Şimdi Ara

DGS 2'yi 4e tamamlama değil mi? Neden 1.sınıftan başlıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vakıf üniversitesi 1.sınıf otomotiv teknolojisi öğrencisiyim

    8.haftamız

    pazartesi günü konu dgsden açılınca, hocamız bu sene dgs kazananları gazi üniversitesinin 1.sınıftan başlattığını söyledi, başımdan aşağı kaynar sular döküldü.

    Biraz araştırdıktan sonra çoğu okul en iyi ihtimal 2.sınıftan başlatıyor. yani otomotiv mühendisliği hazırlık ile beraber '7 senede' bitiyor. dostlar bu adil mi?

    Puanım iyi mühendisliğe yetmediği için 2 senelik yazdım ve en çok arzuladığım üniversite tuttu. Severek gidiyorum severek hem derslere çalışıyorum hemde matematiğe fakat pazartesinden beri gülemiyorum, içimde bir sıkıntı var.

    Madem verilen eğitimi beğenmiyor bazı okullar o zaman neden o üniversite de o bölümü açma yetkisi veriliyor?

    Bu 2 seneyi en iyi şekilde bitirip (bölüm 1.liği) dgs matematikde full çekme hedefim var. Fakat ne kazancım olucak? Ne 2 sene kaybedicek zamanım var nede param var.

    Hocam, devlet üniversitesindeki otomotiv teknolojisi bölümlerinden girersen dgsye direk 3.sınıftan başlıyorsun dedi. 2 senelik okulda yatay geçiş olduğunu bilmiyordum, ne yapmamı tavsiye edersiniz?







  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocan yanlış bilgilendirmiş seni.Genelde özeller 3'den başlatır.Her okulun ders muafiyeti durumu farklı.Mesela gebze teknik de 1 den başlatıyor İTÜ de.DGS 2'yi 4'e tamamlama değil ayrıca.Önlisans öğrencilerinin lisan eğitimine geçiş sınavıdır.Sen şuanda bu 2'den 3'den başlama durumlarını düşünme.3. sınıftan başlarsın ama keşke 1'den başlasaydım diye dua edersin ilerde.Calculus ve diferansiyel denklemler dersini görünce niye beni 3'den başlattılar dersin.
  • Phantom II kullanıcısına yanıt
    Hocam, 2.senemde devlet universitesine gecsem, dgs ile devlet universitesi kaxandigimda 3.siniftan basliycam diye biliyorum, suan vize haftasi, vizeler bitsin, 2 senelikde yatay gecisi arastirmaya basliycam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.