Şimdi Ara

Devlet üniversitelerine gitmekten çekinir oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Bölüm #Mimarlık
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben normalde İTÜ mimarlık (veya endüstriyel tasarım) düşünüyordum ancak okuduğum bazı haberler bu kararımı sorgulamama neden oldu. Okulun rektörlüğü ve öğrencileri resmen rekabet içinde, anladığım kadarıyla siyasal islamcı bir rektör atanmış ve yapılan bazı şeyler gerçekten okulun kalitesini düşürüyor. Örnek vermek gerekirse bildiğime göre İTÜ de kafeterya ücretleri diğer devlet üniversitelerine göre oldukça fazla, bazı öğrenciler bu durumu boykot etmek için öğrencilere bedava çay falan dağıtmış, bunun sonucunda güvenlik gelmiş adamlara sanki teröristmiş gibi davranmış, olaya karışanların (bedava çay dağıtmaya olay derseniz tabi) hukuksuz bir şekilde sınavlara girmesi engellenmiş, sanki kırmızı listede aranan suçlular gibi güvenlik kulübesine resimleri asılmış vs.

    Geçen gün de Boğaziçi’nin başına eski akp milletvekili adayı getirilmiş.

    Şunun şurasında üniversitede değerlendirebileceğimiz 4 yılımız var, ben bu dört yılı liyakatsiz bir şekilde başa geçmiş rektörlükle uğraşarak geçirmek istemiyorum gerçekten, mesela Erasmusa gitmek istiyorum, o hukuksuz şekilde sınava alınmayan öğrenciler gibi ben de sınava alınmazsam ve ortalama yüzünden gidemezsem ne yağacağım? Benim arkamda duran bir üniversiteye ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

    Durum böyle olunca yeni arayışlara başladım, öğrenci memnuniyeti sıralamasına baktım ve Özyeğin’in başta olduğunu gördüm (sabancı da var ancak mimarlık fakültesi olmadığı için radarımda değil). Özyeğini biraz araştırdım ve bu zamana kadar düşündüğümden daha iyi bir okul olduğunu gördüm, hem okul hayatında hem okuldan sonra bayağı imkanları var, hocalar kaliteli çoğu yurtdışındaki top üniversitelerde yüksek lisans/doktora yapmış, staj imkanları iyi (belli bir ortalama üstüne direk yurtdışı staj ayarlıyorlar diye okudum) okul bittikten sonra yurtdışına giden mezunları da azımsanmayacak kadar var (benim hedefim de yurtdışı). Gördüğüm kadarıyla okulda girişimcilik lafı havada kalmıyor, üstüne bayağı düşüyorlar ve destek veriyorlar, laboratuvar vs farkından bahsetmiyorum bile, zaten daha çok maddi imkan olduğu için karşılaştırmaya gerek bile yok, yurt binaları falan da daha güzel, daha aklıma gelmeyen avantajları da vardır illaki.

    Durum böyle olunca devletten çok vakıf üniversitelerini tercih etmeyi düşünüyorum, Bilkent var, onu da araştıracağım ancak İstanbul istediğim için muhtemelen Özyeğin olacak hedefim.

    Vakıf üniversitelerinin devletten tek eksik yanı öğrenci profili sanırım, ancak bunu da avantaja çevirmek mümkün diye düşünüyorum (daha az rekabet, hocaların gözüne girme / projelerde rol alma şansı vs)

    Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? %100 hatta %75 burs aldıktan sonra vakıf üniversiteleri daha mantıklı gibi gelmeye başladı bana







  • Verilen eğitim ve üniversitenin marka değeri üzerinden düşünmek gerekir bence. İtü yerine bilkent mimarlık belki olabilir ama itü mimarlık yerine özyeğin mimarlık kesinlikle düşünülemez.
  • Bilkent gitgide tehlikeli bir hal alıyor. Uzak durmanı tavsiye ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özyeğin gittikce adını duyuruyor kendini geliştiriyor bana gelse düşünmeden giderim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 5.56x45mmNATO

    Bilkent gitgide tehlikeli bir hal alıyor. Uzak durmanı tavsiye ederim

    ne anlamda hocam?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.