Şimdi Ara

Devlet hastahaneleri ,Doktorları ve Devletin sağladığı sağlık hizmetleri(!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
4.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkiyede ssk kesintisi devletin soygunudur. Zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır. İşe yaradığı yok zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep doktorlar sağlıkçılar suclu, peki günde en az +100 hasta baktiran sağlık sistemi, her yerde önceliği olan bedava hizmet alan suriler onlarda hayal ürünü demi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İyi de kardeşim kimse kimseye zorla doktor ol deniyor. Doktor olacak adam bunun bilincinde yani tıp fakültesine girerken günde maksimum 40 hasta bakarsınız demiyorlar. Herkes doktor olacak diye bir şartta yok eğer şartların bu kadar ağır olduğunu biliyor ve buna rağmen doktor oluyorsan bir zahmet katlanacaksın. Doktora sadece yazı yazıp imza atması için belge götürdüm ameliyat olmak için geejkiymiş neymiş efendim randevu olmadan yazıp imzalayamazmış günde 100 hasta bakmış. Bu arada sırada hasta filan da yok. Yani ben hiçbir öğretmenin 40 kişilik sınıfta ders veriyorum diye yakındığını, hiçbir polisin bugün çok olay oldu diye işten işten kaytardığını veya devlet dairesinde çalışan nüfus memurunun günde 300-400 yeni kimlik teslim edip gıkını çıkarmadığını biliyorum. O yüzden şu 100 hasta bahanesine sığınmamak gerekiyor devlet bunu sağlıyorsa çalışacaksın kimseye de surat yapmayacaksın. Bu senin işin hobi olarak yaptığın bir uğraş değil bizim halk doktoru yücelttiği için doktor da kendini sırça köşk de zannediyor. Hiçbir doktor ne olursa olsun gelen hastaya köpek muamelesi yapamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Soğuk algınlığı ve şiddetli baş ağrısı nedeniyle gittim, ilaç yazdı.. Bugünlük rapor verir misiniz dedim, bu tür şikayetlere rapor vermiyoruz dedi. Ondan sonra anladım bu insan olmadıklarını..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EskiDostlar -- 13 Mart 2019; 13:58:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doktorlara şöyle hak veririm +100 hasta bakmak bir günde cidden zor iş. Hastanın şikayetini dinle, tetkikler yaptır, tanı koy ve tedaviye başla. Biliyorsunuz ki insanımız derdini anlatmakta zaten sıkıntılı. İşte eğitimin ne denli önem arz ettiği böyle belli oluyor. Bizim insanımızın sıkıntısı yetmezmiş gibi birde Suriyeli kardeşlerimizin(!) sorunları mevcut. Devlet hastanesine gittiğimde bazen doktorun hasta çağırdığı ekranda bol bol Arap ismi görüyorum. Bir doktorun maksimum günde 20 hasta ile ilgilenmesi lazım ki herşey sistematik gitsin.

    Ha bazı doktorlar var. Evindeki geçimsizliği, eşi veya çocuğu ile ilgili sorunlarını, hayatına dair diğer sorunlarını iş hayatına getirip sıkıntı çıkarıyor. Bu her sektör için geçerli. Senin özel hayatındaki sıkıntılar beni germez. Sen o sıkıntıyı iş hayatına yansıtıyorsan git fotosentez yaparak yaşa.
  • Devletin eksiğini doktora yüklemek veya doktorun hatasını devletin hatası girmek ne kadar doğru
    Özel hastanede verilen hizmet ile devlet hastanesindeki hizmeti işinize geldiği taraftan karşılaşırmışsınız
    Özelden aldığım hizmete lanet okuduğumda oldu (çocuğumun doğumu için normal olacak deyip son 10dk sezeryan ile işlem yapmaları göbek bağı dolanmış doktorla tartıştım son 1 ay 7-8 kez geldik herşey normaldi şu an başka hastane şansı kalmayınca sezeryan mı oldu deyince çok bozuldu)
    Devletten aldığım hizmete lanet ettiğimde oldu (işten izin almamak için eşimi iş yerimin yanındaki hastaneye götürdüm sağlık karnesinin ilk sayfasını xx beye gösterin diye geri verdiler bahsedilen kişiyi arayıp buldum cevap siz yanlış gelmişsiniz eve yakın hastaneye gideceksiniz)
    Şu an Cerrahpaşa Tıp fakültesi den takipli hastayız ameliyat sırasında istenen 100-200TL ücretler dışında kesinlikle övgüyü hak ediyorlar (devlet üniversite hastanelerine ödenekleri eksik gönderince aradaki açık kapatılıyormuş ki alınan hizmet karşılığı görmemezlikten gelinebilir)
    Sonuç doktor bir insan olduğunu unutmadığı karşısındaki kişinin bir mağduriyeti olduğu için oraya geldiğini unutmadığı hastanında sağlık çalışanlarının robot olmadığını bilip ona göre davrandıklarında ınsanlar daha mutlu olacaktır
    Sonuç olarak her ne kadar eksikler olsada ben ssk aracılığı ile aldığım hizmetten %80 memnunun dersem haksızlık yapmış olmam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • bütçe açıları şubat/2019 gibi devam ederse, tasarruf programları uygulanmaya başlar, sağlık sistemindeki harcamalarda ilk göze batanlar olacaktır. bu gün eleştirdiğimiz hizmetler gelecekte dahada azalabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Turkiyede ssk kesintisi devletin soygunudur. Zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır. İşe yaradığı yok zaten.
    Yolda sorsan herkese sağlık ücretsiz der.Genel sağlık sigortası kapsamında her ay para kesintisi uygulanıyor.İşsiz adam parası olmadığı halde ödemek zorunda.Almadığım sağlık hizmetinin parasını ödemek zorundayız.Okuldan 2-3 ay kayıt kesintisi olda bile ortalama 100 tl işleniyor direkt olarak.Eş değer alternatif ilaçlar ile devletin karşıladığı ilaçlar arası dağlar kadar fark var.Genelde vitamin vb şeylerde iğne türevi ilaçlara insanı bağımlı ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NuTeRX

    Bir radyoloji hekimi olarak bazen 2 ultrason cihazında tek başıma çalışmak zorunda kalıyorum. Belki günde 100 hasta bakıyorum. Normalde 100 hasta bakmak gerçekten çok komik bir şey. Çünkü kimse 100 hastaya ultrason yapamaz, mantığa aykırı. Yurtdışında söyleyin size bilmem nereleriyle gülerler. Kalitesi düşük oluyor.

    Hastaya, karnınızı açın vs. dışında tek kelime etmiyorum. Nedenini de açıklayım. Ben şimdi orada her hastayala da konuşabilirim, hiç zoruma gitmez. Her hastaya çok dikkatli de, uzun uzun da bakabilirim. Sen içerideki hastaysan sorun yok tabi, mutlu olursun. Böyle günde 30 hasta bakabilirim. Yalnız dışarıda geriye kalan 70 kişi içerindeysen ve ben mesaim bitti diyip seni eve yollarsam nasıl olacak?
    Ben de radyoloji teknisyeni olarak aynı durumdayım. 2 makine günde 300'den fazla çekim oluyor. Bu günde 100'de olabilir bir röntgen için 3 gün beklenebilir. Seçim hastaların... Burada çözüm çalışanları aşıyor maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 13 Mart 2019; 20:21:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • JustCrew J kullanıcısına yanıt
    O saydigin hicbir meslek turu universitede 6 yil ter dokup uzmanlik icin o da 4 -5 yil suruyor ekstra sinava tabii tutulmuyor. Isine gelmeyince doktor yanlis teshis koydu diyorsun. Polise beni tutuklayamazsin, ogretmene sen ogretemiyorsun, nufustaki calisana da yanlis yere muhur vurdun, yargica sen yanlis karar verdin diyemiyorsun ama is doktora hemsireye gelince sen yanlis yapiyorsun diyorsun. Kendiniz daha iyi biliyorsaniz niye doktora gidiyorsunuz? Internetten bakinca saglikci olunmuyor. Ayrica saglikcilar haric diger tum memurlar rahat. Isteyen istedigini okur orasi dogru ama sartlara katlanma diye bir sey olamaz. Insanlari sartlara katlandirirsaniz o zaman ederi kadar hizmet gorursunuz. O kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustCrew

    İyi de kardeşim kimse kimseye zorla doktor ol deniyor. Doktor olacak adam bunun bilincinde yani tıp fakültesine girerken günde maksimum 40 hasta bakarsınız demiyorlar. Herkes doktor olacak diye bir şartta yok eğer şartların bu kadar ağır olduğunu biliyor ve buna rağmen doktor oluyorsan bir zahmet katlanacaksın. Doktora sadece yazı yazıp imza atması için belge götürdüm ameliyat olmak için geejkiymiş neymiş efendim randevu olmadan yazıp imzalayamazmış günde 100 hasta bakmış. Bu arada sırada hasta filan da yok. Yani ben hiçbir öğretmenin 40 kişilik sınıfta ders veriyorum diye yakındığını, hiçbir polisin bugün çok olay oldu diye işten işten kaytardığını veya devlet dairesinde çalışan nüfus memurunun günde 300-400 yeni kimlik teslim edip gıkını çıkarmadığını biliyorum. O yüzden şu 100 hasta bahanesine sığınmamak gerekiyor devlet bunu sağlıyorsa çalışacaksın kimseye de surat yapmayacaksın. Bu senin işin hobi olarak yaptığın bir uğraş değil bizim halk doktoru yücelttiği için doktor da kendini sırça köşk de zannediyor. Hiçbir doktor ne olursa olsun gelen hastaya köpek muamelesi yapamaz.
    Argümanının geçerli olması için Türkiye'de ki eğitimin iyi olması gerekiyor. Fakat değil. Ya da eğitimi yeterli buluyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Patatos P kullanıcısına yanıt
    Keşke yazdıklarımı okuyup cevap verseniz. Söylediklerinizin yarısı yazdıklarımdan farklı konularda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JustCrew J kullanıcısına yanıt
    Senin ameliyat olman icin goturdugun o belgeyi imzalamadi diye kac doktora bu yuzunden binlerce liralik dava acildigini biliyor musun? Imzalatmam gerekiyormus diyecegin yere kagidi acip okusaydin bilirdin. Devlet belgeyi imzalattigina kanit olsun diye randevu sisteminden takip ediyor. Yoksa davaya dayanak ne olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patatos P kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarına gelince doktor yanlış karar verince bak bu oluyor:
    https://forum.donanimhaber.com/5-5-yasindaki-cocuga-21-dakika-oksijen-yerine-azot-verildi--137477457
    Sana göre burada da hasta suçludur. Ha şehit olan polis asker öğretmen rahat çalışıyor ama doktor çok zor şartlarda çalışıyor bu mu yani? Ayrıca bahsettiğin bütün durumlarda itiraz etme hakkın var polis seni göz altına alır avukatınla itiraz edersin. Hakim savcı yanlış karar verirse bir üst mahkemeye gidersin. Öğretmenden memnun değilsen idareciye gider söylersin. Diğer memurlarda da yanlış işlem yaptığında dilekçe ile itiraz edebilirsin. Kimse doktordan daha bilgili olduğunu zaten savunmadı bunu sanırım kendin kurmuşsun. Ayrıca mesleki yükümlülük olarak o gün sana bakman gereken hastayı devlet belirliyor yani bahsettiğin gibi vatandaşı mağdur edersen suçlusundur. Senin mantığına göre öğretmen de ders yüküm çok diyip dersi terk etsin ya da öğrenciye sussun ve öğrenciler katlansın. Polis hırsızı bu gün yakalayamam 100 olaya baktım desin. Kimse kimseyi zorlamıyor eğer tıp okuyorsan da bunları bilerek okuman gerekli ben bunu söylüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustCrew -- 13 Mart 2019; 21:0:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • JustCrew J kullanıcısına yanıt
    Ameliyathanede tupu hastaya takanin doktor olmadigini, polislerin her dakika hirsiz kovalamadigini, ogretmenlerin aylarca tatilini, derslere girmeyip ders bos gencler diyen ogrencileri, oturarak o verdigin haberdeki sonunda yazan gibi hukum veren hakimi ve hakim haric saydigim tum meslekleri olmanin basitligini gectim. Senin benim yazdiklarimdan zerre anlamayacak olmani ve nihayetinde kaderin pencesiyle sen de bir gun olum korkusuna dustugunde cevrende gercek doktor bulabilecek misin cok merak ediyorum. Cunku okuyanlarin hepsi ulkeden gitme derdinde. O zaman burada kalanlar da sana bu sekilde hizmet verecek mi yoksa servetini dokmezsen tedavi etmem mi diyecek, devlet doktor sayisi azligindan hastayi mi dinleyecek yoksa doktorun eline mi bakacak bilemem. Sonucta var olan doktorlar da bir gun ölecek degil mi? Ben sana ornek vereyim Dogu Avrupadaki ulkelerin saglik sistemleri ne halde bir bak derim. Dedigimi arastirip okuyup sonra bu mesajima cevap vermen dilegiyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patatos -- 13 Mart 2019; 21:16:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet hastaneleri maalesef tam bir dipsiz kuyu, çoğu yerde çalışanların zaten yüzünde nur yok. Geçen hafta sol göğüs tarafımda 2 gün süren sancılardan sonra kartal Lütfi Kırdar acile uğradım iş dönüşü, yeşil alan, sarı alan sonra kırmızı alan derken akciğerimde sıkıntı tespit edildi sonra da yatış yapıldı 4 gün yattım. Tüm bu süreçlerde karşılaştığım hasta bakıcı, hemşire doktor hepsi hakikaten iyilerdi tabi arada sıkıntılı bir iki tip yok değildi.

    Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hastane konusunda istanbul aşırı kötü 2 haftadır öksürükden ölücem artık geceleri uyuyamıyorum ama acildeki özel tığp teknisyenlerinin haricinde ve aile hekimim haricinde hiç bir uzman doktora gözükemedim. Kulak Burun Boğazdan randevu istiyorum en erken 20 gün sonraya veriyor
  • Yani bence biraz haksizlik edilmiş mesela bugun istanbul ataşehirdeki diş hastanesine gittim ilgi ve alaka o kadar guzelki kesinlikle tavsiye ederim. Yine 1 hafta önce ortapediye gittim omuz agrisi icin bana 3 gun sonraya mr sirasi verdiler. Buda ümraniye devlet hastanesinde oldu.

    Belki size denk gelmiştir lakin ben devlet hastanelerinden çok memnunum.

    En azindan 90 yillarda surekli hastaneye yatirilan bir çocuk olarak ( astim hastaligim vardi ) şuanki halime şükür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JustCrew

    İyi de kardeşim kimse kimseye zorla doktor ol deniyor. Doktor olacak adam bunun bilincinde yani tıp fakültesine girerken günde maksimum 40 hasta bakarsınız demiyorlar. Herkes doktor olacak diye bir şartta yok eğer şartların bu kadar ağır olduğunu biliyor ve buna rağmen doktor oluyorsan bir zahmet katlanacaksın. Doktora sadece yazı yazıp imza atması için belge götürdüm ameliyat olmak için geejkiymiş neymiş efendim randevu olmadan yazıp imzalayamazmış günde 100 hasta bakmış. Bu arada sırada hasta filan da yok. Yani ben hiçbir öğretmenin 40 kişilik sınıfta ders veriyorum diye yakındığını, hiçbir polisin bugün çok olay oldu diye işten işten kaytardığını veya devlet dairesinde çalışan nüfus memurunun günde 300-400 yeni kimlik teslim edip gıkını çıkarmadığını biliyorum. O yüzden şu 100 hasta bahanesine sığınmamak gerekiyor devlet bunu sağlıyorsa çalışacaksın kimseye de surat yapmayacaksın. Bu senin işin hobi olarak yaptığın bir uğraş değil bizim halk doktoru yücelttiği için doktor da kendini sırça köşk de zannediyor. Hiçbir doktor ne olursa olsun gelen hastaya köpek muamelesi yapamaz.
    Benim açımdan sıkıntı yok. İstersen 200 hasta da bakarım. Kalitesini düşürerek olur tabi bu. Hasta açısından sıkıntı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.