Şimdi Ara

DH 317. DÖNEM KD. ve YD. SUBAYLAR BURAYA (170 Asker Olduk!) =SONUÇLAR= (304. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.073
Cevap
12
Favori
487.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Selam olsun kral tertiplere
  • California'dan selamlar....

    4 gün sonra TR'ye dönüyorum.
  • Vay be! Biter mi lan yedek subay askerlik diyerek başlayan maceramızı şaka şuka bitirip de eve geleli 6 yıl 7 gün olmuş. 7 yıl önce bu zamanlarda da gideceğiz diye heveslenirdik.

    317 yedek subaylara ve pillilere selam olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 24 Temmuz 2014; 14:55:08 >
  • Şu celp muhabbeti nedir bilen birisi yardımcı olabilir mi ? Beyoğlu Askerlik şubesine kayıtlıyım. celp dönemi Mayıs 2017 yazıyor. Gerçi ben 90 lıyım. Ağustos ayında teslim olmak istiyorum, ne zaman tecili bozdurmalıyım ?
  • selam olsun tertiplere 11 sene olmuş, askerde gün sayardık heyy gidi günler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayktcnknyr

    Şu celp muhabbeti nedir bilen birisi yardımcı olabilir mi ? Beyoğlu Askerlik şubesine kayıtlıyım. celp dönemi Mayıs 2017 yazıyor. Gerçi ben 90 lıyım. Ağustos ayında teslim olmak istiyorum, ne zaman tecili bozdurmalıyım ?
    3 ay önceden bozdurmanız gerekiyor. Mesela ben Kasım'da gideceğim. En geç 31 Ağustos'ta tecili bozdurmuş olmam gerekiyor.
  • Hey gidi günler ya, tam 11 sene olmuş gideli vakit ne kadar da çabuk geçiyor daha dün gibi hepsi.
  • Eğitim Birliği
    İL J.K.LIĞI/MUĞLA / MUĞLA / MUĞLA

    Esas Birliği
    İL J.K.LIĞI/MUĞLA / MUĞLA / MUĞLA

    Arkadaslar ben tam anlıayamadım. sımdı bu cıkan yerde hem acemı hem de usta bırlıgı gorevını burda mı yapıcagım. baska yere gonderme fılan olmıycak mı. mesela ordan mugla cezaevi filan yoksa sadece merkezde mı oluyorum
  • Sa.
    Bugün kasım celbi için yedek subay adayı olarak tecilimi bozdurdum. Lisans mezunu olduğum için hiç bir sağlık testi yapmana gerek yok sadece bekleyeceksin dedi ama sormak istediğim kasımdan önce de gidebilirsin dedi eylül ekim gibi açıklanırmı ne birşeyler dedi ama tam ne zaman açıklanacağını anlamadım bilgisi olan varmıdır ?
  • İyi akşamlar arkadaşlar,

    haziran 6 sında tecil dönemim bitiyor.

    Askerlik hakkında nerdeyse hiçbir bilgim yok baya bir sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Askerliğe gitmeye karar verirsem;
    1)Hangi tarih arasında başvurursam misal haziranda askere giderim veya temmuzda bunun tam net bir tarihi var mı veya askerlik tarihleri tam olarak nedir ?
    2)Kısa dönem ve uzun dönem tercihi sonucu etkiliyor mu ? Misal uzun dönem yapmak istedim kısa dönem çıkma ihtimali ne kadar oluyor veya tam tersi ?
    3)En erken askere gitmek istersem nasıl bir başvuru ve gidiş süreci oluyor ?
    4)Kısa dönem gitmek istesem izin vb kullanmadan en erken kaç ayda bitirebilirim ?

    Askerlikten önce yüksek lisans yapmak istersem;
    1)6 haziran öncesi mi tezli veya tezsiz veyahut uzaktan eğitim şeklinde bir programa yerleşip kaydolmam gerekiyor ?
    2)Misal Marmara Üniversitesi başvurusu temmuz ayında ağustos başında yüksek lisans programına giriş sağlasam bu kabul edilmez mi zorunlu olarak askere mi gitmem gerekiyor ?

    Şimdiden teşekkürler




  • 1-Her yıl 3 celp dönemi var kısa dönemler için: Nisan, Ağustos ve Aralık. 1 ay öncesinde sınava alınırlar. Sınav tarihi geçince şubeye başvurun, bir sonraki dönem askersiniz. Örneğin, Mart sınav tarihleri bitince başvurun, Temmuz sınavına alırlar, Ağustos'ta askersiniz.
    2-Sınav tamamen formalite. Tercihiniz ve sınav sonucunuz ne olursa olsun, mesleğinize göre ne olacağınız bellidir zaten. Sizin bu bilinen sonucu öğrenebilmek için katlanmanız gereken bir formalite sadece sınav. Örnek: Makine mühendisi olduğunuzu varsayalım. Her birlik listesini verirken, 15 kısa dönem asker, 2 tanesi mak müh, 6 asteğmen 1 tanesi mak müh gibi listeler verirler. Sistemde bunlar toplandığında ülke genelinde 1500 mak müh talebi olduğunu varsayalım. 1000 adet kısa dönem, 500 adet de asteğmen. O yıl sınava giren mezunların sayısı da diyelim ki 500ün altında. Bütün makine mühendisleri asteğmen olur. Sınav sonuçları ve tercihleri ne olursa olsun
    3-Hemen gidip başvurursanız, yukarıdaki dönemlerden en yakın olanına alırlar
    4-En erken diye bir şey yok, tamamı aynı. Günleri sayabilirsiniz. Şubat 28 gün olduğu için Aralık dönemi 1-2 gün kısa olabilir. Burada asıl belirleyici olan Ramazan ve Kurban bayramları. Bayramlarda hem tatil olursunuz, çarşı izni veya evci izni kullanırsınız, hem de askerlik yapmış sayılırsınız. Bu ara tatiller yarım şafak (mehtap) gibi gelir. Tüm dönemleri Excel'de listeleyip bayramları işleyin. Resmi tatiller de fena değildir ama çarşı izniniz bile olsa, sabahtan törene katılma zorunluluğu vardır

    Askerden önce yerine askerdeyken yüksek lisans yapın. Rahat rahat ders çalışırsınız. Sınav dönemlerinde izin de verirler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • İyi günler bugün eve askerlik şubesinden tebligat geldi. Bakaya olduğuma dair. Tecilim 9 Mart'ta bitti. Ağustosta kpss sınavım var. Bugüne kadar tutanak vs yemedim. Ağustosa kadar gitmezsem sadece para cezası mı alırım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 300301302303304
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.