Şimdi Ara

Devir daim makinesini gercekleştirdim (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
0
Favori
5.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jeopolitik

    meseleyi basite almıyalım motor yoksa pervaneyi ne dönderebilir tabiki rüzgar hafif bir rüzgarda dahi dakikada 1500 tur yapabiliyor üniversiteler tatarafından test edilmiş ve onaylanmıştır herkesin bildigi bir şeyi iddia etsem zaten buluş sayılmaz

    Aman Allahım!!! Gerçekten de bu uçak projesi de yoktan enerji oluşturmak üzerine kuruluymuş! İnanmıyorum ya!!!

    O pervane isterse 10 milyon d/d ile dönsün, onunla uçak uçuramazsınız, bunu aklınıza koyun. Hani "televizyona çıkan ... herif" diye bahsettiğim adam vardı ya, maalesef sizin sisteminiz de onunkinin nerdeyse aynısı. O uçağın neden uçmayacağını açıklamıyorum ki biraz okuyup araştırın! Hadi bizi bıraktım, gidip üniversitelerin vaktini çalmayın böyle saçmalıklarla!

    Bundan sonra mesaj yazmayacağım, zira konu artık tamamiyle açıklığa kavuşmuştur. Umarım hala Jeopolitik'i savunan yoktur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasbi 81 -- 16 Mart 2005, 12:39:47 >




  • arkadaşım senmi beni anlamıyo5rsun yoksa benmi sana anlatamıyorum ucak degil amerikada motrlu bir düzenekle tek kişiye baglanarak 9 m. havaya yükselmiş bende bendeki sistemi uygulayarak yükselecebilecegimi az yükselirse bile deniz üzerinde rahatlıkla rüzgar güçüyle gidilebilecegimi söyledim ne kötülük var bunda ön fikirler olmazsa projeler nasıl gercekleşecek yoksa sen projeleri gökten mi indiriyord-sun biraz gercekci olalım kolay karalama yolunusecmeyelim aksi takdirde ülkemiz sürünmeye devam edecektir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jeopolitik

    arkadaşım senmi beni anlamıyo5rsun yoksa benmi sana anlatamıyorum ucak degil amerikada motrlu bir düzenekle tek kişiye baglanarak 9 m. havaya yükselmiş bende bendeki sistemi uygulayarak yükselecebilecegimi az yükselirse bile deniz üzerinde rahatlıkla rüzgar güçüyle gidilebilecegimi söyledim ne kötülük var bunda ön fikirler olmazsa projeler nasıl gercekleşecek yoksa sen projeleri gökten mi indiriyord-sun biraz gercekci olalım kolay karalama yolunusecmeyelim aksi takdirde ülkemiz sürünmeye devam edecektir

    "şimdi ben size motorsuz giden yat motorsuz ucan bir araç projem var desem ki var siz yine mangalda kül bırakmıyacaksınız inanmıyacaksınız" Bu sizin cümleniz.

    Ondan sonra da "Amerika'da motorlu bir düzenekle 9 m yükseldiler, ben de bunu rüzgarla ilerleteceğim" diyorsunuz. Motor var mı, yok mu?

    "Daha mesaj yazmayacağım" dedim ama yanlış anlamaları ortadan kaldıralım da ondan sonra gideyim bari.




  • Ülke senin gibiler sayesinde yeterince sürünüyor zaten.Tek bildiğin laf ''karama yolunu seçmeyin''.Yani karalamayalımda böyle salak şeyleri destekleyelimmi???Yetti artık yaw.Otur napıyosan yap.Sonunda senlede dalga geçsinler televizyona çıkan salak hrif gibi.




  • Jeopolitik arkadaşım, birkaç metreyi boşver, en verimli olanı suyun 1 m. üzerinde gitmek. Anlaşılan proje henüz teori aşamasında. Biraz daha hazırlanıp, örneğin yer etkisini araştırıp, biryerlere geldikten sonra konuyu tartışmaya açarsanız, daha verimli olur bence. Tabi sizden önce yapılmışlara ulaşıp, projenizden hala vazgeçmediyseniz..

    Kolay gelsin..
  • +1
  • Selam arkadaşlar...

    Bütün cevapları ve yorumları okudum...

    1. Açılan topik şu "Devir daim makinesini gerçekleştirdim" şu anda bu topik konusu değişmiş uçak olmuş su devir daimi olmuş vs.vs.

    2. Topiği açan arkadaş yapılan 10 - 15 eleştiriden sonra gardını alıp ona göre sanki savunma yapıyor ve yorumlara göre yaptığı icadın içeriğini değiştiriyor.

    3. Yorum yapanlar çok acımasız ve etik olmayan bir dille eleştiri yapıyor. Hatta ne kadar haklı dahi olsalar hakarete varan yorumlar var. Bu yöntem çok doğru değil.

    4. Topiği açan arkadaş yaptığı işin ölçülebilir sonuçlarını burada açık açık söylemesi lazım ( bu yaptığı işin içeriğini anlatması yani işin çalınabilmesi anlamına gelmiyor) örneğin 100 W lık bir güç harcadım elde ettiğim enerji 100 W ve bunu tekrar kullandım gibi vs.vs.
  • geçiniz...
    Topici açan arkadaşın yaptığı bir iş yok...
    "Devir daim makinası gerçekleştim" deseydi: herhangi bir devirdaim makinası yapmış olabilirdi.
    "Devir daim makinası(nı) gerçekleştirdim" dediği için diğer arkadaşlarda inanmazlık içinde oldukça şüpheci davranmışlar ve mantığa davet etmişler.

    Amacı anlayamadım ben... Arkadaş ne yapmaya çalışmış veya neyi başaramamış...

    Pek çok icadı var projelendirse Prof Zihni sinir projeleri gibi Rantabl olmayan eğlenceli fikirler olabilir fakat bunları bilimsel keşiflermiş gibi sunmak dolandırıcılık olur.

    Motorsuz uçak? olabilir mi? belki ama rüzgar enerjisinden yararlanan bir pervane gereci ile imkansız... hesaba bile gerek yok.

    Motorsuz yat olabilir mi? tabii ki olur ben binlerce biliyorum... İnsanlık binlerce yıl bunları deniz ulaşımı için kullandı. İsimleri Yelkenli.

    Bu topic haddini aşmış... Kusura bakmayın...




  • geçte olsa bi cevap yazayım dedim arkadaşım yapmış olduğun şeyde inşallah başarılısıdır. sen yapmaya devam et birde şöyle bişi düşünün deniz işerisinde örneğin 40 mt yüksekliğinde bir küre var hacmi büyük olsun kürenin altından aşağıya doğru bir boru insin ve borunun ağzında alternatör olsun ve kürenin yine üzerinde bir boru buda deniz suyuna insin bir seferlik küreyi ağzına kadar su ile dolduralım boşalmaya başladığında tekra suyu çekip dolarmı bunun bilmem ama ve buna benzer döngü kurulurmu bilgilerinize




  • Devir daim makinesini gercekleştirdim


    hade be
  • arkadaşım imkaansız ve fizik kuralı diye şeyler benim kitabımda yazmaz sölediğin şey olabilir ilk enerjiyi verdikten sonra uzun süre çalışabilir ama mutlaka kayıp olur atmosfer şartları sürtünme falan bi süre sonra sistem durur tabi havasız ve suyun sürtünmesini sıfıra indirdiysen o başka burda insanlarla polemiğe girmek yerine git projeni tamamla öle gel başarılar!
  • ya git hocam allah aşkına git ya.su devirdaimidir o.evlen hocam sen evlen
  • Bu işe daha fazla vakit ayırmayın boşuna, devri daim fizik yasalarına aykırıdır. Enerjinin korunumu ve termodinamik üzerine bir iki kitap okumanızı ya da bir lise fizik öğretmenine danışmanızı öneririm.
    Ha, 'fişe takınca çalışıyo' diyorsanız o ayrı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: netfare
    Sormuş olduğun soruya kendimce bir yanıt vereyim, naçizane...
    Söylediğin kadarı ile bu işi yaptığını varsayalım. Yani suyu aldın, belli yüksekliğe çıkardın, çarkı döndürdün. Ve bu işlemi sürekli tekrarladın. Güzel, fakat hesaba katmadığın bir nokta var. Önemli olan bu işi 1 kere 2 kere yada 1 gün 2 gün yapabilmek değil, sonsuza kadar yapabilmek. Bunun teorik ispatı içinde sisteminin verimini hesaplaman gerekir. Bunu yapabiliyor musun_? Eğer hesapladıysan sonucu bildir ona göre yoruma devam edelim. Aksi takdirde yaptığın mekanizmanın 2 gün çalışabilmesi 3.günde çalışacağı anlamına gelmez. Kaybın çok düşüktür ve sana sanki sonsuza kadar çalışacakmış gibi gelir. Ama enerji çok az miktarda azalarak en sonunda sisteminin durmasına yol açar. Bu da senin iddia ettiğin gibi devir daim makinesi olmaz. Benzer biçimde demek istedğimi o meşhur 5 küreyi ele alarak değerlendirebilirsin. Sanki onlarda sonsuza kadar birbirlerini hareket ettirecekmiş gibi gelir ama maalesef onlar da bir süre sonra dururlar. Bunun nedeni kayıp enerjinin minimum olmasıdır. Ama sıfır değil...
    Gördüğün gibi elimden geldiğince mantıklı birşeyler yazmaya çalıştım. Umarım aynı hassasiyet içinde cevap verme gereğinde bulunursun...





    tamamen aynı fikirdeyim.altına imzamı çakarım.




  • YOK YAW BAŞKA
    SÜTÜNME DENEN BİŞEY VAR VE DÜNYA ÜZERİNDE SIFIRLAYAMAZSIN
  • Verin şuna patenti de rahatlasın bari
  • quote:

    Orjinalden alıntı: unutkan

    geçte olsa bi cevap yazayım dedim arkadaşım yapmış olduğun şeyde inşallah başarılısıdır. sen yapmaya devam et birde şöyle bişi düşünün deniz işerisinde örneğin 40 mt yüksekliğinde bir küre var hacmi büyük olsun kürenin altından aşağıya doğru bir boru insin ve borunun ağzında alternatör olsun ve kürenin yine üzerinde bir boru buda deniz suyuna insin bir seferlik küreyi ağzına kadar su ile dolduralım boşalmaya başladığında tekra suyu çekip dolarmı bunun bilmem ama ve buna benzer döngü kurulurmu bilgilerinize

    Olmaz. Bi kere o su küreden aşağı inmez, çünkü aşağı inmesi için diğer taraftaki suyu yukarı çıkarmalıdır. Başka bir deyişle, diğer koldaki su, aşağıya inmeye çalışan suyun hareketine engel olur. Zaten çalışsa, o da termodinamiğe aykırı bir alet olurdu.

    Keşke herkes senin gibi haddini bilse de, bir fizik kuralına karşı çıkarken "ben yaptım, oldu" demek yerine "aklımda şöyle bişey var, sizce olur mu" diye olgunlukla sorsa.

    Saygılar...




  • Ya arkadaşlar sadece soruyorum.. Bu meseleyi ben ortaokulda düşünürdüm. Fizik dersinde nerden aklıma geldiyse, niye olmasın diyordum, ama olsaydı mutlaka yaparlardı diyordum, bu topiciği bulduğum iyi oldu yav...

    Ama aklıma takılan havanın sürtünme etkisini gidermek için havası alınmış bir ortamda (büyük bir fanus gibi bir şeyde) alet çalıştırılamaz mı?
  • [Deleted by Admins]







  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.