Şimdi Ara

DH Alfa Romeo Klübü (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.003
Cevap
41
Favori
221.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar servis için istanbulda iseniz kesinlikle bostancıda carium var oraya götürün araçlarınızı hem kesinlikle yetkiliservisten çok daha iyi anlıyorlar. hemde daha ucuzlar.
    bostancı sanayide
  • Alfa kalite olarak fiata göre üstün değilmi öyle değilse alfa hayalim olmaktan çıkabilir. Gördüğüm kadarıyla fiattan bayağı kaliteli
  • arkadaşım tabiyki fiatla mukayese bile edemezsin.

    seat ile audi aynı kalitede mi
  • arkadaşlar aracın on takımdan ses geliyordu.. rotçu ya gittim sol z rotu ve alt tabla değişcek dedi sanırım alt salıncak demek istedi..

    salıncaga 180ytl
    z rota 30 ytl sadece parcaya diyen bir yer var.. sadece ses yuzunden bu değişir mi değişmese sorun çıkararır mı acaba...
  • ben z rotlara 75'er ytl vermiştim, salıncağa da 200 ytl gibi birşey. ses uzunca bir süre kesildi ancak bu sefer de tablalardan ses gelmeye başladı. parçalar çok da kalitesiz olursa kısa süre içinde tekrar ses gelmeye başlayabilir. parça olarak garanti veriliyorsa değiştirsinler çünkü sesin kaynağı önemli miktarda bu parçalar. önümüz kış daha ne sesler gelicek.
  • aslında bana alt tabla ve z rot dediler..
    parcacıyı aradım tabla dıye hr sey yok alt veya ust salıncak var dediler.. tabla dediğin seye mi 200ytl aldılar senden
  • tablalara dokundurtmadım. salıncak değişti viraj demiri değişti z rotlar değişti. amortisörleri bağlı olduğu yerden söküp bişeyleri de yağladılar 3-4 ay hiçbir ses çıkmadı.
  • acaba tabla denilen seyv daha fazlamı masraf cıkarır
  • Arkadaşlar geçen gün arabam com da gezerken bir alfa 156 da italyan plakarla aynı boyutlarda türkiye plakalı bir araba gördüm.Bilirsiniz italyan plakalar küçük olduğundan çok gzl duruyor.bu tür plakayı arabayı satan vatandaş nerden yaptırmış olabilir ve nasıl onaylatmıştır.İstanbul da bunu yapabilecek bir yer biliyormusunuz?

     DH Alfa Romeo Klübü
  • http://www.powerflex.co.uk/products.asp?cat=0001&catalog=0801&submit1.x=19&submit1.y=17

    kesin çözüm için powerflex öneriyorlar.

    @rid1one
    plaka uygulamaları için "APP plaka" olarak araştırırsan bulabilirsin aradığını. istanbul'da 120 milyona yapanlar varmış bu işi. ankaradan geliyor mühürlü plakalar polis de sorun çıkarmıyormuş. detaylı bilgim yok ama forumda bolca tartışılmıştır diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zibidi_gonzales -- 3 Ekim 2008; 18:41:06 >
  • ilgin için teşekkürler
  • ALFA ROMEO 147 2004 MODEL PLATIN GRI
  • ÖN TARAFTAKİ PLAKAYA ÇOK KARIŞMIYORLAR ASLINDA. BENİM ARKADAŞIM 1 YILDIR ÖNDE PLAKASIZ DOLAŞIYOR.
  • Ama benim çok arkadaşımda önde plakasızlıktan ceza yedi...yanlış bilmiyorsam americada önde plaka şart değil keşke bizim ülkemizde de öyle olsada araçlarımızın duruşunu plakalarımız kötüleştirmese.

    quote:

    Orjinalden alıntı: infrared

    ÖN TARAFTAKİ PLAKAYA ÇOK KARIŞMIYORLAR ASLINDA. BENİM ARKADAŞIM 1 YILDIR ÖNDE PLAKASIZ DOLAŞIYOR.
  • selamun aleyküm.
    yaşım 22,4. sınıf mühendis adayıyım 98 den beri alfa 156 favorimdir,o zamandan beri çok çarpıcı gelir bu araba gözüme.
    ticaret sebebiyle şuan hyundai h100 minibüs kullanıyorum 96 model 11+1 geçenlerde primeraya bindim taksi ile minibüs çok farklı : ))) kim bilir alfalar nasıldır.

    bir kaç husus var sormak istediğim.
    nasipse ben de ileride bir alfa sahibi olmak istiyorum.

    1-varyatör sorunu,bu varyatör tamir takımı kaç para,ne kadar zaman aralığıyla problem çıkartıyor? arabayı yolda bırakır mı?

    2-1.6 motorlarda yüksek devirlerde hararetin yüksekdiğinden bahsedilmiş,buna açıklık getirebilecek biri var mı?

    3-sıralı lpg ile uyum sağlıyor mu alfa romeolar?

    4-benzinle bu aracı kullanamam ben,çok bütcem olmaz.1.6 motora sıralı lpg takılırsa performans çok düşer mi? yoksa 2.0 motora mı taktırılmalı? 2.0 motor lpg ile ortalama ne yakar?

    5-sarı bir 156 crash test youtube de var.o araç kaç modeldir,98 ve sonrası için bu güvenlik eksikliği geçerli midir?

    6-alfa 156 sorunlu bir araba mıdır? 99-04 arası modellerde servise sürekli gitmek zorunda mıyım? yağ değişimi periyodik bakım hariç..alfa kaç binden sonra motor ister?

    7-ikinci eli gerçekten çok mu yawaş?

    8-alfa romeonun iç malzeme kalitesi nasıldır? 99-04 modelleri arası tabi ki.

    9-yeni mühendis maaşıyla alfaya binilir mi? yoksa bu araba bana lüks mü? gelir seviyem ne olmalı veya? alfam için bir iş daha mı bulmam gerek : )))

    10 ve son- ütopik bir soru olacak bu : )))

    bana öyle bir araç söyleyin ki,gazına bastığım zaman adrenalinim yükselecek,hızlı ve agresif olacak,gaza yüklendiğimde tepki verebilecek,aynı zamanda tasarım olarak güzel,hem aile arabası hem sportif görünüşü olan alfa romeo 156 dan başka bir araba önerebilir misiniz?

    cevaplar için şimdiden teşekkürler. cevaplarınız ileride alacağım kararları ciddi olarak etkileyecek.satın almadan bir alfa kullanabilecek şansım olacak mı bilmiyorum,ama ortada bu kadar söylenti varken gidip hiç bilmediğiniz bir aracı almak bile bile lades olur mu onu da bilmiyorum.hiç bir mazimiz olmamasına karşın alfa almalı mıyım ?

    veya hiç kullanmadan araba alınır mı?

    tekrar teşekkürler.
    baki selamlar...
    erdem




  • aracin varyator sorunuyla ilgili aciklama yapmistim daha once.

    arac lpg ile tam uyumludur,zaten sirali sistem lpg yi bulanlarda italyanlardir.teorik olarak kullanima son derece uygundur hatta kullanan arkadaslarimda vardir ama alfa gibi surus zevkinin en ust seviyelere ciktigi bir araca lpg takilmasini ben hic dogru bulmuyorum

    kronik sorunu olan araclar mk1 kasa dedigimiz 97-03 arasi araclardir.bunu acicak olursak baslica kronik sorunlar,selespeedlerde vites kutusu sorunu,ve hemen hemen tum modellerde varyator kapagi sorunudur...

    carpisma testini izledigin arac mk1 kasadir.mk2 kasalarda ise 10 adet airbag vardir,aracin agirligi mk1 kasalara gore cok daha fazladir ki bu fazlalik guvenlik onlemlerinden oturudur.

    2, eli eskisi kadar yavas degil.piyasadaki alfa sayisi gittikce artiyor.alfa tutkusu gunden gune artiyor

    bazi kendini bilmez insanlar kullanilan ic malzemenin fiat larla ayni oldugunu soylesede bu insanlar hayatlarinda alfaya binmemis insanlardir.ic tasarim olarak dunyadaki en guzel tasarimlardan birine sahiptir mk2 kasalar.kullanilan malzemeye gelince.bu tasarim ve bu malzeme kalitesine ancak 80-90 bin ytl lik mercedeslerde ya da bmw lerde rastlanir

    her butceye uygun alfa modelleri var.tabi butcenin buyukluguyle arabanin model yili dogru orantili....

    son sorunun cevabi turkiye sartlarinda dusuk butcelerle hayir.ama sen illaki hem sportif hem aile arabasi dersen Mazda rx-8



    bu arada bu da bizim alfamiz

    Tiklayiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SharpSnip -- 8 Ekim 2008; 6:52:43 >




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metabax -- 29 Eylül 2010; 13:41:36 >
  • cevaplar için sağol SharpSnip emek vermişsin benim için tşk ;)

    ikinizin de aracı güzel maşAllahınız var.arabalara bebekler gibi bakılmış : ) helal olsun
  • Herkese merhaba bende alfacıolmak istiyorum,bildiğiniz temiz 147 1.6 3k full 2004 veya 2005 varsa ve yardımcı olursanız sevinirim.
  • bende kendimi toparlayınca 2004 ve üzeri kırmızı 2.0 ss 156 almak ıstıyorum...ss sanszımanın sorunlu oldugunu duyuyoruz her taraftan ama ben yıne de ss almak ıstıyorum...az km de duzgun kullanılmıs bı alfa bulurum ınsallah vede sorunsuz bınerım...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.