyleşilere katılabilme, kampüslerde bulunan yarı olimpik yüzme havuzunda, uluslararası standartlarda yapılmış spor salonlarında, tenis kortlarında, yeşil sahalarda her tür sporu yapabilme olanağını bulurken, boş zamanlarını da en iyi şekilde değerlendirebilmektedir.
Çeşitli kurumların sağladığı bursların yanı sıra belli bir başarıyı tutturmuş ihtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve beslenme yardımı uygulamalarıyla; sunduğu yemek ve sağlık hizmetleriyle; çağdaş ve güvenli kampüsleriyle Türkiye adına övünç duyduğumuz Anadolu Üniversitesi dünyaya kucak açmaktadır.
Kuruluş Tarihi : 6 Kasım 1958
Öğrenim Dili : Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca
Üniversite Türü : Devlet
Fakülte Sayısı : 12 (3’ü uzaktan eğitim uyguluyor)
Devlet Konservatuvarı Sayısı : 1
Yüksekokul Sayısı : 6
Meslek Yüksekokulu Sayısı : 3
Enstitü Sayısı : 9
Araştırma Merkezi Sayısı : 38
Öğretim Elemanı Sayısı : 1.800
Örgün Eğitim Öğrenci Sayısı : 22.149 (önlisans + lisans)
Lisans Üstü Öğrenci Sayısı : 2.009 (yüksek lisans+doktora)
4 (KIRMIZI) ANADOLU ÜNİV - İKİ EYLÜL KAMPÜSÜ � HALLER GENÇLİK MERKEZİ
GİDİŞ GÜZERGAHI
Anadolu Üniv- İki Eylül Kampüsü Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu Mimarlık-Mühendislik Fakültesi- Muttalip Yolu- Muttalip Cad- Sivrihisar-1 Cad- Hasan Polatkan Cad- Kırım Cad- Cengiz Topel Cad- Haller Gençlik Merkezi Önü- Üniversite Cad- Seylap Cad- Köşesi Son Durak
DÖNÜŞ GÜZERGAHI
Seylap Cad- Gaffar Okkan Cad- Muttalıp Cad- Muttalıp Yolu-Anadolu Üniv- İki Eylül Kampüsü Mimarlık-Mühendislik Fakültesi- Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu Son Durak
Mühendislik Mimarlık Fakültesinde tüm bölümler, gereksinim duyulabilecek gelişmiş laboratuvarlar ve en son teknolojiye sahip cihazlarla donatılmış durumdadır. Fakültede, binaların depreme dayanıklılığından seramiğin yaşamın değişik alanlarında kullanılmasına, kentsel yerleşim haritalarının hazırlanmasına kadar çok değişik alanlarda araştırma ve ürün geliştirme projeleri eğitimle birlikte sürdürülmektedir.
Değişik bölümlerde, TÜBİTAK, Devlet Planlama Teşkilatı, Üniversitemiz Araştırma Fonu ve çeşitli sanayi kuruluşları tarafından desteklenen çok sayıda araştırma ve geliştirme projesi yürütülmektedir.
Bölümler : Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce (*)), Çevre Mühendisliği (*), Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) (*), Endüstri Mühendisliği (*), İnşaat Mühendisliği (İngilizce) (*), Kimya Mühendisliği (*), Malzeme Bilimi ve Mühendisliği (İngilizce) (*), Mimarlık (*)
(*) Zorunlu ingilizce yabancı dil hazırlık programı vardır.
_______________________________
Mühendislik Mimarlık Fakültesi, 1993 yılında yürürlüğe giren 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuştur. Fakülte bünyesinde, Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile Mimarlık bölümleri bulunmaktadır. Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Anadolu Üniversitesinin İki Eylül Kampüsünde, yeni ve modern binalarında hizmet vermektedir.
Fakültenin tüm bölümlerinde, bir yıllık İngilizce hazırlık eğitiminden sonra dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Tüm bölümler, gelişmiş bilgisayar laboratuvarları ile donatılmıştır. Değişik bölümlerde, TÜBİTAK, Devlet Planlama Teşkilatı, Üniversitenin Araştırma Fonu ve çeşitli sanayi kuruluşları tarafından desteklenen çok sayıda araştırma ve geliştirme projesi yürütülmektedir.
Bir de Anadolu Üniversitesi'nde eğitim bütün mühendislik-mimarlık fakültesi bölümlerinde %100 İngilizce mi? Geçen yılki taban puanlar listesinde AÜ'nün İngilizce eğitim veren bölümlerini gördüm de. Bütün bölümlerde mi var bu, yoksa bazılarında mı? İnşaat mühendisliğinde var mı örneğin?
Bir de Anadolu Üniversitesi'nde eğitim bütün mühendislik-mimarlık fakültesi bölümlerinde %100 İngilizce mi? Geçen yılki taban puanlar listesinde AÜ'nün İngilizce eğitim veren bölümlerini gördüm de. Bütün bölümlerde mi var bu, yoksa bazılarında mı? İnşaat mühendisliğinde var mı örneğin?
Alıntıları Göster
İnşaat mühendisliği
ee mühendisliği
bilgisayar mühendisliği
malzeme bilimi ve mühendisliği
bu bölümler %100 ingilizce eğitim veriyor.
zorunlu hazırlık var. yeterlilik sınavıyla atlamak mümkün. kolay birşey liseden öğrendiklerinle geçebilirsin.