Şimdi Ara

dfi anakart sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar

    elimde amd 3500 işlemci dfi lanparty ultra d anakart corsair xms 4000 pro 2*512 ram x800gto 2 li bir sistem var kullandığım.psu tagan 380 watt

    ben oc yapmaya çalışıyordum açıkçası fazlada bilgili değilim.bir dostumun tariflerine göre yapıyordum.baya bir deneme yaptıktan ve sanırım 25-30 restarthtan sonra ekrana hiç görüntü vermemeye başladı sistem.lcdnin ışığı yanıp sönüyor sadece hani pc kapalıyken lcd açıksa yanıp sönen ışık.

    sistem çalışıyor gözüküyor sadece bana farklı gelen anakartın sol alt tarafında bir chipi yada devrenin üzerindeki 4 kırmızı ledin sürekli yanık kalması.ekran kartının fanı dönüyor ramlerde ise bir işaret gözükmüyordu şu ledli corsair xms 4000 2*512 ramlerden.

    daha sonra şu an forumda satışta olan diğer sistemimle değiştirdim ekran kartı işlemci ve ramleri diğer sistemde sorun çıkmadı diğer sistemin parçalarıyla denediğim dfi anakart lı sistem ise aynı arızaya devam etti

    anakartın bios pilinide gece çıkarttım sabah denedim sonuç aynı

    ne olabilir bu sorun eksik birşey varmı denemediğim?

    şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

    saygılar

    NOT: akşam 22.00 da bakabileceğim ancak topiğe.konuyu açıpta yokolmuş gibi gözükmüş olmayalım



  • Eğer anakartın el kitabı elinizde mecut ise yanan ışıkların ne anlama geldiğini öğrenmeye çalışın. Kitap yoksa internetten anakart sitesinde pdf dökümanları olması lazım. Oradan da bakabilirsiniz. Ama overclock çok da tavsiye edilen bir yöntem değildir. Oldukça hassas ayarlamalar yapılması gerekebilir. Ayrıca belirli voltaj aralıklarında çalışan bileşenler, o aralığın üzerlerine çıkarlarsa bileşenlerin devre elemanları (kondansatörler, transistörler veya sigortalar) yanmış olabilir. Belki sizin bahsettiğiniz arıza böyle bir şeydir. Anakartın giriş sigortası yanmış olabilir. Eğer garantisi yoksa iyi bir elektronikçi onarabilir.

    Sonuç olarak overclock tavsiye etmiyorum ben :) Yine de aklıma bir şeyler gelirse söylerim burada. DFI iyi bir anakart diye biliyordum. Keşke o güzelim karta o/c yapmasaydın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lockheed -- 28 Ağustos 2006; 20:11:43 >
  • @Lockheed dfi iyi anakarttır demişsin keşke o/c yapmasaydın demişsin.unutmaki dfi alan bir kişi bunu o/c için alır.zaten dfi'de o/c için board üretir.

    @saygili diğer parçaların çalıştığından emin olduğuna göre board gitmiş büyük ihtimal.son öneri olarak da pili çıkarma yerine boardın üzerindeki jumperden reset at.belki düzelir.
  • Ya tamam ben sadece overclock yönteminin iyi olmadığını savunuyorum. DFI'ın overclock için üretmesi onun overclock ta iyi olduğunu kanıtlamaz. Yoksa overclock için dfi nin iyi olduğunu biliyorum. Overclock yapan kişilerin bu gibi durumları göze alması gerekir, ki zaten üreticiler de overclock tan kaynaklanan sorunlara ne destek verirler ne de sorumluluk alırlar. Anlatmak istediğim budur. Başka bir niyetim yoktur.

  • Sevgili @Lockheed ve @CoNQueRoR arkadaşlarım görüşleriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim.

    @CoNQueRoR görüşlerinde son derece haklısın dfi anakartı oc yapabilmek için aldım.zaten sistemimde oc'a yatkın bir sistem vede bu bilinçli yapılmış bir durum

    ayrıca önerin işe yaradı ben sadece pili çıkarmıştım.jumperide kullanınca anakart açıldı.sadece kendini kitlemiş

    yardımların için teşekkürler

    saygılar
  • SEVİNDİM DÜZELDİĞİNE
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.