Şimdi Ara

Devil May Cry HD Collection (PS4 ana konu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
1.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bTusher

    Bne bu oyunun oynanış sırasını anlamadım kimisi 3'den başlayın diyor kimisi çıkış yılına göre.

    Bütün oyunları çıkış tarihine göre oynamak gerek. Yıl olarak bir sondan, bir baştan oynadığınızda oyun mekanikleri ve oynanış garip gelir. Hiç zevk alamazsınız. Oyun da murdar olur. Çıkış yılına göre oynayın.
  • İki ya da üçüncü oyun tam hatırlamıyorum oyuncuların şikayetleri üzerine zorluk seviyesi düşürülmüştü daha doğrusu oyun yeni bir isimle yeniden çıkmıştı öyle bir şey işte bilen biliyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nopainnogain12 kullanıcısına yanıt
    Yok, öyle düşünen bir tek sen değilsin. Zira aynı fikirdeyim.

    Dmc reboot tam anlamıyla mükemmel bir oyundu. Keşke Devil May Cry adını taşıyarak değilde, yeni bir seri başlangıcı olarak çıkış yapsaydı, bağımsız bir seri olarak.
  • Oyunda KUTSAL TOPRAKLARDA MEKKE DE BULUNAN KÂBE kapısı var
    İslamifobi oyunlardan birisi

     Devil May Cry HD Collection (PS4 ana konu)






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stepspeeddd -- 11 Aralık 2017; 4:11:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stepspeeddd

    Oyunda KUTSAL TOPRAKLARDA MEKKE DE BULUNAN KÂBE kapısı var
    İslamifobi oyunlardan birisi

     Devil May Cry HD Collection (PS4 ana konu)











  • Muslim Awakening.
  • Devil May Cry HD Collection - PC, PS4, Xbox One

  • Direk HD yapıp vemişler.
  • turki5hmo kullanıcısına yanıt
    Capcom işte cilala parlat çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serinin hayranı olsam da fiyatı uygun olursa alırım. Diğer türlü indirim bekleyeceğim. Oyunu 60 fps yap grafiklere dokunma oh ne ala. Sonra 30 dolar iste.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen nesil Silent Hill Hd ile bu oyuna doymuştuk. Her sene her sene mokunu çıkartmaya gerek yok. Capcom adam ol yeni bir Onimusha çıkart. Böyle çöp işlerle uğraşma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Capcom insaflı gene oyun başına 10 dolar istiyor, EA burmout remastered’a 40 dolar istiyor manyaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Capcomcuğum menüyü değiştirme gereği bile duymamış tüplü ekranda oynuyor gibi hissettim bir an Ara sahnelerde elden geçirilmemiş maalesef.
  • Güzel oldu bu seri oynamamistim pc emulator le denemistim kasiyordu. Çıkınca alıp oynayacagim. Bu oyunun hayranıydim ne zamandır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır beklenti ile indirmeye başladım bakalım.
  • Adamlar mvcda black panther karakterine 5 dolar istiyorlar. Yanlis duymadiniz bir karakter icin tam 5 dolar. Gecmisinin ekmegini catir catir yiyen baska bir firma yoktur herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitch'te Devil May Cry'ı görünce şüphelendim "Acaba çıktı mı?" diye. Ve çıkanın "HD Collection" olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradım. Ulan bu "Remastered" olmayacak mıydı? 2019'da çıkacaktı bir de, erken çıkarmışlar. Her neyse oyun PS4'te 4K falan desteklemiyor arkadaşlar, PS Store'da 1080p ibaresi var sadece, bu da rezalet bir haber. Yıl olmuş 2018, yeni nesil sistemlere oyun çıkarıyorsun ama 4K desteklemiyorsun öyle mi? Ulan ben bile kaç yıldır dandik monitör kullanan biriydim, sonra Alienware'e geçtim ama o da 1080p'ydi ama ben bile 4K sisteme geçtim artık, televizyon aldım o kadar. Şimdi ben bu koskoca 55" televizyonda 1080p mi oyun oynayacağım? Hay yapacağınız işin ben... PC'de ayar yapılıyordur umarım, limiti 1080p değildir ya da mod falan çıkarırlar gerçi. Neyse Twitch Prime ile beleşe getirdim Devil May Cry'ı ama yine de full paketini de PS4 Pro'ma alacağım.

    Onun dışında Devil May Cry serisi benim için bitti artık. Adamlar kaç yıldır Devil May Cry 5 için beklettiler, benim için bu hikâyeyi ayakta tutan kısım Devil May Cry 3'ün o mükemmel sunumunun(tabi ergenler için, artık etkilemiyor yok Dante'nin ayağıyla masaya vurup sarsıntıdan fırlayan telefonu tutması falan) bıraktığı etki ile Devil May Cry 4'ten kalan soruların cevaplanmamış olmasıydı. Yok efendim işte Yamato nasıl kırıldı, Nero tam olarak kim? Teoriler değil gerçek cevaplar arıyordum. Yıl oldu 2018, aradan 10 sene geçti, yemişim öyle seriyi. Devil May Cry benim için etkisini yitireli yıllar oluyor. Devil May Cry Reboot'u bile seve seve oynayamamıştım. OKB var bende, bunun da etkisiyle oyunlardan eskisi kadar haz alamıyorum artık. Aradan 5 sene geçti adamlar tuttu 6 sene önce zaten çıkardıkları eski serinin elden geçirilmiş sürümünü 60 FPS desteği ile yeniden yeni sistem konsollara çıkardı. Valla küfür gibi. Tek güzel olay bu serinin önceden çıkarılan HD Collection'ın aksine PC'ye de çıkmış olması. Böylece konsolu olmayan kullanıcılar taa 17 sene önce çıkmış serinin PC'ye çıkmayan oyunlarını da oynayabilecekler. Onun dışında 2015'te PS2 almıştım sırf eski oyunları özellikle de Devil May Cry serisini oynayabilmek için, sonuç hüsran. Hiç zevk alamadım. Denedim oyun Devil May Cry 3'ün ilk çıkan sürümüydü. Bunu almamın sebebi ise Devil May Cry 3 ile arasındaki farklılıkları tespit etmekti. Mesela forumdan olan bütün seriyi oynamış bir arkadaşım orijinal sürümünün Special Edition'dan daha zor olduğunu söylemişti. Valla ben oyunun ilk bölümünü oynadığımda herhangi bir zorluk farkı göremedim ama daha fazla da katlanamadım, oyunu kapattım. Oyun aşırı bayık geldi. Diğer bir neden ise ben daha önce orijinal sürümün Trial versiyonunu emulatörde oynamıştım ve Rebellion'ın savurulduğunda oluşan efektler yanlış hatırlamıyorsam siyahtı ve kafasının üzerinde kocaman bir bomba taşıyan iblislere yakın dövüş silahları ile zarar verebiliyordunuz. Ancak daha sonra ilk sürümün tam versiyonunu emulatörde oynadığımda gördüm ki o kafasının üzerinde bomba taşıyan iblislerin hasar alma olayı düzeltilmiş, yine kılıcınızla onlara saldırdığınızda kılıç geri sekiyordu ve Rebellion'ı savurduğunuzda çıkan efekt yine siyahtı yanlış hatırlamıyorsam ama PS2'de oynadığımda şeffaftı. Ayrıca Devil May Cry 1 de o kadar sarmadı. Önceden emulatörde oynamıştım, bulanık texturelar'dan dolayı sarmamıştı, şimdi net texturelar ile bile içimden oynama isteği gelmiyor ama bu oyunun suçu değil tabi.

    Devil May Cry serisinin benim için neden bittiğine dönelim. Oynanışı sıktı artık. Tamam oyunu(DMC3) çok fazla oynamış birisi değilim. En son Very Hard'a kadar geldim, Leviathan'ı geçemeyip bıraktım. Sonra da oyuna dokunmadım zaten ama sürekli oynadıkça sıkan bir oyun zaten. Ve beni de zamanında sıktı. Devil May Cry 4 zaten rezalet bir oyundu, hiç zevk alamamıştım. Bu yüzden Special Edition'ı da oynama gereği duymadım ama onu da oynayacağım bir ara. Her neyse devam edeyim, Devil May Cry'ı Devil May Cry yapan yegâne özelliği combolarıdır, sanırım bu konuda herkes benimle hemfikirdir. Neyse. Bu combolar her ne kadar çeşitli olursa olsun bir süre sonra oyunun kendisini tekrar etmesine sebep oluyor. Çünkü hep aynı şeyleri yapıyorsun. Düşmanların patternları(vuruş şekilleri) belli, tek yapman gereken bunları ezberleyip ona göre karşılık vermek. Combolar da bunu çeşitlendiren yegâne şey zaten. Ancak combolar bana kendimi özgür hissettirmiyor. Yani nasıl desem sanki dapdar bir alanda kılıç sallıyorsunuz. Devil May Cry 3 ve 4 bana bunu hissettirmiştir hep. Ama Devil May Cry Reboot ve God of War öyle değil. İkisinde de kılıcı sağa sola geniş bir alana sallama olayı var ve bu da oyunda kendinizi özgür hissetmenizi sağlıyor. Devil May Cry Reboot'un tek sevdiğim özelliği buydu. Oynanışı klasik Devil May Cry serilerinden bir tık daha iyi, hikâyesi kıyaslanamayacak kadar kötü bir oyundu.

    Onu bunu bırakın gidin Dark Souls 2 oynayın arkadaşlar. OKB'den dolayı her ne kadar beni sıkmış olsa da(oyunu bir kere bitirdim ama bitirene kadar 3-4 kere oynadım çünkü karakter sildim falan fişman) oyun bitirdikten sonra bile kendini oynatabilen bir oyun. Ve oyun sizi aşırı derecede zorlayabilecek bir oyun. Devil May Cry gibi casual bir oyundan ziyade hardcore bir oyun ve oyunda ölmemek imkânsız gibi bir şey. Her düşmanın kendine has pattern'ı var ve düşmanlar da bir hâyli çeşitli. Dark Souls 1 oynanışı o kadar iyi olmayan ancak lore açısından efsane olduğu söylenen, Dark Souls 3 ise beni o kadar sarmamış, Bloodborne mekaniklerini benimsemiş bir oyun. Keşke Dark Souls 2'nin Remastered'ını yapsalar bana göre oyun tam bir şaheser. Çok fazla oyun oynamamış biri olmama rağmen Dark Souls 2 daha ilk andan itibaren beni kendine çekip bağlamayı başarmış bir oyundur.

    @Tuomir
    Arkadaşım şaka mı yapıyorsun? Bir karakter için 5 dolar vermekte ne var, bu zibilyon tane oyunda böyledir zaten. Bilmiyorum ne kadar multiplayer oynayan bir insansın ama Smite oynarsan dediğimi anlayacaksın. Ben sırf bir skine sahip olabilmek için içinde zibilyon tane şey barındıran bir sürü şeyi almak zorunda olduğum için 1500 TL civarı harcamış bir insanım. Bir karaktere 5 dolar sana çok geliyorsa artık sistem bu şekilde işliyor, firmaları değil sistemi eleştir bence. Çünkü DLC sistemi de oyunu yarım çıkarıp ekstra para isteme düzenine kurulu. Bu, şu an -genelleme yapıyorum- bütün firmaların daha fazla para kazanmak için kullandıkları bir sistem. Yani bir karaktere 5 doları çok görüyorsan da sistemin suçu yok sen fakir ruhlusun.

    @Tuomir
    Al işte Devil May Cry'ı sadece Dante'den ibaret gören bir arkadaş daha. Senin kafa yapında olan insanlar Devil May Cry 4'e de çamur atmışlardı yok "Nero gay'e benziyor." bilmem ne diye keza oyun çamur gibi çıktı orası da ayrı bir ironi. Devil May Cry 1 çok kaliteli bir oyun, sen şimdiki kafayla da değerlendirme oyunu hiç, oyunun atmosferi falan çok güzel. Çıkış yılına göre Devil May Cry 1 de bir şaheserdir bana göre. Mesela ben de çocuksu, ergen Dante'yi istemiyorum. Ne diyeyim 4. oyun çöp mü diyeyim o zaman? Oyun zaten çöp ona lafım yok ama bunun karakterlerle hiç mi hiç alakası yok. Yahu tamam şaka falan yaparsın ama adamın 4. oyundaki hareketleri neydi öyle ya tam ergen gibiydi. Hani adam Devil May Cry 1'de olgunlaşmıştı, 2'de tam kalastı ona lafım yok(ben sevdim gerçi) da bu adam ne oldu da sonradan eski 3. oyundaki ergen hâline döndü? Keza Trish de öyle, ilk oyunda gayet hanımefendiydi, her ne kadar Dante'ye saldırsa bile olgundu, 4'te tam Rus nataşalar gibiydi hareketleri. Hani bu oyunu yapan adamlar hangi kafayla yapmışlar acaba merak ettim hiç mi olay örgüsünü değerlendirmeden yapmışlar merak konusu doğrusu. Ki ben bunları sadece şimdi söylemiyorum, eski hesabımla taa 2008'de de söylemiştim. Yani oyunlara her ne kadar karakter odaklı olsa bile sadece ana karakteri hesaba katıp, diğer her şeyi çöpe atarak bakmayın arkadaşlar. Oyunu oyun yapan ana karakteri değil, içerdiği bütün içeriktir buna ana karakter de dahil. Bir de bu hikâyede her ne kadar geri plana atılmış olsa da Vergil da var arkadaşlar, oyun sadece Dante'nin kıçının etrafında dönmüyor yani. Şimdi ben desem ki "Vergil çok kötü olmuş ben bu oyunu oynamam." ee bu size ne ifade edecek? Ki Vergil fanlarını da hafife almamak lazım, genelde oyunu anlamamış tipler Dante fanı olurken oyuna hakim kişiler Vergil'ı daha çok seviyor buna kendimden de örnek verebilirim.

    Onun dışında bence eskiden yapılmış fakat farklı takımlar tarafından yapıldığı için biri birini tutmayan serilerin tamamının reboot yapılması lazım. Yani Devil May Cry 1'deki Dante ile 4'teki Dante tamamen alakasız. Sırf bunun için de reboot olmaz ama yine de oyunlardaki eksik kalan kısımlar tamamlanarak oyunlar yeniden çıkarılsa çok güzel olur. Hele bir de oyunların grafikleri Shadow of Colossus Remastered'daki gibi yeni nesile daha uygun olursa efsane olur.

    @nopainnogain12
    Bunun sebebi serinin, Resident Evil yapılırken kullanılan fikirlerin kullanılmasından kaynaklanıyor ancak ben iki seri arasında bir benzerlik göremiyorum. Millet nasıl görüyor acaba merak ettim. Bu arada ben Resident Evil serisinden sadece 3. oyunu oynamış ama bitirememiş biriyim.

    @stepspeeddd
    Ee bunun konu ile ne ilgisi var?

    Video hakkında yorum yapmak gerekirse adamlar esinlenmişlerdir, olamaz mı? Neden sanki birebir aynısını koymuşlar gibi ortalığı velveleye vermişler ki. Sanki subliminal mesaj koymuşlar gibi lanse etmişler olaya gel şaka gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 20 Mart 2018; 14:27:7 >




  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Marvel vs Capcom Infinite 60 dolar fiyat etiketiyle çıkmış bir oyundur. Smite ise Free to Play yani oynaması ücretsizdir. 60 dolar verilen bir oyuna sırf bir karakter için 5 dolar daha vermek abes kaçar. Bu durum Street Fighter V'de daha vahim düzeydedir. Hatta orada SFV bir oyun değil servistir. Mesela Mortal Kombat oyununu ben ana hesabım olan UK'de oynuyorum ve TR PSN üzerinden karakter satın aldığımda, satın aldığım karakter UK PSN hesabımda da aktifleşmiş oluyor. Veya WWE 2K oyunlarında TR hesabım üzerinden bütün her şeyi aktif eden kilit açıcıyı satın aldığımda tüm içerikler UK hesabımda da açılır. Fakat Capcom burada açıkgözlülüğe gitmiş. Nasıl mı?

    Adamlar oyunu öncelikle senin PSN hesabından sana oynatmıyorlar. Bunun yerine Capcom Fighter Network diye kıytırık bir hizmet var ve sen içeriği (stage veya karakter veya kostüm) TR PSN hesabından satın aldın. Bunu sadece o hesaba bağlı CFN accountunda kullanabiliyorsun. Yani kısaca adamlar sana hali hazırda para verip satın almış olduğun bir içeriği seve seve farklı bir hesaptan daha almak zorundasın yoksa kullanamıyorsun diyorlar. "Ama abi UK PSN'de TR Kredi Kartları geçmiyor" da diyemiyorsun. O zaman da "defol git UK PSN card al" diye buyuruyorlar.


    Devil May Cry God of War serisine babalık yapmış bir oyundur. Oyun adını Dante'nin açmış olduğu Şeytan ve bilimum yaratık avlama işletmesinden alır. Devil May Cry Dante demektir, God of War Kratos demektir, Assassin's Creed Ezio demektir, Zelda Link demektir.

    DMC3'ten sonra DMC4'ü de beğenmiştim bu arada. Sonrasında çıkan yeni DMC ile birlikte serinin reboot olduğu için sevinmiştim hatta. Fakat Capcom o serinin devamını maalesef getirmedi.

    Devil May Cry serisi çok geniş bir potansiyeli içerisinde barındırmasına rağmen ilk iki oyununda işlenen senaryolar sebebiyle kendi kendisin yok etti. Ninja Theory yapmasa bile serinin doğru düzgün bir reboota ihtiyacı var.




  • Tuomir kullanıcısına yanıt
    O konuda haklısın ama 5 dolar abartılacak bir fiyat değil. Tabi bu karakter sayısına da bağlı biraz. Şimdi tutup da 30 tane karakterin her birine 5 dolar vermeye kalkarsan bunun maliyeti sana oyunun fiyatından daha fazlaya gelir.

    Bu tarz birçok firma aç gözlü zaten bu bir gerçek. Ama Capcom burda işin suyunu çıkarmış, EA'ye dönmüş resmen.

    Babalık yapıp yapmaması önemli değil, önemli olan iki oyun arasındaki farklar. Ne yapalım şimdi Mario birçok oyuna öncülük etti diye Mario'ya "Çok iyi." mi diyelim? Oyunun adının nereden aldığının bir önemi yok ve Devil May Cry Dante demek değildir, bunun en güzel örneğini 2. oyundaki Lucia ve 4. oyundaki Nero göstermektedir. Vergil'ı Dante'ye tercih eden birçok oyuncu var. DMC'yi DMC yapan atmosferidir, senaryonun sunumudur, efsane ara videolarıdır, hızlı oynanışıdır, DMC'dir, Dante değil. Mesela Üvey Baba dizisi de adını Lamia adlı kızın üvey babasından alır ancak başrol oyuncusu Lamia adlı kızı canlandıran kişidir, üvey babası değil. Yani böyle içi boş kavramlara takılmayın. Kratos'un olayı apayrı. Olaylar tamamen Kratosla bağlantılı ama DMC serisinde diğer karakterler de ön plana çıkmıştır, ikisini karıştırmamak gerek. Assassin's Creed Ezio demektir kısmı tam komedi olmuş. Ezio'dan başka bir sürü assassin yok mu zaten? Şimdi birden fazla karakterlerin ön planda olduğu oyunlarla tek karakterin olduğu oyunları bir tutmamak gerek. Bunu yaparsanız işte senin kurduğun gibi absürt bir mantık çıkıyor ortaya.

    Öncelikle reboot olan seriyi Capcom değil Ninja Theory yaptı. Eğer kastettiğin Capcom'ın yaptığı seri ise yakında 5. serinin çıkacağı ile ilgili haberler YouTube'ta dolanmaya başladı bile. Yani 2019 gibi falan 5. oyunu görebiliriz. Bunun dışında Dante'ye obsesyonu olan DMC fanından Nero'yu sevdiğini duymak sevindirici.

    İlk iki oyunda işlenen senaryolar diyerek neyi kastettiğini anlamadım ama bence Capcom'ın adamakıllı bir takım ile (3. oyundaki mi artık 1. oyundaki mi farketmez en iyisini kim yapacaksa o olsun) seriye yeni bir reboot yapması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 21 Mart 2018; 6:35:22 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.