Şimdi Ara

Dev Ekran keyfi (OptomaHD29H 4K) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
5
Favori
6.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: newonw1

    Bu segment cihazlarda genellikle optik çıkış bulunmuyor, projeksiyonu direk soundbara bağlamak istiyorsanız analog çıkışı kullanabilirsiniz.
    yada daha sağlıklı sonuç almak için kaynağı direk soundbara bağlayabilirsiniz.
    Eğer henüz soundbar almadıysanız seçim yaparken birden fazla HDMI giriş çıkış olan soundbar tercih edebilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Merhaba arkadasım aşağıdaki cihaz vardı bende. Bunu nasıl bağlayabilirim ?

    https://www.samsung.com/tr/support/model/HW-K450/TK/

    Ayrıca Alacağım Projeksiyon Cihazında 2 adet HDMİ var 1 Adet HDMİ 2.0 diğeri 1.4 HDMİ 1.4 HDmi coklandırıcı ile taksam 1.4 kısmından Soundbar HDMi ile HDMİ CEC olarak kullanılabiliyor olur mu acaba ? Bu şekilde ?

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilgrimage -- 4 Kasım 2019; 11:47:59 >




  • engin_cakir kullanıcısına yanıt
    Engin bey 29 kasım black friday’den biz türkiyedeki kullanıcılar yararlanabilecek mi? Yoksa yurt dışında yaşayan bir tanıdığımız olması mı gerekiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XGİMİ H2 ile bu cihaz arasında kalmıştım. Banggood malum dün vergi dahil gönderimi açtı. Bu cihazı da (OptomaHD29H) 11.11 de 5 bin tl ye alabilme imkanı olur. Ah bu ikilemler. :)
    İnceleme için teşekkür ederim.
  • mgundem kullanıcısına yanıt
    Dostum ikilemini hafifletmek için;

    Genelde Tv gibi kullanayım (tv kanalları, playstation vs), arada film de izleyeyim diyorsan H2/H3

    Genelde film izlerim arada da tv gibi kullanırım (tv kanalları, playstation vs) Optoma HD29H



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 7 Kasım 2019; 12:48:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mgundem kullanıcısına yanıt
    bu gündüz görüntüsü ağustos ayında saat 14:00 sularında çekmiştim fotoyu...

    Dev Ekran keyfi (OptomaHD29H 4K)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BeSiiRi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim aradım cevabı oldum. :)
  • tibitermo T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Önceliğim maç seyretmek. Zaten 240*200 stor perdem hazır. Mart ayında GP100 almıştım banggooddan. Gündüz hiç görüntü yoktu. Akşam güzeldi yani. Ama felaketti fan sesi. Fanları oynarken değiştirmeye çalışırken lcd panel elimde kaldı. :) Ama dev ekran tadını alınca bunu yaptırmak için masraf yapacağıma daha iyisi olsun dedim. :)İşte bu gp100 tek faydası Galatarayın şampiyonluğunu dev ekrandan evde izledim. :) (Gerçi şu süreçte kaliteli cihazda Galatarayın tarihininin en rezil sezonunu izliyebilirim. :))

    Öncelik maç sonra filim izlemek sonra netflix deriz. Zaten amazon fire stick var. Televizyon izlemiyorum. Çocuktan kalmıyor 32 inç 10 yıllık lcd var. Hani her şekilde 55 inç tv düşünüyorum. Bir de bizi tatmin edek tvler 4 bini buluyor geçiyor. İşte bunun yerine projeksiyon düşünüyorum.
  • mgundem kullanıcısına yanıt
    Dostum maç netflix vs bunlar için ben olsam led alırdım. Ama en azından benim kullandığım hiçbir led (H2 buna dahil) dlp lambalı projeksiyonlar (özellikle benq acer viewsonic optoma gibi iyi markaların) gibi gerçeğe yakın görüntü veremiyor.

    Bunda led projeksiyonlarda kırmızı ve mavi renklerin (özellikle kırmızı) baskınlığı sonucu dengesiz bir görüntü oluşmasının payı var. (Buna Helmholtz-Kohlrausch etkisi diyorlar) Üreticiler bu baskınlığı üretim aşamasında kalibrasyonla dengeleyerek piyasaya sürüyor ama yine de lambalılar gibi olmuyor.

    Aşağıda led projeksiyonlardaki Helmholtz-Kohlrausch etkisinin bir sonucu renklerdeki algılanan parlaklığın farkı anlatılmış. Gördüğün gibi kırmızı renkte büyük bir baskınlık var. Üretici bunu dengeleyerek piyasaya sürüyor ama yine de doğru görüntüyü yakalayamıyor.

    Dev Ekran keyfi (OptomaHD29H 4K)

    Bu yüzden söylemiştim öncelik film izleyeyim ve mümkün olduğunca parlak ve doğru renkleri versin ise lambalı tercih etmen daha doğru. Lambalının kötü yanları lambası zamanla parlaklığını kaybediyor, açılması için 30sn-1dk zaman gerekiyor. Kapanırken de aynı şekilde. Çalışırken elektrik kesilirse lambaya veda et. Lamba ömrü eko modda 6-7bin saat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibitermo -- 7 Kasım 2019; 20:59:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tibitermo T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yararlı bilgilendirme için. Ama garantili diye aldığım ama elimde kalan mi max 3 tecrübesinden sonra garantisiz xgimidense ampülü bitse de en azından 2 yıl garantili bakacağım bir optoma ağır basıyor sanki.
  • mgundem kullanıcısına yanıt
    evet dostum %100 haklısınız. para kolay kazanılmıyor. madem o kadar para veriyoruz en azından 2 yıl garantili olması lazım alınan ürünün. ama bazı firmalar garanti verseler bile bir problem çıktığında kullanıcı hatası deyip mağdur edebiliyor. forumda paylaşıldı bunlara da dikkat etmek lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tibitermo T kullanıcısına yanıt
    Yanlız lamba tipler bana göre değil. Mesela bozduğum gp100 ü bile haftada bir maç açarım derken bu 4 maça ve günde 2 - 3 saat açık kalmasına engel olamadım. Yani haftada 20 saatı buldu. Gündüz performansı sıfırdı. Az performans olsa gündüz maçlarına da bakardım sanırım. Kaldı ki çok güzel görüntü veren bir cihazda sanırım tv gibi kullanırım. O yüzden led bana daha göre. Ayrıca forumdaki diğer başlıkları özellikle 35 sayfalık Xgimi 2 başlığını tek tek okudum.

    Kaldı Son 12 saat. Diğer garanti gibi faktörlerden dolayı hala kafam karışık. Duygularım xgimi 2 diyor mantığım ise optoma hd29h diyor. :) Yalnız xgimide şunu gördüm cihaz odanın köşesinde bulunsa bile orta noktaya duvara görüntü veriyor. Yani çapraz pozisyonda görüntü veriyor. Öyle düşündüm. Mesela 6 metre lik bir mesafeden 240*160 lık bir görüntüyü otik zoom sayesinde ayarlayabiliyoruz sanırım.




  • Mantık önce çıktı. 11.11 büyüsüne 2 yıl garantiye 6 takside dedik optoma HD29H 4K yı aldık. En büyük korkum fan sesi. İnşallah yoktur. Migren hastası için dev ekran çılgınca ama artık yapacak birşey yok.
  • mgundem kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Yorumlarınızı yazarsınız. 11.11 e ben de viewsonic x10 alacaktım ama ben alana kadar turkuazda (9999 tl) tükendi. Ki benim %11 indirimim vardı 8bin küsura gelecekti kaçırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tibitermo T kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. viewsonic x10 daha önce bakmıştım.Süper birşeye benziyor. Hakkında çok videoda var. Yalnız OptomaHD29H için açılış videosu falan görmedim.Yeni çıktığı için mi bilmiyorum. Oysa iddialı olduğu özellikler var. Açılış videosu çekilebilir. Ama hiç yapmadım böyle bir şey. Mi tv box da aldım indirimli olarak. Bu sayfaya yazdığım gibi 5 bin tl ye aldık. Kaliteli ve tatminkar bir görüntü alacağıma inanıyorum. Güzel bir ses sistemim var bluetooth hoparlör. xgiminin çapraz görüntü verebilmesini çok tutmuştum. Ama optomada bu yok. Sace 45 derece görüntüyü indirip kaldırabiliyor. İşte vivibright gp100 ile kıyaslayacağım.
  • mgundem kullanıcısına yanıt
    Hocam hayırlı olsun. Ben de sepete atmıştım, 11.11'de almak için fakat kısmet olmadı. Ben hala Optoma HD29H ile BenQ W1700 arasında gidip geliyorum. Sırf 4K muhabbeti yüzünden. Üstelik arşivimdeki filmlerin çoğu 1080p, yine de almışken 4K mı olsa diyorum. Deneyimlerinizi paylaşıp yol gösterebilirseniz çok sevinirim.
  • hezarfenburak kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Boyut digitalle daha önce görüşmüştük. Güvenilir ve ilgili buldum. İstese bana başka üründe tavsiye edebilirdi. Oyuncu değilim ama denemek için hatta çocuklarla falan oynarım. Bakalım görüntü kalitesi hususunda satıcı iddialı söz etti diger cihazi soyledigimde. Yarın elimde olacak. Ama tabi daha hanımla kavga aşamasına daha gelmedik. Kavgamizi da yapalim sonra güzel resim ve videolar çekerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mgundem kullanıcısına yanıt
    Benim müstakbel eşim de film izlemeyi seviyor ben gibi. O yüzden sorun yaşamayacağım gibi görünüyor hatta projeksiyon 7500 Lira dediğimde bile razıydı Ben oyun da oynarım sıkça, tepki süresi vs. bakımından HD29H daha yakın duruyor bana da. Boyutdijital'e sorayım ben de. Resim ve videoları merakla bekliyorum.
  • hezarfenburak kullanıcısına yanıt
    Görüntüler harika net kusursuz. Salon büyük pencereden dolayı bol ışık aldığı için gündüz 3-4 saat randıman alamadım. Isıklı ısıksız efsane. Şimdilik aşağı bir resim bırakayım. Bu arada ses yok. Maçı internet ortamında izliyorum.
    Dev Ekran keyfi (OptomaHD29H 4K)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • optoma hd29h ta usb den film oynatma seçeneği varmı ayrı altyazılı filmlerde sıkıntı oluyormu?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.