Şimdi Ara

Devre analizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pcb devrelerin çok katlı olup olmadığını nasıl anlarım ve eğer çok katlıysa bu katmanları nasıl ayırıp devreyi inceleyibilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Up

• İki yüzlü ise çok katlıdır. Katmanlı pcb'leri incelemek imkansıza yakın. Hadi iki katmanlı çok emek ile şemaya dökülebilir ama 3-4-5 katmanlı pcbler var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzerinde herhangi bir bilgi yoksa (bazen üerticiler katman sayısını pcb üzerine işlerler) üst katmandan yolları takip edin, devamını alt katmanda göremediğiniz yollar varsa 2 den fazla katlı demektir.

Mikroskop veya yüksek büyütme kapasiteli mercek ile pcb ye yandan baktığınızda katman farklılıklarını görebilme ihtimaliniz var.

Ayırma kısmı için pratik bir yöntem bilmiyorum. Fakat cnc makinesi ile pcb üst katmandan milimetrenin binde biri gibi mesafeler ile katmanlar kaldırılarak ara yollar açığa çıkartılabilir.

Devrede kullanılan malzemelere ve yaptığı işe göre analiz edilebilir. Belki bir ürünün (üzerindeki entegre veya özel bir bileşen) standart tasarım şablonu kullanılmış olabilir.
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Yazı 2001'de yazılmış ve 100 katmanlı PCB'lerin üretildiği bilgisi verilmiş. 2020'de acaba kaç katmana kadar PCB üretiliyor kim bilir
    Daha doğrusu işlemciler bile 1nm düzeyinde 1.7trilyon transistörü içinde barındırıyor. İnsanın aklı almıyor. Muazzam. Bilim, matematik ne güzel birşey!

• Evet teknoloji gerçekten muazzam bişey. Gelecekte otomasyonlar sayesine insan gücüne hiç ihtiyaç kalmayacağını düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde bir anakart vardı onun şemasını bulamadım internetten ecs g31t m7 anakart devrede bir kısa devre var ve bulmak zor o şemayı bari ben çıkarayım dedim hem bilgi olsun hemde belki bakarsınız anakart yaparım

• Anakartın açık devre şeması belki faydası olur.

Edit: Yukarıdaki dokümanda 4 katlı pcb olduğu belirtilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 13 Temmuz 2020; 23:17:51 >
  • İnternetin altını üstüne getirdim siz nasıl buldunuz çok teşekkür ederim

• Baya bir şey varmış

• Tekrardan teşekkür ederim biraz karışık geldi ama olacak okadar canım değilmi kolay değilki bu işler

• SIR_INDO_SCARF S kullanıcısına yanıt
    Sizin hayaliniz/amacınız bu devreyi pcb ye bakıp çıkartmaktı.
    Buzdağının görünmeyen kısmı bir nebze açığa çıktı.
    Başarılar...
  • Aynen öyle zaten elimde bu anakart var ama bozuk kısa devresi var hem bunda inceleyip tecrübe elde ederim demiştim birazdaha o kısaltmaları inceleyeceğim anlaşılan

• Pcb’nin pc çizimi varsa incelersin diğer türlü çok zor. Tersine mühendislik konusunda uzman kişiler bulman gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.