Şimdi Ara

DGS'De Bilgisayar Mühendisliği Çılgınlığı ve 42.den Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Baslik biraz clickbait olmuş olabilir ama daha farkli sekilde anlatamazdım

    2017' de bu işe girisirken Odtü Ceng en son 250-300 arasında bir sıralaması olan kişiyi alıyordu, bu geçen sene 55-60 arasına cıktı , bu sene de kontenjanı 2' ye cekmesi ile en son 12. girdi.

    Bu sene biraz sınav kolaydi ve giren kitle eski dgs kitlesine göre çok daha iyiydi, AOF WEB bolumu sayesinde bir çok öğretmen ve halihazirda iyi okullarda okuyanlar 2. üniversite olarak web okudu, Ceng' e geçmek icin, bu da özellikle bilgisayar mühendisliği siralamalarini inanilmaz etkiledi.

    Bu sene Bogazici Bilgisayar' a sınavda 3. 4. ve 6. olanlar girdi ve ucu de Aof Web mezunu.

    Itu en son 25. arkadaşı aldi bu sene, netleri 57 mat 18.25 türkçe ve 65 obp yani 3.25 diploma notuydu.

    Odtü uzerinden yürüyelim, Odtu cenge en son giren 12. iken elektroniğe en son giren 80 civari siralama yapan, hatta makineye en son giren 1000 civari sıralaması olan bir arkadaş.

    Hacettepe bilgisayar bu sene neredeyse Odtu ve Bogazici elektronikle ayni; Odtu endüstri dahil olmak üzere ceng disindaki tum bölümlerinden yuksek siralama ile kapattı.

    Obp artık inanılmaz onemli, özellikle bilgisayar istiyorsaniz 2 kat daha önemli artik. Kâğıt ustunde bir matematik neti 3 puan, bir Türkçe neti 0.6 puan getiriyor, bu yüzden iyi sayisalcilarin mati 55 civari iken Turkceleri genelde 20 civarinda olur, çünkü matı fullemeye uğraşırlar ama artik özellikle bilgisayar isteyenler için bu geride kaldi, ne kadar Turkce yaparsanız kar.
    Sinav tamamen sure sinavi, cok fazla problem ve sayisal mantik sorusu oldugu icin sure cok gidiyor, toplam 120 soru ve 150 dk. Size onerim, 1 er soru bankası çözdükten sonra olabildiğince deneme çözün ve matematikte kendinize her denemede 90 dk verip kalan 60 dk Turkceye ayırın.

    Ben bu sene 55.75/60 sayısal, 18.5/60 Türkçe ve 3.16 diploma notu ile 42. oldum, eskiden bu sıralama ile göremeyeceğiniz yer yoktu dgsde bilgisayar mühendisliği icin ama artik boyle degil, ben kendime fazla güvendim ve sadece son 2 ay calistim, calistim dediğim de yarim yamalak soru cozup deneme çözmek oldu.

    Ales, Dgs, Tyt, eski ygs denemeden olabildiğince deneme çözün, matematikte hangi sınavı cozerseniz çözün soru başına 1.5 dk verin kendinize, misal ales çözüyorsanız 50 soru var ve kendinize 75 dk verin. Eğer okulunuz bitmediyse obp' ye cok onem verin, bakin ben tamamen ayni netlere 3.16 ile degil de 3.8 ile mezun olsaydim 16, 17 gibi bir sıralamam olacaktı veya ayni şekilde Turkcem 18.5 degil de 44 olsaydi Odtu Bilgisayar' a sınav 12.si olarak girecektim.

    Puanlara aldanmayın, benim bu seneki netlerim 2018' de 370 puan getirirken bu sene 346 puan verdi, özellikle iyi okullar icin 55 civari matematik ve 40 üstü Türkçe hedefleyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intwine -- 19 Eylül 2019; 21:45:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • siz nereye yerleştiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu arada çok haklısınız. artık bilgisayar mühendisliği için dgs çok zor oldu. kontenjanlar her sene düşüyor ve rakiplerin yeterliliği artıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dgs süre sınavı evet. ve aöf web tasarım olsun adalet olsun bilg müh ve hukuk geçişleri inanılmaz etkiledi. dengeler çok değişti.
  • Ben en kötü kocaeli ve sakarya ya girenlerin ilk kaç binde olduğunu merak ediyorum var mı bir birligi yerleşenlerden nasıl öğreniriz?
  • Hocam bu seneki puan listesine nerden ulaşabilirim.
  • Hocam temeliniz nasıldı? Son 2 ay çalışarak girmek için baya bir temelinizin olması gerekiyordur sanırsam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.