Şimdi Ara

Devlet blzl zehirlemek icin NBŞ şeker aliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
4.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hükümetten “Bu ne acele” dedirten jet bir kararname geldi. Bir yandan kamunun elindeki şeker fabrikalarını satışa çıkaran hükümet, diğer yandan da sürpriz bir kararla, “Kanserojen şeker” diye bilinen nişasta bazlı şeker (NBŞ) ithalatının önündeki gümrük duvarlarını kaldırdı. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı'na göre bu yıl Bosna Hersek'ten 20 bin ton NBŞ ithal edilecek. Özelleştirmeye açılan Alpullu, Erzincan ve Kastamonu şeker fabrikalarının bir yıllık üretimine denk gelen NBŞ ithalatıyla, kısa süre önce NBŞ üretim kotasının düşürülmesi de anlamını yitirmiş oldu.

    14 FABRİKA SATILIYOR

    Hükümet sürpriz bir kararla önce kamunun elindeki 14 şeker fabrikasını satışa çıkardı. Milyonlarca pancar çiftçisinin tepkisini çeken bu kararın NBŞ lobisinin isteğiyle alındığı iddiaları ortaya atıldı. Hükümet kamuoyunda oluşan tepkilerin önünü kesmek için NBŞ üretim kotasını yüzde 10'dan yüzde 5'e indirme kararı aldı.

    Bu sürpriz karar kamuoyunda, “göz boyama taktiği” olarak nitelendirildi ve özelleştirme sonrası NBŞ'nin önünün yeniden açılabileceği iddia edildi. Hükümet tepkilere rağmen fabrikaları satmaktan vazgeçmedi, aksine özelleştirme sayesinde pancar şekeri üretiminin artacağı yönünde açıklama yaptı. Ancak 4 fabrika satılıp 10 fabrika için de ihale günü beklenirken hükümetten NBŞ ithalatıyla ilgili yeni bir sürpriz karar geldi.

    SUNİ BAL DA GELECEK

    Bakanlar Kurulu Kararı'yla Bosna Hersek'ten bu yıl ithal edilecek 20 bin ton NBŞ için gümrük duvarları tamamen kaldırıldı. Yıl sonuna kadar NBŞ olarak bilinen, saf laktoz, maltoz, glikoz ve früktoz ile şeker şurupları ve suni bal ithal edenler, 20 bin tonluk alıma kadar gümrük vergisi ödemeyecekler. NBŞ ile birlikte Türkiye'de yaygın olarak kullanılan ve sağlığa zararlı olduğu uyarıları yapılan suni balın ithalatının önünün açılması da dikkat çekti.

    İthalatına karar verilen 20 bin tonluk NBŞ'nin, Türk çiftçisinin ürettiği pancardan elde edilen 28 ila 30 bin tonluk doğal şekere eşit olduğu bildirildi. Hükümetin satışa çıkardığı Alpullu Şeker Fabrikası'nın yıllık 25 bin ton pancar şekeri üretim kotası bulunuyor. Erzincan Şeker Fabrikası'nın 26 bin 500 ton, Kastamonu Şeker Fabrikası'nın da 32 bin 700 ton üretim kotası bulunuyor.https://www.google.com.tr/amp/s/www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/nisasta-bazli-sekerin-onu-acildi-2345151/amp/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • http://m.star.com.tr/yazar/nisasta-bazli-seker-konusunda-beraber-savasalim-yazi-1260045/



    Bilim adamlarının çalışmalarından bahsedecektim ama sana beynini kullanacağın yöntemler sunmak yerine biat ettiğin adamların konuyla ilgili söylediklerini sunmanın daha uygun olduğunu düşündüm. Eminim buna da bir kulp bulacaksın fakat zerre umrumda değil. Zira şuan joleliye konuyla ilgili fikrini sorsak o da dansöz gibi kıvırıp hükümeti destekleyecektir. Siz de bu adamlara biat edenler olarak aynı davranışı sergileyeceksiniz tabi. Ama tek bir soruma kivirmadan cevap vermeni istiyorum. Nişasta bazlı şeker içeren ürünleri çocuklarına, anne-babana ve diğer tüm sevdiklerine gönlün rahat bir şekilde ve onların istediği kadar yedirecegine inandığın tüm değerler üzerine yemin eder misin?
  • Akpliler olayın gerçek yüzünü görsün. Ne kadar yerli ve milli bir davranış dimi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra çevremizde 35-40 yaşında kanserden ölenler.
    Yalnız takdir ettim adamlar azimle kaçak saray'ı külliye yaptılar...


    http://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/ankara/kulliye-mutfaginin-sirlari-40780037


    quote:

    * Bazı yemeklere mercimek unu kullanılıyor. * Badem sütü revaçta. Yemekler için beşamel sos, badem sütü ve unu ile hazırlanıyor. * Yaz bitiminde mutlaka bahçe domatesi konservesi hazırlanıyor, kış boyu kullanılıyor.




  • Biz b*** bir elektronik parça için ta yurt dışı alışverişine razı olalım, bunu yaparken 30 euro üzerine gümrük ödeyelim.

    Sorsanız cari açık hede hödö yaparlar.

    Adamlar 20bin ton altında gümrük ödemeyecek, hem sağlıktan hem ekonomik refahdan olalım.

    Onlar konuşur akepe yapar!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun adı hainlik değilde ne çocuklarınız kanser olduğunda görürsünüz

    Ben akpli vatandaşların kanser olmasını istemem belki yaşamamışlardır böyle at gözlüğü takılmaz

    Zarara bak sırayla

    1 - Çiftçi sayısı azalacak
    2 - İşsizlik artacak
    3 - Hayvanlara verilen küspe verilmeyecek
    4 - Hayvan sayısı azalacak
    5 - Tarım alanları boş kalacak
    6 - Kanser oranı artacak
    7 - Kanser ilaçları artacak
    8 - İlaç fabrikaları açıp kanser ilaçlarını millete kakalayacaklar (yeni model soygunculuk)
    .
    .
    .
    .



    Devlet blzl zehirlemek icin NBŞ şeker aliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 12 Nisan 2018; 8:13:50 >




  • halk mutlu mesut yaşıyor paramız var üretmeyip alırız düşüncesin de bir cogu isterse dolar 20 tl olsun banane ben dolarlamı alışveris yapıyorum der kriz olsa söylenir ama secim olunca kosarak oy atarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer durumları Afrika'nın elmas ya da petrol zengini ülkeleri de yaşadı. Buna örnek olarak aklıma gelen ilk ülke Nijerya'dır. BP, Shell gibi petrol devlerinin eliyle iktidara getirilen adamlar, bu firmaların petrol çıkarırken çevreye verdikleri zararlara karşı eylem yapan vatandaşlarının köy-köy, şehir-şehir yok etti. Kılıf da hazırdı; Bu adamlar ülkelerinin büyümesini çekemiyorlardı ve teröristlerdi.
    Sonuç olarak, Nijerya'nın temiz su kaynakları çok düştü. Tarım alanları zehirli topraklarla doldu ve insanlar başta kanser olmak üzere, birçok ölümcül hastalıkla mücadele etmek zorunda kaldı.
    Kazanan ise, batılı şirketler oldu.
  • Daha önce söylemiştim hükümetin NBŞ'yi yasaklamaya gücü yetmez diye. Bunlar daha NBŞ üretimi ve ithalatını serbest hale getiriyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 12 Nisan 2018; 8:23:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aahahah hayır bilemediniz, nbş şekerleri yeyince morpheus 'u göreceksiniz sonra size seçim zamanı akp 'ye oy atın diyecek ve de siz o yolu seçeceksiniz ha unutmayın bundan sonra geri dönüş yok artık MATRIX 'in tüm kapıları size açılmış olacak size.. Orada istediğiniz kadar zengin olacaksınız, istediğiniz kadar konu açabileceksiniz, istediğiniz kadar algı yapabileceksiniz, istediğiniz kadar dolar 10 tl 100 tl olsun isterseniz 1 tl bile olabilir her şey sizin elinizde.. O yüzden dikkatli düşünün iyi düşünün nbş hapı sizin için çok önemli..

    La adamı güldürmek için elinizden geleni yapıyorsunuz ya helal olsun sizlere.. :) :)




  • Bu x2yk kadar kral yalağını daha gormedim bu forumda,bak bak adamdaki yorumlara bak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 13 Nisan 2018; 3:53:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • günaydın...tek çare kaldı marketlerden alışveriş yapmamak..ambalajlı paketli ürün almamak...kendi yemeğinizi kendiniz yapmayı öğrenin
  • Devlet blzl zehirlemek icin NBŞ şeker aliyor

    Bu sakatatlar nerede kullanılıyor acaba? Salam, sosis mi oluyor. Tamam domuz yiyenler olabilir ama katır, at, eşek nerede kullanılıyor ?

    Muhtemelen seneler önce süleymancıların Almanyadaki müslümanlara domuz eti yedirdiği gibi bize de yediriyorlar.
    Buz kütlesi halinde getirip içeriğini daha kimse göremeden parçalayıp bir güzel yiyeceklerin içine katarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 13 Nisan 2018; 5:24:25 >




  • Hükümet bu kadar geri kafalı topluma emekli edip beslemek yerine bas glikozu

    Bu milletin aa koucaz diyen bunlar değilmiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    Yav yarın reisleri der ki pancar lobisi nşb ürünler üzerinden ekonomik kriz yaratmak istiyordu.

    Biz sizi düşünüp onların fabrikalarını satmaya çalışıyoruz, bir de nşb için gümrük muafiyeti tanıdık ki pancar lobisi üzerimize gelmesin.

    Oldu bitti işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Kanlı Elmas 'ı izlemiş webbie 'miz..

    https://www.google.com.tr/search?source=hp&ei=ePfPWvTPJ8HUwAKX_L7wCg&q=kanl%C4%B1+elmas&oq=kanl%C4%B1+e&gs_l=psy-ab.3.0.0l10.45.1095.0.1985.7.7.0.0.0.0.197.792.1j5.6.0....0...1c.1.64.psy-ab..1.6.792...0i131k1j0i10k1.0.zAEyKtfPPps

    Leanorda 'ya selamlar..
    - Kanlı Elmas petrolle mi ilgiliydi?
    - Kanlı Elmas Nijerya'da mı geçiyordu?




  • webbie kullanıcısına yanıt
    Aynı anlattığın gibi bir film idi,

    Kara Elmas dese petrolü çağırıştırıyor diyeyim sana ama Kanlı Elmas bu yani bildiğin bir elmas arayan ve elmas bulmaları için siyahilerin çalıştığı Sierra Leone 'de Afrika 'da geçen bir film..

    Yaklaşık 2100 km bir fark var aralarında Nijerya ile Sierra Leone 'nin ve ikisi de Afrika ülkesinde, yani seninde dediğinde de benim dediğim de aynı hikayeler yaşanıyor.. Siera Leone 'de bir elmas için çekilen bir film var seninde iddia ettiğin petrol ve Nijerya.. İkisi de birbirine çok benziyor değil mi o yüzden daha önce ben bu filmi görmüştüm gibi diyorum sen yazınca..

    Filmi bir ara tekrar izlemeni tavsiye ederim..
    http://www.beyazperde.com/filmler/film-61469/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 13 Nisan 2018; 9:52:52 >




  • satmadıkları ne kaldı?
  • Akp li seçmen harbiden bunlar ne diye yazıp araştırmıyor.Herhangi bir küçük görme değil.Komşum koyu kopkoyu akpli.Ama dolar neden yüksek , benzin neden zamlanıyor hayvancılık neden yapılmıyor diye bakmaz.Kendisi zamanında çobandı ve süper geliri vardı.Her gün et yemeği tereyağı balı sütü yumurtası vardı ve doğaldı.Hayvanlara bakamadığından yemine para yetiremediğinden tek tek sattı şuan 1 inek 5 tavuk kaldı.Kendisi de 8-18,30 çalışıyor asgari ücrete.Ama ŞÜKÜR DİYOR.Eline alıyor samsung j5 i açıyor facebooku.Başka bir medya yok.
    Çoğu akpli bu şekilde.Haberleri facebooktan okuyor.Hüloooğğğ deyip dirilişi izliyor.


    slm.ve.dua.ile.
  • Eskiden belki sanayi devleti değildik ama yediğimizi içtiğimizi biz üretirdik. Şimdiyse hala sanayi ülkesi değiliz üstüne birde tarım üretimimiz bitti.
    Teşekkürler Türkiye. Bize kanserojen şekeri reva görenleri seçtiğiniz için.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.