Şimdi Ara

Dersler hakkında tavsiye verir misiniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, abilerim. Lise 2 öğrencisiyim. Şimdi birkaç sorunumu sizlerle paylaşıp tavsiyenizi isteyeceğim. Biraz uzun olacak okursanız çok sevinirim.

Meslek seçiminde hâlâ kararsız sayılırım ve şuan denizcilik lisesinde okuyorum. Aslında gayet te memnunum ve İTÜ Denizcilik için 350 civarı bir puan yetmekte. Puan olarak daha iyisi yok. Bunu yapabileceğime inanıyorum ama aklımda başka alanlar da var. Mekatronik ve özellikle de Uzay Mühendisliği. Bunlar için de puanımın yüksek olması gerekiyor. Düşündüğüm tüm bölümler sayısal ağırlıklı.

Seneye meslek dersleri nedeniyle matematik ve fen dersleri göremeyeceğim. Sadece 2 saat seçmeli matematik dersim var. Denizcilik alanında ilerlersem sıkıntı yaşamayacağım ama ileride fikrimin değişme ihtimali olduğundan duvara toslamak istemem.

Matematik ve Fen Bilimlerim sınıf, hatta okul çapında iyi. Ama bir anadolu lisesine göre yetersiz ve benim hedefim hiçbir zaman sınıfa-okula göre iyi yapmak olmadı. Yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Matematik altyapım fena değil, geçmiş senelere dair pek fazla sıkıntı çekmem. Ama fizik altyapım maalesef kötü denebilir. Şimdi benim için matematik ve fizik önemli olduğuna göre nasıl bir çalışma sistemim olmalı?

Seneye dershaneye mi gitmeliyim yoksa özel ders mi almalıyım? (Hangi birinden ders alacaksam...)
    Eksik olduğum konular için internet üzerinden mi çalışmalıyım yoksa özel ders mi almalıyım?
    Veya benim şuan aklıma gelmeyen neler var?
    Tavsiyeleriniz benim için değerli. Lütfen aklınıza ne gelirse yazmaktan çekinmeyin.

• Sanırım dershane bana daha uygun teşekkürler cevabınız için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.