Şimdi Ara

DGS'de İyi Puan Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar güzel insanlar size bir şey danışmak istiyorum.
    Şimdi ben meslek lisesi çıkışlı bir mezunum. Bu sene itibari ile mezun oldum. Geçen sene ygs sınavında istediğim puanı elde edemediğim için sınava tekrardan hazırlanıyorum. LYS'yi görünce gözüm bir korktu dedim bunların hiçbirini bize göstermediler(Meslek liseli olduğumuz için sanırım) sonra dgs ye baktım mat1 ve Türkçe olduğunu gördüm dedim bu daha basit kontenjan falan az ama çalışırsam iyi puan yaparsam neden ön sıralardan girmeyeyim diye düşündüm. Dediğim gibi şuan ygsye günde minimum 5-6 maksimum 8-10 saat çalışıyorum. İstediğim bölüm Bilgisayar Programcılığı bulunduğum bölgedeki istediğim kampüste YGS-1'den 900.000 sıralaması var. Evet çok basit herkes yapabilir ama ben 300.000 hatta 150.000 falan yapmak istiyorum. Kazandığım günden itibaren DGS'ye çalışmayı düşünüyorum günde 2-3 saat bile olsa. Çünkü kontenjan az sınava giren sayısı çok diye biliyorum ve bu ciddi sıkıntı. Bu yüzden sınavda en iyisini yapmak istiyorum. Dediğim gibi sonuçlar açıklandıktan hemen sonra dgsye başlayacağım. Ek olarak şu destekleri almayı düşünüyorum;

    -Dershane(2 Yıl boyunca)
    -Doping Hafıza(Matematiği ve Türkçesini sadece. YGS sonuç olarak DGS'de en azından benzer konular diye biliyorum. Buda 2 yıl boyunca üyelik)
    -Behzat Rasuli

    Bunun dışında bu desteklerin yanında evde de çalışacağım hem üniversitedeki ön lisans başarı puanı varmış, sanırım diploma notu gibi bir şey. Onu en üst seviyede tutmayı düşünüyorum işte sistemi bilmiyorum ama 100lük sistem ise 85-90 arasında tutmayı düşünüyorum.

    Şimdi asıl soru 2 tane. Bunlar;
    1-)Bu ek desteklerin dışında önerebileceğiniz bir şey var mı?(Test kitabı yayın evi olabilir veya farklı iyi anlatan hocalar faydası olabilecek her şey.)
    2-)Böyle bir çalışma ile(Günlük 2-3 saat dedim ama o ilk 3-5 ay sonra süreyi arttırmayı düşünüyorum) sayısaldan ilk 5000-10.000 veyahut 20.000 30.000 girilebilir mi?
    Dipnot: Temel yok.

    İlginiz için teşekkür ederim.







  • Yukarı
  • Mümkün, yapılmaması için hiç bir sebep yok. Temel yok yazmışsın ama ygsye eğer bahsettiğin gibi çalışırsan dgsye o kadar çalışmana gerek bile kalmaz diye düşünüyorum... Şuan dgsye günde 2-3 saat çalışarak hazırlanıyor bile olsan başarı sağlayabilirsin diye düşünüyorum.
  • Ashera kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Bende aynı dönemlerden gectim ygs temeli atilir ygsden muthis puanlar alinir ama biz meslek lisesinde deil ygs lys konularinin l sini bile gormedik en az 1 senen gider en fazla iki senen ben suan önlisans elektrik okuyorum 1. Sinifirm dgs de tek problemler sayisal mantik geo kaldi bu sene paso soru bankasi konulari bitircem seneye ins deli gibi deneme cözcem hafta 1 tane diger zamanlarimdada soru bankası cözcem dgs kontenjanları kısıtlı deil kardeesim bayabi kontenjan acıldi ve gecen sene bizim okuldan bitane arkadas dgsyle odtüye gitti 2 sene ygs lysle canin cikıp anadolunun ücra köşelerinde bir mühendiislige gidip işsi kalma risklerini üç kurusa agız kokusu cekme riskini girecegine 2 sene evde otur afedersin hayvan gibi matematik kas ytü itü odtü gibi okullar hacettepe katü sağlam okullara git hiç degilse kaybettigin zamana değmiş olur lys le uğraşilmaz temelimiz yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dengbej_25 D kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam en iyisi 2 yıllıktan dgs ile 4 yıllığa tamamlamak. Eğitim sistemimiz çok hızlı değişime uğruyor acaba ben ön lisans okurken dgs'yi falan da kaldırırlar mı? Ürkmüyor değilim bu konuda. Bence kalkmamalı.
  • Hayir kaldirma gibi birşey söz konusu deil en fazla değişime uğrar sen açıktan veya n.ö git önlisans bu sene git olu ilk seneden dgs ye calismaya başla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dengbej_25 D kullanıcısına yanıt
    N.ö nedir? Aynen öyle düşünüyorum ön lisansı kazandıktan hemen sonra günde 2-3 saat çalışmaya başlayacağım. Sonra zaten özel hoca falan tutacağım, dershane desteği, doping hafıza gibi uzaktan eğitim veren siteler vb. derken inşallah iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği düşünüyorum.
  • Bir tane konu anlatimi yeter zaten dgsde konular belli. En az 3er soru bankasi bitirmen lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dgs kalkarsa önlisans programlarına tercihler hepten biter, kimse önlisans okuma aptallığını yapmaz, yök ve ösym önlisansa teşvik için çalışmalar yapıyor hatta dgsnin kaldırılması söz konusu bile değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.