Şimdi Ara

Dershanesiz mezuna kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
5.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sene okul değştirdiğimden pek arkadaş çevrem yok olansa bu yıl yazıp gidecek.
    Dershaneye de gitmeyeceğim. Bütün sene evde çok sıkılırım, bunalırım diye korkuyorum mezuna kalacak arkadaslar siz bu durum hakkında ne yapmayı dusunuyorsunuz?

Edit: Gecen seneden mezuna kalan arkadaslarin bu yili nasil gecti yardımcı olursanız sevenirim eminim benim gibi dusunen bircok kisi vardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB0BA2445 -- 13 Temmuz 2017; 8:4:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dershanesiz Mezuna Kalmak: Alternatif Bir Yol

Üniversite hayallerine kavuşmak için illa ki dershaneye gitmek zorunda değilsin. Dershanesiz mezuna kalmak da başarılı olmak için geçerli bir seçenek olabilir. Evde mezuna kalarak hem bütçenden hem de zamanından tasarruf edebilirsin.

Evde mezuna kalmanın en önemli avantajı kendi hızında ve programına uygun şekilde çalışabilmendir. Dershane programlarının katı saatlerine bağlı kalmak zorunda kalmazsın. Ayrıca, dershanelerin yüksek ücretleri yerine sadece gerekli kaynaklara yatırım yaparak bütçeni koruyabilirsin.

Dershanesiz mezuna kalabilmek için düzenli ve disiplinli bir çalışma programı oluşturmalısın. Hedeflerini belirlemeli ve bunlara ulaşmak için gereken adımları planlamalısın. Çalışma alanını dikkat dağıtıcı unsurlardan arındırmalı ve motivasyonunu yüksek tutmalısın.

Ders çalışma materyalleri olarak kitaplar, ders notları, çevrimiçi kaynaklar ve ücretsiz veya ücretli uygulamalardan faydalanabilirsin. Çalışma grupları oluşturmak veya çevrimiçi forumlara katılmak, sorularını sorabilmen ve diğer öğrencilerle bilgi alışverişinde bulunabilmen için iyi fırsatlardır.

Dershanesiz mezuna kalmayı düşünüyorsan, aşağıdaki ipuçlarını dikkate alabilirsin:

• Gerçekçi hedefler belirle.
    • Çalışma programı oluştur ve buna bağlı kal.
    • Düzenli denemeler çözerek eksiklerini tespit et.
    • Sorularını sormaktan çekinme.
    • Motivasyonunu yüksek tut.

Dershanesiz mezuna kalmak, üniversite sınavlarında başarı için alternatif bir yoldur. Özenli çalışma ve doğru planlama ile hayallerine dershane olmadan da ulaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de konu eksiği olmadığı için dershaneye gitmeyi düşünmüyorum. Açıkçası sıkılırsam sikilayim bunalirsam bunalayim yapacak bir şey yok sanırım. Çünkü bir hedefim var ve buna ulaşmak için bir şeyleri feda etmem gerekiyor. Bu açıdan baktığımda sorun yok. Ama sorularimi nasıl soracağımı bilemiyorum. Kunduz gibi siteler iyi midir yoksa özel hoca mı gerekir karar veremedim. Ya ozel ders ya dershane ya da şu siteler. Dershanenin kötü yanı 10 mezun varsa 2 tanesi gerçekten hedeflerine ulaşmaya çalışan insanlar oluyor. Geçen seneden gördüğüm kadarıyla diğerleri ders konusunda cidden zayıf. O yüzden de gitmek istemiyorum dershaneye. Kafa baya karışık anlayacağın

• Paricca P kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla bu iş tecrubeye bakmıyor azim ve kararlılığa bakıyor

• Ara ara banada çok bunaltıcı geliyor ama işte... özellikle hormonlar bu kadar kaynarken evde oturmak. Ama 8 ay kaldı ygs çok değil. Lys 11ay 1 yıl bile değil bak. Bu süre içinde sosyal olmayıverelim. Sonrası zaten bizim olucak inş. Dershane zaman ve para kaybıdır.

• Kancaaa kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam ilk zamanlarda bende dershaneler hakkında aynı düşünüyordum ama 1 yıl boyunca bulunmak çok bunaltip salmama sebep olur diye korkuyorum

• Haklısın ben de öyle düşünüyorum ama ilk yılını iyi geçiren biri 2.sene 1-0 önde başlayacaktır bence

• Kancaaa kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Ben de bir konu açmıştım kunduzu kullanan bir arkadaş baya iyi olduğunu söyledi sanırım kararımı verdim kunduzu kullanacağım dershane gereksiz geliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MEZUNA KALMAK
    geçen yıl açıldı
    Mezuna kalmak
    3 yıl önce açıldı
    Mezuna kalmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Paricca P kullanıcısına yanıt
    Zaten suan ygsde sadece tr, fizik, geo derslerinde konu calismam gerekiyor diğer derslerde direk sblerle başladım. Bazen biraz hatırlatma ypmak gerekiyor ama dediginiz gibi avantajli bir sene olacak.

• valla bende mezundum yine beklediğim gibi pek gelmedi ama yinede mutlu edici herneyse sene bsşinda ocağa kadar dershane gittim inanın zaman kaybi ondan sonra bırakıp hazirana kadar kendim hazirlandim evden haftada 1 gün falan dişari çiktim 10 saat çaliştim aralıksız gerek şenol hocadan ders izleme olsun ceyhun fizikçi umuttan falan filan hazirana kadar zaman nasil geçti anlamadim tabi düzenli programda yapmiştim kendime.... dershane çok cok eksiğin yoksa boş benim çok çok eksiğim olduğu halde en baş 1. seviye kitaplardan başlayarak integral türeve kadar yetiştirmeye çaliştim

• kadrosunun tamamını bildiğin bir dershane yoksa işini şansa bırakmış olursun, bir kaç hoca kötü çıkarsa zamanın boşa gider. sadece bu faktörü göz önüne al. dershaneye gitmesen sosyal açıdan çok büyük problemler yaşamazsın. ben de derdim bir sene nasıl geçecek diye. bir süre sonra duvarlarla bakışmaya alışıyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tazemeta- -- 13 Temmuz 2017; 10:42:12 >
  • Ozaman isimi sansa birakmaya gerek yok

• hocam bide bunda şuda önemli mesela siz böle toplu ortamları sever misiniz yada gaza falan geliyormusunuz ben dersaneye gitmedim fakat ben zaten sürekli bunun hayalini kurardır bir yıl okul dersane biryere gitmeden istediğim gibi ders çalışıp tv falanda izlemek tabi yani sosyal ortamlarda gerilirdim o yüzden bana çok rahatlık verdi verimli değerlendirirseniz dersaneye gerek olduğunu düşünmüyorum

• Hi guys, öncelikle sorunun cevabı sana bağlı. Eğer yapabileceğine inanıyorsan yaparsın. Ama arkadaş ortamının değişimi ve yokluğu insanı çok etkiler. En azından beni 1.5-2 aylık ufak çaplı bir sıkıntıya hapsetmişti. Sadece görüştüğüm 3 arkadaşım vardı ve sıkıntıdan çatlıyordum. Ha ders bazında farketmedi mi diye sorarsan fark etti tabiki. 36 k dan 13k ya. Ama bugünkü aklım olsaydı ilk senede giderdim onu yapmasaydım arkadaş çevremi değiştirmeden dersaneye devam ederdim. Bazı arkadaşlar umutsuzluğa, motivasyon düşüklüğüne neden olur, ama bazıları yaşama sevinci verir insana, daha çok asılırsın. Karar senin.

• aynı sorun bendede var çevrem yok dershane olmıcak 30k dayım ytü otomasyon oluo ama tıp için bida denesemmi diorum çok zor bi karar ya
  • Bu sene öyle bir dershane ortamım vardı ki ygs den sonra hemen bıraktım.O ortam aklıma geliyor o yüzden gitmeyi düşünmüyorum.

Mezunluk zor zanaat olsa gerek şimdiden sıkıntısı düştü.

• Çözemediğmiz soruları ne yapmayı düşünüyoruz dershane olmadan
  • Çalışma alışkanlığın yoksa git.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sylora kullanıcısına yanıt
    Kunduz'a bak derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.