Şimdi Ara

Devrim niteliğinde olan Airjet soğutma modülü mini PC'lerde kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Devrim niteliğinde olan Airjet soğutma modülü mini PC'lerde kullanılacak
    AirJet modülü, bir çipin veya çiplerin üzerine yerleştirince, iç titreşimler yoluyla havayı çekip dışarı atabilen güçlü bir çekme kuvveti üretebilmekte. Bu modül, fiziksel bir fanın asla sığamayacağı cihazlarda daha iyi performans artışı sunuyor. AirJet soğutma modülü, ince ve küçük olduğu için eski tip kasa fanlarına göre daha az yer kaplıyor. Bu da onları özellikle mobil cihazlar ve kompakt bilgisayarlar için uygun hale getirmekte.



    Mini PC'lerde kullanılacak



    Bilgisayarları soğutmanın yeni ve belki de devrimsel bir yolu mini PC'lere geliyor. Frore Systems, AirJet soğutma modülünün kompakt masaüstü bilgisayarlarda tanınmış bir yenilikçi olan Zotac'ın mini PC'sinde yer alacağını duyurdu.



    Zotac, daha güçlü olan 8 çekirdekli Intel 3.8 GHz işlemciyi mini PC'ye yerleştirmek için AirJet soğutma modülünü kullanacak. Zotac'ın önceki fansız PC'lerinde, daha düşük performanslı Celeron veya Pentium yongaları kullanabiliyordu.



    Ayrıca Bkz.12 çekirdekli, 4 monitör çıkışlı Mini PC mi? “Intel NUC 12 Pro incelemesi”



    Zotac şimdi ilkler arasında yer almaya hazırlanıyor. Yakında piyasaya sürülecek olan mini PC, tüketicilerden ziyade işletmelere pazarlanacak. Yine de Frore Systems, AirJet teknolojisini dahil etmek için tüketici donanım satıcıları da dahil olmak üzere giderek artan sayıda şirketle çalıştığını söylemekte.




    Kaynak:https://www.pcmag.com/news/airjet-cooling-chip-coming-first-to-500-eight-core-mini-pc-later-this-year
    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/5/23/23733592/frore-airjet-zotac-mini-desktop-pc-zbox-pi430aj-price







  • Bu airjet teknolojisi beni aşırı heyecanlandırıyor.

  • daadsy D kullanıcısına yanıt

    Beni de ama devasa firmalar bu işe el atıp bir sektör standartı haline getirmediği sürece çok da bir anlamı olmayacak gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mini-mikro kasa kullanan bilgisayarlar ve Mobil cihazlarda yeni bir dönemin kapısı aralanıyor olabilir, bir şekilde fanlı sistemden kurtuluyor olmak harika bir şey.

    Başarılı olan bir çözümün diğer sektörlere de yansıması olacaktır. bakarsınız bambaşka sektörlerde airjet çözümleri görürüz kim bilir.

  • karşılaştırmalı videoları çıkmış. çok etkileyici. dizüstü mini pc cihazlar için süper. aio pc lerdede kullanılır o kesin. belki daha büyük ebatları yapılır masaütü pc ler için

  • daadsy D kullanıcısına yanıt
    Öyle ama şuanlık soğutma performansı düşük.

  • Isınma sorunu diye bişey kalmaz o zaman

  • haberde hiç bir bilimsel veri yok !

  • Kağıt üstünde çok iyi görünüyor. Gelişip yaygınlaşması dileğiyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GryAsl G kullanıcısına yanıt
    Denilene göre büyük firmalarıdan bir kaçının ürünleri önümüzdeki aylarda bu soğutma sistemini kullanarak piyasaya sürülecekmiş.

  • Bu bir devrim olur eğer ki daha da geliştirilirse

  • Bu meretin neden vapor chamber ya da bildiğimiz anam babam usulü bakır ısı borusu ile kombine edilmediğini gerçekten merak ediyorum. Fanların iş yükünü paylaşırsa çok daha küçük ve sessiz olabilir high-end grafik kartları. RTX 4090 alan adamın parayla çok bir sorununun olacağını sanmıyorum zaten, maliyeti artırmak pahasına bir slotluk kalınlıktan ya da 5 santimetre uzunluktan kurtulup üzerine birkaç desibel de gürültü kazancı sağlamak isteyen binlerce müşteri bulabilir üreticiler. Zardaki ısı soğutucunun yapraklarına ulaşmadan evvel bir bölümü airjet marifetiyle tahliye edilse mesela braket ızgaraları üzerinden..?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre sönmez -- 26 Mayıs 2023; 16:22:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.