Şimdi Ara

Devre Kaybı ve Yanlış Sevk Tarihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sorum biraz karışık gelebilir.
    Çünkü birden fazla yanlislik içerisindeyim.
    1987 doğumluyum. Lise mezunu ve Acikogretim Fakültesi terkim. 14 agustosta askerlik subesine basvurdum. Yoklama belgesi verdiler. Yoklama kaçağı ve devre kaybı olduğumu söylediler. 15 gun icinde muayene yaptırıp getirdiğim anda 2 gün içinde askere gidecegimi soylediler. Şimdi sorular geliyor;
    1-) 15 gunluk sürem var yani ağustosta askersin diyorlar. Ama belgede şube genel er celp dönemi 2018 Kasım gözüküyor. Bu ne anlama geliyor tam olarak.
    2-) 87 doğumluyum ama 86/2 yaziyor belgemde
    3-) subeden 8 aydır yoklama kacagisin 132 tl cezan olur dediler. Kütüğüne bagli subeyi ara net soyler dediler. Orayi aradim 10 bin tl ceza oldugunu soylediler. Ne yapmam gerekir.
    4-) ağustos celbindeki askerler 2 agustosta gittiler. Ben ise devre kaybi olarak su an gitmek istemiyorum. Muayene tarihim 15 gunluk yani 29 agustosta bitiyor. Bir fikir olarak b grubu celplerle askere gitmek istiyorum. En azından devrem olma şansı olanlar olur. Bunun içinde 13 eylül de gelirsen 15 inde onlarla gondeririz dediler. Asil nokta burasi. 14-29 ağustos arası yaptırmam gereken muayeneyi yaptırmaz isem ne olur. Yoklama kacagiyken bakaya mi olurum. Ne kadar ceza yerim. Ben muayenemi eylül 13 e kadar yaptırıp oyle teslim edip 15 eylülde askere gitmek istiyorum. Bunun bir yolu yordami var mıdır. Lutfen subeye sorun demeyin. Yardimci olmuyorlar. 10 kere gittim subeye. Yoklama kaçağı olarak vatan haini gibi muamele görüyorum. Askere bugune kadar Gidememe sebeplerimi siralasam oturur herkes ağlar ama o tarz bir duruma kendimi koymak istemiyorum.
    5-) devre kaybı ile ilgili cok yorum okudum birlige gore, komutana göre muamele değişecektir deniliyor o tamam. Ama ben dedigim gibi b grubuyla gittiğimde yinede devre kaybi muamelesi mi görürüm. Yoksa birlige gidince beni b grubuna atadilar desem en azından korkusuz , ezilmeden devre kaybi muamelesi görmeden askerligimi yapma şansım var mıdır. Evraklarimda bu asker devre kaybidir diye yaziyor mu.
    6-) devre kayiplarinin acemi birligi süresi ne kadar oluyor. Ve birçok bilgiden eksik kalacağım. Bunu nasil telafi edeceğim. Ağustos celpleri neredeyse egitimini tamamlarken ben gitmiş olacagim cunku.
    Saygilarimla cevaplarsaniz cok memnun olurum. Binlerce yorum okudum artık bunalıma girmek üzereyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Lütfen bilgisi olan yazabilir mi . Zor durumdayım. Hicbir sey yapamıyorum. Bir bilgisi olan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evraklarında devre kaybı olduğun gözükecektir.

    Çok abartırlar adam devre kaybı giriyor hapçı, hapse girmiş, psikopat sonra bunu niye süründürmüş oluyorlar.

    Senin vereceğin izlenim önemli yazdıkları göre devre kaybı olduğun için bi sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.

    Bu kadar dert etmeyin her şey olacağına varır.
  • Askerde rahat farkedilebilecek birisiyim. Bugüne kadar sivil hayattada öyle oldu hep. Serserilikten uzak egitimli birisi gibi düşünün. Umarim dediginiz gibi dert olmaz. Diger sorularda bir bilginiz var ise mutlaka yazin rica ederim. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba. Öncelikle şunu bilmeniz gerekiyor 86/2 sizin tertibiniz oluyor yani bundan yaklaşık bi 11 sene önce asker olmanız gerekiyordu. Şu an 97/3 celbi gelecek. Yani sen zaten ne zaman gidersen git her daim devre kaybısın. Şubeye temmuzda gitseydin temmuzda alırlardı seni çünkü kaçaksın. 10 bin TL belki yarıya düşer kendin gittiysen eğer şubeye. Belki de bu 10 bin TL hali hazırda yarı fiyattir. Senin söylemene gerek yok bi yerde devre kaybı yazmaz ama zaten herkes bilir dk olduğunu çünkü herkes 97/3 olacakken senin tertibinde 86/2 yazacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok tesekkur ederim cevaplarınız için arkadaşlar.

    Eylül celbinin tam tarihini öğrenebilirsem net olarak eylül de askere gideceğim. Sağolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.