Şimdi Ara

Devir Daim Makinesinin Yapılışı.OKUYUN Lütfen!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
20.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Devir daim makinesi topiciğine yazacaktım ama belli bir yerden sonra hep aynı şeyler dönüyor ve geyik konuşmalar çok olmaya başlamıştı.Ben de ayrı bir topic açayım dedim.Bir kere herkese katılıyorum KAYIPSIZ BİR SİSTEM OLMAZ diye.Fakat harkesin takıldığı bir durum var.Yani sistem kendi içinde tabii ki kayıplara uğrayacaktır.Zaten onbinde bir de olsa olur.Ama tasarımın mantığına aykırı olan tek yönde takılıp kalınması.Yani tamam sistemde kayıp var ama bunun eksisini kapatacak başka bir sistem her zaman vardır.Şimdi bunu biraz daha açacağım.
    Mesela biz elektriği baraj sularında bulunan potansiyel enerjiden elde ediyoruz.Yani hiçbir önceden güç harcamıyoruz herşeyi(sistemi) buna uygun tasarlıyoruz ve tüm fazlalıkları ve kayıpların gerçekleşmesini suya bırakıyoruz.Suyun potansiyel enerjisi azalıyor hatta sudaki miktar da azalıyor.Ama baraj tasarımı yapılırken insanlar sudaki kayıpları değil baraj sistemindeki kayıpları hesaplayıp ona göre sistemi kuruyor.Bu aynı elektronik devre tasarımı gibi.Tüm sistem önce tasarlanıp uygun amplifier yada filtreler eklenip tüm devre hazırlandığında tüm yük zaten hesaba katılmayan güç kaynağına bırakılıyor ki bu da şehir elektrik şebekesi oluyor.Yani 500 W RMS değerine sahip olan bir ses amplifier'ı aslında tüm akımı şehir şebekesinden istediği kadar alıp (ki bu 750W kadar da neden oluyor) lazım olduğu kadarını kullanıp geri kalanı ısı enerjisi olarak kaybediyor. Burda biz diyebiliriz ki 500W lık sistem kayıplı.İşte tasarımı da buna göre yapıyoruz ve hesapdaki kayıpları şebekeden sağladığmız ve zaten bulunan ve bizi ilgilendipmeyen bir unsura yüklüyoruz.
    Biraz uzun oldu ve olacak da ama anlatmak istediğim konuyu tam anlamanızı istiyorum.
    Şimdi gelelim devir daim makinasına.İstediğimiz nedir bir sistemin sonsuza kadar işlemesi ve bundan yan olarak bir miktar da yararlanmak.Eğer böyle bir sistemi kurarsak bize etkisi olan kayıpları ne yapmamız gerekir?Elimine etmek !Ama bunu yapamayacağımıza göre ona ekstra enerji verip bunu kayıplardan çıkartarak ilk enerjiyi elde edebiliriz(hatta fazlasını da ).Örneğin şimdiye kadar kurulan devir daim makinaları kendi içinde kayıplı oluyordu.Ama benim düşünceme göre tasarımları değiştirmeli ve sıkıntımız olan kayıp durumunu zaten çevremizde sonsuz olarak ifade edilen etkenlere yükleyip bizim işimizi onlara yaptırmak(barajdaki sulara elektrik ürettirmek).Burada dış etkenler olarak havanın basıncı,sıcaklık,dünyanın dönüş hızı,güneş ışınları,sabit elektromanyetik kutuplar ... vb gibi zaten değerleri değişmeyen ve diğer küçük sistemlere göre sonsuz alınabilen durumlar.
    Devir daim makinesini bu etmenlerden alınan ekstra enerjiyi en az kayıpla sıfırlayıp tekrar ilk enerjiyi elde edecek şekilde tasarlamalıyız. Örnek verecek olursak bazı arkadaşlar iple suyun enerji harcamadan yukarı emilimle çıkmasını söylemişler.Bunu biraz değiştirip en az sürtünmeli ve içi emici maddeyle kaplı ince bir boruyu vizkozite değeri ve hareket yeteneği çok kaliteli bir karışım(ya da bileşik) bir sıvı ile belli bir yüksekliğe hava basıncı,emilim, kohezyon,savurma(merkezcil ivme ile),yada herhangi bir dış kuvvet yardımıyla bir yüksekliğe çıkarıp daha sonra aşağı bırakarak yeterli kuvveti elde edebiliriz.Burada bize düşen görev yeterli tüm kilit durumlarda kayıpların olduğu yerleri tespit edip oralara dış kuvvetleri başka bir enerjiye dönüştürmek ve kaybı geri kazanmak.Yani 100 birimlik enerjimiz var diyelim biz ne yaparsak 98 birim olarak bize kayıplı geri dönüyorsa bu sisteme dış kuvvetlerden destek sağlamak (mesela 2 birim) ve (100+2) birimlik yeni enerjiyi 2 lik kayıpla tekrar ilk değer 100 birimlik hale getirmek.Şu anda üstünde çalıştığım sistem bu su örneğinden biraz farklı ama tasarımım bitince yanlış da olsa doğru da olsa size yazacağım.Ama bana göre ekstra filtrelerle ve sistem dönüşümüyle devir daim makinası (biraz da hile denebilir :) ) gerçekleşecektir.

    Umarım sıkıcı bir yazı olmamıştır(cümle düşüklükleri yüzünden özür dilerim Ama acelem vardı onun için hızlıca yazmak zorunda kaldım).
    Bu konuyla ilgilenenlere biraz yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.İnşallah birlikte bu proje tamalanacaktır.Zaten imkansız diye bir şey yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 21 Şubat 2005, 23:59:55 >







  • Arkadaşım,
    Bunun cevabı çok basit.
    Devir daim makinası demek kendi enerjisini kendi üreten ve DIŞARIDAN HİÇBİR ŞEKİLDE ENERJİ ALMAYAN makina demektir.Ama senin bahsettiğin makina dışarıdan enerji aldığından bir devir daim makinası değildir.
    Saygılar
  • Dışardan alınan enerji doğrudur ama istenilen enerjiyi pil ,yakıt gibi bir insan yapımı ya da uğraşısı sonucu alınması değil heryerde zaten olan hava basıncı gibi etkenlerle elde etmek.Tabii ki benim dediğim kelime anlamıyla bir devir daim makinası değil ama istenilen her türlü işlevi yerine getiriyor.Hem de sonsuza kadar ve pilin bitmesi ya da yakıt azalması gibi bir sorun yok.Zaten dışarıdan alınan enerji geri veriliyor(harcanıyor) ama sonsuz döngü sağlanıyor.Olduğu gibi çalışıyor diyebiliriz.
  • Resident'in yaptığı sistemi yapıp bir yere bırakırsak, sonsuza kadar hiç bir etkiye gerek kalmadan döndüğünü görürüz.
  • Ya kardeşim bu senin makinan DDM olmazki. Rüzgar enerjisi , dalga enerjisi , hidrojen enerjisi kısmen jeotermal enerjinin literatürdeki adı Yenilenebilir enerjidir (renewable energy) dir. O kadar yazmışsın hepsi boş malesef bir demişsin en başta enerji veririz o kayıpları yener. kardeşim o kayıpları yenecek enerjiden bahsetmişsin adı üstünde sisteme enerji veriyorsun ddm lere enerji verilmez sadece ilk hareket verilir ( bilmeyenler için söylüyorum gerçekde böyle bişey yoktur ) enerji veriyorum dersen bu seninki iş üreten makina olması lazım mesela arabalar iş makinaları evde kullandığımız makinalar biz bunlarada enerji veriyoruz üstündeki kayıpları yensin ve iş yapsın diye. DDM ile ilgili en saçma postu attın tebrik ederim. artık araştırmalarını ddm nin anlamını bilerek yap
  • Aleti bir şekilde taşıyıp istediğimiz herhangi bir yere götürürsek hiç bir ilk enerji vermeden alet harekete başlayacaktır ve sonsuza kadar hareket edecektir.Dış enerjiler sadece kayıplara karşılık ek enerjilerdir ve bunlar zaten harcanıp tekrar doğaya alındığı gibi tekrar geri veriliyor bir şekilde(ısı,ışık olarak) sonuçta kelime anlamına takılmazsak bir Devir daim Makinası olmuş olur.
  • arkadaşım bak son kez söylüyorum senin dediğin olaya çok güzel bir örnek vermemi istersen ben sana uyduları gösteririm. uydular sadece yörüngeye oturmak ve yörüngeden çıkmak için motorlarına başvururlar nedeni uzayda sürtünme kayıplarının olmamasıdır. t=0 anında m kütleli bir uyduyu uzayda a ivmesi ile hızlandırırsak kuvvet uyguladığımız zamana kadar sabit ivmeli hareket yapar sonra kuvveti kaldırdığımızda yani jetlerdeki yakıtı kestiğimizde uydu sabit hızlı hareket eder bkz lise2 fiziği. ee buda mı ddm makinası hayır sadece uzayda sürtünme olmadığından kayıp yoktur dolayısıyla m kütleli uydu sonsuza kadar hareket edebilir uygun koordinatlara geldiğinde jetler ters ateşleme yaparak uyduyu durdurur ve uygun konumda ( yani yörüngede ) tekrar ateşleme yaparak yörüngeye oturtucak merkez kaç kuvvetini sağlayacak teorik hızı yakalamaya çalışırlar bkz tekrar lise fiziği sonuçta sürtünmeyi yenersen (ki bu olay mutlak sıfır ( 0 kelvin yada -273.25 C derece) ın yakınlarında mümkün olduğunu türk bilim adamı gösterdi) sonsuza kadar hareket ettirebilirsin ama ddm demek enerji vermeden iş üreten makina demektir bu makina iş üretmez sadece F=ma denkleminin her iki tarafınında sıfır olmasından dolayı ( fizikçiler statik çözüm derler ; pek önemsenmez ) sonsuza kadar statik bir hızda hareket eder. DDM makinası iş üretmek için hayal edilir. Şimdi bir konuya daha deyinmek istiyorum herkes takılmış gidiyor sürtünme diye biz
    mühendislerin takıldığı konu sürtünmelerden daha çok cisimler üzerindeki atalet kuvvetleridir bir cismi hareket ettirmek için üzerindeki atalet kuvvetlerini yenmen gerekir öteleme hareketi yapan bir cisimde atalet kütledir bide dönme hareketi yapıyorsa bu ataletle bide dönme ataleti toplanır ki bunlar anlatıldığı kadar kolay şeyler değildir. Sen şimdi sürtünmeleri yendin süper yağlama yaptın mutlak sıfırın yakınlarına indin ee sora. şimdi sana tawsiyem bilgi kaynağın sadece forumlar olmasın aç oku etrafındaki bilen kişilere danış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydanoz -- 21 Şubat 2005, 22:53:13 >




  • "Kelime anlamına takılmazsak bu bir DDM dir" ne demek oluyor? DDM nin bir tanımı vardır ve bu tanıma uymayan bir alet DDM olarak adlandırılamaz. O zaman kelime anlamına takılmayalım diyosan, benim şu anda karşımda bir uçak duruyor (halk arasında monitör olarak bilinir ama ben böyle isimlendirdim) diyebilirim.

    Bak, en basit şekilde sana şöyle açıklayayım. Öncelikle DDM dediğin makinanın etrafını sistem sınırı olarak belirleyeceksin. Bu sınırın için herhangi bir şekilde enerji (örneğin ısı, elektrik, vs.) veya madde (hava, su, vs.) girişi olmayacak. Yani makinan, dünyadan tamamen soyutlanmış bir kutunun içinde olacak. Ve bu halde bu makinaya bir ilk hareket verildiği takdirde, makina sonsuza kadar (1 milyar yıl falan değil! Matematiksel anlamda SONSUZa kadar) bu ilk hareketini sürdürebilecek. Bunu başaran makinaya devir daim makinası denir, başka hiçbir şeye DDM denmez. Senin söylediğin gerçekten 'hile' oluyor. Ama en azından bunu kabul etmen güzel bişey Başkaları gibi "DDM yaptım" diye ortaya çıkmaktan çok daha iyidir bence.

    Senin yapacağın anladığım kadarıyla enerji olarak değil, parasal olarak bedavaya çalışan bir sistem olacak. Ama unutma, hidroelektrik santralleri de aynı şekilde çalışıyor. Suyu barajın tepesine biz çıkarmıyoruz, doğal olaylar sonucu kendiliğinden çıkıyor. Yani ortaya çok radikal birşey çıkarmayacaksın, haberin olsun. Ama farklı mantıkla çalışan bir enerji üretim yöntemi çıkaracaksın, o da güzel bişey. Ama adına DDM deyip antipati toplama bence.

    Bu arada suyun iple yukarı taşınması da difüzyon ve kohezyon sayesinde olur ve o su ipin ucuna geldikten sonra asla damlamaz. Olduğu yerde kalır, dolayısıyla faydalı bir iş için kullanılamaz. "Sonra ipi sıkıp suyunu çıkarırız" dersen, sıkmak için de enerji harcayacağını unutma.

    Saygılar...




  • uzayda hareket eden cisimler kayıpsız sistemlerede örnek verilebilir. saygılar.
  • Ok o zaman benim makinanın ismini Devir Daim makinasından Sonsuza Kadar Dönen Makina diye SKDM olarak değiştiriyorum.Valla isme cisme çok takıldınız yahu ben sadece sonsuza kadar dönmesinden ve bu işten kazanç sağlanmasından bahsettim.Yani elime birşey geçiyor.Öylece dönen işe yaramaz Devir Daim makinesinden farklı o zaman .
  • hasbi arkadaşım sende DDM nin anlamını tam kavrayamamışsın. ayrıca konu ile hiç bi alakası olmayan suyu yukarı taşıma olayındaki görüşüne katılıyorum
  • Devir Daim Makinasının benim için işe yaraması önemliydi o yüzden tam olarak ne anlama geldiğini düşünmedim.O yüzden ilk başta o ismi verdim.Ama şimdi adı SKDM oldu.Ben makinadan iş elde etmek istiyorum yani mühendislik budur teoriyi ispatlamak ama onu kullanmaktır bir şekilde insan yararına.elindeki şartlarda çalışmak onları en ekonomik şeklilde KONTROL edebilmektir.Tamam teoride her şey ispatlanabilir ama biz dünyadayız ve bu alanda bize ne nasıl gerekiyorsa ona göre çalışmalıyız.Ben de buna katkısı olur diye bir fikir ortaya attım.Yollanan cevaplar daha çok "senin makina o değil bu değil " tarzında ."O şöyle olsa" ,"bunu koyarsak" ve en sonunda da "Şunu başardık en gerçeğine yakın!" demek daha yapıcı olmaz mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 21 Şubat 2005, 23:24:57 >
  • sonsuza kadar dönen makinaya önernek olarak bildiğimiz elektrik motorunu örnek te verebiliriz bu mantıkla,çünki alırız motoru veririz sonsuz enerjiyi (yani sonsuza kadar)arıza olayına bakmassak o da sonsuza kadar döner,ha burda ne oluyor ilk enerjiyi veriyoruz motor ivmeleniyor(başlangız enerjisi)
    sonra motor belirli bir devirde sabitlendikten sonra enerji sadece motoru o devirde tutmaya yarıyor.....
    yani ha barajdan gelmiiş ha başka yerden sonuçta enerji sağlandımı her alet ddm makinası olur o düşünceye göre yada her alet skdm olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    Devir Daim Makinasının benim için işe yaraması önemliydi o yüzden tam olarak ne anlama geldiğini düşünmedim.O yüzden ilk başta o ismi verdim.Ama şimdi adı SKDM oldu.Ben makinadan iş elde etmek istiyorum yani mühendislik budur teoriyi ispatlamak ama onu kullanmaktır bir şekilde insan yararına.elindeki şartlarda çalışmak onları en ekonomik şeklilde KONTROL edebilmektir.Tamam teoride her şey ispatlanabilir ama biz dünyadayız ve bu alanda bize ne nasıl gerekiyorsa ona göre çalışmalıyız.Ben de buna katkısı olur diye bir fikir ortaya attım.Yollanan cevaplar daha çok "senin makina o değil bu değil " tarzında ."O şöyle olsa" ,"bunu koyarsak" ve en sonunda da "Şunu başardık en gerçeğine yakın!" demek daha yapıcı olmaz mı?

    Sonunda istediğin şeye ulaşmayacağını söyleyerek boşuna vakit kaybetmeni engellemeye çalışıyoruz (ya da kendi adıma konuşayım, çalışıyorum)

    Suyu iple yukarı çıkarma örneğini verdim, çünkü aklında böyşe birşey var gibi görünüyodu. Kötü mü ettik yani? Somut bir sistem koy ortaya, üzerinde tartışalım. Dimi ya?

    Bu arada maydonoz, söylediğinin doğru olduğundan emin değilim. Yani DDM nin amacı ille de enerji üretmek değildir. Sonlu sınırlar dahilinde kendi kendine hareketini sürdürsün, yeter diye biliyorum. Benim tanımımda takıldığın nokta buydu yanlış anlamadıysam.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: encrypted

    sonsuza kadar dönen makinaya önernek olarak bildiğimiz elektrik motorunu örnek te verebiliriz bu mantıkla,çünki alırız motoru veririz sonsuz enerjiyi (yani sonsuza kadar)arıza olayına bakmassak o da sonsuza kadar döner,ha burda ne oluyor ilk enerjiyi veriyoruz motor ivmeleniyor(başlangız enerjisi)
    sonra motor belirli bir devirde sabitlendikten sonra enerji sadece motoru o devirde tutmaya yarıyor.....
    yani ha barajdan gelmiiş ha başka yerden sonuçta enerji sağlandımı her alet ddm makinası olur o düşünceye göre yada her alet skdm olur

    Resident'in tam olarak ne demek istediğini senin bu yazını okuduktan sonra anladım

    Ama durun bakalım, sistemi tam olarak tasarlasın, öyle tartışalım üzerinde. Gerçi işin mantığı gerçekten de en baştan yanlış gibi ama bunları söylemeyi arkadaş nedense "yıkıcı eleştiri" olarak görüyor.




  • evet hasbi takıldığım nokta o adı üstünde makine işte yoksa kayıpların sıfıra yakın olduğu mekanik sistemler mevcuttur ( ileri düzey kaplama yada süper teknoloji ürünü yağlar ) sıfıra yakın sürtünmede hareket sonsuza kadar sürer buda teoride doğrudur ama devri daim makinasının tanımını şöyle dersem : enerji vermeden iş üreten makina ; o halde sadece sonsuza kadar hareket etcek ve kayıplar sıfırdır demek ddm için yeterli bir tanım olmaz ayrıca bu tanıma iş üretecek kelimesini eklemeliyiz. neyse umarım kimseyi kırmamışızdır bu konuda daha ayrıntılı tartışmak isteyen arkadaşlara özelden cvp yazabilirim. yunus çengelin termodinamik adlı bir kitabı var dünyada termodinamik üzerine en çok satılan kitap bence anlayabilmek için yüksek matematik yada herhangibir background olmadan kısaca termodinamiğin özünün rahatca anlaşılacağı bir kitap ilk bir kaç bölüm işinize yarıyabilir. Saygılar , sevgiler






  • Buldunuz mu?Devir Daim Makinasını?
    DDM tıpkı bir zamanlar demiri ve bakırı altına çevirme gibi bir hayal ürünüdür! AAAANNNNCCCAAAKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Bu hayal yerçekiminden kurtuldukça ve sürtünmesiz ortama girdikçe gerçeğe dönüşmeye (ancak asla dönüşmeyecektir ,nedenleri aşağıda) başlar!
    Yanlış anlamayın beni ,bir tartışma ortamı oluşturuldu ve herkes fikrini belirtsin..
    Dünyada devir daim makinası yapılamaz ,ama enerjinin birbirine dönüştüğü makineler yapılabilir ,örneğin ; Elektrik=ses ;ısı=hareket;vs.vs bunları hepimiz biliyoruz..
    Gelelim uzaya ;
    Uzayda sürtünme yoktur verdiğimiz hareketler sonsuza kadar devam eder gibi bir yanılgıya düşmeyelim !
    Uzayda tüm evren içerdiği madde miktarı birbirine dönüşerek de olsa bir yavaşlama süreci içerisindedir ,evet yanlış duymadınız bir gün gelecek (çok ütopik ve uzun zaman aralığını düşünecek olursak,bu zamanı tasavvur edemeyiz ama bu evren o zamana kadar devam edecek bunu biliyoruz ) ..Evren de son toz parçacığı durduğunda evren sonsuz bir donma ile (tüm ışıklar kaybolacak yıldız kalmayacak ,enerji kalmayacak .Peki nereye gitti bunca enerji ?CEVAP zaten yoktu ,anlamadınız mı(anladınız aslında ) ;
    Bahçemizdeki ufak içi su dolu havuz aslında sonsuz evrenin küçük bir modelidir ! Peki ne yapacağız ?Bu durgun havuzun içine elimiz ile dalga yapacağız , sadece bir dalga (Burasını açıklayamam beni aşıyor Big-Beng diye tabir edilen büyük patlamayı canlandırıyoruz ) ve seyredeceğiz ;önümüzde cereyan eden dalgalar evrendeki trilyonlarca yıllık zamanın ,hızla birkaç dakikada gözlerimizin önünde cereyan edişidir ..Peki sonunda ne oldu ?Su dolu havuz eski durgun halini birkaç dakika sonra aldı?Peki enerji nereye gitti? Enerji zaten yoktu, sadece su moleküllerinin bir kısmını evrende ki yerlerinden başka yerlere gitmeye zorladık (Big-beng ,evrendeki tüm enerjinin =hareketin toplamı) o kadar...
    Bu yavaşlamadan Dünyamızda etkileniyor ve Atomik saatler bu yavaşlamaları ölçüyor...
    Bu da demektir ki tüm evrende dahi asla bir devir daim makinesi yapılamayacak ,yani uzaya gönderilen uydular da yavaşlıyor ama kullanım ömürlerini etkileyecek kadar hızlı yavaşlama olmadığı için (Belki de bir milyon yılda duracaklar)önemsenmiyor ..
    Uzaydaki bir devir daim tekerini döndürecek kuvveti uygularken ,aynı zamanda tekerden kendimizede bir kuvvet uyguluyoruz (Etki=tepki)ve mesela uzayda yürüyor isek tekeri döndürürken kendimizi sağlama almak için bir yerden destek almamız gerekiyor ,böylece var olan hareketi başka nesnelere aktarmış oluyoruz yoksa momentumun korunumu kanunu devreye girer ve bizim kütlemizi tekerle toplayıp ikiye böler momentumun yarısını tekere yarısını bize uygular....
    Demek ki DDM yapamıyoruz ama hareketi uzun zaman kullanacak uzay oyuncakları yapabiliyoruz ;mesela dünyamızı ziyaret eden yabancıları karşılayacak dönen bir devasa mevlana mevlebisi neden olmasın uzayda ...
    Bu yazıyı yazarken Big-beng ten kalma bir kaç elektronu beynimin snapslarında yer değiştirttim ve ayrıca oluşan bu elektronların verdiği bilgileri ekrana yazmak için gereken hareketi veren az önce içtiğim çaya attığım şekerdeki sakkarozun elde edildiği şeker pancarını ve o pancarı büyüten ışınları yayan big-beng sonrası oluşan güneş denen yıldızın oluşumunu sağlayan big-beng patlamasını yaratan yaratıcıya inancımın gereği şükrederek huzurlarınızdan ayrılıyorum ....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: maydanoz

    evet hasbi takıldığım nokta o adı üstünde makine işte yoksa kayıpların sıfıra yakın olduğu mekanik sistemler mevcuttur ( ileri düzey kaplama yada süper teknoloji ürünü yağlar ) sıfıra yakın sürtünmede hareket sonsuza kadar sürer buda teoride doğrudur ama devri daim makinasının tanımını şöyle dersem : enerji vermeden iş üreten makina ; o halde sadece sonsuza kadar hareket etcek ve kayıplar sıfırdır demek ddm için yeterli bir tanım olmaz ayrıca bu tanıma iş üretecek kelimesini eklemeliyiz. neyse umarım kimseyi kırmamışızdır bu konuda daha ayrıntılı tartışmak isteyen arkadaşlara özelden cvp yazabilirim. yunus çengelin termodinamik adlı bir kitabı var dünyada termodinamik üzerine en çok satılan kitap bence anlayabilmek için yüksek matematik yada herhangibir background olmadan kısaca termodinamiğin özünün rahatca anlaşılacağı bir kitap ilk bir kaç bölüm işinize yarıyabilir. Saygılar , sevgiler

    Tanım konusunda haklı olabilirsin ama sonsuza kadar hareket, kayıpların sıfıra yakın olmasıyla sağlanamaz, o konuda anlaşalım. Kayıplar "tam anlamıyla sıfır" olmalıdır. Ve 0 K (-273...C) sıcaklığına ulaşmak da mümkün olmadığından (teorik olarak bunun için sonsuz güç çeken bir ısı pompası gerekir) sürtünmeleri sıfır yapmak imkansızdır. Atalet konusuna ise zaten girmiyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: wing

    Bu yazıyı yazarken Big-beng ten kalma bir kaç elektronu beynimin snapslarında yer değiştirttim ve ayrıca oluşan bu elektronların verdiği bilgileri ekrana yazmak için gereken hareketi veren az önce içtiğim çaya attığım şekerdeki sakkarozun elde edildiği şeker pancarını ve o pancarı büyüten ışınları yayan big-beng sonrası oluşan güneş denen yıldızın oluşumunu sağlayan big-beng patlamasını yaratan yaratıcıya inancımın gereği şükrederek huzurlarınızdan ayrılıyorum ....


    Sanırım "tanrı herşeyi yarattı ve ondan beri düzen müdahale olmaksızın kendi kendine işliyor" diyenlerdensin. Konuyu nasıl da saptırdım ama




  • Yeri gelmişken bir şey daha belirtmek istiyorum doğu-batı ve batı -doğu arasında seyreden jet yolcu uçaklarının gücü (etki=tepki) uçuş miktarlarına ve yönlerine göre dünyamızın dönüşünü hassas aletler ile ölçülebilen derecede etkilemektedir .. Ancak toplam momentum 0 olduğu için sorun yoktur .Dünyamızda artan veya eksilen bir madde olmamaktadır.... Bilginize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wing -- 22 Şubat 2005, 1:21:28 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.