Diyanetin en büyük gideri personel evet, hatta % 80'i falan direkt personel maaşı ve SGK gideri. Evet Diyanet ya da devlet cami pek yapmaz. Klima almaz camiye, halı almaz, camı kırılınca cam taktırmaz, boyatmaz, akıtan çatıyı onarmaz. Bunların hepsini cami cemaati cebinden karşılar. Olması gereken de bu zaten. Cami sayısı çok sadece. Sorun burada. Bir yandan cemaat kendi imamının maaşını ödesin, devlet elini çeksin diyorum ama burası Türkiye. Camileri tarikatlara bırakırsak bu ülke 79 İran'ı gibi bir şey yaşar. |
Devasa bütçeye rağmen her cuma, her bayram, her kandil para toplayan diyanet. (2. sayfa)
-
-
Bu halkın tercihi bu. Keşke İsviçre'de falan doğsaydım Türkiye cidden rezillik.
-
Veren varken beni alakadar etmeyen hede.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doğru söylüyorsun....
Yalnız sorun şu ki; Diyanet sadece camilerle illgilenmiyor.... Bodrum'da yapılan külliye adı altındaki saray yavrusunu da halkın paralarıyla yaptırıyorlar mesela. Bodrum'un en gözde, en güzel deniz manzarasına sahip (50 miydi, 100 müydü) odalı kütüphane..... Yersen....
-
Polis sayısı 450bin.
Ezanlar merkezi okunsun, imamlığı mahalle esnafından gönüllü olan birisi yapsın part time çalışan asgari ücreti verilsin. Namazına giden, dini bilgisi olan esnaf için gurur verici olacaktır.
Camilerin bakım, onarım giderleri için mahalle muhtarları makbuz kessin bağışlara. Gelir gider göstersin. Muhtarlar bana göre boş beleş maaş alıyorlar. Gerekiyorsa kapı kapı gezsin camiye bağış toplasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 4 Eylül 2024; 23:9:31 > -
Sermayesiz ticaret güzel model sonsuz kazanç
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok biliyorsan siyasete gir iktidar ol sen öyle yap derler adama.
Muhalefet bu saydıklarından 1 tanesini bile ÖNERMİYOR veya SÖYLEMİYOR.
Ayrıca Muhtar neden yapsın öyle bir şey veya kazanılmış hakkı nasıl alacaksın İmamdan ? Çok boş söyleme geliyor bu dedikleriniz o taraftan bakınca. Bu mantıklı çöpçülerde bekçilikte yapsın o zaman. Veya Öğretmenler yedi geldimi Ademelikte yapsın ! Yapar mı adam ? Benim iş tanımım belli görevim belli der çıkar işin içinden.
Veya belli bir dini bilgi birikimi olan birinin orada imam olması gerekir yoldan çevirdiğin adama yaptıramazsın. Başı boş bırakırsan bu seferde cemaatler dini guruplar uç guruplar orada beyin yıkayabilir.
-
Avrupa bunu çözmüş. Kilise vergisi var. Burada diyaneti gönüllüler cami vergisiyle finanse edebilir. Zaten millet çok dindar, dinine bağlı diyen arkadaşlar var bunların dediği gibi toplanan bağışlar yeter de artar bile. Her gün 5 vakit camiye gidenler herhalde 10-20 liradan kaçmaz bence.
-
Camiye ne zaman gittin muhabbeti yapılmış. Hangi vakit sana uygun? Leş gibi halılar, pislik içinde hasırlar. Ben gidiyorum ama ortaya lafı atanın zerre gittiğini sanmıyorum.
Sürekli para toplama. Utanmayıp sabah namazı dahil buna. O bütçe camilere ya hiç uğramıyor ya da başka işler dönüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
OF OOOOOOOOOOOFF VARDIM YANINA TUTTUM KOLUNU SIKTIM BELİNİ ÖPTÜM YANAĞINI ÇALDIM KAVALIMIĞĞ OYNA OYNA OYNA OYNA HEY HEEEEEEEEEY HEY ALDI KAŞIKLARI ÇIKTI MEYDANA ÇAL DEDİ KAVALI ÇALDIM KAVALIĞĞĞĞ HADİ HADİ HADİ HADİ HADİ VARDIM YANINA TUTTUM KOLUNU SIKTIM BELİNİ KIRACAN BELİNİ ÖPTÜM YANAĞINI ÇALDIM KAVALIMI ANEYYYYYYĞEĞEĞEĞEĞE OYNA OYNA OYNA OYNA
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penguen Gunter -- 5 Eylül 2024; 10:59:6 >
-
Ben ve yakın çevrem dahil hiç birimiz gelirimize endeksli resmi inanç vergisi verdiğimizi zannetmiyorum.
Sanırım diğer ülkelerde olduğu gibi bizde inanç (kilise) adlı bir vergi kalemi yok.
Ama son zamanlarda burada olduğu gibi:
100.YIL CAMİSİ VE TESİSLERİ DUALARLA AÇILDI
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Asri Mezarlık’ta hizmete sunduğu “100. Yıl Camisi ve Tesisleri”, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in katıldığı törenle açıldı. Özel, eserin tüm CHP'li belediye başkanlarına örnek olacak bütünleşik bir kompleks olduğunu belirterek Büyükerşen’e teşekkür etti.
Üç yıl süren inşaata, Belediye Bütçesi’nden, yaklaşık 45 milyon TL harcanmıştır. İbadet ve çoklu cenaze namazları için kapalı ve yarı açık geniş alanları dışında, müştemilat ile hijyene dikkat edilen, ihtiyaç mahalleri, abdest alma mekânları, yönetim binası, taziye evi, kadın ve erkekler için çoklu gasilhaneler, morglar, otomobil, otobüs, cenaze nakil araçları için kapalı ve açık otoparklar, garajlar, kısaca her türlü alt yapı ve ihtiyacın düşünüldüğü bu tesis, Eskişehir’de ilk kez, genç bir kadın mimar Sayın Simge Battal ve ekip arkadaşları tarafından çizilmiştir.
Bazı diğer devletler:
Ne kadar ödeniyor?
Ödenen inanç vergisi miktarı ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Bazı ülkelerdeki toplam vergiye tabi gelir üzerinden hesaplananlar oranlar şöyle:
- Avusturya: Yaklaşık yüzde 1
- Danimarka: Yaklaşık yüzde 0,87
- Finlandiya: Yüzde 1 ila 2
- İsveç: Yüzde 0,8 ila 1,5
- İtalya: Yüzde 0,8
Bazı ülkelerde ise inanç vergisi, verilen toplam vergi üzerinden hesaplanıyor. Bunlar:
- Almanya: Yüzde 8 veya 9
- İsviçre: Kantona ve kuruma göre değişken, yüzde 20'ye kadar çıkabiliyor
- İspanya: Yüzde 0,7 (isteğe bağlı)
- Portekiz: Yüzde 0,5 (isteğe bağlı)
İzlanda'da ise herkesten sabit bir meblağ toplanıyor. 2018'deki vergi miktarı 931 krondu (yaklaşık 44 TL).
-
Almanya bizi kıskandığı için devamlı A8 lere zam yapıyor. Suçlu almanya..
-
sonra boşver be dedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 5 Eylül 2024; 20:12:23 > -
bi bitmedi müslümanlar ile olan didişmeniz. en son 4 gün önce cumaya gitmişmiş. dünyadan bi haber..
-
Başlık yanlış mı ? o kadar bütçeye rağmen her fırsatta para toplanıyor. Bence bihaber sensin gibi
-
Bu fikri sonuna kadar savunur ve desteklerim. Gözümden kaçmış bir yorum.
-
İsterse hiç gitmez. İsterse dinden çıkar. Niye diyanet için para ödesin ki? Müslümanlar diye kastettiğin grup senin gibilerse tüm diyanetin masrafını da çekersiniz. Niye kendinden görmediğin kesimden para alıyorsun?
-
Sen camii çıkışlarında para verme o zaman zorla mı alacaklar ? Başının gözünün sadakası olmayı versin seninde...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X