Vakıf üniversiteleri mantığıyla özel mülkiyetli vakıf camileri kurulsun, denetiminden Diyanet sorumlu olsun. Bu camilerde imam, müezzin, vaiz, vb. maaşları vakıf bütçelerinden ödensin. Böylece camiler arasında rekabet canlandırılsın. Devlet elini camilerden tamamen çekerse meydanı tarikatlara bırakacağı için bekâ sorununa neden olur. Bu nedenle devlet + vakıf şeklinde karma bir bütçenin hayata geçirildiği Diyanet denetimli model kamu bütçesinde verimliliği arttıracağı gibi söz konusu bekâ sorununun da önüne geçecektir. |
Devasa bütçeye rağmen her cuma, her bayram, her kandil para toplayan diyanet. (3. sayfa)
-
-
Türkiye bu yıl 11 trilyon TL bütçe harcaması yapacak.
Bunun 90 milyar TL 'si Diyanetin. Yani Binde 8'i.
Bununda %90 personel gideri zaten.
Camilerdeki paraları cami dernekleri toplar. Camilerin ihtiyaçları için. Verip vermemek sana kalmış.
-
bu ateistlerin islamla derdi ne anlamiyorum. sana para ver diyen oldu ku ? zorla cebinden parani mi aliyorlar? gonlunden kopan veriyor sadece sizi bu kadar kudurtan sey ne? bir de islamdaki gunah sevapla cok kafayi bozmussunuz. gunah bize gunah sevap bize sevap, 4 kadinla evlenmek bize serbest mesela sana illaki 4 kariyla evlenceksin diyen var mi yok? bu turk ateistler kadar hayatsiz insan yok, hayatsizliktan full islamla ugrasiyorlae
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
değilde ben ezan neden türkçe okunmuyor ya, o kadar para aldıklarına göre türkçe olabilir mesela. maksat herkesin anlaması değilmi
-
Arapçayı kutsal sayan Emevi ümmet anlayışı dönüşmedikçe ezanın yerelleştirilmesi mümkün değil. Ancak ezan okunduktan hemen sonra Türkçe anlamı düz biçimde okunursa tepki çekmeyeceğini düşünüyorum. Eğer 1930'larda Türkçe ezan uygulaması başladığında ilk olarak bu yapılmış olsaydı herhalde "ezan yasaklandı" safsatasının genel kabul görmesine fırsat tanınmamış olacaktı.
-
Vay be adamlar fakirliği övüp sultan gibi yaşıyorlar
Türkçe okununca büyüsü bozuluyormuş sözde
Diyanet bütçesi arttırmak yerine azaltılırsa ülkede gelişme adına umut ışıkları görünür. Eskileri emekli edin, yenileri alın. Kimse emekli olmak istemiyor geliri azalacak diye. Onlar da haklı ama yenilere yer açılmalı ve sayı azaltılmalı.
Ezanları susturamayacaksınız!!!
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bitermi diyanetin her yıl aldığı paralar ile Türkiye Cumhuriyeti binkere kalkınir çiftçi tarım köylü şehirler ve ülkemiz örnek olurdu ama diyanet vicdani para olmuş deprem olan bölgeler iki kere yeni şehir yapılırdı insanlarımız ölmez gereken önlemleri almış diyanete değil yatırım yapmak kendi ülkene insanına sosyal yaşam sosyal devlet olarak destek olunurdu vede yine bu paralar ülkemize dönerdi çark olarak neymiş taktir ilahı ben kuranı kerim kutsal kitabı nasıl yorumlama okuyorlar onu anlamış değilim ben hakkımı helal etmiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yurtdışında yaşadığımdan ve malum tayfa yüzünden uzun zamandır camiye gitmiyordum, iyice soğumuştum, geçen sene müsait bi zaman denk geldi dedim hadi bi gideyim.. ya arkadaş yıllardır gittiğim yer ne zaman gitsem para isterlerdi gene para istiyorlar
Ne camiymiş arkadaş, sanki piramit yaptırıyorlar sürekli para isteyecek bişey buluyor adamlar.. açıkcası hiç inanmıyorum, 5 kuruşta vermem. Sokakta bi garibana ver paranı daha iyi en azından gider bi ihtiyacını karşılar..
Türkiye’de de kilise vergisi gibi cami vergisi ödenmeli, camide para toplanması vs yasaklanmalı dicem ama burası orta doğu burada öyle şeylerin olmasına daha 50 sene falan var.. malum biz daha avrupanın yaşadığı rönesans döneminin benzerini yeni yeni yaşıyoruz.
bence arkasından türkçe mealinin okunması sakıncalı değil. ümmete kalsa türkçe kuran bile haram. türkçe okuunca gerçek islamı öğreneceğiz ondan işlerine gelimiyor
-
Bizim Türkiyede ikinci yüzyılda geçse bu camiden bı şey değişmez kimsede sorgulamaz vergimi Yüzde yüz alınmalı haklısın şunuda belirteyim sokaktaki dilencilerdende vergi alınsın bencede onlarda bakma senden benden saglamlar insanların duyguları ile sömürüyorlar gidip O parayı cami ve dilencilerdeki paraları smali bebekler için altarilsa devlet bunun için çözümü uretse ücretsiz daha Makbule geçer.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X