Şimdi Ara

DH 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (170 Asker Olduk!) =SONUÇLAR= (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.073
Cevap
12
Favori
487.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kardes sen okulu bitirip askerlik şubesine gittiginde ki senın nufus ardahan da sen de istanbulda olduguna göre istanbuldakı askerlık subseının yabancılar kısmına gideceksin diplomanı fotokopisini nüfus cuzdanını fotokopisini ve bikaç fotograf gotureceksın ve sube senı otomatık olarak bı sene tecıl edecek eger 1 sene zarfından daha once gıtmek ıstıosan erken sevk dılekcesı vereceksın hangı tarıh hangı donemde gıtmek ıstedıgıne daır. agustos celbının dılekce son tarıhı 25 mayıs idi. yanı agustos celbı ıçın ımkansız gıbı bısey gıtmen yıne de bı dene bakalım ama aralık 2007 celbıne erken sevk verırsen kesın gıdersın umarım yardımcı olabılmısımdır. ayrıce doktorlar harıc universıte mezunlarının yıl ıcınde gıdebılecegı 3 celp donemı var nisan agustos aralık
    quote:

    Orjinalden alıntı: s.sk8erboi

    bugün gittim şubeye,okul bittikten sonra 3 ay içerisinde müracat etmen gerekiyor dediler. tecil olayını sordum okul bitti artık tecilin yok dedi birisi ama pek ilgi göstermedi sanki başından savmek için söyledi gibi geldi. danışmaya yönlendirdi danışmadaki kadın da diplomanın foytokopisini vs. getir dedi.ona da sordum tecil olayını,onu nüfusa nerde kayıtlıysan o askerlik şubesine sor dedi. bu biraz imkansız gibi ben istanbuldayım nüfusa kayıtlı olduğum yer ardahan ne yapacağım tam anlamıyla muallakta kaldı. şubedeyken sormayı unuttum ağustos sonrasında hangi dönemlerde gidilebiliyor askere?




  • yejan moral bozmak istememiştim sadece fikrimi belirttim kusura bakma. ALLAH'IN takdiridir haklısın aynen katılıyorum. benım kafamda bazı yerler bıras daha riskli belkı senın kafanda böyle bi dusunce yoktur. ben sadece riskli yerlerden biri oldugu için o kelımeyı kullandım kımsenın moralını bozmak amacında degıldım yanlıs anlasıldıysam tekrar pardon
    quote:

    Orjinalden alıntı: yejan


    quote:

    Orjinalden alıntı: pasha24

    yuh ne alakası var ki ya abartmıs askerlıye valla gerçi rahattır ama diyarbakır sakat

    quote:

    Orjinalden alıntı: yejan

    az önce istanbuldan bi arkadaşımla konuştum.. diyarbakırda psikolog yapmışlar:)))

    hemde iletişim fakültesi mezunu adam.. ben bişi anlamadım... millete moral veriyorum diyo ne alakaysa halkla ilişkiler bölümüyle





    sakat olmasına bakarsan her yer sakat.. kimin aklına gelir gümüşhanede çatışma olacağı.. herkes zanneder ki güneydoğu anadolu sakat.. en nihayetinde Allah'in takdiridir...

    Ayrıca geçen haftalarda terörün ve operasyonların tam ortasında (Yanılmıyosam Şırnaktaydı) askerliğini bitiren Kayserili bi kardeşimiz askerliğini bitirdiğinin 2. günü memleketinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti...

    neyse moral bozmaya gerek yok...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: pasha24

    kardes sen okulu bitirip askerlik şubesine gittiginde ki senın nufus ardahan da sen de istanbulda olduguna göre istanbuldakı askerlık subseının yabancılar kısmına gideceksin diplomanı fotokopisini nüfus cuzdanını fotokopisini ve bikaç fotograf gotureceksın ve sube senı otomatık olarak bı sene tecıl edecek eger 1 sene zarfından daha once gıtmek ıstıosan erken sevk dılekcesı vereceksın hangı tarıh hangı donemde gıtmek ıstedıgıne daır. agustos celbının dılekce son tarıhı 25 mayıs idi. yanı agustos celbı ıçın ımkansız gıbı bısey gıtmen yıne de bı dene bakalım ama aralık 2007 celbıne erken sevk verırsen kesın gıdersın umarım yardımcı olabılmısımdır. ayrıce doktorlar harıc universıte mezunlarının yıl ıcınde gıdebılecegı 3 celp donemı var nisan agustos aralık
    quote:

    Orjinalden alıntı: s.sk8erboi

    bugün gittim şubeye,okul bittikten sonra 3 ay içerisinde müracat etmen gerekiyor dediler. tecil olayını sordum okul bitti artık tecilin yok dedi birisi ama pek ilgi göstermedi sanki başından savmek için söyledi gibi geldi. danışmaya yönlendirdi danışmadaki kadın da diplomanın foytokopisini vs. getir dedi.ona da sordum tecil olayını,onu nüfusa nerde kayıtlıysan o askerlik şubesine sor dedi. bu biraz imkansız gibi ben istanbuldayım nüfusa kayıtlı olduğum yer ardahan ne yapacağım tam anlamıyla muallakta kaldı. şubedeyken sormayı unuttum ağustos sonrasında hangi dönemlerde gidilebiliyor askere?






    çok sağol ya çok yardımcı oldun,şubede danışmadakinden bile çok benim diploma hazır değil hala ama bi eskişehire gidip çıkış belgesi alayım,o işlemleri yapınca 1 sene tecilli mi oluyorum direkt olarak? askerlik durumumdaki belirsizlik yüzünden cv dolduramıyorum,iş başvurusu yapamıyorum bi türlü




  • Doğuya düşersek ktm ile gidiyormuşuz birliklere bu ktm ile ilgili bilgisi olan arkadaş varmı ?
  • kardesim bu ktm dedıgın sey kabul toplanma merkezidir. ama dogudakı her il için gecerli degıldır.guvenlik acısındandır.mesela dıyelım kı sırnak cıktı sen dırek sırnaga gıdemessın guvenlık acısından rısklıdır.dıyarbakır kabul toplanma merkezınde toplanılır dıger askerlerle beraber konvoy halınde guvenlı rota uzerınden oraya gecersın.umarım yardımcı olabılmısımdır.ayrıca benıım bıldıgım kabul toplanma merkezi bi tek diyarbakır var.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Can_vtec

    Doğuya düşersek ktm ile gidiyormuşuz birliklere bu ktm ile ilgili bilgisi olan arkadaş varmı ?
  • pasha24 kardeş sen ne iş yapıyon yaa...şubede falanmı çalışıyon???bayağı bilgilisin bu konularda..sende olmazsan bu topic in hali duman walla..iyiki varsın bilader..
  • bi tek diyarbakır degılmıs tabiki de simdi ogrendım elazıgda var erzincan da var bı suru varmıs kabul toplanma kerkez komutanlıgı mesela ardahan cıktıysa erzıncan da toplnıp oraya gecıon olay bu yani
  • paşam şubede calısmıyorum ama üniversiteyi 7 sene de bitirince bütün arkadasları bırbır gonderdık askere en sona da bis kaldık gelenlerden de bilgi almayı ıhmaletmedık sımdı aklımda kalanları sızlerele paylasıyorum durum bu inşallah yardımcı oluyordur :)))
    quote:

    Orjinalden alıntı: :::ABSOLUT®:::

    pasha24 kardeş sen ne iş yapıyon yaa...şubede falanmı çalışıyon???bayağı bilgilisin bu konularda..sende olmazsan bu topic in hali duman walla..iyiki varsın bilader..
  • gelin artık ya biz de gideceğimizi anlayalım

    315 KD den selamlar...şafak 85
  • yejan günyadın kardeş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pasha24

    kardesim bu ktm dedıgın sey kabul toplanma merkezidir. ama dogudakı her il için gecerli degıldır.guvenlik acısındandır.mesela dıyelım kı sırnak cıktı sen dırek sırnaga gıdemessın guvenlık acısından rısklıdır.dıyarbakır kabul toplanma merkezınde toplanılır dıger askerlerle beraber konvoy halınde guvenlı rota uzerınden oraya gecersın.umarım yardımcı olabılmısımdır.ayrıca benıım bıldıgım kabul toplanma merkezi bi tek diyarbakır var.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Can_vtec

    Doğuya düşersek ktm ile gidiyormuşuz birliklere bu ktm ile ilgili bilgisi olan arkadaş varmı ?




    Bilgiler için teşekkürler




  • 315 10ur dan herkese selamlar şafak 84! toprakkale / osmaniye

    317lere allah kolaylık versin sanırım denetim görecekler, ve ramazan + ramazan bayramı, kurban bayramı, ve yılbaşını evlerinde göremicekler. ağustos sıcağında da eğitim cabası:(((
  • ben bingöl 49.motorlu piyade tugayında yapıyorum askerliği.315. poşetleriz yani.safak bugün itibariyle.81 düzce.valla zaman geçiyo arkaya baktığımda ama içinde bulunduğun zaman geçmiyomuş gibi geliyo.bingöle gelicek poşet sayısı şimdiden belli.bizim tugaya 27 tane 317 gelecek.16 tanesi falan öğretmen.2 tane radyo tv(yani benim gibi) gerisi mühendis.en baba askerliği öğretmenler yapar.her gün siviller ve dışardalar.dersanede ders veriyorlar rütbeli çocuklarına ve halktan çocuklara.ben sinema tv mezunuyum diye beni sinema sorumlusu yaptılar:) acemilik zevkli geçiyo.bol bol yürüyüş ve yanaşık düzen eğitimi.sonra dağılıyosunuz kendi bölüklerinize.ben gelmeden önce uzunda çıksa farketmez yaparız diyodum ama buraya gelice 5 ay 6 gün bile yapılmaz dedim.para için falan çekilmez yani.317 ler gelsinde gidieceğimizi anlıyalım artık.
  • ahmet marmara üniversitesi RTS mi yoksa başka bi üni mi?

    ben marmara - gazetecilik.. daha öncede yazdım ev arkadaşımı diyarbakırda psikolog yaptılar.. :)

    bakalım biz ne olacaz.. harbiden çok merak ediyorum..
  • yok ege iletişim benim.valla allah kolaylık versin.istanbulun tadını çıkart.tek tavsiyem var.
  • hareket gün geçtikçe artıyor

    hadi bakalım
  • Bende kısa dönem istiyorum sınavda soruları yapmak mı iyi yapmamak mı ? Çünkü herkes farklı bişey solüyor.
  • sınavın formalite olduğu söyleniyor.. yani sınavı kazananların hepsi uzun dönem olmadığı gibi kazanamayanlarında kısa dönem olacağının garantisi yok..

    ordu ihtiyacına göre uzun dönem yapmakta.. bölümün nedir bilemiyorum ama eğer ordu içinde işe yarayacak bir bölümse yüksek ihtimal uzun dönemsin..

    mesela benim gazetecilik.. ordu napsın gazeteciyi.. direk kısa dönem.. :) en azından ben kendimi öyle avutuyorum.. kısmet tabi..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Can_vtec

    Bende kısa dönem istiyorum sınavda soruları yapmak mı iyi yapmamak mı ? Çünkü herkes farklı bişey solüyor.


    Kısa dönem (Er) veya uzun dönem (Yd.Sb.) seçimi nasıl yapılıyor? Bu seçimde ne tür özellikler etkilidir? Ayrımlar başvuran adayın tercihine göre mi yoksa ihtiyaca göre mi yapılıyor?

    a. Silâh altına alınan tüm yedek subay aday adayları sevk edildikleri test ve mülâkat merkezlerinde Kara Kuvvetleri Komutanlığınca test ve mülâkata tâbi tutulmakta ve bu sınav sonucuna göre bilgisayar ortamında yedek subay ve kısa dönem er statüsüne seçilmektedir.

    b. Bu seçimde, öncelikle Türk Silâhlı Kuvvetlerinin yedek subay ihtiyacı, daha sonra yükümlülerin istekleri ve bu sınavdaki basarı durumları dikkate alınmaktadır.

    asal ın sss kısmından alıntı.......




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yejan

    sınavın formalite olduğu söyleniyor.. yani sınavı kazananların hepsi uzun dönem olmadığı gibi kazanamayanlarında kısa dönem olacağının garantisi yok..

    ordu ihtiyacına göre uzun dönem yapmakta.. bölümün nedir bilemiyorum ama eğer ordu içinde işe yarayacak bir bölümse yüksek ihtimal uzun dönemsin..

    mesela benim gazetecilik.. ordu napsın gazeteciyi.. direk kısa dönem.. :) en azından ben kendimi öyle avutuyorum.. kısmet tabi..






    Bölümüm jeoloji mühendisliği (her türlü arazi kampınaa alışığım bölüm nedeniyle) yaşta 26 umarım kısa çıkar.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.