Şimdi Ara

DEVLET TWITCH VE YOUTUBE ŞAKLABANLARINA VERGİ KESSİN! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
1
Favori
35.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
229 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sen evde poponu kasıyarak oturuyorsun da, onlar para kazanıyor diye şaklaban mı oluyor ?



    Ah bu dh asosyalleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrtkn E kullanıcısına yanıt
    sen nerden biliyorsun vermediklerini ? Elinde kanıt mı var ? Müneccim misin ?
  • twitch yayıncıları savunan arkadaşlar sorun şu

    1. yurt dısına cok miktarda döviz cıkmaya başladı bu bağışlar yüzünden. ulke zarar a uğruyor
    2. de bu yayıncılara para atan kişiler genelde cocuklar oluyor.anasından babasından aldıgı harçlıkları aksama kadar milletin anasına bacısına kufur edip agızların dan salya akan bu tiplere gönderiyorlar.yazık gunah.eğtici bir tane yayıncı söyleyin.1 tane küfür etmeden yayın yapan adam söyleyin.
  • Devlet neden benim aldığım her nefesten vergi kesiyor diyeceğine bundan şundan niye kesmiyor demeye devam ettiğiniz sürece asıl şaklaban sizsiniz. Sadece etrafınızda o kadar çok şaklaban varki farkedemiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varsa bir sorun şikayet edin, kıskançlık krizine girmenize gerek yok. Türkiye vergilendirme'de Google ile gizli anlaşmaya gitmiştir. Öyle PayPal'a şart koştukları gibi kurallar Google'a sökmez. Gelecek internet devri, onun bunun ne yaptığını tartışmak yerine bir şeyler üretmenizi şiddetle tavsiye ederim.

    DEVLET TWITCH VE YOUTUBE ŞAKLABANLARINA VERGİ KESSİN!


    Şubat ve Nisan ayını gizledim.
  • Tü şaklaban sensin



    Sen yayın açsan sen bile izlemezsin



    Ebesinin hayrına yapmıyor yayın



    Bunları yazanların yaş ortalaması 12-15 olması lazım, aksi halde durum vahim. Yayında bir saniye adının okunmasını sosyalleşme ve tanınırlık olarak gören fikir ve düşünce garibanı veledler.



    Asıl vahim ya yazılanları hiç okumadan yazıyorlar ki büyük ihtimalle böyle hepsi mi aynı şeyi yazar arkadaş. Yayıncı olsan ve bu yazıları göstersen paraya para demezsin valla, zaten anlamaz nasılsa..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bencede twitch kapatılmalı. Hatta banka hareketleri incelenip buralara para yollayana ilave para cezaları verilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkæn -- 22 Ağustos 2018; 1:22:37 >
  • belirli şartlar altinda vergi ödüyorlar hocam keşke konuyu açmada biraz araştirma yapsaydiniz. ayrica sizin o yayinlari beyenmemeniz kötü olduklari anlamina gelmez. beyenip izleyenler varki para kazaniyorlar. youtubeda para kazanmak göründuğu kadar kolay deyil. her kanal açan hopp paralari cebe indirmiyor yani. aylarca yillarca emek vermek lazim devamlilik lazim özgün olmak lazim...



    https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/youtuberlara-vergi-takibi-2509372/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar için kullanılan bandwith e yazık. İnstagramdır Facebookdur Youtube büyük kısmı için harcanan geresiz alanın onda da biri bilim için kullanılsa bu gün o dolar o değerlerde olmazdı.

    Wikiyi engelleyeceklerine insta fb gibi yerleri engelleseler gram üzülmem.

    Kalan boş alanıda araştırma ve geliştirme için arge merkezleri ile üniversiteler ile bağlantı sağlasalar da bizde veriyi rahat indirsek.

    Zaten eğitim durumu ortada birde buna ek bu platformlarda içi boş şeyler ile kullanıcıların beyinnin jöleye dönüşmesi sağlanıyor buna ek zamanlarını öldürüyorlar.
  • Ben tarafsız bakıyorum yüksek ihtimal vergi veriyolar ama vermeseler bunun lafını yapmam becerebiliyorsan yap bana göre keyif aldıkları şeylerle para kazanabilen fırsatçı zeki insanlar sizde bencil beceriksiz kıskanç sürüsüsünüz benim düşüncem ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav sana ne arkadaş kim ne kazanıyorsa kazansın madem oturdukları yerden haksız kazanç elde ediyorlar burda vakit kaybedeceğine geç pc'nin başına sen de kazan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kool Giancana -- 22 Ağustos 2018; 3:53:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet devlete veriliyor ama Türk devletine değil.
  • yukarıdaki yorumumda ki embesil katagorisine girdigin için tebrik ediyorum başarıların devamını dilerim ailene de sabırlar
  • Bu ülkede vergi vermeyen kimler kimler var, Youtubecular mi bir gözünüze batti.
  • "Yayın yapanlar şöyledir böyledir" demek ne kadar doğru? Youtubela para kazanan tanıdıklarım var ve boş adam değiller. Kişiden kişiye değişiyor yani, keza bknz. Barış Özcan...Ha kimisi işi şaklabanlığa vuruyor o ayrı ama aynısını yapan tonla oyuncu şarkıcı yok mu ?



    Ama vergi konusunda katılıyorum. Twitch, youtube vb. Yerden gelen paralar bell bir miktarın(mesela asgari ücret) üzerindeyse vergiye tabi olmalı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtuberlardan enes batur

    twitchten wtcn

    Açiklama yapmişti vergimizi veriyoruz diye ?

    Vermiyorlarmiymiş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Lanaya- kullanıcısına yanıt
    evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitch olayini bilmiyorum, her ne kadar yurtdışına vergi verilsede Türkiyede gelir vergisine tabi değil bildigim kadarıyla. Kanal sahiplerinin çoğu vergi levhasına sahip değil. Dolayisiyla ödediğiniz vergi kanal sahiplerinin degil, twitchin, google ın ödedigi vergi. size gelirken kesilen parada reklam verenlerin, para yatiranlarin vergisi. Karşı çıkanlar bu vergiyi kendisinden kesildiğini sanıyor sanırım. Kaç kişi kazandigi paradan gelir vergisi, kdv, stopaj ödüyor? Kurallara uyan olsada büyük çogunluk icin durum bu. Sadece youtube degil, instagram vs gibi yerlerde de ayni şey geçerli. Maliye bakanligida bu konuda açiklama yapmıştı zaten. Çoğunun vergi levhasi yok diye.

    Bu isin emekle, parasına göz dikmeyle alakasi yok. Esnaf 30binliranin 10binini vergiye verip, yayin yapan adam vergi levhasi olmamasina rağmen para kazanmamizi istemiyorsunuz demesin. Tabiki para kazansın yayıncılar, her isin bir zorluğu var, kolay iş degil ancak ortada bir adaletsizlik var. Devlet gelir, cüzi miktarda vergi koyar, belkide hiç koymaz ona lafımız yok ama şuanki durum yasalara aykırı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yerli ve milli stream platform mu isterük. ... Ülkeden dışarı para kaçıyea....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackBeasT -- 22 Ağustos 2018; 10:29:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.